Ημερομηνία07-02-2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ΤΗΣ 31ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

         Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν    

       ΑΘΗΝΑ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011                                   

                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ΤΗΣ 31ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

 

     Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 31 του Γενάρη και αφορούσε τη συζήτηση επί των θεμάτων που έθεσε στην ημερήσια διάταξη το προεδρείο της ομοσπονδίας, καθώς και τα θέματα που τέθηκαν από την παράταξή μας διαδραματίστηκαν τα εξής:

·    Απουσίαζε από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, το ωράριο εργασίας, ο κανονισμός μεταθέσεων και η συνέχιση των κινητοποιήσεων σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τις εργασιακές μας σχέσεις, αλλά και για το μέλλον του Πυροσβεστικού Σώματος, την στιγμή μάλιστα που δεν υπήρξε καμία ουσιαστική θετική ανταπόκριση από την πλευρά της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας μετά την κινητοποίηση της 9ης Δεκεμβρίου 2010 κυρίως για τα παραπάνω επίμαχα αιτήματα.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. η Ε.Α.Κ.Π. τοποθετήθηκε και πρότεινε τα παρακάτω:

·         Για την εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια στο Π.Σ. η Ε.Α.Κ.Π. αφού ανέλυσε το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο τονίζοντας ότι παρανόμως δεν εφαρμόστηκαν από το 2003 στους πυροσβεστικούς υπαλλήλους οι προβλεπόμενες διατάξεις (ορισμός γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας - μελέτη και δημιουργία των χώρων εργασίας για ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον -  παροχή των μέσων ατομικής προστασίας - ιατρικός έλεγχος των εργαζομένων και λήψη συλλογικών μέτρων προστασίας), πρότεινε την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου και παράλληλα την άμεση σύσταση των επιτροπών των εργαζομένων για την υγεία και ασφάλεια της εργασίας ανά υπηρεσία, με πρωτοβουλία των συνδικαλιστικών οργάνων. Η πρότασή μας απορρίφθηκε και τελικά αποφασίστηκε να αποσταλεί ενημερωτικό έγγραφο από την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για την εκλογή επιτροπών Υ.Α.Ε. και έγγραφη καταγγελία προς την πολιτική και φυσική ηγεσία.

·         Για τις πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων και τις παράνομες εντολές της διοίκησης που αναφέρθηκαν από την Ε.Α.Κ.Π. και από πρωτοβάθμια σωματεία αποφασίστηκε να καταγγελθούν προς τον Αρχηγό με κοινοποίηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, απαιτώντας παράλληλα την πλήρη αποκατάσταση των διωκόμενων συναδέλφων και προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η Ομοσπονδία θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

·         Για την μη καταβολή των οδοιπορικών εξόδων μεταθέσεων στους δικαιούχους συναδέλφους, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως είχε καταγγελθεί από την παράταξή μας, θα κινηθεί η διαδικασία διεκδίκησης από τον νομικό σύμβουλο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

      Σε ότι αφορά την πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. για συνεχόμενη διεξαγωγή κινητοποιήσεων και συνέχιση του αγώνα σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο με πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι την οριστική επίλυση των αιτημάτων μας, το προεδρείο της Ομοσπονδίας με τη σύμφωνη γνώμη της συνδικαλιστικής παράταξης της Π.Α.Σ.Κ.Π. παρέπεμψαν το θέμα για το επόμενο Δ.Σ. αγνοώντας προκλητικά τη βούληση της πλειοψηφίας των συναδέλφων, που απαιτεί την άμεση αγωνιστική αντίδραση του συνδικαλιστικού μας κινήματος πριν υλοποιηθούν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας.

 

    Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με δεδομένο ότι:

·        Οι εξελίξεις για τα εργασιακά μας θέματα θα είναι ραγδαίες και άμεσες και δεν πρέπει να δοθεί άλλο περιθώριο στην πολιτική και φυσική ηγεσία για την περαιτέρω επεξεργασία και την υλοποίηση των αντεργατικών αποφάσεων, αλλά αντιθέτως το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να είναι αυτό που θα βάλει καθοριστικά την σφραγίδα του στην λύση που πρέπει να δοθεί για τα καυτά προβλήματα του κλάδου. 

·        Δεν πρέπει να εγκλωβιστούν οι πρωτοβάθμιες ενώσεις και οι εργαζόμενοι στην λογική «άσε να δούμε πρώτα και βλέπουμε μετά τι θα κάνουμε» όπως έγινε τον Δεκέμβριο του 2009 με το ωράριο παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις της Ε.Α.Κ.Π.

·        Κανείς δεν δικαιούται πλέον να επικαλεστεί ότι δεν γνώριζε για το τι μέλει γενέσθαι.

   ΚΑΛΕΙ όλες τις πρωτοβάθμιες ενώσεις να απαιτήσουν από την ομοσπονδία την άμεση λήψη απόφασης για συνεχείς κλαδικές κινητοποιήσεις και σε αντίθετη περίπτωση να συμμετάσχουν στη σύσταση πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου, με στόχο την υλοποίηση του διεκδικητικού πλαισίου δράσης που έχει κατατεθεί από την παράταξή μας. ΚΑΛΕΙ επίσης τους εργαζόμενους να ασκήσουν έντονη πίεση στα Δ.Σ. των Ενώσεων όπου ανήκουν για την λήψη άμεσα αγωνιστικών αποφάσεων.

 

                                    ΕΝΩΤΙΚΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ   

.

κατεβάστε εδώ το έγγραφο στην κανονική του μορφή. www.old.eakp.gr/pdf/anakinosids3112011.docΔείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις