Ημερομηνία22-12-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Κ Π. ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΠΛΕΟΝ ΤΑΥΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

   Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν     
      Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος   
.                                                                                                                                                                  .                              .
   Τηλ .& fax :2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891- 6978520351, Website WWW.old.eakp.gr, Email: info@old.eakp.gr                          
 
 Αθήνα 23 Δεκεμβρίου 2010  
 
      « ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΥΤΕ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥΣ »  
 
      Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι, το τελευταίο χρονικό διάστημα και ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων που ανέδειξαν την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών ως πρώτη δύναμη, η συνδικαλιστική παράταξη της Π.Α.Σ.Κ.Π. έχει επιδοθεί σε ένα συνεχές όργιο παραπληροφόρησης και κατασυκοφάντησης των στελεχών της παράταξής μας, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Πολύτιμο αρωγό στην φιλοκυβερνητική και αποπροσανατολιστική τακτική της, αποτελεί και το διασπαστικό σωματείο της Ε.Π.Α.Π.Α. που από την ίδρυσή του επιχειρεί να συμβάλλει αφειδώς ως μόνιμο κομματικό δεκανίκι της Π.Α.Σ.Κ.Π. στην επίτευξη των στόχων του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, στα πυροσβεστικά συνδικαλιστικά δρώμενα.
      Αποκορύφωμα της συγκεκριμένης πρακτικής αποτέλεσε η πρόσφατη ανακοίνωση της Π.Α.Σ.Κ.Π. στις 18-12-2010www.old.eakp.gr/pdf/img083.pdf ) που αποτελεί ύμνο και αποθέωση προς τα ιδεώδη του κυβερνητικού συνδικαλισμού, δηλαδή το συμβιβασμό και τη μοιρολατρία. Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση η παράταξη της Π.Α.Σ.Κ.Π. επικροτεί την επιλογή της κυβέρνησης να χορηγήσει στους πυροσβέστες τη μία δόση αντί των τριών από το δασικό επίδομα και προσπαθεί με έμμεσο τρόπο να οικειοποιηθεί έστω και αυτή τη μερική ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας.    
    Επίσης και με το βλέμμα στραμμένο στις επερχόμενες κρίσεις των αξιωματικών, χαρακτηρίζεται «υπεύθυνη» και «γενναία» η στάση της πολιτικής μας ηγεσίας αποσιωπώντας τις αντιδραστικές εξελίξεις που υλοποιήθηκαν, καθώς και αυτές που αναμένεται να υλοποιηθούν επιφέροντας τη διάλυση του βιοτικού μας επιπέδου, αλλά και της προσωπικής και οικογενειακής μας ζωής. (Ωράριο, Κανονισμός Μεταθέσεων, Κλείσιμο Υπηρεσιών, Πετσόκομμα μισθών – συντάξεων κ.λ.π.) Παραθέτουμε αυτούσιο το « αγωνιστικό - διεκδικητικό » απόσπασμα από την ανακοίνωση της Π.Α.Σ.Κ. Π.
   « Η Π.Α.Σ.Κ Π. πυροσβεστών επικροτεί την γενναία απόφαση του υφυπουργού κ. Σαχινίδη για την υπογραφή της καταβολής του δασικού επιδόματος διαψεύδοντας έτσι τις αντιμνημονιακές Κασσάνδρες που για πολλοστή φορά εκμεταλλεύονται τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που περνάει ο τόπος μας, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν την εμπάθεια τους απέναντι στην υπεύθυνη στάση που τηρεί ο υπουργός και υφυπουργός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στα δίκαια αιτήματα που έχουν οι εργαζόμενοι του Π.Σ. »
    Παράλληλα η ΠΑ.Σ.Κ Π. αποκρύπτει έντεχνα την προσπάθεια που κατέβαλλαν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου η Ε.Α.Κ.Π. και η Ένωση Στερεάς Ελλάδας για την άμεση χορήγηση ολόκληρου του δασικού επιδόματος με τις έγγραφες επίμονες παρεμβάσεις τους και την υποβολή ερωτημάτων σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργό, Υφυπουργό, Γ.Λ.Κ.,  Α.Π.Σ. κ.λ.π ), που είχαν ως αποτέλεσμα να είναι οι μόνοι συνδικαλιστικοί φορείς που προκάλεσαν επίσημες απαντήσεις από όλους τους αρμόδιους για το επίδομα και να έρθει το θέμα δύο φορές στην αίθουσα του ελληνικού κοινοβουλίου έπειτα από μία ερώτηση και μία επίκαιρη ερώτηση Βουλευτών του Κ.Κ.Ε. , αναγκάζοντας τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη να τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος και να δεσμευτεί για την αποκατάσταση της αδικίας, στα πλαίσια όμως της αντιλαϊκής δημοσιονομικής πολιτικής που επιβάλλουν οι ντόπιοι και ξένοι εντεταλμένοι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου.
   Επίσης στις 9 Δεκεμβρίου κατά την διάρκεια της πανελλαδικής κινητοποίησης που έγινε κάτω από τις συνεχείς πιέσεις της Ε.Α.Κ.Π. και της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας, σε απάντηση της ρητής άρνησης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών ότι δεν μπορούν να δοθούν άλλες πιστώσεις μέσα στο 2010, η Ε.Α.Κ.Π. του έθεσε επιτακτικά την ρεαλιστική πρόταση να δοθούν άμεσα ως προκαταβολή τα υπόλοιπα των πιστώσεων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και να προβλεφθεί νέο κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2011 για την οριστική εξόφληση του.
    Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι, μετά και από αυτή την αποκαλυπτική κίνηση της Π.Α.Σ.Κ. Π. αποδεικνύεται περίτρανα η θέση της Ε.Α.Κ.Π. σε ότι αφορά το ρόλο που πάντα έπαιζαν και καλούνται υπό τις παρούσες συνθήκες να διαδραματίσουν οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού στον κλάδο μας, δηλαδή την αμέριστη βοήθειά τους προς τους κομματικούς τους κηδεμόνες, ώστε να επιτευχθεί σε πλήρη εξέλιξη η επέλαση της άγριας αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής στους εργαζόμενους του Πυροσβεστικού Σώματος.
     Η παράταξή μας συνεχίζει αταλάντευτα τον αγώνα, ενάντια στην πολιτική που τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών και κόντρα στους υποστηρικτές και τα φερέφωνα της, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ   
.                                                                         
                                   ΕΝΩΤΙΚΗ   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
.
Κατεβάστε εδώ το έγγραφο στην κανονική του μορφή: www.old.eakp.gr/pdf/apantisipask.doc


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις