Ημερομηνία29-12-2006
Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

           ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 
   Ένα από τα βασικά δικαιώματα του εργαζόμενου λαού, επομένως και των Πυροσβεστών, είναι η Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, όπως είναι και η Δημόσια και δωρεάν Υγεία, η περίθαλψη κ.λ.π, δικαιώματα που κατακτήθηκαν από τον προηγούμενο αιώνα με θυσίες των εργαζομένων, με αγώνες και αίμα για να φτάσουν σήμερα να αμφισβητούνται ανοιχτά πλέον και απροκάλυπτα.
   Τα δικαιώματα αυτά που δεν είναι τίποτα παραπάνω παρά επιστροφή στους εργαζόμενους μέρους της υπεραξίας που συνολικά παράγουν, είναι ένα μέρος δηλαδή του συνολικού παραγόμενου Εθνικού προϊόντος που ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ σε αυτούς.
   Αυτό το επιστρεφόμενο Εθνικό προϊόν θέλουν να γίνει βορά στα χέρια των επιχειρηματιών και όχι μόνον αυτό αλλά και το περιεχόμενο της παιδείας να γίνει επιλογή τους, να επιλέγουν οι έχοντες για το τι είδους παιδεία θα έχουν οι εργαζόμενοι οι μη έχοντες δηλαδή και ο καθένας καταλαβαίνει γιατί οι πλούσιοι θέλουν τα παιδιά των εργαζομένων μακριά από την γνώση.
  Θέλουν να βάλουν το λαό που έχουν ξεζουμίσει με την πολιτική τους, να πληρώσει από πάνω αυτό που δικαιούται και αυτό που με το δικό του κόπο έχει δημιουργηθεί τόσα χρόνια να του το πάρουν και να το χαρίσουν στους επιχειρηματίες και στις πολυεθνικές.
   Αίτημα του Σ.Ε.Β και των εργοδοτικών οργανώσεων είναι η αλλαγή του Συντάγματος που αφορά την Παιδεία και όσων ταυτίζονται με αυτά τα συμφέροντα. Δεν είναι Αίτημα των εργαζομένων.
   Η Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία είναι Εθνικός Πλούτος και ανήκει στον εργαζόμενο λαό που την κέρδισε μέσα από αιματηρούς Αγώνες και δεν δικαιούται κανείς να του αφαιρέσει.  Για τους λόγους αυτούς :
   
         ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ
  •        Την επικείμενη αναθεώρηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος που σκοπό έχει την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος που αφορά όσους δεν έχουν να πληρώσουν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, δηλαδή της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού που είναι οι εργαζόμενοι.
  •        Τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει και συναντούν την αντίσταση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, και των σπουδαστών, όπως ο Νόμος πλαίσιο που επιχειρήθηκε να περάσει. 
   Ένας Νόμος που καθιερώνει για κάθε ίδρυμα τους Μάνατζερ, καταργεί τα δωρεάν συγγράμματα, και επιτρέπει την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Παιδεία και τον προσανατολισμό της διδακτέας ύλης από τους επιχειρηματίες και τις πολυεθνικές που θα καθορίζουν το επίπεδο της γνώσης σύμφωνα με τα συμφέροντα τους και όχι σύμφωνα με τις ανάγκες της ανάδειξης Επιστημόνων και άνοδο της Γνώσης και της Έρευνας για το Εθνικό συμφέρον που είναι και συμφέρον του Λαού μας.
   Είναι γνωστό ότι με πρόσχημα τα δήθεν διατροφικά σεμινάρια σε σχολεία προσπαθούν να εισάγουν ως «χορηγούς» γνωστές πολυεθνικές φαστ-φούντ και αναψυκτικών που τα διατροφικά τους αποτελέσματα ανακοινώθηκαν ως άκρως επικίνδυνα για την υγεία μετά από έρευνα Αμερικάνων Επιστημόνων και έτυχαν ευρείας δημοσιότητας από τα Μ.Μ.Ε. Αυτοί θα είναι οι θεματοφυλακές της Παιδείας των παιδιών του Ελληνικού Λαού;.
   Είναι επίσης γεγονός ότι παρουσιάζονται στα σημερινά βιβλία οι επιδρομές στο Ιράκ την Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν ως «επιβολή της Ειρήνης» μέσα από τα βιβλία των παιδιών μας, γεγονότα που αποδοκιμάστηκαν από το 98% του Ελληνικού Λαού να σερβίρονται ως «μόρφωση» στα παιδιά μας, να παρουσιάζονται στα βιβλία των παιδιών μας αντι ιστορικές και αντεπιστημονικές απόψεις αντιδραστικών κύκλων ως γνώση. 
   Αυτή είναι η Παιδεία που επιφυλάσσουν στα παιδιά των μη εχόντων, την μισοκατάρτιση, και την μισή μόρφωση και τους είναι εμπόδιο το Σύνταγμα, για αυτό και το αλλάζουν προς ικανοποίηση των επιχειρηματιών. Θέλουν η γνώση να είναι προνόμιο μόνο των Πλουσίων και των παιδιών τους και απαγορευμένος καρπός για τα παιδιά των εργαζομένων. 
      
            ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 
1.       Να μην αναθεωρηθεί το Άρθρο 16 του Συντάγματος.
2.       Να σταματήσει κάθε προσπάθεια και απόπειρα δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων.
3.       Να αποσυρθεί ο Νόμος – πλαίσιο για τα ΑΕΙ – ΤΕΙ.
4.       Να σταματήσουν τα σχέδια για δήθεν μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια και η είσοδος των δήθεν «χορηγών» στα σχολεία, να σταματήσει η ευέλικτη ζώνη και κάθε μέτρο που θα διαφοροποιεί το πρόγραμμα των σχολείων από άλλα και το κάθε σχολείο από το άλλο.
5.       Να απαγορευτεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην εκπαίδευση.
6.       Να αποσυρθούν τα νέα αντεπιστημονικά και αντιπαιδαγωγικά βιβλία.
 
                                 
 Επίσης ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το Συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου μας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία και τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις να πάρουν θέση πάνω στο ζήτημα της παιδείας που είναι κρίσιμο και αφορά το μέλλον των παιδιών μας και να συμπαραταχθούν στον αγώνα για την αποτροπή της αναθεώρησης του άρθρου 16 με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα.    
 
      ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  
                                           Αθήνα 28-12-2006
             


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις