Ημερομηνία19-01-2011
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΠΣ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

   Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                               Ε.Α.Κ.Π.  
    Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                                                           .          .
Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891- 6978520351, Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@eakp
.
ΑΘΗΝΑ  20 Ιανουαρίου  2011       
 
                  Προς: Κο Αρχηγό Π.Σ. Στυλιανό Στεφανίδη    
             
        Κοιν/ση: 1ον Ko Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  Παπουτσή Χρήστο
                        2ον Κο Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας & ανθρωπίνων δικαιωμάτων Καστανίδη Χάρη                 
                        3ον KοΥφυπουργόΠροστασίας του Πολίτη Όθωνα  Εμμανουήλ  
                        4ον Κο Υπαρχηγό Πυροσβεστικού ΣώματοςΑντ/γοΓεροκώστα Απόστολο
                        5ον  Κο  Διευθυντή Δ/νσης προσωπικού ΑΠΣ Αντ/ρχο Δασκαλόπουλο Βασίλειο   
                        6ον  Κο Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντ/γο Κεσαπίδη Κων/νο       
                        7ο    Κο Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Αντ/γο Παπαγεωργίου Γεώργιο      
                        8ον Κους Διοικητές Π.Υ. Περιφερειών: Ιονίων Νήσων, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης,  
                               Αττικής, Στερεάς Ελλάδας.     
                      9ον Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας Α.Π.Σ.
                    10ον Κους Εισαγγελείς Πρωτοδικών Λευκάδας, Ξάνθης, Χαλκίδας           
                    11ον Πολιτικούς Φορείς – Συνδικαλιστικούς Φορείς- Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. – Μ.Μ.Ε.    
                                                                                                                                                                                                                
   ΘΕΜΑ : «Αντισυνταγματικές καταστρατηγήσεις (καταργήσεις)δικαιωμάτων εργαζομένων του Π.Σ. μέσω  καταχρηστικής άσκησης διοίκησης -- Πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των θιγόμενων και παραπονούμενων εργαζομένων - Ατιμωρησία υπευθύνων και συγκάλυψη των ευθυνών τους »     
 
   Κύριε Αρχηγέ, την στιγμή που είναι σε εξέλιξη μία συλλογική προσπάθεια για την εδραίωση ασφαλών συνθηκών εργασίας για το προσωπικό του Π.Σ. με την θέσπιση σχετικών νομοθετικών διατάξεων και υφίστανται ήδη μία σειρά από κανονιστικές διατάξεις που καθορίζουν και προστατεύουν τα εργασιακά δικαιώματα, δυστυχώς καταγράφονται αλλεπάλληλα κρούσματα κατάφωρης καταστρατήγησης τους σε σχέση με το ωράριο εργασίας, τα  μέτρα ασφάλειας, την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων, μέσω ενός καταχρηστικού και σε αντίθεση με τις ισχύουσες διατάξεις τρόπου που ασκείται διοίκηση από ορισμένους διοικητές Πυρ/κων Υπηρεσιών και Πυρ/κων Κλιμακίων.
  Ως φυσική συνέχεια αυτού του παραβατικού και ανέλεγκτου δυστυχώς από τους ιεραρχικά αρμόδιους τρόπου άσκησης διοίκησης, είναι η εκδήλωση έντονων φαινομένων ακραίου αυταρχισμού σε βάρος όσων υπαλλήλων θελήσουν να αναφέρουν τις περιπτώσεις καταστρατηγήσεων που υφίστανται στα πλαίσια της άσκησης των συνταγματικών τους δικαιωμάτων, προκειμένου να προστατέψουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, την σωματική τους ακεραιότητα, ακόμη και την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Ενός αυταρχισμού που στην κορύφωση της εκδήλωσης του μερικές φορές συνοδεύεται  με αναίτια και επαίσχυντη προσβολή της προσωπικότητας των θιγομένων.    
  Η απαράδεκτη κατάσταση από κάθε άποψη όμως κύριε Αρχηγέ εκδηλώνεται, ενθαρρύνεται και διογκώνεται από το πνεύμα ατιμωρησίας και συγκάλυψης που διαπνέει την στάση και τις αποφάσεις τις περισσότερες φορές κάθε αρμόδιου ιεραρχικά, με πειθαρχική δικαιοδοσία υπηρεσιακού οργάνου. Το αντιλαμβάνονται αυτό από πρώτο χέρι σχεδόν όλοι όσοι κυρίως χαμηλόβαθμοι θιγόμενοι τολμήσουν ( γιατί χρειάζεται τόλμη με δεδομένη την κατάσταση ) να κάνουν προσπάθεια με σκοπό να βρουν το αυτονόητο, δηλαδή το δίκιο τους !  
  Δεν είναι λίγες φυσικά οι φορές που οι θιγόμενοι μπροστά στην αγκυλωτική υπηρεσιακή αδιαλλαξία και αυθαιρεσία που αντιμετωπίζουν, αναγκάζονται να καταφύγουν στην τακτική δικαιοσύνη όπου και τελικά δικαιώνονται, γεγονότα φυσικά που έχουν προκαλέσει δυσμενή και υποτιμητικά σχόλια στους νομικούς κύκλους για τα ακραία φαινόμενα κακοδιοίκησης που απαντιόνται στο Π.Σ.
    Είναι καιρός όμως πιστεύουμε με αφορμή και την τροποποίηση του Π.Δ. 210/92 ( Κ.Ε.Υ.Π.Σ. ) που είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα και στην βάση των προτάσεων που έχουμε καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή, να εδραιωθεί επιτέλους και στο Π.Σ ένα αδιάβλητο, δημοκρατικό και αξιοκρατικό καθεστώς πειθαρχικού δικαίου.            
  
   Κύριε Αρχηγέ, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών γενόμενη γνώστης των πλέον χαρακτηριστικών περιπτώσεων αυθαίρετων υπηρεσιακών πράξεων σε βάρος εργαζομένων του Π.Σ. που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα και  ως υπεύθυνος συνδικαλιστικός φορέας αφού εξάντλησε κάθε χρονικό όριο αναμένοντας την διεκπεραίωση των υπηρεσιακών ενεργειών και τις τυχόν πιθανές ενέργειες προς αποκατάσταση των αδικιών ( μάταια όπως αποδείχτηκε από τις εξελίξεις) από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που και η ίδια είχε καταστήσει κοινωνούς των περιπτώσεων αυτών, είναι υποχρεωμένη να τις καταγγείλει και να ζητήσει την άμεση παρέμβαση σας για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης, δεσμευόμενη για την προσκόμιση κάθε στοιχείου σχετιζόμενο με αυτές και συγκεκριμένα:     
 
1ον    Την καταχρηστική άσκηση δύο συνεχόμενων πειθαρχικών ελέγχων από την Διοίκηση της Π.Υ. Λευκάδας σε βάρος Αρχ/στη του Π.Κ. Βασιλικής Λευκάδας με αφορμή την κατάθεση αναφοράς παραπόνων, αφού δεν απαντήθηκε και δεν έγινεκαμία ενέργεια από μέρους της διοίκησης του για την διερεύνηση των όσων ανέφερε ο υπάλληλος στην αρχική του αναφορά για τον εξαναγκασμό του κατ’ εντολή του προϊσταμένου του Π.Κ. Βασιλικής σε εργασία κατά την διάρκεια συμβάντος στα καθήκοντα οδηγού επί 34ώρες & 30 λεπτά, με μόνη ανάπαυση χωρίς δυνατότητα ύπνου για ανάληψη δυνάμεων 3,5 ώρες μετά από συνεχόμενη εργασία 26ωρών 30 λεπτών, κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων που καθορίζουν τον χρόνο εργασίας και τα μέτρα ασφάλειας τόσο για τον ίδιο όσο και για τους επιβαίνοντες στο όχημα.  
  •                   Η μία πειθαρχική δίωξη αφορούσε την ενέργεια του υπαλλήλου να καταθέσει αναφορά παραπόνων για την οποία του επιβλήθηκε ποινή 2/10 του Β.Μ. , μέσω της όποιας όχι μόνο γίνονταν προσπάθεια να ποινικοποιηθεί το αυτονόητο συνταγματικό δικαίωμα του υπαλλήλου, να αναφέρεται στην υπηρεσία του για εργασιακό θέμα που τον απασχόλησε αλλά και με αφορμή την ενέργεια του αυτή να δεχθεί απαράδεκτους προσβλητικούς υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς σε βάρος της προσωπικότητας του. Το γεγονός ότι στην συνέχεια με απόφαση του Περιφερειακού Διοικητή Ιονίων Νήσων άρθηκε η ποινή αυτή και μετατράπηκε σε αυστηρή σύσταση χωρίς όμως να ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα από τον υπάλληλο μέσω Ε.Δ.Ε. και να αναζητηθούν ευθύνες, επιβεβαιώνει τις προαναφερόμενες εκτιμήσεις μας και απλά είχε τον χαρακτήρα εκτόνωσης και συγκάλυψης ευθυνών.
  •                   Η δεύτερη πειθαρχική δίωξη κατασκευάστηκε από το πουθενά εννέα μέρες μετά από την  ημερομηνία που φέρεται ο υπάλληλος ότι υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα αφού κατηγορήθηκε εκ των υστέρων και κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων, ότι δεν προσήλθε σε γενική επιφυλακή την στιγμή που διένυε προγραμματισμένη ημερήσια ανάπαυση και δεν είχε γίνει αναστολή των ημερήσιων αναπαύσεων όπως προβλέπεται με σχετική απόφαση του Α.Π.Σ.. Μία γενική επιφυλακή που ελέγχεται για τους υπηρεσιακούς χειρισμούς σε σχέση με τον τρόπο που διατάχθηκε, μεταβιβάστηκε και εφαρμόστηκε αφού ότι έγγραφο φέρεται πως είχε σχέση με αυτή παρουσιάστηκε για να λάβουν γνώση οι υπάλληλοι του Π.Κ. Βασιλικής μετά την άσκηση δίωξης δηλαδή εννέα μέρες μετά την κήρυξη της. Παρ όλα αυτά ο υπάλληλος κλήθηκε να απολογηθεί για παράπτωμα που δεν τέλεσε, αντιθέτως όλοι όσοι διέπραξαν συνειδητά παραπτώματα στην προσπάθεια να τιμωρηθεί ο υπάλληλος κατά παντοίο τρόπο, προς το παρόν τουλάχιστον παραμένουν ανέλεγκτοι.    
           
2ον     Την πειθαρχική δίωξη Αρχ/στη του Π.Κ. Σταυρούπολης Ξάνθης από την Διοίκηση της Π.Υ. Ξάνθης., με αποτέλεσμα την επιβολή ποινής 2/10 του Β.Μ , λόγω αναφοράς παραπόνων που κατέθεσε ωθούμενος από το γεγονός ότι παρ΄ ότι είχε υποβάλει κατά καιρούς σχετικές αναφορές για την διευθέτηση εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει κατά την άσκηση των καθηκόντων του ουδέποτε διευθετήθηκαν αυτά με απόλυτη ευθύνη της διοίκησης του και συγκεκριμένα: 
  •                  Ο υπάλληλος εδώ και 21 μήνες τουλάχιστον λόγω έλλειψης αξιωματικού εκτελεί καθήκοντα προϊσταμένου του Π.Κ. Σταυρούπολης, αλλά με εντολή του Διοικητή της Π.Υ. Ξάνθης εκτελεί παράλληλα και καθήκοντα οδηγού ορισμένος σε βάρδια.   
   Τα παράλληλα καθήκοντα είναι παράνομα και αντικρουόμενα και ενέχουν πολλαπλούς κινδύνους για την σωστή και αποτελεσματική διεκπεραίωση των υποχρεώσεων του ως προϊσταμένου όπως, διαχείριση υποθέσεων προσωπικού, γενικότερης λειτουργίας του Π.Κ., απρόσκοπτου συντονισμού ενεργειών αντιμετώπισης συμβάντος ή συμβάντων, γεγονός το οποίο εμποδίζεται από τον ορισμό του σε συγκεκριμένη θέση με κυλιόμενο ωράριο όπως είναι η θέση του οδηγού αντί του πρωινού ωραρίου που πρέπει να εκτελεί ως προϊστάμενος.         
  •                  Με εντολή και ευθύνη της διοίκησης του, εκτελώντας τα παράλληλα καθήκοντα και σε σχέση με αυτά υποχρεώθηκε και συνεχίζει να υποχρεώνεται για αρκετά μεγάλα διαστήματα να εργάζεται πέραν του τακτικού ωραρίου παρά την θέληση του την οποία έχει εκφράσει εγγράφως, για διεκπεραίωση πάγιων και διαρκών αναγκών του Π.Κ. και όχι για έκτακτες ανάγκες. Με αποτέλεσμα να στερείτε κατά παράβαση των ισχυουσών διατάξεων δεκάδες δικαιούμενες αναπαύσεις και των αντίστοιχων αποζημιώσεων με ότι συνεπάγεται αυτό για την εύρυθμη εξυπηρέτηση προσωπικών, οικογενειακών και κοινωνικών υποχρεώσεων του. Σημειωτέων ότι το τελευταίο διάστημα έχει εκτελέσει συνεχόμενα χωρίς ανάπαυση 40 υπηρεσίες και ενώ αιτείτε συνεχώς των τακτικών και χρωστούμενων αναπαύσεων παρανόμως δεν του χορηγούνται.
  •                   Συνέπεια της αξιοπρεπούς και καθ όλα νομίμου και αυτονόητης προσπάθειας που κατέβαλε επί μήνες ο υπάλληλος, αναμένοντας καρτερικά την διευθέτηση των εργασιακών ζητημάτων που τον απασχολούσαν, εκτελώντας απρόσκοπτα τα καθήκοντα του παρά το γεγονός ότι καθημερινά εκτίθονταν σε πολλαπλούς κινδύνους από την εκτέλεση των παράλληλων καθηκόντων και δεν απολάμβανε το απαραβίαστο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ανάπαυση, έχοντας εμπιστοσύνη στα αρμόδια εξουσιοδοτημένα υπηρεσιακά όργανα του Π.Σ. που απευθύνθηκε και ανέμενε την αυτονόητη διευθέτηση των προβλημάτων του, την άρση της ποινής του ή την διενέργεια σχετικής Ε.Δ.Ε., αντί αυτού όμως ήρθε η επιβεβαίωση της ποινής κρίνοντας τα παράπονα αβάσιμα χωρίς καμία τεκμηρίωση τόσο από τον Περιφερειακό Διοικητή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  όσο και  από τον Διευθυντή προσωπικού του Α.Π.Σ. κατά παρέκκλιση της αρμοδιότητας του Υπαρχηγού που είναι υπεύθυνος, για την επανεξέταση στο τελικό στάδιο της ποινής των χαμηλόβαθμων.
     Κρίθηκε αβάσιμο το παράπονο λοιπόν και ελαφρά την καρδία προς χάριν της συγκάλυψης και κατά παράβαση των ισχυουσών διατάξεων, χωρίς φυσικά να γίνεται οποιαδήποτε αναφορά σε σχετικές διατάξεις σε κάποια από τις απαντήσεις που έλαβε. Άρα λοιπόν ο υπάλληλος κακώς διαμαρτύρεται για την αλόγιστη περικοπή των ρεπό του. Επίσης η υπηρεσία αποφάνθηκε ότι ως άλλος «υπεράνθρωπος» μπορεί να εκτελεί παράλληλα καθήκοντα και να είναι πανταχού παρών.     
    Καλώς λοιπόν παραμένει με τις ευλογίες όλων των αρμοδίων υπηρεσιακών οργάνων δέσμιος των παράνομων, παράλογων και καταχρηστικών εντολών της διοίκησης του. Από εδώ και στο εξής λοιπόν η σχετική νομοθεσία του Π.Σ. και τα συνταγματικά δικαιώματα των υπαλλήλων, αντικαθίστανται και με την δική τους έγγραφη συναίνεση από την βούληση και τις διαθέσεις των εκάστοτε διοικούντων. Εύγε!  
  Η συγκάλυψη όμως των ευθυνών και η ατιμωρησία όπως ήταν φυσικό πλέον ενθάρρυνε ακόμη περισσότερο την καταχρηστική συμπεριφορά της διοίκησης του με το να μην του χορηγεί κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων προγραμματισμένη κανονική άδεια για την διεκπεραίωση σοβαρών ιατρικών πράξεων μέλους της οικογένειας του, με αποτέλεσμα την αναβολή τους και ότι συνεπάγεται αυτό για την πορεία της υγείας του. Γεγονότα που ήρθαν σε γνώση της διοίκησης της Π.Υ. Ξάνθης αλλά επέμενε στην περικοπή της άδειας του και την χορήγηση το ίδιο διάστημα βραχείας άδειας σε άλλον υπάλληλο. Ακόμη περιμένει ο υπάλληλος την απάντηση στην αναφορά παραπόνων που έχει καταθέσει για την νέα αυθαιρεσία σε βάρος του.  
 
3ον   Την πειθαρχική δίωξη Αρχ/στη της 1ης ΕΜΑΚ με την εξοντωτική τιμωρία με 5/10 του Β.Μ. που του επιβλήθηκε μέσω Ε.Δ.Ε. και επαναβεβαιώθηκε από τον Υπαρχηγό του Π.Σ. , μία ποινή που επιβλήθηκε μόνο και μόνο για το γεγονός ότι εξέφρασε την άποψη του για υπηρεσιακό ζήτημα που απασχολούσε την υπηρεσία του και η οποία δεν συμφωνούσε με την άποψη της διοίκησης του.   
 Το μένος κατά του υπαλλήλου όμως δεν σταμάτησε στην επιβολή της ποινής, αλλά κάθε φορά που επιχείρησε ο υπάλληλος να υπερασπιστεί τον εαυτό του με κάθε νόμιμο μέσο ζητώντας την επανεξέταση της ποινής του, προς χάριν του «σωφρονισμού του » εφαρμόστηκε η τακτική των μετακινήσεων από υπηρεσία σε υπηρεσία, μεθοδολογία που ξυπνάει δυσάρεστες μνήμες από την εποχή της επταετίας, αλλά χαρακτηρίζει όμως και ακολουθεί τις πράξεις όλων όσων προτάσσουν αντί επιχειρημάτων τον αυταρχισμό αυτού του είδους ως δείγμα της καταφανούς αδυναμίας τους να λειτουργήσουν μέσα από διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες.  
   Την αρχική μετακίνηση του υπαλλήλου σε Πυροσβεστικό Σταθμό των Αθηνών ακολούθησε νέα μετακίνηση του σε Π.Σ. του Πειραιά, ως νέο αντίποινο μετά την υποβολή αιτήματος του υπαλλήλου για ακρόαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να του εκθέσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Παρ’ ότι ο υπάλληλος ζήτησε να μετακινηθεί σε Πυροσβεστικό Σταθμό της πόλης των Αθηνών για το λόγο ότι μέλος της οικογένειας του αντιμετωπίζει οξύτατο και επιβεβαιωμένο πρόβλημα υγείας που χρήζει συνεχούς υποστήριξης και παρακολούθησης, η εκδικητικότητα και η γενικότερη φιλοσοφία όλων όσων υπηρεσιακών παραγόντων συνέβαλαν στην άδικη δίωξη του υπαλλήλου δεν επέτρεψαν τέτοιου είδους ευαισθησίες !!    
   Αυτόν τον χαρακτήρα σωφρονισμού είχαν πολλές από τις μετακινήσεις υπαλλήλων που παρατηρήθηκαν στην περιφέρεια της Αττικής αλλά και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας το τελευταίο διάστημα.          
  
4ον Στα πλαίσια αυτά και με ιδιαίτερη όμως σημασία είχε και η επιβολή της βαρύτατης ποινής 5/10 του Β.Μ. σε δύο συνδικαλιστές με αφορμή φραστικό επεισόδιο που έγινε μεταξύ τους κατά την διάρκεια συνδικαλιστικής δραστηριότητας.
    Την στιγμή λοιπόν που καταγράφονται συστηματικά κρούσματα συγκάλυψης και κουκουλώματος κραυγαλέων παρανομιών από υψηλόβαθμα στελέχη του Π.Σ., επιχειρείται η εδραίωση ενός κλίματος τρομοκρατίας στις τάξεις των εργαζομένων με σκοπό την αναστολή των διεκδικητικών τους διαθέσεων, αξιοποιώντας για τον σκοπό αυτό οποιαδήποτε αφορμή για την επιβολή αυστηρότατων ποινών.
   Είχαμε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή κύριε Αρχηγέ την προσπάθεια αξιοποίησης για την διενέργεια πειθαρχικής δίωξης σε βάρος συνδικαλιστών του ανώνυμου συκοφαντικού και προβοκατόρικου δημοσιεύματος στο site troktiko ( για το οποίο η ΕΑΚΠ έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη) που ενώ τελικά το περιεχόμενο του δεν επαληθεύτηκε, αποτέλεσε όμως την κατάλληλη αφορμή για την έναρξη της μέσω μίας κατά παραγγελία Ε.Δ.Ε. με σαφή προσανατολισμό το κτύπημα και την κατασυκοφάντηση του υπεύθυνου και συνεπούς αγωνιστικού συνδικαλισμού που εκφράζει η Ε.Α.Κ.Π. Εκτιμούμε όμως ότι το αποτελέσματα των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια που ανέδειξαν την Ε.Α.Κ.Π. πρώτη δύναμη με 41% επιβεβαιώνει την εκτίμηση των εργαζομένων και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στον υπεύθυνο τρόπο που αγωνίζεται για τα δικαιώματα τους και την αναβάθμιση του Π.Σ. σε όλα τα επίπεδα.           
           
5ον   Ενδεικτικό επίσης παράδειγμα της πάγιας προσπάθειας που καταβάλλεται για την συγκάλυψη ευθυνών είναι και η εξέλιξη σχετικά με το αποτέλεσμα της Ε.Δ.Ε. που διατάχθηκε με αφορμή καταγγελία συμβασιούχου πυροσβέστριας με όσα έλαβαν χώρα σε βάρος της συνέπεια σχετικής εντολής της διοίκησης του πυροσβεστικού κλιμάκιου Λίμνης Εύβοιας όπου εργάζεται. Μετά το πέρας σχεδόν ενός και πλέον έτους, ουδέποτε ανακοινώθηκε το πόρισμα της Ε.Δ.Ε. και χρειάστηκε εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να πληροφορηθεί ότι η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο!       
   Κύριε Αρχηγέ στην βάση όσων προαναφέραμε και προκειμένου να εδραιωθεί κάποια στιγμή στον πολύπαθο κλάδο μας κλίμα ασφάλειας, αλληλοεκτίμησης και εμπιστοσύνης από τους εργαζόμενους απέναντι στα θεσμικά όργανα του σώματος και στις αποφάσεις τους, ΖΗΤΑΜΕ: Να αρθούν όλες οι προαναφερόμενες άδικες πειθαρχικές ποινές. Να πάψει η παράνομη πειθαρχική δίωξη για το θέμα της επιφυλακής σε βάρος του υπαλλήλου του Π.Κ. Βασιλικής. Να διευθετηθούν τα εργασιακά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και υφίστανται ακόμη από καταχρηστικές ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων όπως στην περίπτωση του συναδέλφου του Π.Κ. Σταυρούπολης Ξάνθης και του υπαλλήλου που μετακινήθηκε από την 1η Ε.Μ.Α.Κ., Να αποδοθούν ευθύνες σε όσους συνειδητά καταχράστηκαν την θέση ευθύνης που κατέχουν.     
 Η Ε.Α.Κ.Π. είναι υποχρεωμένη να δηλώσει πλέον ότι δεν θα υπάρξει από την πλευρά της καμία ανοχή σε παρόμοια φαινόμενα καταπάτησης δικαιωμάτων και θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο όποιον αδικείται από παρόμοιες ενέργειες.           
.                                               
                                  Για την Ε.Α.Κ.Π τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                        Βλάχος Δημήτριος - Καραγκούνης Δημήτριος – Μιχαήλ Μιχαήλ
.
Κατεβάστε εδώ το έγγραφο στην κανονική του μορφή: www.old.eakp.gr/pdf/pitharxikesdiojis.doc


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις