Ημερομηνία29-11-2006
H Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ χερί χέρι σε κοινούς αγώνες με την Π.Α.Σ.Κ. Π !!!

 
               
      Η  Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. χέρι χέρι με την Π.Α.Σ.Κ. Π. σε κοινούς αγώνες !!!!   
 
 Συνάδελφοι
 Για ακόμη μία φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας που έγινε την Τρίτη 28 /11/2006 αποδείχτηκε περίτρανα πως και οι δύο παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και Π.Α.Σ.Κ. Π παρά τις όποιες φραστικές τους κορώνες και τους λαϊκίστικους λεονταρισμούς ( βλέπε Π.Α.Σ.Κ. Π .) συμφωνούν απόλυτα σε ότι μας κρατά όμηρους της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζεται απαρέγκλιτα .
 
  •     Παρά λοιπόν τον εμπαιγμό που έχουμε εισπράξει και οι τρεις κλάδοι από την κυβέρνηση .
  •     Παρ ότι το πλαίσιο αιτημάτων που κάθε φορά με ευθύνη τους διαπραγματεύονται με την κυβέρνηση και στην βάση αυτού και από τον Οκτώβριο του 2003 αναστέλλονται ( ξεπουλιούνται ) ή εξαγγέλλονται κινητοποιήσεις αποτελεί πλαίσιο κοροϊδίας και μιζέριας όπως το ψευτο επίδομα ειδικών συνθηκών και η πλασματική πενταετία
 Συμφώνησαν από κοινού με εξαίρεση το μέλος της Π.Α.Σ.Κ Π. Νεονάκη Στέλιο που μόνος αυτός στήριξε το πλαίσιο της Ε.Α.Κ.Π. ότι πρέπει να πάμε σε κινητοποιήσεις στις 12 Δεκεμβρίου. που αποφάσισε πάλι πριν από εμάς και για εμάς ( την Ομοσπονδία ) το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών χωρίς ξεκάθαρο πλαίσιο αιτημάτων.
 Δηλαδή να κάνουμε κινητοποιήσεις ξεχωριστά για ακόμη μία φορά από το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα ( Α.Δ.Ε.Δ.Υ. & Γ.Σ.Ε.Ε.) που έχει εξαγγείλει ενόψει συζήτησης του προϋπολογισμού στις 13 Δεκεμβρίου και να παρακαλάμε την κυβέρνηση να μας δώσει και τα υπόλοιπα ψίχουλα .
 Στόχος βλέπεται είναι να κρατάμε πάντα αποστάσεις από τους υπόλοιπους εργαζόμενους για να μπορούμε να τους δέρνουμε χωρίς ηθικά διλήμματα όταν χρειαστεί .
 Κατ άλλα ανέστειλαν την κινητοποίηση τους στις 28/11/06 λόγω ότι θα βάραινε η σκιά των τραμπουκισμών της Θεσσαλονίκης σε βάρος του 24χρονου φοιτητή και δεν θα τυγχάνανε οι αγώνες της στήριξης του κοινωνικού συνόλου !!
 Ας κάνουν τον κόπο όμως να εξηγήσουν στο κοινωνικό σύνολο γιατί κρατούν αποστάσεις χρόνια τώρα από αυτό και τους αγώνες του!
 Γιατί βάζουν σε καραντίνα τις χιλιάδες των εργαζομένων και των τριών κλάδων ;
 Φοβούνται μήπως μέσα από τους κοινούς αγώνες με το υπόλοιπό λαϊκό κίνημα καταλάβουν και οι εργαζόμενοι των τριών κλάδων ποια είναι τα πραγματικά τους προβλήματα και απαιτήσουν πραγματικές λύσεις και όχι τις χάντρες που τους τάζουν κάθε φορά συνδικαλιστικές ηγεσίες και κυβερνήσεις ;
Φοβούνται μήπως ότι οι ένστολοι εργαζόμενοι εάν αναπτύξουν κοινή δράση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους δεν θα μπορούν εύκολα να τους στρέψουν οι κυβερνήσεις σε βάρος τους όταν χρειαστεί να κτυπηθούν οι αγώνες τους ;
 Συνάδελφοι η Ε.Α.Κ.Π. κατέθεσε ως βάση ξεκάθαρο διεκδικητικό πλαίσιο που καλύπτει πλήρως τις οικονομικές και θεσμικές μας απαιτήσεις και ανάγκες και είναι σύμφωνο με τις αποφάσεις του 8ου Συνεδρίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. . (Το πλαίσιο δημοσιεύτηκε χθες 28/11 στην ιστοσελίδα μας ).
 Ζήτησε να στηριχθεί και να αποφασιστούν κινητοποιήσεις στην βάση αυτού με το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αρχής γενομένης από την 13 Δεκεμβρίου που εξήγγειλαν και οι υπόλοιπες τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις .
 Τα 7 παρόντα μέλη τις Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. από τα 12 που είναι στο Δ.Σ. ψήφισαν ΟΧΙ με την επιφύλαξη για κάποια επιμέρους σημεία της πρότασης της Ε.Α.Κ.Π.
 Από τα τρία παρόντα μέλη της Π.Α.Σ.Κ. Π. από τα 6 που είναι στο Δ.Σ. τα 2 οι: Μαρινίδης Χαράλαμπος και ο Μπριλάκης Ηρακλής ψήφισαν ΟΧΙ στο σύνολο της πρότασης και το τρίτο μέλος ο Νεονάκης Στέλιος ψήφισε ΝΑΙ στο σύνολο της πρότασης !
 Μάλιστα έγινε αρνητική παρατήρηση προς την ΕΑ,Κ,Π, από τον Μαρινήδη Χαράλαμπο γιατί να ζητάμε αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την υγεία !!! Δεν είναι δουλειά δική μας αυτή !! 
 Ακούτε συνάδελφοι ;
 Εκεί φθάσανε το συνδικαλιστικό κίνημα, να του αμφισβητούν την βασική του υποχρέωση να διεκδικεί ότι αφορά άμεσα τους εργαζόμενους και θωρακίζει τις κατακτήσεις τους !!
 Επίσης το μέλος της Π.Α.Σ.Κ Π. Μπριλάκης Ηρακλής έκανε επικριτική παρατήρηση προς την Ε.Α.Κ.Π. γιατί να ζητάμε την κατάργηση του Νόμου για την Αναδιοργάνωση του Π.Σ  λέγοντας ότι είναι πλέον Νόμος του κράτους που ψηφίστηκε καθ όλα νόμιμα μέσα στο κοινοβούλιο .  
 Αντιλαμβάνεστε λοιπόν συνάδελφοι τον λαϊκισμό της παράταξης αυτής και την σύγχυση που προκαλεί με τον τρόπο αυτό η Π.Α.Σ.Κ. Π προς τους συναδέλφους χρόνια ολόκληρα από τις ήξεις αφήξεις απόψεις της για όλα τα εργασιακά θέματα .
 Ότι ποτέ δεν έχει σταθερή άποψη για να μπορεί να παίζει το παιχνίδι της κατά το δοκούν αφού ο ρόλος της είναι ένας, στήριξη κάθε αντεργατικής πολιτικής σε βάρος των συμφερόντων μας .
 Θυμάστε τα ρητορικά ερωτήματα που έγιναν έστω και καθυστερημένα προς τον Υπουργό υποτίθεται Δημόσιας Τάξης με την ανακοίνωση της Π.Α.Σ.Κ. Π. για τα σημεία εκείνα του Νόμου που εγκυμονούν κινδύνους για τα εργασιακά μας θέματα και που εκδόθηκε μετά την κριτική της Ε.Α.Κ.Π. για την στάση αποδοχής της έναντι του τερατουργήματος;
 Πάρτε λοιπόν υπόψη σας τώρα και για ακόμη μία φορά την επίσημη απάντηση της ΠΑ.Σ.Κ .Π. μέσα στην αίθουσα του Δ.Σ. η οποία υπερασπίζεται τον αναχρονιστικό Νόμο που στρατικοποιεί πλήρως το Π.Σ. . 
 Επίσης τόσο η Ε.Α.Κ.Π. όσο και το μέλος της Π.Α.Σ.Κ. Π Νεονάκης Στέλιος ζήτησαν να καταδικάσει η Ομοσπονδία την κτηνωδία της Θεσσαλονίκης σε βάρος του νεαρού φοιτητή και τις δηλώσεις των συνδικαλιστών της αστυνομίας που προκάλεσαν τις δικαιολογημένες αντιδράσεις της κοινής γνώμης . 
 Η θέση αυτή δεν έγινε δεκτή από όλους πλην των δυο που την στήριξαν .
 Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σε σύνολο 11 παρόντων από τα 19 μέλη του Δ.Σ. είχε ως εξής :
 ΝΑΙ στην πρόταση της ΕΑ.Κ.Π. ψηφίσαν   2   ( Νεονάκης – Μιχαήλ ).
 ΟΧΙ στην πρόταση της ΕΑ.Κ.Π. ψηφίσαν  9 ( 7 Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ - 2 Π.Α.Σ.Κ. Π. ) .
 Κατά τα άλλα συνάδελφοι η Π.Α.Σ.Κ Π. μέσα από την προβοκατόρικη ανακοίνωση που έβγαλε (που ενώ είχε υποτίθεται παραλήπτη τον πρωθυπουργό απευθύνονταν στους συναδέλφους)και κήρυξε τον « ανένδοτο αγώνα » στην «επάρατη» και στους «ξεπουλημένους» «ψευτοσυνδικαλισταράδες» « Κυριαζοδιαμαντοπηλιουρέους » όπως τους ονόμαζαν , αλλά με αυτούς όμως και με ότι αυτοί αποφάσισαν θα πάνε χέρι χέρι στις 12 Δεκεμβρίου. 
 
 Συνάδελφοι μην ανέχεστε άλλο ποια αυτό το συνδικαλιστικό αίσχος !
 Φθάνει ποια η κοροϊδία από μέρους τους και η ανοχή από την πλευρά σας !
 Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα όσο ποτέ άλλοτε , δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για ταλαντεύσεις και μεγαλύτερες απώλειες .
 Αγνοείστε τις αποφάσεις τους και συμπαραταχθείτε με τις αγωνιστικές δυνάμεις του κλάδου μας για έναν αγώνα με αξιοπρέπεια.
 Η ΕΑ.Κ.Π. σας καλεί να συμμετέχετε ένστολοι στην κινητοποίηση της 13ης Δεκεμβρίου μαζί με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα για να δείξουμε έμπρακτα ότι η θέση μας είναι δίπλα στους άλλους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δίκια τους και για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εκπορεύεται από την Ε.Ε. και στηρίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας .
 
      
 


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις