Ημερομηνία17-10-2007
ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΠΩΣ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

          Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.    «Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ »
 
  Ο παρακάτω πίνακας αποτελεί μέρος της πρότασης του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. προς τον Πρωθυπουργό της χώρας για τις αναγκαίες διοικητικές μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση κ.λ.π που κατατέθηκαν από τον Ιούλιο του 2007 .
  Το ντοκουμέντο αυτό επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της Ε.Α.Κ.Π. όπως εκφράστηκαν και στο Δελτίο Τύπου της 19ης Σεπτεμβρίου 2007 με αφορμή την συγχώνευση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης  με το Υπουργείο Εσωτερικών για την μεταφορά αρμοδιοτήτων του Π.Σ. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 Οι προτάσεις αυτές εντάσσονται στους σχεδιασμούς του Καποδίστρια 2 που στόχος του είναι η ακόμη μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση των πολιτών και για τομείς όπως και η πυρασφάλεια κ.λ.π .
 Ενώ όμως προτείνουν την μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως και την πυροσβεστική , την ίδια στιγμή παραπονιούνται για τα νέα ελλείμματα που δημιούργησαν κάποιες από τις αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν στους δήμους όπως φαίνεται και στην παρακάτω παράγραφο που αποτελεί απόσπασμα της πρότασης αυτής .
   
   “ Μία   νέα   γενιά   ελλειμμάτων   δημιουργείται   στις   υπό μεταφορά αρμοδιότητες.   Σημαντικές   κοινωνικές   υπηρεσίες,   όπως   δομές κοινωνικού χαρακτήρα,   σχολικοί   φύλακες   ΑΜΕΑΚ,   αλλά   και   η   δημοτική αστυνομία παραμένουν χωρίς   κρατική   χρηματοδότηση   ή   στην   καλύτερη περίπτωση αντιμετωπίζονται με προσωρινές λύσεις (βλ. πίνακες 1 και 2).”
.
 Οι εξελίξεις τρέχουν λοιπόν και η Ε.Α.Κ.Π. έχει μιλήσει και έχει προειδοποιήσει εδώ και χρόνια για τις εξελίξεις αυτές και για τόσες άλλες αλλά όπως πάντα με ευθύνη των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού  Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και Π.Α.Σ.Κ. Π   και των προεδρείων της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και της Ε.Α.Π.Σ. όλα παίρνουν την πορεία τους ανεμπόδιστα σε βάρος της πυρασφάλειας της χώρας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.  
 Κατά τ άλλα η Ε.Α.Π.Σ. υποβάλει ερωτηματολόγιο και ζητά την άποψη των πυροσβεστών για το τι πρέπει να γίνει με την πορεία του Π.Σ. !!!!  
 Η υποκρισία στο μεγαλείο της ! Αφού στήριξαν κάθε αντιδραστική και αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόστηκε και με τις δύο κυβερνήσεις σε βάρος της πυρασφάλειας της χώρας από την μεταφορά της δασοπυρόσβεσης χωρίς προϋποθέσεις μέχρι τον αναχρονιστικό νόμο 3511/2006 και παραμύθιαζαν τον Ελληνικό Λάο για το αξιόμαχο του Π.Σ. κ.λ.π. 
 Τώρα υποκριτικά μετά την κατάρρευση του σαθρού οικοδομήματος που δημιουργήθηκε και με την συμβολή υψηλόβαθμων μελών της  που το πλήρωσε φυσικά πολύ ακριβά ο Ελληνικός Λαός έρχονται να δώσουν επίφαση αποδοχής από τους πυροσβέστες και άλλοθι για τις μελλοντικές αλλαγές που ετοιμάζονται όπως οι παραπάνω .
 Το ίδιο έκανε και το τότε προεδρείο της Π.Ε.Υ.Π.Σ. ( Π.Α.Σ.Κ. Π) το 1998 που ψευδέστατα διατυμπάνιζε προς την πολιτική ηγεσία και τον Ελληνικό Λαό ότι οι πυροσβέστες μέσα από διάλογο (που ποτέ δεν έγινε) λένε ναι στα δάση .      
.
  Συνάδελφοι όχι άλλοι απάθεια και συμβιβασμός είναι καιρός πλέον να βρει διέξοδο η αγανάκτηση σας . Η Ε.Α.Κ.Π. σας καλεί να στηρίξετε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία που θα πάρει προκειμένου να μπει φρένο στις οδυνηρές συνέπειες που έρχονται .
.
  Όπως επίσης σας καλεί να δημιουργήσετε σε όλες τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις αγωνιστικό πόλο της Ε.Α.Κ.Π. για να ανατρέψουμε στο επόμενο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας τους συσχετισμούς προς όφελος του αγωνιστικού συνδικαλισμού.   
   
   
  
Ακολουθεί ο πίνακας
 
                                       ΠΙΝΑΚΑΣ 3
    ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ
ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ Τ.Α.
.
Οι φόροι που θα μπορούσαν να αποκεντρωθούν είναι:
.
1.             Ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας
.
2.      Φόρος Μεταβίβασης Ακινήτων
.
3.             ΦΠΑ στις οικοδομές
.
4.       Φόρος Αυτομάτου Υπερτιμήματος
.
5.             ΕΤΕΡΠΣ
.
Οι αρμοδιότητες που θα μπορούσαν στην πρωτοβάθμια ΤΑ να μεταφερθούν είναι:
.
1.   Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση.          
.       
2    Τoπικές περιβαλλοντικές παρεμβάσεις
.
3.       Πυροσβεστική.
.
4.       Κοινωνική Πρόνοια και Αλληλεγγύη.
.
5     Πρωτοβάθμια Υγεία και Προληπτική Ιατρική.
 
 
 
 
     
 
 
 
 
 
 
 


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις