Ημερομηνία27-10-2006
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

        Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η      Κ Ι Ν Η Σ Η      Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                                 E A.Κ.Π.      ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

  Συναδέλφισσα – Συνάδελφε


  ΑΝΑΛΟΓΙΣΟΥ ότι μετά την 1η Νοεμβρίου που το Νομοσχέδιο για την δήθεν αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος θα είναι σε ισχύ ως νόμος του κράτους τα πράγματα δεν θα είναι όπως πριν.
  Όλες σχεδόν οι εργασιακές μας σχέσεις θα είναι πλέον στην κρίση του εκάστοτε υπουργού Δημόσιας Τάξης και θα αλλάζουν κατά το δοκούν και κατά το πως εξυπηρετεί καλύτερα τις πολιτικές που είναι αποτέλεσμα απο-φάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στόχο έχουν τα εργασιακά μας δικαιώματα.
  Για να το εφαρμόζουν αυτό ανεμπόδιστα και χωρίς πολλές αντιδράσεις φροντίζουν μέσα από τις διατάξεις αυ-τού του Νομοσχεδίου να στρατικοποιήσουν ακόμη περισσότερο την δομή και την οργάνωση του Σώματος προκειμένου να περιορίσουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα των υπαλλήλων.
  Μην περιμένεις ότι θα σεβαστούν την προσφορά σου, αυτό είναι μόνο για τα Μ.Μ.Ε. Η εμπειρία σου είναι με-γάλη πλέον από τις μέχρι τώρα αλλεπάλληλες καταστρατηγήσεις των δικαιωμάτων σου όπως στο ωράριο, στον κανονισμό μεταθέσεων, τις απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες που σε υποχρεώνουν να δουλεύεις χωρίς στοιχειώδη μέτρα προστασίας, τον αυταρχισμό που αντιμετωπίζεις όταν ζητάς σεβασμό στα δικαιώματά σου.
  Αυτό επιδιώκουν να κάνουν τώρα μέσα από τις διατάξεις του νόμου για την ψευδεπίγραφη αναδιοργάνωση. Οι χθεσινές αυθαιρεσίες σε βάρος των δικαιωμάτων σου να γίνουν από εδώ και πέρα νόμιμες υποχρεώσεις σου.
  Θυμήσου ότι η αρχή είχε γίνει κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων με μία αντίστοιχη νομοθετική ρύθ-μιση που σου αφαιρούσε το δικαίωμα στην ανάπαυση και στην άδεια διακοπών. Έτσι και τότε όπως και σήμερα πάλι η Ε.Α.Κ.Π. σε ενημέρωσε για το τι ετοίμαζαν, όταν όλοι οι άλλοι το αποσιωπούσαν, σε προειδο-ποιούσε ότι αυτό θα είναι προπομπός για το τι θα επακολουθήσει στο μέλλον και έδωσε την μάχη μόνη της για να μην εφαρμοστεί.

  • Όπως τότε η αντεργατική νομοθετική ρύθμιση είχε την συναίνεση και της τότε κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης έτσι και τώρα το Νομοσχέδιο αυτό χαίρει της πλήρους κάλυψης και από τις δύο πλευρές .
    Γιατί απλούστατα εξυπηρετεί την εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών που απορρέουν από τις σχετικές αποφάσεις των Βρυξελών. 
  •  Όπως τότε οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργάνων της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. της Ε.Α.Π.Σ. και οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.& Π.Α.Σ.Κ. Π .αφού το είχαν αποδεχτεί δεν σε ενημέρωναν και δεν πάλεψαν να μην περάσει, έτσι και τώρα γίνεται ακριβώς το ίδιο.

    Άλλωστε για θυμήσου, πότε βρέθηκαν δίπλα σου για να σε υπερασπιστούν από τις καταστρατηγήσεις για να το κάνουν τώρα; Το 1998; το 2000; το 2002 ; το 2004 ; ή φέτος το καλοκαίρι με το χάος που επικράτησε ;
    Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι για ότι θα επακολουθήσει μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου. Κανείς τους δεν σε ενημέρωσε. Κανείς δεν σε ρώτησε. Κανείς τους δεν σε κάλεσε σε αγώνα για να αποσυρθεί το αντιδραστικό Νομοσχέδιο. Όταν σου αποκάλυψε η Ε.Α.Κ.Π. άρθρο προς άρθρο τι σου ετοιμάζουν τότε άρχισαν να ψελλίζουν κάτι για κωδικοποίηση διατάξεων . Έτσι ονόμασαν τον εργασιακό μεσαίωνα που πάνε να μας επιβάλουν για να έχουν ήσυχη την συνείδηση τους.
   Κάποιοι από αυτούς συμμετείχαν στην επιτροπή σύνταξης, άλλοι δήλωσαν σύμφωνοι, άλλοι κρύφτηκαν για να μην τοποθετηθούν στο Δ.Σ, άλλοι δήλωσαν άγνοια, άλλοι αφού έγιναν βούκινο για την συναινετική στάση τους απευθύνουν δήθεν ερωτήματα στον Υπουργό μέσω προβοκατόρικης ανακοίνωσης προς συναδέλφους.
 ΄Όλοι αυτοί όμως δεν είναι ξένοι προς εσάς είναι οι αιρετοί εκπρόσωποι που εκλέγονται με την ψήφο σας, είτε στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ είτε στην Ε.Α.Π Σ. είτε στην Ε.Π.Α.Π.Α. Ανήκουν στην Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ & στην Π.Α.Σ.Κ Π.
Προσπεράστε τους !


Συνάδελφοι η Ε.Α.Κ.Π. για να μην περάσει το νομοσχέδιο και για να δοθεί μία απάντηση αξιοπρέπειας προς όλους αυτούς που συναινούν σε βάρος των δικαιωμάτων μας απευθύνει μαζικό ΚΑΛΕΣΜΑ:

  •  Σε όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων άσχετα εάν έχουν πάρει αποφάσεις οι Ενώσεις τους ή όχι, στους εκλεγμένους αντιπροσώπους και σε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην ένστολη διαμαρτυρία που θα γίνει έξω από το κοινοβούλιο το απόγευμα της ΤΡΙΤΗΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και περί ώρα 17.30 όπου θα επιδοθεί σχετικό ψήφισμα στην κυβέρνηση και στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων. (Το ψήφισμα θα το βρείτε στην Ιστοσελίδα μας www.old.eakp.gr ) .
  • Καλεί επίσης όλους τους συναδέλφους την ΤΕΤΑΡΤΗ 1η Νοεμβρίου και ώρα 10.00΄ για συμμετοχή στην ένστολη διαμαρτυρία των συμβασιούχων πυροσβεστών για να διατρανώσουμε από κοινού την αντίθεση μας στο νομοσχέδιο και να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα τους για ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.


                                                                    ΑΘΗΝΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006


       Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Web site WWW.old.eakp.gr , E mail: info@old.eakp.grΔείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις