Ημερομηνία08-12-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ 9ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

   Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
.
   ΑΘΗΝΑ 11 Δεκεμβρίου 2010 
 
               ΣΤΙΣ 9η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΜΟΝΟ – ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ
          ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ  ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ     
   
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι την Πέμπτη στις 9 του Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ένστολη πανελλαδική κινητοποίηση που είχε εξαγγελθεί από την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου με τη συμμετοχή εξακοσίων περίπου συνάδελφων από κάθε άκρη της χώρας.
   Παρά τον σχετικά μικρό όγκο διαδηλωτών εξαιτίας της υπονόμευσης της κινητοποίησης από τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού, καθώς και την Ε.Α.Π.Σ. που παραμονή της κινητοποίησης του κλάδου απέστειλε με Fax σε όλες τις υπηρεσίες την ανακοίνωση για την ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της περιχαρακωμένης – διασπαστικής – άτυπης συνομοσπονδίας των σωμάτων ασφαλείας, που δρα στο παρασκήνιο όλα αυτά τα χρόνια χωρίς ξεκάθαρο διεκδικητικό πλαίσιο και αποκλειστικούς διαπραγματευτές με την πολιτική ηγεσία τους προέδρους των συγκεκριμένων ομοσπονδιών. Αποκλειστικός στόχος η εξυπηρέτηση στο έπακρο της εκάστοτε πολιτικής των κυβερνήσεων του δικομματισμού με το διαχωρισμό των ένστολων από το υπόλοιπο εργατοϋπαλληλικό κίνημα, διεξάγοντας κινητοποίηση κατά πάγια τακτική την προηγούμενη ημέρα, συνεπικουρώντας με τη δράση αυτή καταλυτικά την τακτική του διαίρει και βασίλευε.  
    Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας που κατέληξε στο Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, όπου αίσθηση προκάλεσε ο δυναμισμός και η αποφασιστικότητα των συναδέλφων, αναγκάζοντας τελικά τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Πλασκοβίτη να δεχτεί εξαμελή αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.. προκειμένου να κατατεθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας και να δοθούν ανάλογες απαντήσεις.   
   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό του Π.Σ.: Μισθολόγιο – Υπερεργασία – Δασικό Επίδομα – Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών – Ωράριο Εργασίας – Κανονισμός Μεταθέσεων – Επίδομα τραυματισθέντων εν ώρα υπηρεσίας κ.λ.π. και απαιτήθηκε άμεση ικανοποίηση του πλαισίου αιτημάτων.
    Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου δήλωσε τα εξής: Σε ότι αφορά το μισθολόγιο διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει νέα μείωση μισθών για το 2001 για τους πυροσβέστες, όπως και για όλους τους δημόσιους υπάλληλους της χώρας. Επίσης ανέφερε ότι δεν θα επέλθει περικοπή των αμοιβών για την εργασία πέραν του πενθημέρου (πρόσθετα), καθώς και για την αμοιβή της νυχτερινής εργασίας. Το νέο ενιαίο μισθολόγιο θα τεθεί προς διαβούλευση περίπου κατά τον μήνα Μάιο. Η θέση της Ε.Α.Κ.Π. για τη δέσμευση αυτή υπήρξε ιδιαίτερα επιφυλακτική, με δεδομένο τις αντεργατικές εξελίξεις που είναι συνεχώς στο προσκήνιο.  
    Σχετικά με την επίλυση των υπολοίπων αιτημάτων δήλωσε ανέτοιμος να τοποθετηθεί στα θέματα που τέθηκαν και υποσχέθηκε ότι θα ενημερωθούν το συντομότερο οι αρμόδιοι Υπουργοί Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη και θα υπάρξουν οι ανάλογες απαντήσεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Από την πλευρά της παράταξής μας τονίστηκε ότι σε περίπτωση που δεν πάρουμε άμεσα απάντηση, θα επανέλθουμε πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά και πιο οργανωμένα.
    Σε ότι αφορά το θέμα της αμοιβής της υπερωριακής απασχόλησης και την εξαίρεση των πυροσβεστών από τους πολιτικούς δημόσιους υπαλλήλους με την πληρωμή της υπερεργασίας με ρεπό δόθηκε η απάντηση:«Μπορεί να εργάζεστε όλες τις ημέρες του έτους, μπορεί να πραγματοποιείτε απλήρωτη υπερεργασία, υπάρχουν όμως και αρκετά διαστήματα εν ώρα υπηρεσίας, που δεν παρέχετε εργασία εξαιτίας έλλειψης ύπαρξης συμβάντων»!!!
    Η υποτιθέμενη διαπίστωση του Γενικού Γραμματέα συνάδελφοι, είναι απλώς η ανάλυση της αντεργατικής οδηγίας SERCAS της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διαχωρίζει σε ενεργό και ανενεργό τον αμειβόμενο χρόνο εργασίας και που προωθείται και στη χώρα μας από τους αντιδραστικούς οργανισμούς – εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου, όπως σας είχε προειδοποιήσει η Ε.Α.Κ.Π. από το 2004.  
    Συναδέλφισσες - συνάδελφοι από τις εξελίξεις αποδεικνύεται περίτρανα ότι με συνεπή συνειδητό και αταλάντευτο αγώνα, θα υπάρξουν και τα ανάλογα επιθυμητά αποτελέσματα. Υπάρχει ανάγκη για την ανάπτυξη πιο μαζικών και πιο οργανωμένων, ενωτικών, αγωνιστικών, αντιδράσεων.
     Η Ε.Α.Κ.Π. θα συνεχίσει εντείνοντας τις προσπάθειες της ώστε να μπει ο κλάδος συνολικά σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που αποτελούν μονόδρομο για την οριστική επίλυση των προβλημάτων μας.   
     Αρχής γενομένης από την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, διαδηλώνουμε στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, κόντρα στον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό και τα φερέφωνά του.
   
                                     ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 
.
ΚΑΤΕΒΆΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ : www.old.eakp.gr/pdf/apotelesmata 9122010.doc

ΦΩΤΟ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  9ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις