Ημερομηνία12-12-2007
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΩΝ

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                      Ε.Α.Κ.Π. 
 Της Πανελλήνιας   Ομοσπονδίας  Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος
.                                                                                      .
 Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@old.eakp.gr
 
 ΑΘΗΝΑ 1ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007                                             
 
                                                           Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 
 
  « Οι εργαζόμενοι της χώρας έστειλαν το μήνυμα προς την Κυβέρνηση καιρός να το πάρουν και οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες …….. » .
 
    Συναδέλφοισες – Συνάδελφοι
   Η Ε.Α.Κ.Π. χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις απεργιακές εκδηλώσεις των εργαζομένων σε όλη την χώρα και εκτιμά ότι αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
   Σχεδόν σε όλες τις πόλεις της χώρας όπου έγιναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στους αντι ασφαλιστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης υπήρξε ικανοποιητική συμμετοχή, καιρός ήταν λοιπόν οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση της προστασίας των δικαιωμάτων τους στα δικά τους χέρια .
  Μένει τώρα σιγά σιγά αλλά με αποφασιστικότητα να απεγκλωβίζονται και από τους μηχανισμούς εκείνους που έχουν στήσει τα τσιράκια του κυβερνητικού συνδικαλισμού και τους κρατούν χρόνια τώρα καθηλωμένους και απλούς παρατηρητές των αρνητικών εξελίξεων σε σχέση με τα εργασιακά τους θέματα .   
 Τα «αγωνιστικά τους τερτίπια »της τελευταίας στιγμής μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν αγωνιστικό άλλοθι δεν ξεγελούν κανέναν πλέον αλλά αντιθέτως προκαλούν γέλιο.
 Το να «κάνουν την πάπια » όλο τον καιρό που βοά ο τόπος για τους μελλοντικούς αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, όταν μάλιστα η ελληνική οικογένεια υποχρεώνεται σε ακόμη μεγαλύτερη αφαίμαξη του εισοδήματος από τις συνεχείς ανατιμήσεις και να βγάζουν μία ανακοίνωση στο παραπέντε για να καλέσουν υποτίθεται τους εργαζόμενους στις συγκεντρώσεις, δεν σώζουν με αυτόν τον τρόπο ούτε τα προσχήματα !
  Ενώ έδειξαν τα προεδρεία και της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και της Ε.Α.Π.Σ. να κατάλαβαν ότι η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός είπαν να κάνουν κάτι έστω και την τελευταία στιγμή.
  Κάλεσαν όμως τους εργαζόμενους του Π.Σ. χωρίς εκ των προτέρων καμία προεργασία, να πάνε μόνο στο πεδίο του Άρεως και όχι σε κάθε σημείο της χώρας όπου θα γίνονταν κινητοποιήσεις, μην τυχόν και γεμίσουν οι πλατείες από πυροσβέστες και φανούμε αχάριστοι απέναντι στην κυβέρνηση που μας  « προσέχει »!!!.
  •     Αλήθεια συνάδελφοι των προεδρείων της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και της Ε.Α.Π.Σ. οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού ότι δεν μας αγγίζουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σας έκαναν τόσο σίγουρους ώστε την ώρα που ανησυχούν όλοι οι εργαζόμενοι εσείς να διατηρείται την ηρεμία σας; 
  •     Είστε τόσο ικανοποιημένοι από την « αξιοπιστία » της κυβέρνησης σε σχέση με τις μέχρι τώρα υποσχέσεις της προς τον κλάδο μας που σας κάνει τόσο σίγουρους και ήρεμους;
  •     Και εάν εξαιρέσουμε τις τόσες και τόσες ανεκπλήρωτες διαβεβαιώσεις για τα υπόλοιπα θέματα ( Μισθολόγια , βαθμολόγια , επικίνδυνο και ανθυγιεινό, προσλήψεις κ.λ.π. ), για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό δεν σας δίδαξαν τίποτε οι αντίστοιχες κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις το 1992 και το 2002 για τους Νόμους Σίουφα και Ρέππα πως δεν θα μας άγγιζαν υποτίθεται ούτε αυτές ;
  Η τακτική σας, ότι ναι μεν καλές οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού αλλά για καλό και για κακό ας διατυπώσουμε όμως και τις επιφυλάξεις μας για να είμαστε εντάξει εάν τελικά μας αγγίξουν και αυτές οι αλλαγές, σας καθιστά λιγότερους των περιστάσεων κύριοι.
 Γιατί ενώ οι εργαζόμενοι σας έχουν εμπιστευτεί την τύχη των εργασιακών τους θεμάτων εσείς τους οδηγείτε με τις συμβιβαστικές πρακτικές σας στον ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ .
 Η αδράνεια σας και η συναίνεση σας θα καταντήσει τους εν ενεργεία εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους της υπηρεσίαςκαι τους εν αποστρατεία δικαιούχους του ΕΚΑΣ.
  Εάν σας έχει απομείνει λοιπόν λίγο από αυτό που το λέμε φιλότιμο, ή αλλάξετε ριζικά στάση ή παραιτηθείτε όσο είναι καιρός μήπως και με την βοήθεια των εργαζόμενων το συνεπές συνδικαλιστικό κίνημα καταφέρει να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή καταιγίδα
 
 Ματαίωση επ άπειρο η συνάντηση του Υπουργού με το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ………………
 
 Φυσικά ήταν αναμενόμενη εξέλιξη κάτω από το βάρος των γεγονότων η ματαίωση επ άπειρο της προγραμματισμένης συνάντησης του Υπουργού με το Προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στις 5 Δεκεμβρίου! ( Εκείνης ξέρετε που θα γίνονταν εν κρυπτό χωρίς την παρουσία της Ε.Α.Κ.Π.).
 Τι να απαντήσει τώρα ο Υπουργός μετά και τις δηλώσεις Μαγγίνα στην Βουλή και τι να ανακοινώσει και το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. προς τα έξω; Πρόβλημα!! Μεγάλο πρόβλημα να δεσμεύεται κανείς τέτοιες ώρες !!!    
 Κατά συνέπεια αυτές τις δόλιες απαντήσεις για τα εργασιακά μας θέματα θα τις περιμένουμε για πολύ καθώς φαίνεται μετά και την δεύτερη αναβολή τους !!  
 Αλλά αυτό το σχόλιο στην ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ ότι ο Υπουργός είπε δήθεν στην συνάντηση της 23 Νοεμβρίου ότι δεν συμφωνεί με το εικοσιτετράωρο αλλά είναι αναγκαίο κακό, που το άκουσαν πάλι μόνο το προεδρείο το ξέρει, γιατί ο Υπουργός στην επίμονη ερώτηση που έκανε η ΕΑΚΠ και στην συνάντηση αυτή για το ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργού για το ωράριο ακόμη περιμένει την απάντηση.
  Πάντως αυτό δείχνει προσωρινή έστω αναδίπλωση των σχεδιασμών για τις αλλαγές στο ωράριο, υπό την πίεση φυσικά του θορύβου που προκάλεσε η ΕΑΚΠ με τις συνεχόμενες παρεμβάσεις της και την σχετική δημοσιοποίηση των «δηλωμένων » και «αδήλωτων»  προθέσεων της κυβέρνησης σε ότι έχει σχέση με τις αλλαγές στο ωράριο.
 
 Αγαπητοί συνάδελφοι μπορεί μέχρι σήμερα η Ε.Α.Κ.Π. με τις αντιδράσεις που προκάλεσε να έχει ματαιώσει ακόμη δύο φορές τα σχέδια που υπήρχαν από το 2000 για την εφαρμογή του 12ωρου όμως κάποια στιγμή δεν θα αρκούν μόνο αυτές αλλά θα απαιτούν αγωνιστικές ηγεσίες στο τιμόνι των συνδικαλιστικών μας οργάνων .
 
  Η ΕΑΚΠ  σας ΚΑΛΕΙ  λοιπόν να συνεχίσετε να δίνετε την μάχη ενάντια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης με συνεχή παρουσία στους αγώνες που θα ακολουθήσουν και να δημιουργήσετε σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο του κλάδου τις προϋποθέσεις για ανατροπή των συσχετισμών υπέρ του αγωνιστικού συνδικαλισμού.
 
 
                        ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ    
  


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις