Ημερομηνία01-12-2006
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ με ότι δημιουργησαν και ότι ανέχτηκαν

           --  ΟΛΟΙ  ΤΟΥΣ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ  --

                   με ότι δημιούργησαν και με ότι ανέχτηκαν

 

   Έγινε πλέον τόσο οφθαλμοφανές που τρόμαξαν και αυτοί οι ίδιοι όταν ήρθαν αντιμέτωποι με το δημιούργημα τους!

   Δεν μιλάμε για τίποτε άλλο παρά μόνο για το είδος του συνδικαλισμού που δημιούργησαν και υπηρέτησαν πιστά οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες .

  Ήρθε λοιπόν η ώρα να αναστείλουν κινητοποιήσεις όχι  με αφορμή προαναγγελλόμενες δεσμεύσεις των πολιτικών τους κηδεμόνων αλλά γιατί νοιώθουν ότι η συνειδητή αυτοαπομόνωση από το υπόλοιπο εργατικό λαϊκό κίνημα τους γύρισε μπούμερανγκ.

  Έπρεπε φυσικά πρώτα να εισπράξουμε κατάμουτρα με ευθύνη όλων των προεδρείων και των τριών κλάδων ακόμη έναν εμπαιγμό για τα προβλήματα μας και από την σημερινή κυβέρνηση που ήρθε ως αποτέλεσμα των μακροχρόνιων αλλοπρόσαλλων διαπραγματευτικών τους χειρισμών.

  Χρειάστηκε να μην μπορεί να κουκουλωθεί λόγω των αδιάψευστων εικόνων ακόμη ένα κραυγαλέο γεγονός αστυνομικής αυθαιρεσίας όπως αυτό σε βάρος του 24χρονου Κύπριου φοιτητή που έγινε αντιληπτό και εξόργισε στο σύνολό του τον Ελληνικό Λαό, για να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντική και απαραίτητη είναι στις διεκδικήσεις μας η κοινωνική αλληλεγγύη που εκφράζεται μέσα από την στήριξη του εργατικού λαϊκού κινήματος .    

ü      Κατάλαβαν άραγε έστω και τώρα ότι ο εχθρός είναι κοινός και δεν είναι άλλος από την αντιλαϊκή πολιτική η οποία μας πλήττει όλους το ίδιο ένστολους και μη;

ü      Συνειδητοποίησαν έστω και τώρα ότι όσο και εάν διαλαλούν από τα Μ.Μ.Ε. πως είμαστε για να υπηρετούμε το κοινωνικό σύνολο ο ρόλος που θέλουν να μας επιβάλουν να παίξουμε και οι τρεις κλάδοι πλέον είναι αυτός του μπαμπούλα του εργατικού λαϊκού κινήματος για να περνούν πιο εύκολα οι αντεργατικές πολιτικές που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και που καλούνται να υλοποιήσουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ; 

ü      Ένοιωσαν ότι ακόμη και μ αυτόν τον ρόλο δεν έχουμε να εισπράξουμε τίποτε περισσότερο από τους υπόλοιπους εργαζόμενους παρά μόνο ψίχουλα ;  

ü      Αντιλήφθηκαν; Ότι τους υπόλοιπους εργαζόμενους που τους κρατούσαν σε απόσταση τους έχουν απόλυτη ανάγκη ως συμπαραστάτες στον αγώνα τους .

  Δυστυχώς όχι !

  Γιατί τα γεγονότα δείχνουν ότι απλά για μία ακόμη φορά ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ και ότι η αναστολή της 28ης Νοεμβρίου έγινε χάριν εντυπώσεων !      

  Για αυτό επιλέγουν να κάνουν ξεχωριστές κινητοποιήσεις από το υπόλοιπο εργατοϋπαλληλικό κίνημα.

  Εξήγγειλαν κινητοποιήσεις στις 12 Δεκεμβρίου, ενώ η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει στις 13.  

  Πως λοιπόν επιδιώκουν αυτοί οι κύριοι την στήριξη της κοινωνίας; Βάζοντας διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων της και των εργαζομένων των τριών κλάδων. 

 Τόσα χρόνια η Ε.Α.Κ.Π. δεν σταματά να διαλαλεί και να προτείνει ενωτικούς κοινούς αγώνες με  το υπόλοιπο εργατοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Το ίδιο έκανε και τώρα στο συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. της 28ης Νοεμβρίου . Κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση διεκδικητικού πλαισίου και ζήτησε συμμετοχή στην κινητοποίηση της 13ης Δεκεμβρίου για να δείξουμε έμπρακτα ότι είμαστε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και δεν στρεφόμαστε εναντίον των αγώνων του λαϊκού κινήματος.

  Αντί όμως να στηρίξουν την πρόταση αυτή και οι δύο παρατάξεις και η Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και η Π.Α.Σ.Κ. Π. συμφώνησαν με την προειλημμένη απόφαση της Π.Ο.Α.Σ.Υ. για κινητοποιήσεις στις 12 Δεκεμβρίου στην βάση φυσικά των ψευτοαιτημάτων που πάντα διεκδικούν.

  Από τα 11 παρευρισκόμενα μέλη στο Δ.Σ. της 28ης Δεκεμβρίου :

  7   της  Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ από τα 12  που  έχει  στο Δ.Σ.

  3   της  Π.Α.Σ.Κ Π    από τα   6   που έχει  στο Δ.Σ.  ( ανέβηκε κατά μία οι παρουσίες των μελών  της Π.Α.Σ.Κ  Π.  Με σταθερή την παρουσία του Νεονάκη οι υπόλοιποι εναλλάξ με βάρδιες ).

1   της  Ε.Α.Κ.Π.                                                            

  Την πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. ψήφισαν  2 μέλη, το μέλος της Ε.Α.Κ.Π. και το μέλος της Π.Α.Σ.Κ. Π Νεονάκης Στέλιος που ψήφισε την πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. στο σύνολο της.

  Τα 7 μέλη της Δ.Α.ΚΥ.Π.Σ. ψήφισαν κατά με επιμέρους επιφυλάξεις για κάποια σημεία της πρότασης .

  Ενώ τα άλλα δύο μέλη της Π.Α.Σ.Κ.Π.  Μαρινίδης Χαράλαμπος και Μπριλάκης Ηρακλής ψήφισαν κατά  το σύνολο της πρότασης !!

 Δεν έφθανε όμως μόνο η αρνητική ψήφο της Π.Α.Σ.Κ. Π από τα δύο μέλη της που απέρριπταν τα αιτήματα του κλάδου έτσι όπως έχουν ψηφιστεί και στο 8o Συνέδριο και που στο παρελθόν τα υιοθετούσε και ι ίδια άσχετα εάν δεν τα πίστευε, αλλά προχώρησαν και σε επιμέρους κριτική όπως αυτή του  Μαρινίδη  Χαράλαμπου που καυτηρίασε την Ε.Α.Κ.Π. γιατί να βάλει ζήτημα αύξησης δαπανών για την παιδεία και την υγεία !!!  Στην λογική ότι αυτό το δικαίωμα κατά αυτόν το έχουν μόνο οι τριτοβάθμιες οργανώσεις!!

 Ο δε  Μπριλάκης  Ηρακλής είπε ότι δεν μπορούμε να ζητάμε κατάργηση του αντιδραστικού Νομοσχεδίου για την Αναδιοργάνωση γιατί ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και είναι νόμος του κράτους. Άρα αφού λοιπόν ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο τα κεφάλια μέσα !!! 

 Αυτοί συνάδελφοι είναι οι εκπρόσωποι της παράταξης που πριν λίγες  μέσα από ένα βαρύγδουπό κείμενο με καθαρά έντονο λαϊκισμό έσερναν τα εξ αμάξης στους « ψευτοσυνδικαλισταράδες » και στην κυβέρνηση.

 Δεν τόλμησαν να βάλουν θέμα για τον εντεινόμενο αστυνομικό αυταρχισμό με εξαίρεση τον Νεονάκη που μαζί με την Ε.Α.Κ.Π. ζήτησε να πάρει θέση η Ομοσπονδία. Δεν τόλμησαν να κρίνουν την τακτική των προεδρείων, ούτε φυσικά το περιεχόμενο των ψευτοαιτημάτων αφού συμφωνούν με το επίδομα με τον τρόπο που δίνεται και την πλασματική πενταετία .  

 Τόλμησαν όμως να εμπαίξουν όλους τους συναδέλφους που πριν λίγες μέρες απευθυνόμενοι σε αυτούς με ανακοίνωση κατήγγειλαν ότι στο Δ.Σ. δεν τόλμησαν να κάνουν γιατί απλά έχουν την ίδια αντίληψη και συμφωνούν απόλυτα στις πρακτικές και το περιεχόμενο.

  Η μόνη διαφορά που έχουν με την Δ.Α Κ.Υ.Π.Σ. είναι ότι δεν είναι αυτοί στην καρέκλα του προεδρείου και αυτός είναι ο πόθος τους που τους κάνει έστω και για λίγο να το παίζουν « σκληροί ».      

 Από ποίους όμως περιμέναμε να δηλώσουν συμμετοχή σε κοινούς αγώνες από όλους αυτούς που στο παρελθόν εξήγγειλαν ξεχωριστές κινητοποιήσεις ακόμη και για κοινά ζητήματα όπως ήταν και ο αγώνας ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2002 ή από αυτούς που ήθελαν και θέλουν φυσικά να δημιουργήσουν ακόμη και ξεχωριστή Συνομοσπονδία των σωμάτων ασφαλείας με την λεγόμενη απόφαση της Δράμας που τελικά αναβλήθηκε μετά από την αποκάλυψη και την παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. στο 6ο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. 

  Τέτοια μεγαλεπήβολα σχέδια είχαν τελικά κατ εντολή φυσικά των πολιτικών τους κηδεμόνων.

  Ήθελαν και θέλουν να γεφυρώσουν ακόμη περισσότερο το χάσμα μεταξύ των ένστολων με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, πλήρη αποκοπή δηλαδή από το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα κυρίως των Δημοσίων Υπαλλήλων.

  Έκαναν τα στραβά μάτια σε φαινόμενα τύπου Μπαλάσκα! Δεν πάει πολύς καιρός που δεχόμασταν τις παρατηρήσεις τους στην κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου του 2006 όταν επισημαίναμε την στάση του συγκεκριμένου συνδικαλιστή και τον αντίκτυπο που έχει στην κοινή γνώμη. Έπρεπε δηλαδή να φθάσει  η κατάσταση στο απροχώρητο για να αντιδράσουν; 

  Ας μην έχουν αυταπάτες όμως οι συνάδελφοι αστυνομικοί ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι μόνο για τους άλλους ας θυμηθούν τα χημικά στην Πλατεία Συντάγματος  το Φθινόπωρο 2003 και για αυτό ας αντιδράσουν άμεσα και αποτελεσματικά απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

  Είναι πολύ πιο επιζήμιες τέτοιου είδους ενέργειες πρώτα πρώτα γι αυτούς τους ίδιους γιατί η μπότα των « γνωστών αγνώστων » συναδέλφων τους δεν στραπατσάρει μόνο τα πρόσωπα των άλλων παιδιών, στραπατσάρει πρώτα και κύρια στην συνείδηση των δικών τους παιδιών την εκτίμηση τους για τον χαρακτήρα της προσφορά των γονιών τους προς το κοινωνικό σύνολο που και τα ίδια είναι μέλη του.

  Οι  διαχωριστικές γραμμές όμως είναι πολλές δεν μπαίνουν μόνο με τους άλλους εργαζόμενους αφορούν και την εσωτερική κατάσταση των τριών κλάδων. Τις δημιούργησαν  πλέον και στους τρεις κλάδους μεταξύ χαμηλόβαθμων και Αξιωματικών με αντίστοιχα συνδικαλιστικά όργανα.

  Δημιουργούν έντεχνα επιμέρους ζητήματα για να υποθάλπεται πάντα μία δυσαρέσκεια των μεν προς του δε με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η ενιαία έκφραση και η διάθεση για κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων.  Στόχος είναι να αθωώνεται στο υποσυνείδητο των εργαζομένων η εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και να στρέφεται το μένος πάντα κατά αυτών που είναι λίγο πιο ψηλά από τους άλλους. 

  Ενώ όμως υιοθετούν και ευνοούν τον διαχωρισμό μεταξύ των εργαζομένων κατά τον τρόπο αυτό,   παράλληλα έχοντας ως στόχο:

·        Την απογύμνωση των συνδικαλιστικών οργάνων από θέσεις σε αγωνιστική κατεύθυνση που θα εκφράζουν τις προσδοκίες των εργαζομένων .

·        Και τον καθολικό τους έλεγχο,  προβάλουν και διατυμπανίζουν ως ενωτική και σωτήρια την ενιαία δήθεν συνδικαλιστική έκφραση στον αντίποδα των παρατάξεων μέσα στα συνδικαλιστικά όργανα .

 Αρκετές φορές διαλαλούν κυρίως οι εκ της Αστυνομίας συνάδελφοι συνδικαλιστές την ανωτερότητα του δήθεν ακομμάτιστου συνδικαλισμού τους με πρόσχημα το ενιαίο ψηφοδέλτιο που τους επιβάλει η αντιδημοκρατική διάταξη του άρθρου 30α του 1264/82 εκτός φυσικά των τόσων άλλων περιορισμών.

  Το ίδιο επίσης κάνουν και οι εκ του κλάδου μας «προστάτες των συμφερόντων των χαμηλόβαθμων & των Αξιωματικών», χρεώνοντας αμφότεροι στην ύπαρξη των παρατάξεων τον εναγκαλισμό με τα κόμματα .

  Για ποιόν όμως ακομμάτιστο και ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό υποκριτικά μιλάνε και πως εξασφαλίστηκε αυτός μέσα από την δήθεν « ενιαία » έκφραση όταν:

ü      Σύσσωμες σχεδόν οι συνδικαλιστικές τους ηγεσίες που έχουν αναδειχτεί μέσα από ενιαία ψηφοδέλτια δεν κρύβουν τον κομματικό τους εναγκαλισμό υμνώντας απροκάλυπτα τους πολιτικούς τους προϊστάμενους.

ü      Δηλώνουν δημόσια εξ ονόματος των συναδέλφων τους ποια είναι κατά μεγάλη μάλιστα πλειοψηφία η κομματική τους προτίμηση ( στο 80% την προσδιορίζουν ).

ü      Στα πλαίσια των εσωκομματικών παιχνιδιών και χάριν εντυπώσεων κάνουν κατάληψη κομματικών γραφείων ( Ρηγίλλης ).

ü      Πόσο ακομμάτιστη και αδέσμευτη είναι οι Ένωση Αξιωματικών του κλάδου μας η Ε.Α.Π.Σ  όταν τα στελέχη της καταλαμβάνουν θέσεις συμβούλων στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης με προεξέχοντα τον πρόεδρο της που αναδείχτηκε επίσημα  βασικός συνεργάτης του Υπουργού .

ü      Πόσο ακομμάτιστη και αδέσμευτη είναι και η Ε.Π.Α.Π.Α  που πρώτη αυτή δίδαξε τους υπολοίπους ότι όταν θέλεις να πιέσεις για αναγνώριση και στήριξη τον πολιτικό σου κηδεμόνα πραγματοποιείς  κινητοποίηση έξω από τα κομματικά του γραφεία  π.χ. στην  Χαριλάου Τρικούπη ;

Μήπως δεν είχε αποτέλεσμα αυτή η κίνηση; Ολόπλευρα  δεν στηρίχθηκε στο 8ο Συνέδριο από τους πολιτικούς εκπροσώπους του Π.Α.Σ.Ο.Κ. για την εγγραφή της στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. που παρενέβησαν απροκάλυπτα σε μία καθαρά εσωτερικής λειτουργίας υπόθεση της Ομοσπονδίας λες και ήταν αντιπρόσωποι του συνεδρίου; 

   Στην αγωγή που έχει καταθέσει για να εκπέσει το εκλεγμένο από το 8ο Συνέδριο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας δεν ζητάει να αναλάβει εξ ολοκλήρου τις θέσεις του Δ.Σ.. με τον άλλον κομματικό εταίρο την Π.Α.Σ.Κ. Π που μέχρι χθες και στα πλαίσια του εσωκομματικού παιχνιδιού δεν την αναγνώριζε και αρνιόταν την εγγραφή της ΕΠΑΠΑ ακριβώς για τους ίδιους λόγους που και το συνέδριο αποφάσισε;.

 Αλλά τώρα βλέπεται ο στρατηγικός στόχος για ανάληψη της εξουσίας από το Π.Α.Σ.Ο.Κ επιβάλει παύση των ανταγωνισμών και κοινή στάση.  

 Όπως επέβαλε κοινή στάση πριν τις εκλογές του 2004 και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της Ε.Λ.Α.Σ ο στόχος για την ανάληψη της εξουσίας από την Νέα Δημοκρατία και τώρα που επιτεύχθηκε επιτρέπεται να ασχοληθούν και δημόσια με τις διαφωνίες τους (βλέπε Ένωση Αττικής κ.λ.π). 

 Φυσικά τι επιπλέον θα μπορούσαμε να πούμε εμείς σχετικά με τον κομματισμό για την σημερινή ηγεσία της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. που ελέγχεται με απόλυτη πλειοψηφία από την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ..

  Αυτοί το διαλαλούν από μόνοι τους δεν χάνουν ευκαιρία να δηλώνουν την εμπιστοσύνη τους στην σημερινή κυβέρνηση και να στηρίζουν άκριτα κάθε επιλογή της. Το λένε οι άνθρωποι δεν το κρύβουν.

  Αλώστε γι αυτό ακολουθούν πάντα τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των αστυνομικών και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και των Συνεδρίων.

  Υπάρχει δηλαδή λόγος κάθε φορά που ανακύπτει ένα ζήτημα να συνεδριάζει και η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και να ξοδεύεται, για θέματα που θα αποφανθούν άλλα συνδικαλιστικά όργανα της ίδιας κομματικής αντίληψης με μεγαλύτερο κύρος και εμβέλεια στα κομματικά επιτελεία;  Όχι βέβαια !  

  Όπως επίσης και για την Π.Α.Σ..Κ. Π  τι περισσότερο να πούμε εμείς όταν και αυτή από μόνη της μέσα και από τις ανακοινώσεις της όπως και  η τελευταία  τα αποκαλύπτει όλα. 

  Βγήκαν λοιπόν από την γωνίτσα τους οι «αγωνιστές » της Π.Α.Σ.Κ. Π. όπου έχουν λουφάξει για πάνω από τέσσερα χρόνια (από την ημέρα που έχασαν την προεδρεία της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. το 2002 στο 4ο Συνέδριο) και αφού με το κρυφτούλι τους αυτό βοήθησαν με το παραπάνω:

·         Το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. υπό την κυριαρχία της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. να λειτουργεί άκριτα και ανεξέλεγκτα όπως εκείνο θέλει. παρά τις όποιες αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Συνεδρίων και να στηρίζεται κιόλας στην ψήφο εμπιστοσύνης των αντιπροσώπων της Π.Α.Σ.Κ. Π. όπως έγινε στο 5ο Συνέδριο για τον ανύπαρκτο Διοικητικό απολογισμό του.

·         Την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. με ουσιαστικό αντίπαλο μόνο την Ε.Α.Κ.Π. να καταφέρνει να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία και στο 6ο και στο 8ο Συνέδριο .  

·         Τις δύο κυβερνήσεις να περάσουν ότι αντεργατικό μέτρο ήθελαν και αυτοί υποκριτικά να « νίπτουν τας χήρας των » αφού δεν είχαν την Προεδρεία, για να κηρύξουν τώρα τον « Ανένδοτο αγώνα » ( μόνο όμως σε επίπεδο ανακοίνωσης ) κατά της « επάρατης » και των « ξεπουλημένων συνδικαλιστών της ».

 Για όλα τα κακά λοιπόν φταίει  η « επάρατη » και οι ξεπουλημένοι της συνδικαλιστές γιατί για την Π.Α.Σ.Κ. Π. όλα τα κακά ξεκίνησαν  από τον Μάρτιο του 2004 και μετά . 

 Πρόσεξε το αυτό συνάδελφοι  όσοι από εσάς ακόμη έχουν κάποιες αυταπάτες για την στάση της Π.Α.Σ.Κ. Π  πόσο σημαντικό και πόσο επικίνδυνο για τα εργασιακά μας ζητήματα είναι όταν το κακό επιμένουν να το βλέπουν μόνο με ένα μάτι.  

 Για αυτούς τα ξεπουλήματα των αγώνων από συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες έγιναν μόνο από τους σημερινούς της «επάρατης » αφού ποιος να θυμάται τώρα:

·        Το ξεπούλημα με ευθύνη της Π.Α.Σ.Κ Π. το 1996 σχετικά με τις αδικίες του στρατιωτικού μισθολογίου που έδωσε όπως το παινεύονται κιόλας στην ανακοίνωση τους στους υψηλόβαθμους αξιωματικούς πολλά λεφτά !!

·        Ότι το 1998 σχετικά με την Δασοπυρόσβεση με ευθύνη τις Π.Α.Σ.Κ.Π.  η τότε κυβέρνηση πήρε το Ο.Κ. για την ανάθεση της στο Π.Σ. χωρίς προϋποθέσεις και συνέπεια αυτής της πολιτικής και συνδικαλιστικής επιλογής χάθηκαν τα επόμενα χρόνια εκατομμύρια στρέμματα δάσους και αρκετοί συνάδελφοι βρήκαν τον θάνατο συνέπεια της εντατικοποίησης της δουλειάς; 

·        Ποιος να θυμάται τώρα το ξεπούλημα του αγώνα το καλοκαίρι του 2001; όπου αφού πρώτα οδήγησαν σε εκφυλισμό την διαμαρτυρία στα προπύλαια όπου έμεινε σχεδόν μόνη της να αγωνίζεται η Ε.Α.Κ.Π., μετά δηλώνοντας ικανοποιημένοι με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ανέστειλαν την κινητοποίηση στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης . 

·        Βλέπεται οι καταστρατηγήσεις στο ωράριο στον κανονισμό μεταθέσεων, οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των υπαλλήλων για ψηλού πήδημα και γενικότερα το κλίμα τρομοκρατίας που είχε επιβληθεί προκειμένου να περάσουν οι ανατροπές, η αναξιοκρατία και ο παραγοντισμός που επικρατούσε στις κρίσεις των Αξιωματικών όλα αυτά έχουν σημασία και αξία για την Π.Α.Σ.Κ. Π. μόνο όσα έγιναν μετά το 2004.

·        Ο αντίστοιχος εμπαιγμός με ένα δελτίο τύπου του τότε Υπουργού Δ.Τ. για την αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού τον Ιούνιο του 2003 που ποτέ δεν έγινε είναι απλώς προσωπικά τερτίπια υπουργών.

·        Ο χαρακτηρισμός των αγώνων μας ως ένοπλης στάσης το φθινόπωρο του 2003 από μία σοσιαλιστική κυβέρνηση και η άγρια επίθεση με τα χημικά σε βάρος των ένστολων εργαζομένων χωρίς λόγο και αιτία απλά και μόνο για το τσάκισμα της οποίας αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική, για την Π.Α.Σ.Κ. Π. δεν πρέπει να έγιναν ποτέ αφού η ίδια δεν συμμετείχε τότε στις κινητοποιήσεις για να τα εισπνεύσει με τα ίδια της τα πνευμόνια και φυσικά ποτέ της δεν τα κατήγγειλε.

Το ξύλο βλέπεται και ο αυταρχισμός για την ΠΑΣΚ Π  χωρίζεται σε αυτό που είναι για το καλό μας όπως των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ  προκειμένου να ανακάμψουμε στο ίσιο δρόμο και σε αυτό που είναι για το κακό μας όπως των κυβερνήσεων της  Νέας Δημοκρατίας .

·        Τα αντιασφαλιστικά συνταξιοδοτικά νομοσχέδια που ψηφίστηκαν επί Π.Α.Σ.Ο.Κ και μέσα από την σταδιακή υλοποίηση των διατάξεων τους πετσοκόβονται οι συντάξεις ειδικά των συναδέλφων που προσλήφθηκαν μετά το 1993, που βάζουν χέρι στα αποθεματικά των ταμείων μας και στρώνουν το έδαφος για τον « τρίτο πυλώνα » του ασφαλιστικού συστήματος που είναι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, δεν θεωρούνται για την Π.Α.Σ.Κ. Π  αντεργατικές ρυθμίσεις.

·        Το γεγονός ότι τόλμησε «σοσιαλιστική » κυβέρνηση να κόψει με Νόμο ημερήσιες αναπαύσεις και καλοκαιρινές άδειες χιλιάδων οικογενειών για να θησαυρίσουν οι πολυεθνικές  από τους Ολυμπιακούς αγώνες δεν απασχόλησε τους « αγωνιστές » της Π.Α.Σ.Κ. Π  ως κάτι αντεργατικό.

·        Το γεγονός ότι δεν προέβλεψε η σοσιαλιστική κυβέρνηση να θωρακίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων του Π.Σ. με αντίστοιχες νομοθετικές παρεμβάσεις όπως το ωράριο και η υπερεργασία. Το γεγονός ότι δεν πείραξε το αναχρονιστικό στρατικοποιημένο πλαίσιο λειτουργίας του Π.Σ.  για να έρθει σήμερα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με ένα νομοθετικό έκτρωμα και με την στήριξη του Π.Α.Σ.Ο.Κ.και της Π.Α.Σ.Κ. Π  να βάλει δυναμίτη σε ότι ακόμη έμεινε όρθιο αποτελεί απλώς μία παράβλεψη τυπικού χαρακτήρα.

   Είναι τέτοιας έκτασης ο κομματισμός τους που έχουν μπερδέψει τους ρόλους τους , ποιος από τους αντιπροσώπους του 8ου Συνεδρίου δεν άκουσε την τοποθέτηση στελέχους  της Π.Α.Σ.Κ. Π  σημερινού μέλους του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.  που ξεκίνησε την τοποθέτηση του με την επισήμανση ότι το ΠΑΣΟΚ έδωσε ποιο πολλές παροχές από την Νέα Δημοκρατία !!     

   Συνάδελφοι και των τριών κλάδων πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν ακόμη για το μεγάλο ζήτημα της συνδικαλιστικής δράσης  στους χώρους εργασία μας, είναι όμως τόσα πολλά αυτά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα για να είναι αρκετά ώστε να αποκαλυφθούν τα προσωπεία όλων κάτω από τις μάσκες των αγωνιστών και των αδέσμευτων. ( διαβάστε αντίστοιχα άρθρα στο 3 τεύχος της Φωνής του Πυροσβέστη: 1ον Κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος μέρος 2ο στην σελ. 182ον Σχετικά με την δράση και την χρησιμοποίηση της ΕΠΑΠΑ σελ 54   3ον Ο αντιδραστικός Νόμος για την αναδιοργάνωση ).

  Όλοι τους αυτήν την στιγμή έχουν έρθει αντιμέτωποι με ότι δημιούργησαν και με ότι ανέχτηκαν . Είναι δικό τους πρόβλημα όμως !!

  Αυτό που είναι δικό μας πρόβλημα είναι να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας και να επιλέξουμε θέση και στάση.

  Η θέση μας πρέπει να είναι δίπλα στους άλλους εργαζόμενους ενάντια στην οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική και η στάση  μας  πρέπει να είναι πάντα αγωνιστική μέχρι τελικής δικαίωσης.

Συνάδελφοι

  Η  Ενωτική Αγωνιστική  Κίνηση  Πυροσβεστών  σας καλεί  να τους γυρίσετε την πλάτη να μην συμμετέχετε σε ακόμη μία κινητοποίηση παρωδία χωρίς ουσιαστικό και σταθερό διεκδικητικό πλαίσιο, σε έναν αγώνα χωρίς καμία ουσιαστική προοπτική για τα μεγάλα προβλήματα των κλάδων μας .

 

   Σας καλεί να συμμετέχουμε μαζί με τους άλλους εργαζόμενους ένστολοι στην κινητοποίηση της 13ης Δεκεμβρίου σε όλες τις πόλεις της χώρας που θα εκδηλωθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις. 

 

 Για την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση  Πυροσβεστών

          Το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

                      Μιχάηλ Μιχαήλ

 

  

                      

 

 

 Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις