Ημερομηνία08-09-2006
ΟΙ ΓΕΝΑΙΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

             
             Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η      Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                                                      Ε.Α.Κ.Π. 
            Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
                                                                                                                      .  
 Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@old.eakp.gr
 
                                           
                                                      ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ   ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ  
    ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ
   ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕ – ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ – ΛΙΜΕΝΙΚΕ
    Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σε είχε προειδοποιήσει ότι με αυτές τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που μας έχουν καθίσει στο σβέρκο θα χορτάσουμε ξεφτίλα.
    Και αυτό έγινε για μία ακόμη φορά παραμονή της κινητοποίησης της 8ης Σεπτεμβρίου .
    Αρκεί μία ανάγνωση της ανακοίνωσης που εξέδωσαν για τα επινίκια για να νοιώσεις ότι αυτός ο εμπαιγμός και η κοροϊδία έχει στόχο εμάς συνάδελφε .
   Από καιρό εκλιπαρούσαν την κυβέρνηση για κάποιες ψευτοπαροχές που θα τους επέτρεπε να απεμπλακούν από τον βραχνά των κινητοποιήσεων και για να μην δυσκολέψουν ιδιαίτερα το επικοινωνιακό έργο της κυβέρνησης ενόψει των εξαγγελιών της Δ.Ε.Θ.
 Αυτά που ουσιαστικά αυτοί ζητούσαν να ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση για να ξεμπερδέψουν για αρκετό καιρό με τις κινητοποιήσεις άσχετα τι προσδοκούσε και απαιτούσε η μεγάλη μάζα των συναδέλφων ήταν:
 •         Η πλασματική πενταετία και για τους μετά το 1992 προσληφθέντες χωρίς πληρωμή
 •        Η ένταξη του «υπέρογκου» επιδόματος των ειδικών συνθηκών στον Βασικό μισθό.
   Αυτά επανέλαβαν στον Υπουργό Οικονομικών κατά την διάρκεια της μίνι κινητοποίησης της 28/6/2006.
   Και τα δύο αιτήματα ουσιαστικά είναι ανώδυνα για την κυβέρνηση γιατί:
 •         Την πλασματική πενταετία δεν θα την έκανε χρήση ο μεγαλύτερος όγκος των συναδέλφων λόγω των συνεπειών κυρίως από την έναρξη εφαρμογής του αντι ασφαλιστικού Νόμου 3029/2002.
 •         Το ψευτοεπίδομα που δόθηκε ως αναγνώριση του «επικίνδυνου της εργασίας μας» ήταν μηδαμινό και θα έφθανε όταν θα ολοκληρώνονταν το 2008 στα 57,60 ευρώ, άρα και στον βασικό να ενσωματώνονταν θα ήταν μικρή η ζημιά για την κυβέρνηση με τόσο χαμηλούς βασικούς μισθούς που έχουμε.
    Η κυβέρνηση για να δυσκολέψει τα πράγματα προκειμένου να κερδίσει χρόνο και για να συμβάλει στην από κοινού με τα προεδρεία εξαπάτηση των εργαζομένων ώστε στο τέλος να φανεί σαν κατάκτηση απάντησε μέσω του υπουργού των οικονομικών ότι: 
 •         Η πλασματική πενταετία για να χορηγηθεί θα πρέπει να πληρώνεται από τον υπάλληλο με 20.000 ευρώ περίπου .
 •         Και ότι για το επίδομα έδωσε ότι είχε συμφωνηθεί με τα προεδρεία άρα τίποτε περισσότερο!!!
      Ξεχνώντας φυσικά τελείως τα 140 ευρώ .
   Άφησε όμως από εκείνη την ημέρα ο υπουργός περιθώριο για να ξανασυζητηθεί το θέμα μέσα στο καλοκαίρι για το επίδομα με τα προεδρεία .
          Η φόρμουλα για την εξαπάτηση στο διάστημα αυτό βρέθηκε:
 •         Να ανακοινωθεί ότι θα δοθεί η πλασματική πενταετία χωρίς αποζημίωση .
 •         Και ότι όταν θα ολοκληρωθεί το 2008, η χορήγηση των τεσσάρων ετήσιων δόσεων του επιδόματος των ειδικών συνθηκών, που άρχισαν να χορηγούνται σε ποσοστό 2% για κάθε χρόνο από το 2005 και φθάσει στο 8% δηλαδή τα 57,60 ευρώ, δεν θα παραμείνει σταθερό το επίδομα στο ύψος αυτό, αλλά θα αναπροσαρμόζεται υπολογίζοντας το 8% στο ποσό του Β.Μ. του Ανθυποπυραγού έτσι όπως θα διαμορφώνεται κάθε φορά από την εισοδηματική πολιτική (όταν φυσικά χορηγείτε αύξηση ).
  Αν και τίποτε δεν είναι σίγουρο το πώς θα υλοποιηθεί και εάν υλοποιηθεί η δέσμευση αυτή αφού αυτό εξάγεται σαν συμπέρασμα από την ίδια την ανακοίνωση των προεδρείων όταν λέει « ότι δεν μπορεί να κλείσει ένα τέτοιο θέμα με σοβαρές δημοσιονομικές επιπτώσεις μία ή δύο μέρες πριν την έκθεση και ότι το όλο θέμα θα το δει με θετικό πνεύμα στις αρχές Οκτωβρίου »
  Που σημαίνει ότι δόθηκε για λόγους σκοπιμότητας στο πόδι μία απάντηση για να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις και εάν φυσικά δεν συμφέρει την κυβέρνηση όταν το εξετάσει, τότε το παίρνει και αυτό πίσω όπως έκανε και τον Νοέμβριο του 2004 που πάλι αναστάλθηκαν οι κινητοποιήσεις.   
  Αν πάρουμε όμως ως δεδομένο ότι θα τηρήσει την δέσμευση της ας δούμε σε πραγματικές τιμέςτι σημαίνει αυτή η παροχή:
  Το σίγουρο είναι ότι δεν θα δοθεί εφάπαξ σύμφωνα με τις δηλώσεις των προεδρείων ,δηλαδή θα συνεχιστεί η σταδιακή χορήγηση του σε δόσεις μέχρι το 2008.
  Εάν ισχύσει μέχρι το 2008 η ίδια βάση υπολογισμού δηλαδή το 8% στα 720 ευρώ που ήταν ο Β.Μ. του ανθυποπυραγού όταν χορηγήθηκε το επίδομα τότε η αύξηση θα διαμορφωθεί κάπως έτσι:
  Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι οι αυξήσεις που θα δίνονται κάθε χρόνο βάση της εισοδηματικής πολιτικής θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα που δίνεται τα δύο τελευταία χρόνια 3.6% για το 2005  και 3% για το 2006, μέσο όρο 3,3% τότε το 2009 ο Β.Μ. του Ανθυποπυραγού θα διαμορφωθεί περίπου στα 846 ευρώ ( 2006:768 Χ 3,3%= 793 για το 2007 --- 793 Χ 3.3% =819 για το 2008 --– 819 Χ 3,3% = 846 για το 2009 ) 
  Άρα το επίδομα θα γίνει για το 2009 67,68 ευρώ   ( 846 Χ 8%67,68 ) Θα αυξηθεί δηλαδή κατά 10.08 ευρώ μηνιαίως 0,34 ευρώ ημερησίως ( 67,68 – 57,60 το 2008 = 10,08 ) .
 Τον επόμενο χρόνο το 2010 θα γίνει το επίδομα 69.92 ευρώ ( 846 Β.Μ. Χ 3,3 % = 874 Β.Μ. 2010 Χ 8% = 69,92 )
  Με σταθερή βάση λοιπόν ότι η εισοδηματική πολιτική θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα, για κάθε νέο έτος η αύξηση του επιδόματος θα είναι 2,24 ευρώ τον μήνα 0,07 ευρώ την ημέρα .
  Να γιατί παλεύουμε συνάδελφοι, για να εξασφαλίσουμε ότι μετά από 5 χρόνια θα αυξάνεται σε εποχές αχαλίνωτης ακρίβειας σε όλα τα επίπεδα το εισόδημα μας κατά 0.07 λεπτά την ημέρα.
 •         Οι «παροχές» αυτές όμως από μόνες τους δεν ήταν ικανές για να ξεγελάσουν , έπρεπε να εμπλουτιστούν και με κάτι περισσότερο πιασάρικο σε χρήμα χωρίς καθόλου επιπλέον κόστος .
      Δημιούργησαν λοιπόν εδώ και μία εβδομάδα έναν θόρυβο για το εκλογικό επίδομα ότι δήθεν δεν θα χορηγηθεί, σπέρνοντας με αυτόν τον τρόπο ανασφάλεια και καλλιεργώντας κλίμα αγωνίας στους συναδέλφους , παρ΄ ότι το επίδομα αυτό είναι θεσμοθετημένο.
      Άρχισαν στην συνέχεια δήθεν τις παρεμβάσεις για να φανεί και αυτό στο τέλος σαν παροχή αφού πλέον θεωρούνταν χαμένο και έτσι φυσικά εξαγγέλθηκε από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης ως ΠΑΡΟΧΗ !!!
      Με αυτές λοιπόν τις τρεις ψευτοπαροχές συνάδελφοι και κάτω από αυτές τις λογικές και αγίρτυκες πρακτικές σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση οι αιρετοί εκπρόσωποι μας για άλλη μία φορά ξεπούλησαν τα συμφέροντα μας .
      Ένας ακόμη αγώνας πουλήθηκε από τους εκπροσώπους του απροκάλυπτα πλέον κυβερνητικού συνδικαλισμού, χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις και χωρίς ουσιαστικές παροχές προς χάριν της υπεράσπισης της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται χρόνια τώρα στις πλάτες των εργαζομένων των κλάδων μας .
    Συνάδελφε 
     Αστυνομικέ – Πυροσβέστη –Λιμενικέ
     Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση !
     Στην προηγούμενη κινητοποίηση της 24 Ιουλίου 2006 σε καλούσαμε με άλλη ανακοίνωση μας να σκεφτείς, να μετρήσεις και να προβληματιστείς για όλα αυτά που χρόνια σε απασχολούν και τι κάνουν για αυτά οι συμβιβασμένες ηγεσίες των κορυφαίων μας συνδικαλιστικών οργάνων .
    Σε καλούσαμε να στηρίξεις το αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο που προτείναμε και που είναι σίγουρο ότι απηχεί και τις δικές σου προσδοκίες για ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που σε απασχολούν .
   Μην καθυστερούμε λοιπόν, πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ώστε να εκφραστεί η δυσαρέσκεια που ένοιωσες για άλλη μία φορά από το νέο ξεπούλημα .
  Πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι των σωμάτων ασφάλειας μαζί με το υπόλοιπο εργατοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα για να αντιμετωπίσουμε τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές που μας οδηγούν εμάς και τις οικογένειες μας στην εξαθλίωση .
  Σου απευθύνουμε και τώρα κάλεσμα για κοινή δράση στην βάση των κοινών μας προβλημάτων.
  Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σε καλεί να καταθέσεις τις προτάσεις σου με σκοπό να βρεθεί διέξοδος στο συνδικαλιστικό τέλμα .
  Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποίησε για ποίο πληρέστερη ενημέρωση την Ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π. ( WWW.old.eakp.gr ) και το Ε mail της info@old.eakp.gr για την αποστολή των προτάσεων σου .
                                                
                                                                   ΑΘΗΝΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2006 
                                      
                                
                                  ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
 
 
 
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
                                                             ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ   ΠΛΑΙΣΙΟ   ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ
 
1ον    Άμεσες ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ για την κάλυψη όλων των οργανικών κενών και των τριών κλάδων .
2ον    ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ :
 •       Άμεση Υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για τα 860 ευρώ Β.Μ. στον Βαθμό του Ανθ/γου με παράλληλη αναμόρφωση των συντελεστών με σκοπό την μείωση του ανοίγματος της ψαλίδας. Ενσωμάτωση των επιδομάτων εξομάλυνσης, ειδικής απασχόλησης στον Βασικό Μισθό .
 •        Κατώτατες αποδοχές στα 1.300 ευρώ.
 •         Άμεση θεσμοθέτηση αποζημίωσης στην βάση του εργατικού δικαίου για την υπερεργασία τις υπερωρίες τα νυχτερινά κ.λ.π.
 •       Για τα μέχρι τώρα χρωστούμενα ρεπώ με τη σύμφωνη γνώμη των υπαλλήλων να καταβληθεί εφάπαξ αποζημίωση ως λύση του αδιεξόδου που έχει δημιουργήσει το υπάρχον αντεργατικό καθεστώς προσμέτρησης της υπερεργασίας .
 •           Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων νυχτερινών με αναδρομική ισχύ από τον Ιούλιο του 2003 .  
3ον    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΩΣ ΒΑΡΕΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ .
 •         Ζητάμε άμεση ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα με: 25 - 27 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας με πλήρη αποδοχές και καταληκτικό χρονοεπίδομα 60%
 •          Χορήγηση επιδόματος επικινδυνότητας 20% επί του Β.Μ. και θα προσμετρά στις συντάξιμες αποδοχές.
 •          Μειωμένο ωράριο - αυξημένη άδεια απουσίας για μεγαλύτερη αποχή από τις επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας.
 •          Το επ΄ ασφάλιστρο να βαραίνει τον εργοδότη. 
 •          Εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου περί υγιεινής και ασφάλειας.
 •          Κατάργηση όλων των αντι ασφαλιστικών Νόμων από το 1990 και μετά .
4ον     ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ.
 •        Με πενθήμερη βδομάδα εργασίας 35 ωρών
5ον     ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ .
6ον    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΣΑΦΗ
          ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ .
 •           ΟΧΙ στην μεταφορά αρμοδιοτήτων αστυνόμευσης και πυρόσβεσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση . 
 •           ΟΧΙ στην οποιαδήποτε μορφής ιδιωτικοποίησης τομέων του Π.Σ. μέσω των προγραμμάτων σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Άμεση χρηματοδότηση των προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των υποδομών των τριών κλάδων από τον κρατικό προϋπολογισμό .
Επίσης     ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
 •          Την προστασία του Οικογενειακού μας εισοδήματος με :
Φορολογική πολιτική για ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος μας .----Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και την Υγεία .
Πάγωμα των ανατιμήσεων και πάταξη της κερδοσκοπίας .
 •          Την προστασία των σχέσεων εργασίας με :
Πλήρη και σταθερή απασχόληση με ταθερό ωράριο για κάθε εργαζόμενο --Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξ/τικά δικαιώματα .
Κατάργηση όλων των μορφών μερικής απασχόλησης .
 
                            
                                                                                        ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
 
     ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 
 
1ον    Άμεση σύγκληση συνδιάσκεψης όλων των πρωτοβάθμιων Ενώσεων για την εκπόνηση του Διεκδικητικού πλαισίου.
2ον    Ανάρτηση πανώ σε όλες τις υπηρεσίες και τα κλιμάκια με τα αιτήματα μας.
3ον    Το 2ο Δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στήσιμο ειδικών χώρων για ένα 4τραήμερο στα προπύλαια στην Αθήνα και στον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη για την ενημέρωση της κοινής γνώμης με προπαγανδιστικό υλικό και την συλλογή υπογραφών συμπαράστασης. Μοίρασμα φέιγκ βολάν σε όλα τα διόδια της χώρας. Κήρυξη Λευκής απεργίας στις υπηρεσίες διοικητικού χαρακτήρα γραμματείες κ.λ.π. 
4ον   Το 3ο Δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου  Πανελλαδική Κινητοποίηση στην Αθήνα με παράσταση διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους υπουργούς και τον Πρωθυπουργό. Συμβολικός αποκλεισμός του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης . 
5ον      Το 1Ο Δεκαπενθήμερο του  Οκτωμβρίου. Ένστολες Κινητοποιήσεις στις έδρες των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων. 
6ον    Το  2ο Δεκαπενθήμερο Οκτωμβρίου σύγκληση πανελλαδικής Συνδιάσκεψης όλων των πρωτοβάθμιων ενώσεων για εκτίμηση των αποτελεσμάτων και παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.
  Κάλεσμα σε συνεργασία και συμπαράσταση συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με σκοπό την κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ στα πλαίσια αξιοποίησης του συνταγματικού μας δικαιώματος .
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις