Ημερομηνία04-12-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 9ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
  Αθήνα 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010  
              
Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 9ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΚΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ ΤΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ - ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ Π. Σ.
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ - ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΙ – ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
μην επαναπαύεστε
 Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε - Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Θ Ε Ι Τ Ε - Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Η Σ Τ Ε
 
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, 4 μέρες απέμειναν για την Πανελλαδική Κινητοποίηση που θα γίνει την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στις 11.30 στην Αθήνα με σταθμό συγκέντρωσης την Ομόνοια και δεν πρέπει να κυριαρχεί άλλη σκέψη σε κάθε εργαζόμενο του Π.Σ. από το πώς θα καταφέρουμε όλοι μαζί να πετύχει η Αγωνιστική  Κινητοποίηση του κλάδου μας.
 •    Γυρίστε την πλάτη σε όσους καλλιεργούν σκόπιμα την ηττοπάθεια και τον εφησυχασμό.
 •   Χαλάστε τα σχέδια σε όσους επιχειρούν για άλλη μία φορά τον εκφυλισμό της κινητοποίησης. Η προσπάθεια που γίνεται έντεχνα με την καθυστερημένη και υποτυπώδη ενημέρωση των εργαζομένων, την αποσιώπηση της από μεγάλη μερίδα των Μ.Μ.Ε. λόγω μη ύπαρξης της κατάλληλης επικοινωνιακής τακτικής από την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., παρ ότι η Ε.Α.Κ.Π. έχει προτείνει στο προεδρείο την επί πληρωμή διαφήμιση με σχετικά σποτ για την προβολή της και την ανάδειξη των αιτημάτων μας. Η όποια προβολή της μέχρι στιγμής από μερίδα Μ.Μ.Ε. πανελλαδικής και τοπικής  εμβέλειας προκλήθηκε από πρωτοβουλίες της Ε.Α.Κ.Π. και ορισμένων πρωτοβάθμιων ενώσεων.    
 •    Η αναγγελία παραμονές της κινητοποίησης της 9ης Δεκεμβρίου για συμμετοχή του κλάδου σε κινητοποίηση των Σ.Α. που θα γίνει 5 μέρες μετά στις 14 Δεκεμβρίου χωρίς σχετική απόφαση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., συμβάλει σε αυτήν την τακτική, παρ ότι η Ε.Α.Κ.Π. εξέφρασε την αντίρρησή της τόσο για τον περιχαρακωμένο χαρακτήρα της όσο και για την ημερομηνία. Γιατί για άλλη μία φορά με ευθύνη των προεδρείων διαχωρίζουμε ως « ένστολοι » από όλους τους άλλους εργαζόμενους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα που έχουν την επόμενη ημέρα στις 15 Δεκεμβρίου πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, πρακτικές που δεν μας έχουν προσφέρει κανένα όφελος, αντιθέτως συνέβαλαν να είμαστε πάντα από πλευράς κατακτήσεων και δικαιωμάτων οι ουραγοί του δημοσίου τομέα και έχουν οδηγήσει σε έλλειψη εμπιστοσύνης από τους εργαζόμενους και στην πάγια πλέον απομαζικοποίηση των κινητοποιήσεων αυτών.               
 Όλοι μαζικά λοιπόν στις 9 Δεκέμβρη στον ΑΓΩΝΑ για να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ
 •  Την άμεση αναστολή κάθε ενέργειας στα πλαίσια της Αναδιάρθρωσης και έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τα συνδικαλιστικά όργανα για την ουσιαστική αναδιοργάνωση του Π.Σ.
 • Την αναστολή έγκρισης του σχεδίου Π.Δ. που προωθεί η πολιτική και φυσική μας ηγεσία για τον κανονισμό μεταθέσεων και την έναρξη διαλόγου με τα συνδικαλιστικά όργανα για την θέσπιση ενός κανονισμού με δίκαια και αξιοκρατικά κριτήρια.    
 • Την άμεση έναρξη διαλόγου στην βάση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί από τα συνδικαλιστικά όργανα για το ωράριο εργασίας, για να πάρει επιτέλους τέλος όλη αυτή η άθλια κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε βάρος των εργαζομένων και σε βάρος της λειτουργίας των υπηρεσιών από τους ανεδαφικούς και επικίνδυνους πειραματισμούς στο ωράριο. 
 •  Την θέσπιση ενός μισθολογίου που θα καλύπτει τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης με: 1.400 ευρώ κατώτατες αποδοχές – Ενσωμάτωση των επιδομάτων στον Β.Μ. – Επίδομα μαχίμου υπηρεσίας και σπουδών – Πληρωμή της υπερεργασίας ( Υπερωρίες – Νυχτερινά – Αργίες) - Την ουσιαστική βαθμολογική εξέλιξη των χαμηλόβαθμων. 
 •  Την άμεση κάλυψη των 4.000 κενών οργανικών θέσεων σε βάθος διετίας.
 •  Την άμεση καταβολή όλων των οφειλών που εκκρεμούν: Δασικό επίδομα – Εφάπαξ αποζημίωση των χρωστούμενων ρεπό στο ύψος τουλάχιστον της αποζημίωσης πέραν του πενθημέρουΟδοιπορικά έξοδα μεταθέσεων.    
 •  Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων από το 1990 και μετά.  
 •  Την άμεση και ουσιαστική εφαρμογή της Υγιεινής και Ασφάλειας με την έγκριση των σχετικών Π.Δ.
 •  Την ίδρυση παιδικών σταθμών και κατασκηνώσεων και την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων για τις γονικές άδειες για την ουσιαστική εξυπηρέτηση των αναγκών των εργαζομένων του Π.Σ. με οικογενειακές υποχρεώσεις.  
 •  Την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών χωρίς κριτήρια και αποκλεισμούς με πλήρεις και σταθερές σχέσεις εργασίας στα πλαίσια κάλυψης των αναγκών της Πολιτικής Προστασίας της χώρας και την αυξημένη μοριοδότηση για ένταξη στο Π.Σ. όσων πληρούν τα κριτήρια κατάταξης.
 
                                   ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
.
κατεβάστε εδώ το έγγραφο στην κανονική του μορφή: www.old.eakp.gr/pdf/2anakinosi9122010.doc


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις