Ημερομηνία07-12-2010
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΤHΡIΞΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

 Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
 
 ΑΘΗΝΑ  8  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010
 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ
 
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες  του Λεκανοπεδίου Αττικής
Το Σάββατο 11/12 καλείστε να εκλέξετε τους δύο αιρετούς εκπροσώπους των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων Πυρονόμων – Αρχιπυροσβεστών – Πυροσβεστών.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σας απευθύνει κάλεσμα για καθολική συμμετοχή στις εκλογές, με στόχο τη μαζική στήριξη του ψηφοδελτίου της, αφού πρωτίστως λάβετε υπόψη:
 •    Τους αγώνες που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια η Ε.Α.Κ.Π. για την υπεράσπιση της αξιοκρατίας και της ισονομίας από τις αλλεπάλληλες προσπάθειες που γίνονταν για τον εκφυλισμό τους, μέσω των αποφάσεων του υπηρεσιακού συμβουλίου μεταθέσεων.
 •    Ότι το ψηφοδέλτιο της Ε.Α.Κ.Π. απαρτίζεται από εργαζόμενους του Π.Σ. που το βασικό κοινό τους στοιχείο είναι η δικαιολογημένη αγωνία τους για την πορεία των εργασιακών μας δικαιωμάτων και η θέληση τους για την άμεση και ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο μας.  
 •    Ότι πολλές φορές η παράταξή μας αποκάλυψε τα σχέδια για την καταστρατήγηση των αξιοκρατικών διατάξεων του Κανονισμού Μεταθέσεων και τις προσπάθειες για την κατάργηση ή αντικατάσταση τους με τροπολογίες ή σχέδια Π.Δ., με απώτερο σκοπό από θεσμική κατάκτηση εδραίωσης της αξιοκρατίας να καταντήσει ο κανονισμός εργαλείο εκμαυλισμού συνειδήσεων και ανέξοδης κάλυψης με αναξιοκρατικές μετακινήσεις των υπηρεσιακών κενών.
 •    Ότι με τον αδιάκοπο αγώνα της Ε.Α.Κ.Π. καταργήθηκαν οι εκτρωματικές διατάξεις του Π.Δ. 145/2002 που προέβλεπε αναξιοκρατικές, ανέξοδες για την υπηρεσία και εξοντωτικές για τους εργαζόμενους μετακινήσεις, με μία απλή απόφαση των Διοικητών.
 •    Ότι με ενέργειες και πρωτοβουλίες της Ε.Α.Κ.Π. αποκαλύφθηκε και ναυάγησαν έστω και προσωρινά οι εξοντωτικοί σχεδιασμοί της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας για μαζικές μεταθέσεις προς κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με όσους θα έβγαιναν υπεράριθμοι, αξιοποιώντας την μείωση της δύναμης των Π.Κ. μέσω της ανακατανομής της υπηρετούσας δύναμης του 2010 και την παράνομη ένταξη στις 8ετίες εκατοντάδων συναδέλφων.  
 •    Ότι η Ε.Α.Κ.Π. κατέθεσε έγκαιρα στους εργαζόμενους, στα συνδικαλιστικά όργανα, στην κυβέρνηση και την Φυσική Ηγεσία ολοκληρωμένο σχέδιο Π.Δ. για τον κανονισμό μεταθέσεων, που μέσω των διατάξεων του θωρακίζει την αξιοκρατία και δίνει άμεση λύση στις αδικίες των παρελθόντων ετών.
 •    Τη μεθόδευση που προηγήθηκε για συμμετοχή στις φετινές εκλογές μόνο ενός ψηφοδελτίου της Π.Α.Σ.Κ.Π., με στόχο φυσικά να προκύψει ένα υπηρεσιακό συμβούλιο πλήρως ελεγχόμενο από διορισμένους υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού, το οποίο συμβούλιο αξιοποιώντας τις διατάξεις του νέου αναξιοκρατικού κανονισμού μεταθέσεων που είναι υπό έγκριση θα αποφάσιζε μεταθέσεις και μετακινήσεις με κριτήρια που εξυπηρετούν την κυβερνητική πολιτική και τις ρουσφετολογικές ανάγκες.    
 •    Ότι τόσα χρόνια και από κοινού οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. & Π.Α.Σ.Κ.Π για λόγους καθαρά ρουσφετολογικούς και ψηφοθηρικούς από την αρχή ακόμη της εφαρμογής των υπηρεσιακών συμβουλίων, καταρράκωσαν κάθε έννοια αξιοκρατίας με τις άδικες και παράνομες αποφάσεις που έπαιρναν, ή σιγοντάριζαν οι εκπρόσωποι τους στα συμβούλια και αποσιωπούσαν κάθε προσπάθεια που γίνονταν για την ανατροπή ή την κατάργηση των αξιοκρατικών διατάξεων, συμμετέχοντας παράλληλα ενεργά στους σχεδιασμούς αυτούς. 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι στηρίξτε την Ε.Α.Κ.Π. , υπάρχει ελπίδα
 •    Εγγύηση αποτελεί ο συνεχής - αταλάντευτος και υπεύθυνος αγώνας της όλα αυτά τα χρόνια για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του Π.Σ και σε όλα τα επίπεδα ενημέρωσης και παρεμβάσεων.     
 • Στις εκλογές του 2008 η Ε.Α.Κ.Π. έχασε μετά από ένα όργιο παρεμβάσεων την μία από τις δύο έδρες στο υπηρεσιακό συμβούλιο μόνο για 17 ψήφους!!!
 • Τώρα που έχουν έτοιμο τον νέο αναξιοκρατικό κανονισμό μεταθέσεων, είναι άκρως επιβεβλημένη η παρουσία εκπροσώπου της Ε.Α.Κ.Π. στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων, για να αποκαλύπτει τις αυθαιρεσίες και να βάζει εμπόδια από τα μέσα στις αναξιοκρατικές αποφάσεις.     
 •    Η εκλογική ενίσχυση της Ε.Α.Κ.Π. και η εκλογή αντιπρόσωπου της σε ένα θεσμικό όργανο αποφάσεων, θα αποτελέσει εφαλτήριο για την πιο ουσιαστική οργάνωση και ενδυνάμωση της πανελλαδικά, με θετικές συνέπειες στις διεκδικήσεις του κλάδου και την προστασία των δικαιωμάτων μας.   
 
Σημείωση: Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί το Σάββατο 11/12/2010 στις εγκαταστάσεις του Α.Π.Σ. από Ω/ 08.00’  μέχρι Ω/ 17.00’ , απαραίτητο το υπηρεσιακό δελτίο ταυτότητας .
.                                        
                                  ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΧΑΜΕΝΗ
.
                         ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
.
κατεβάστε εδώ το έγγραφο στην κανονική του μορφή: www.old.eakp.gr/pdf/eklogesattiki.doc


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις