Ημερομηνία29-11-2007
ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ

  Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η   Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                                   Ε.Α.Κ.Π. 
Της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας  Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος
.                                                                                .
Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891, Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@old.eakp.gr
 
   ΑΘΗΝΑ 28Νοεμβρίου 2007                                                                                                                                                                                                                                                           
                                                            Προς: Το Διοικητικό Συμβούλιο της 
                                                                         Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών  
                                                                         Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ
 
                                                             Κοιν: Μέλη Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ.
   
 ΘΕΜΑ :  « Απάντηση σε έγγραφη διάψευση σας » .
 
 Αγαπητοί συνάδελφοι του Δ.Σ.της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. με έκπληξη μας διαπιστώσαμε ότι εκδόθηκε από το προεδρείο σας κατ εξουσιοδότηση σας στις 19/11/2007 ένα κείμενο διάψευσης ανακοίνωσης της Ε.Α.Κ.Π.
 Το γεγονός αυτό καθ αυτό καθώς και η σκοπιμότητα που έρχεται να εξυπηρετήσει η έκδοση αυτού του εγγράφου συνιστά για την Ε.Α.Κ.Π. σοβαρό συνδικαλιστικό ατόπημα σε βάρος μίας συνδικαλιστικής παράταξης που στήριξε με συνέπεια και υπευθυνότητα τα εργασιακά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο σας και παλεύει ακούραστα χρόνια τώρα για την καλύτερη οργάνωση της πυρασφάλειας της χώρας .
 Το λιγότερο που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την ενέργεια αυτή είναι ως πράξη «συνδικαλιστικού τυχοδιωκτισμού» που στόχο έχει να κρυφτούν οι σοβαρότατες ευθύνες του προεδρείου σας κάτω από τον απόηχο που θα σήκωνε το « τρικ » της σκηνοθετημένης διάψευσης, για το γεγονός ότι απέκρυψε από τα μέλη της Ομοσπονδία σας και πιθανόν και από εσάς τόσο την συνάντηση με τον Υπουργό όσο και το περιεχόμενο αυτής
  
 Η συγκεκριμένη όμως ενέργεια του προεδρείου σας κρίνεται τουλάχιστον ως αφελής γιατί :
  •       Κατασκεύασε διάψευση σε βάρος του συνδικαλιστικού φορέα ( Ε.Α.Κ.Π. ) που ανακοίνωσε τις δηλώσεις του Υπουργού ( οι οποίες φυσικά σας ήταν ήδη γνωστές από αντίστοιχη ανακοίνωση δική σας Πρωτοβάθμιας Ένωσης της Θεσσαλονίκης ) αντί να καταγγέλλει τον ίδιο τον Υπουργό εάν δεν συμφωνεί με τα όσα ανακοίνωσε στην συνάντηση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για τον κλάδο σας .  
  •       Δίνει στο έγγραφο του αντιφατικό τίτλο σε σχέση με το περιεχόμενο του. Το ονομάζει « Διάψευση εγγράφου», ενώ στην ουσία επαληθεύει την Ε.Α.Κ.Π. μέσα από όλα όσα στο έγγραφο δηλώνει το ίδιο το προεδρείο έστω και με αυτές τις έντεχνα διατυπωμένες λακωνικές εκφράσεις που επικαλείται από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έγιναν με μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για να αποδείξει του λόγου του το αληθές.
Δηλαδή επαληθεύει:
  •         Ότι έγινε η συνάντηση με τον Υπουργό που την κρατούσε μυστική όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω και αναγκάζεται να αναφερθεί σε αυτή τώρα πλέον μετά την ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π .
  •         Ότι το 8μηνο είναι αυτό που θα ισχύει και το 12μηνο δεν υπάρχει βούληση για να υλοποιηθεί.
 
 Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα τι ενόχλησε το προεδρείο σας αφού στην ουσία ήταν γνωστές οι απόψεις του Υπουργού και πριν την ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. είναι ότι αποκαλύφθηκε η συνάντηση και το αρνητικό της αποτέλεσμα γεγονός που το προεδρείο σας δεν επιθυμούσε για τον απλούστατο λόγο ότι:
  •       Ήταν η πρώτη συνάντηση που θα γινόταν μετά τις εκλογές με τον αρμόδιο υπουργό της κυβέρνησης και φυσικά υπήρχε η προσδοκία από τους εργαζόμενους για υλοποίηση των προεκλογικών υποσχέσεων .
  •       Άρα η ανακοίνωση προς τα μέλη των αρνητικών αποτελεσμάτων της συνάντησης θα υποχρέωνε το προεδρείο να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις κάτι που είναι πασιφανές ότι δεν επιθυμούσε.
   Το ότι έμμεσα αυτήν την συνάντηση την βάπτισε «ανεπίσημη» αφού αφήνει να εννοηθεί ότι η επίσημη θα γίνει στο μέλλον αυτό έγινε για να ρίξει στα μαλακά τον αντίκτυπο της αποκάλυψης υποβαθμίζοντας την.
 Ο τρόπος όμως που προαναγγέλθηκε και στην συνέχεια αποσιωπήθηκε αυτή η συνάντηση αποκαλύπτει τον χαρακτήρα της αλλά και τον σκοπό της αποσιώπησης γιατί:
  •       Στις 11/10/2007 μέσα από σχετική ανακοίνωση του προεδρείου σας στην ιστοσελίδα για την συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών ανακοινώνει « Ότι αναμένουμε νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες και παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ Προκόπη Παυλόπουλου » .
  •       Στις 27/10/2007 μέσα από το Δελτίο τύπου που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. η Πρωτοβάθμια Ένωση της Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι έχει ζητήσει από υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που θα είχε συνάντηση με τον Υπουργό « να μεσολαβήσει και μέσω της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ, ούτως ώστε να επιτευχθεί γρηγορότερα το ραντεβού μεταξύ του κ Παυλόπουλου και του προεδρείου της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ., αλλά και ο ίδιος να αποσπάσει κάποια δήλωση για τους συμβασιούχους πυροσβέστες » .
   Άρα λοιπόν το ζητούμενο από τα μέλη και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου σας ήταν μία συνάντηση οπωσδήποτε με τον Υπουργό, χωρίς να μπαίνουν χαρακτηρισμοί επίσημης ή ανεπίσημης αφού ακόμη και κάποιες δηλώσεις που θα μπορούσε να αποσπάσει κάποιο πολιτικό στέλεχος από τον υπουργό θα είχε κάποια σημασία. Σε ποια λογική λοιπόν αποσιωπήθηκε αυτή η συνάντηση ακόμη και εάν πράγματι ήταν ανεπίσημη αφού έστω και με τα λεγόμενα του προεδρείου ειπώθηκαν κάποια πράγματα;
  Το υψηλόβαθμο στέλεχος μεταφέρει την απάντηση του Υπουργού από την συνάντηση που είχε μαζί του στις 23/10/2007 η οποία σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της 27ης /10/2007 είναι : « Δεν δίνω ούτε μία μέρα παραπάνω από το 8μηνο, αν γίνουν 12μηνο θα γίνουν μόνιμοι, εγώ τότε θα παραιτηθώ. Θα δούμε μέχρι το 2010 να δώσουμε κάποια μοριοδότηση για να περάσουν όσοι έχουν τα προσόντα » .
 Υπάρχει λοιπόν μία πανομοιότυπη δήλωση σαν αυτή που είπε μεταγενέστερα στην συνάντηση με την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ο Υπουργός και ανακοίνωσε η Ε.Α.Κ.Π. ( φυσικά αυτό το Δελτίο τύπου δεν διαψεύστηκε ούτε από τον Υπουργό ούτε από το υψηλόβαθμο στέλεχος) και το σχόλιο που γίνεται στο τέλος του Δελτίου Τύπου μετά την δήλωση αυτή ότι: « Θα περιμένουμε και την συνάντηση του προεδρείου της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ με τον Υπουργό το επόμενο 10ημερο και μετά θα δείτε κύριοι της κυβέρνησης το άλλο μας πρόσωπο » δείχνει ποιες είναι οι διαθέσεις των εργαζομένων σε περίπτωση που επαληθευτούν οι παραπάνω δηλώσεις.
 Άρα λοιπόν γνώριζε το προεδρείο ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις στο άκουσμα της απάντησης που έδωσε ο Υπουργός κατά την « ανεπίσημη » συνάντηση του και αυτό που ήταν φυσικό ότι θα του ζητούσαν τα μέλη να γίνει ήθελε να αποφύγει.
 Η συνάντηση έγινε στο διάστημα που μεσολάβησε μετά της 23/10 που συναντήθηκε το υψηλόβαθμο στέλεχος μέχρι 29/10 αφού στις 30/10 έγινε συνάντηση με την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. όπου ο υπουργός δήλωσε ότι είχε συναντήσει ήδη το προεδρείο της; Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ..
   Παρ όλα αυτά όμως το προεδρείο της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. στην ανακοίνωση του στην ιστοσελίδα στις 9/11/07 ενώ ανακοινώνει μία σειρά εκδηλώσεις που παραβρέθηκε από τις 3/11 μέχρι και 8/11 ακόμα και την τυχαία συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο αεροπλάνο από τα Χανιά, δεν αναφέρει ούτε μία λέξη για την συνάντηση με τον Υπουργό.
 Αντιθέτως σαν να μην έγινε ποτέ αυτή η συνάντηση που είχε ήδη πραγματοποιηθεί και που τώρα παραδέχεται μέσα από την έγγραφη « διάψευση του », στην ανακοίνωση του στις 9/11/2007 στην τελευταία παράγραφο αναφέρει ότι : « Αναμένουμε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ Προκόπη Παυλόπουλο και τον Γ.Γ. της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Ζαγορίτη » . 
    Όπως αντιλαμβάνεστε αγαπητοί συνάδελφοι του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. 
    Η σκόπιμα επιλεκτική μεταχείριση του περιεχομένου των τηλεφωνικών διαλόγων από το προεδρείο του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. με τα μέλη της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ , Πήλιουρα – Χανιά – Νεονάκη ( όπως επιβεβαιώθηκε στο Δ.Σ. της 23/11/07 της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. που το έφερε προ ημερήσιας διάταξης θέμα η Ε.Α.Κ.Π. ) αποτελεί ακόμη μία πράξη του τυχοδιωκτικού συνδικαλισμού σε βάρος της αξιοπιστίας μίας αγωνιστικής συνδικαλιστικής παράταξης και κατ επέκταση του Δ.Σ. της Δευτεροβάθμιας Οργάνωσης όπου ανήκει.
   Όπως επίσης οι άθλιοι χαρακτηρισμοί που εκτοξεύτηκαν στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις σε βάρος του εκπροσώπου της Ε.Α.Κ.Π. καθώς και η απειλή για μηνύσεις δεν δείχνουν τίποτε άλλο παρά μόνο την ποιότητα και τον πανικό όσων δεν μπορούν να σταθούν με σθένος απέναντι στις ξεκάθαρες συνδικαλιστικές θέσεις και πρακτικές και να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεων τους. 
 
 Η Ε.Α.Κ.Π. μετά από το αυτό το κρούσμα της απαράδεκτης συνδικαλιστικής πρακτικής που δέχτηκε από την πλευρά του προεδρείου της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. και για όσους επίδοξους μιμητές αγνοούν την ιστορική της διαδρομή και δράση, τους ενημερώνει ότι δεν κολλάει αυτού του είδους η λάσπη στην Ε.Α.Κ.Π. και δεν κάμπτεται η αγωνιστική της διάθεση με τέτοιου είδους πρακτικές αλλά αντιθέτως δυναμώνει.
 Γνωρίζοντας επίσης ότι χαίρει της αναγνώρισης και της αποδοχής για την αγωνιστική της στάση από την μεγάλη μερίδα των συμβασιούχων συναδέλφων καλεί τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων Ενώσεων τους και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. να καταδικάσουν την συγκεκριμένη πρακτική του προεδρείου της
 
 ΚΑΛΕΙ παράλληλα όλους τους εργαζόμενους του Π.Σ. συμβασιούχους και μόνιμους να μην εγκλωβίζονται στην αδράνεια των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και να αναπτύξουν πρωτοβουλίες για αγωνιστική αντιμετώπιση της ολομέτωπης αντεργατικής επίθεσης που δεχόμαστε μαζί με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα αρχής γενομένης από την 12η Δεκεμβρίου ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική της Κυβέρνησης .  
                        
                               Για την Ε.Α.Κ.Π. το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Μιχαήλ Μιχαήλ


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις