Ημερομηνία02-02-2007
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΕΥΠΣ ΤΗΣ 29Ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007 -ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ- ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ ΤΗΣ 29ης/ 1 / 07 .
 
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
 
   Στις 29/1/2007 πραγματοποιήθηκε διοικητικό συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης « Διαμόρφωση διεκδικητικού πλαισίου έτους 2007».
 Όπως ήταν αναμενόμενο πραγματοποιήθηκε ακόμη ένα συμβούλιο όπως τόσα άλλα το οποίο δεν είχε να προσθέσει τίποτε περισσότερο για την πορεία των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά όμως ήρθε να επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά ότι το νόμισμα του εμπαιγμού έχει δύο όψεις από την μία της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. από την άλλη της Π.Α.Σ.Κ. Π..
 Στο συμβούλιο αναμασήθηκαν από το προεδρείο για ακόμη μία φορά θέσεις του τύπου: Διεκδικούμε Μισθολόγιο –Βαθμολόγιο – Προσλήψεις κ.λ.π. κάνοντας φυσικά αναφορά και στο πλαίσιο των αιτημάτων του Ψηφίσματος του 8ου Συνεδρίου που είχε καταθέσει το ίδιο το προεδρείο ότι δεν απεμπολούμε και τα αιτήματα αυτά. χωρίς φυσικά όμως να τα συμπεριλαμβάνουμε στο διεκδικητικό πλαίσιο.
 Δηλαδή :Εφαρμογή 35ωρου - Προστασία του ωραρίου από καταστρατηγήσεις κ,λ,π – Αποζημίωση της υπερεργασίας ( Κυριακές –αργίες – υπερωρίες – νυχτερινά ) όπως προβλέπει η εργατική νομοθεσία .  
 Ούτε φυσικά δεσμεύτηκε με συγκεκριμένη πρόταση με ποιον τρόπο θα διεκδικήσουμε ακόμη και αυτά που το ίδιο προτείνει, αυτό βλέπεται είναι αρμοδιότητα άλλου οργάνου όπως της Π.Ο.Α.Σ.Υ. π.χ. .
 Η ΕΑ.ΚΠ. και σε αυτό το συμβούλιο αφού άσκησε κριτική για την τακτική του προεδρείου κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση με συγκεκριμένο πλαίσιο 6 βασικών αιτημάτων που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών των εργαζομένων και των τριών κλάδων.
 Με ευθύνη όμως των άλλων δύο παρατάξεων ενώ έβαλε το πλαίσιο αυτό για ψηφοφορία δεν έγινε τελικά ακριβώς για να αποφύγουν να πάρουν θέση.
 Η Π.Α.Σ. Κ. Π όπως πάντα εφάρμοσε την ίδια τακτική, άσφαιρη κριτική χωρίς να τοποθετείτε επί της ουσίας και να προτείνει ξεκάθαρο πλαίσιο αιτημάτων και συγκεκριμένη πρόταση για κινητοποιήσεις, με παρόντα αυτή την φορά 4 από τα 6 μέλη της από τα οποία τα 2 αποχώρησαν στο μέσον της συνεδρίασης πριν την λήξη του Δ.Σ. και τα δύο μέλη που έμειναν μέχρι το τέλος (Χανίας, Νεονάκης ) να αποφεύγουν να πάρουν θέση, όπως και τα 9 παρόντα από τα 12 μέλη της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ., βοηθούμενοι στο θέμα αυτό από τον πρόεδρο που έλυσε το συμβούλιο χωρίς να διεξαχθεί η ψηφοφορία.
 Για άλλη μία φορά λοιπόν αφήνεται ελέω θεού το προεδρείο της Ομοσπονδίας και με την στήριξη της Π.Α.Σ.Κ. Π. να μας οδηγήσει σε άλλη μία εκφυλισμένη ιμεντασιόν κινητοποίηση όταν και όποτε αυτή κριθεί αναγκαία ότι πρέπει να γίνει από τα « αγωνιστικά προεδρεία » και των υπολοίπων Ομοσπονδιών και των Ενώσεων των Αξιωματικών.
 Στο Δ.Σ. αυτό η Ε.Α.Κ.Π. έθεσε επίσης ζήτημα και ζήτησε παρέμβαση από το προεδρείο για τις δεδηλωμένες προθέσεις και κατευθύνσεις προς της Διοικήσεις της Φυσικής Ηγεσίας στην πανελλαδική συνδιάσκεψη να μην χορηγούνται ρεπό κατά την θερινή περίοδο στις υπηρεσίες που αιτούνται και τους εγκρίνεται 24ωρο.
 Καθώς επίσης έθεσε ζήτημα και για τις αποσπάσεις που γίνονται από συγκεκριμένες υπηρεσίες κατά την χειμερινή περίοδο προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου όπως από το Π.Κ. Λίμνης , την Π.Υ. Πύργου κ.λ.π. με τρόπο που δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τους μετακινηθέντες αφού ενημερώνονται την τελευταία στιγμή για την απόσπαση και δεν τους χορηγούν παρανόμως έξοδα διανυκτέρευσης υποχρεώνοντας τους να στρατωνίζονται στις υπηρεσίες και τα κλιμάκια σε αντίθεση με τις αποσπάσεις των Αξιωματικών που τους δικαιολογεί αντίστοιχα έξοδα .
 Φυσικά και για αυτά τα θέματα οι απαντήσεις ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε .    
 Συνάδελφοι αυτή είναι η κατάσταση και έτσι θα παραμείνει για όσο καιρό ακόμα δεν θα ταρακουνηθούν τα λιμνάζοντα νερά του συνδικαλιστικού μας κινήματος με την δική σας παρέμβαση .
 
 Ακολουθεί η πρόταση της ΕΑΚΠ που κατατέθηκε στο Δ.Σ και δεν στήρηξαν οι  άλλες δύο παρατάξεις .
 
         ΕΝΩΤΙΚΗ      ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ     ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ    
 Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@old.eakp.gr
 
      ΑΘΗΝΑ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007 ΠΡΟΣ: Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Κοιν/ση: 1ον Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Π.Σ.
2ον Π.Ο.Α.Σ.Υ
3ον  Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
 
ΠΡΟΤΑΣΗ    ΤΗΣ   Ε.Α.Κ.Π. ΓΙΑ ΤΟ   ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ   ΠΛΑΙΣΙΟ   ΤΟΥ 2007
    Η Ε.Α.Κ.Π επαναφέρει την παρακάτω πρόταση διεκδικητικού πλαισίου στο Δ.Σ. της 29ης Ιανουαρίου του 2007 για έγκριση στα πλαίσια συζήτησης του μοναδικού θέματος της Ημερήσιας Διάταξης « Διαμόρφωση διεκδικητικού πλαισίου έτους 2007 ». Η πρόταση είναι μερικώς τροποποιημένη σε σχέση με αυτή που είχε κατατεθεί στο Δ.Σ. της 28/11/2006 ως προς το σκέλος κυρίως του χρονοδιαγράμματος των κινητοποιήσεων .  
   Υπενθυμίζουμε ότι το πλαίσιο αυτό έχει εγκριθεί από το σώμα των αντιπροσώπων του 8ου Συνεδρίου και αποτελεί εγκεκριμένο ψήφισμα του.
   Καθίσταται αναγκαία τώρα όσο ποτέ άλλοτε η διεκδίκηση των αιτημάτων μας στην βάση αυτής της πρότασης γιατί η κυβέρνηση έχει δείξει με ξεκάθαρο τρόπο ότι θα συνεχίσει την πολιτική της λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων στα πλαίσια πάντα των «δημοσιονομικού νοικοκυρέματος» και ότι οι παροχές είναι μόνο για το μεγάλο κεφάλαιο μέσα από τα δήθεν « αναπτυξιακά προγράμματα » και τις φοροαπαλλαγές .
   Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για τους χιλιάδες εργαζόμενους των τριών κλάδων . Τα ψίχουλα και οι υποσχέσεις για μελλοντικές παροχές δεν πείθουν κανέναν και δεν τιμάει πλέον καμία Δευτεροβάθμια διοίκηση συνδικαλιστικού οργάνου των τριών κλάδων να επαναπαύεται σε τέτοιου είδους υποσχέσεις και δεσμεύσεις. 
 Η Ε.Α.Κ.Π. εκτιμά ότι πρέπει να σταματήσει η εν λευκώ διαπραγμάτευση του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τα προεδρεία των άλλων Ομοσπονδιών και Ενώσεων των Αξιωματικών των τριών κλάδων.   
 Είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος με ίσους όρους μεταξύ των τριών κλάδων με σκοπό την από κοινού συμφωνία ενός ουσιαστικού πλαισίου αιτημάτων που θα καλύπτει πλήρως τις οικονομικές και θεσμικές μας απαιτήσεις και τα κεφαλαιώδους σημασίας αιτήματα του κάθε κλάδου.
 Το πλαίσιο αυτό θα παραμένει αναλλοίωτο και το μόνο που θα διαφοροποιείτε κάθε φορά σύμφωνα και με τις εξέλιξης θα είναι το χρονοδιάγραμμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Η οποιαδήποτε μορφής αναγκαία αλλαγή στο διεκδικητικό πλαίσιο θα γίνετε κατόπιν συλλογικής διαδικασίας μέσα από τα όργανα της Ομοσπονδίας ( Συνέδριο – Πανελλαδική Συνδιάσκεψη Πρωτοβάθμιων Ενώσεων – Διοικητικό Συμβούλιο Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. )
 Επίσης να αρχίσει η πιο συστηματική και ουσιαστική επαφή και συνεργασία με τα αρμόδια όργανα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ γιατί ως δημόσιοι πολιτικοί υπάλληλοι ανήκουμε στην παραπάνω τριτοβάθμια οργάνωση, πληρώνουμε εισφορές υπέρ αυτής και εκλέγουμε αντιπροσώπους στα αντίστοιχα όργανα της. 
 Η Ομοσπονδία οφείλει να προστατεύσει τα συμφέροντα των μελών της καθώς και το κύρος της επαγγελματικής τους υπόστασης. Οφείλει να διατηρήσει την αυτονομία της και όποτε καθιστάτε αναγκαίο να προχωρά σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά τον κλάδο ή να συμμετέχει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ευρύτερου εργατοϋπαλληλικού κινήματος .  
 Άμεση προτεραιότητα των συνδικ/κών οργάνων πρέπει να γίνει η αλλαγή στάσης των ιδίων και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των μελών προς αυτά για να μην οδηγούνται κάθε φορά σε εκφυλισμό οι κινητοποιήσεις.    
 Κατατίθεται η παρακάτω πρόταση με σκοπό την τοποθέτηση και ψηφοφορία επ΄ αυτής.    
Π Ρ Ο Τ Α Σ Η
1ον    Άμεσες ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ για την κάλυψη όλων των οργανικών κενών και των τριών κλάδων .
 
2ον    ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ :
·        Άμεση Υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για τα 860 ευρώ Β.Μ. στον Βαθμό του Ανθ/γου με παράλληλη αναμόρφωση των συντελεστών με σκοπό την μείωση του ανοίγματος της ψαλίδας. Ενσωμάτωση των επιδομάτων εξομάλυνσης, ειδικής απασχόλησης στον Βασικό Μισθό .
·        Κατώτατες αποδοχές στα 1.300 ευρώ.
·        Άμεση θεσμοθέτηση αποζημίωσης στην βάση του εργατικού δικαίου για την υπερεργασία τις υπερωρίες 
τα νυχτερινά κ.λ.π.
·        Για τα μέχρι τώρα χρωστούμενα ρεπώ με τη σύμφωνη γνώμη των υπαλλήλων να καταβληθεί εφάπαξ αποζημίωση ως λύση του αδιεξόδου που έχει δημιουργήσει το υπάρχον αντεργατικό καθεστώς προσμέτρησης της υπερεργασίας .
·          Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων νυχτερινών με αναδρομική ισχύ από τον Ιούλιο του 2003 .
  
3ον    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΩΣ ΒΑΡΕΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ .
·        Ζητάμε άμεση ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα με:
25 - 27 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας με πλήρη αποδοχές και καταληκτικό χρονοεπίδομα 60%
·        Χορήγηση επιδόματος επικινδυνότητας 20% επί του Β.Μ. που θα προσμετρά στις συντάξιμες αποδοχές.
·        Μειωμένο ωράριο -αυξημένη άδεια απουσίας για μεγαλύτερη αποχή από τις επικίνδυνες και ανθ/νές συνθήκες εργασίας.
·        Το επ΄ ασφάλιστρο να βαραίνει τον εργοδότη. 
·        Εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου περί υγιεινής και ασφάλειας.
·       Κατάργηση όλων των αντι ασφαλιστικών Νόμων από το 1990 και μετά .
·       Να δηλωθεί ξεκάθαρα προς την κυβέρνηση ότι δεν θα δεχτούμε καμία αύξηση των ορίων ηλικίας και σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρει αντιμέτωπους. Να υπάρξει μόνο ειδική ρύθμιση για όσους δεν συμπληρώνουν πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα λόγω ότι μπήκαν σε μεγάλη ηλικία στην υπηρεσία ώστε να τους δίνετε η δυνατότητα για παραμονή πέραν των σημερινών ορίων μέχρι συμπληρώσεως των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων στα πλαίσια της ρύθμισης που υπάρχει για τους μετατασσόμενους συναδέλφους .
 
4ον     ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ.
·        Με πενθήμερη βδομάδα εργασίας 35 ωρών . Καμία ανοχή σε παραβίαση οραρίου και περικοπές των αναπαύσεων.
 
5ον     ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ .
 
6ον    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΣΑΦΗ
          ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ .
·        Άμεση κατάργηση του Αντιδραστικού Νομοσχεδίου για την Αναδιοργάνωση του Π.Σ. 
·        ΟΧΙ στην μεταφορά αρμοδιοτήτων αστυνόμευσης και πυρόσβεσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση . 
·          ΟΧΙ στην οποιαδήποτε μορφής ιδιωτικοποίησης τομέων του Π.Σ. μέσω των προγραμμάτων Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Άμεση χρηματοδότηση των προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των υποδομών των τριών κλάδων από τον κρατικό προϋπολογισμό .
·          Καμία εμπλοκή και παρουσία του Π.Σ. σε κατασταλτικές ενέργειες αστυνομικού χαρακτήρα που στρέφονται ενάντια στο λαϊκό κίνημα.                                   
                                                                                        Επίσης     ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
·        Την προστασία του Οικογενειακού μας εισοδήματος με :
ü      Φορολογική πολιτική για ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος μας .
ü      Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και την Υγεία .
ü        Πάγωμα των ανατιμήσεων και πάταξη της κερδοσκοπίας
·        Την προστασία των σχέσεων εργασίας με :
ü      Πλήρη και σταθερή απασχόληση με σταθερό ωράριο για κάθε εργαζόμενο
ü      Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξ/τικά δικαιώματα .
ü      Κατάργηση όλων των μορφών μερικής απασχόλησης .
 
   ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ  
 
1ΟΝ    Το 1ο Δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου:
α) Άμεση σύγκληση συνδιάσκεψης όλων των πρωτοβάθμιων Ενώσεων για την εκπόνηση του Διεκδικητικού πλαισίου.
β)  Ανάρτηση πανό σε όλες τις υπηρεσίες και τα κλιμάκια με τα αιτήματα μας.
 γ) Συνέντευξη τύπου σε όλα τα Μ.Μ.Ε. για την προβολή των αιτημάτων, στήσιμο ειδικών χώρων για ένα 4τραήμερο στα Προπύλαια στην Αθήνα και στον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη για την ενημέρωση της κοινής γνώμης με προπαγανδιστικό υλικό και την συλλογή υπογραφών συμπαράστασης. Μοίρασμα φέιγκ βολάν σε όλα τα διόδια της χώρας. Κήρυξη Λευκής απεργίας στις υπηρεσίες διοικητικού χαρακτήρα γραμματείες κ.λ.π.
 
 2ον  Το 3ο Δεκαήμερο του Φεβρουαρίου: Πανελλαδική Κινητοποίηση στην Αθήνα με παράσταση διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους Υπουργούς και τον Πρωθυπουργό. Συμβολικός αποκλεισμός του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης .
 
 3ον   Το  1Ο Δεκαήμερο του Μαρτίου : Ένστολες Κινητοποιήσεις στις έδρες των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων.
 
   4ον Το 2ο Δεκαήμερο του Μαρτίου: Σύγκληση πανελλαδικής Συνδιάσκεψης όλων των πρωτοβάθμιων ενώσεων για εκτίμηση των αποτελεσμάτων και παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα. Κάλεσμα σε συνεργασία και συμπαράσταση συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με σκοπό την κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ στα πλαίσια αξιοποίησης του συνταγματικού μας δικαιώματος.
 
 
 
 
 
   
     
  


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις