Ημερομηνία03-10-2006
ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ & ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Π.Σ.

                                                                                                                                                                                                                                                      Αθήνα 26/09/06 
 
                                                                ΕΝΩΤΙΚΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

   Κύριε Νομάρχη, Κύριε Δήμαρχε

   Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών είναι παράταξη που δραστηριοποιείται στο χώρο του Πυροσβεστικού Σώματος προβάλλοντας και διεκδικώντας θεσμικά και οικονομικά αιτήματα που απασχολούν τους υπαλλήλους του. 
   Η ανησυχία μας είναι εντονότατη για τα οξυμένα και σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.
Βρισκόμαστε στο τέλος μιας ιδιαίτερα δύσκολης αντιπυρικής περιόδου που για μια ακόμη φορά άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της, τόσο στους εργαζόμενους στο χώρο του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και σε όλο τον Ελληνικό λαό, δημιουργώντας καταστροφές τόσο στο περιβάλλον όσο και στις περιουσίες των πολιτών.
  Η παράταξή μας έχει κατ΄ επανάληψη με ανακοινώσεις στην εφημερίδα της την «Φωνή του Πυροσβέστη», στην σελίδα της στο διαδίκτυο αλλά και σε ημερίδες, επισημάνει τους κινδύνους από τις πολιτικές που εφαρμόζονται τις τελευταίες δεκαετίες.
Αυτές έχουν σαν συνέπεια την υποβάθμιση σε μεγάλο βαθμό της πρόληψης αλλά και την συρρίκνωση του Πυροσβεστικού Σώματος τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή.
  Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των 9.060 υπηρετούντων υπαλλήλων βρίσκεται σε οριακό σημείο αφού οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 4.000 περίπου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει εξοντωτική εργασία δεκάδων απλήρωτων ωρών σε εβδομαδιαία βάση για τον κάθε υπάλληλο και να παραβιάζεται η εργατική νομοθεσία
  Επίσης οι υποδομές τόσο σε επίγεια αλλά και σε εναέρια μέσα βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τις απαιτήσεις της εποχής, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των λιγοστών πια δυνάμεων και δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε ταυτόχρονα συμβάντα.
  Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική αν συνδυάσουμε και τις πρόσφατες δηλώσεις του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Κόη Ανδρέα που απηχούν τις προθέσεις της κυβέρνησης, ότι είναι στα πλαίσια του άμεσου μελλοντικού σχεδιασμού η μεταφορά αρμοδιοτήτων του Π.Σ. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση . 
  Αντί να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού και να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό προγράμματα αναβάθμισης των ήδη υπαρχόντων υποδομών του Π.Σ. μετακυλύουν το βάρος λειτουργίας και συντήρησης των Π.Κ. ή Π.Υ. στην τοπική αυτοδιοίκηση όπως το Π.Δ. 32/92 προβλέπει με την μόνη υποχρέωση του Π.Σ. να παραχωρεί από 3 έως 5 μόνιμους υπαλλήλους για θέματα διοίκησης και εκπαίδευσης των εθελοντών που θα εξασφαλίζουν οι δήμοι.
  Εάν οι δήμοι δεν αντέξουν να σηκώσουν το βάρος αυτό με δική τους ευθύνη ή θα επιβάλουν επιπρόσθετη φορολογία στους δημότες τους ή θα κλείνουν τα Π.Κ. ή Π.Υ.
  Είναι αυτονόητο τι σημαίνει να βασιστεί η πυρασφάλεια ολόκληρων αστικών κέντρων και η προστασία του δασικού μας πλούτου κατά κύριο λόγο στον εθελοντισμό και ακόμη χειρότερα όταν θα αναγκάζονται να τα κλείσουν λόγω του οικονομικού βάρους που καλούνται να αναλάβουν οι δήμοι με δεδομένη την δυσχερή οικονομική τους κατάσταση .
 
  Κύριε Νομάρχη, κύριε Δήμαρχε,

  Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε αφενός μεν να σας μεταφέρουμε τις ανησυχίες μας και τους προβληματισμούς μας αφετέρου δε να τοποθετηθείτε από την μεριά σας για τις προθέσεις σας σαν αυριανοί τοπικοί άρχοντες απέναντι στα προβλήματα που μας απασχολούν αλλά και στους σχεδιασμούς που κυοφορούνται.

                                                                                                                                                                                                                                                                                             Ε.Α.Κ.Π

 Τηλ. Επικοινωνίας : 6974141197 – 6974499891 - τηλ. & FAX : 22310-32177 
 Web site WWW.old.eakp.gr , E mail: info@old.eakp.grΔείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις