Ημερομηνία14-10-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΣΠΆΣΙΜΟ ΛΟΥΚΕΤΩΝ

   Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν    
  Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος   
.                                                                                                                                                                                          .
Τηλ .& fax :2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891- 6978520351, Web site WWW.old.eakp.gr, E mail: info@old.eakp.gr        
               
 Αθήνα 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 
.
                                                    Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ
 
     Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλει τα κρούσματα επίδειξης του κυβερνητικού αυταρχισμού που γίνονται σε βάρος αγωνιζόμενων ομάδων συμπολιτών μας που αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης γιατί πλήττονται βάναυσα από την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική του μνημονίου.
   Καταγγέλλει επίσης το απαράδεκτο από κάθε άποψη γεγονός ότι κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων και σε αντίθεση με την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος, με ευθύνη της Πολιτικής και της Φυσικής ηγεσίας δίνονται εντολές σε πυροσβεστικούς υπαλλήλους άμεσες ή συγκαλυμμένες προκειμένου να εμπλακούν σε ενέργειες καταστολής των λαϊκών αντιδράσεων και συγκεκριμένα:   
  •                      Για την εντολή που δόθηκε να επέμβουν οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι της Π.Υ. Φλώρινας ως κατασταλτική δύναμη συνεπίκουρη των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών, με σκοπό να κόψουν τα λουκέτα των υπό κατάληψη 1,ου 2,ου και 3ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας, προκειμένου να σπάσει η κατάληψη και να σταματήσει ο αγώνας  των μαθητών, των παιδιών του ελληνικού Λαού, των παιδιών μας δηλαδή για την μόρφωση, καλύτερες συνθήκες λειτουργίας και επαρκή χρηματοδότηση για την παιδεία.
  •                     Για την συγκαλυμμένη συμμετοχή υπαλλήλου του Π.Σ. στο κόψιμο των λουκέτων στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης κατά την διάρκεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των συμβασιούχων εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού που παλεύουν για την άμεση επιβίωση τους.  
  Αφετηρία για όλες τις κατά καιρούς απόπειρες εμπλοκής του Π.Σ. σε ενέργειες καταστολής, αποτελεί ο επί χρόνια και με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων από την μεταπολίτευση και μετά ασφυκτικός εναγκαλισμός του με τη χουντικής έμπνευσης ένταξή του στα σώματα ασφαλείας που εδραιώθηκε πλέον και νομοθετικά με τον Νόμο   3511/2006 της προηγούμενης κυβέρνησης, μέσω του οποίου ενισχύθηκε θεσμικά ακόμη περισσότερο η στρατικοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος.
  Η ολοένα και αυξανόμενη στρατικοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος ευθύνεται για την υποβάθμιση της κοινωνικής του αποστολής, που την πλήρωσε πολύ ακριβά ο Ελληνικός Λαός το 2007 και το 2009 παρά τις προειδοποιήσεις της Ε.Α.Κ.Π. από το 2006 για την επαπειλούμενη τραγωδία, όπως επίσης συμβάλει σταδιακά στην έμμεση και συγκαλυμμένη αριθμητική ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής.
 Η κύρια ευθύνη για την μετεξέλιξη του Π.Σ. ιδιαίτερα από την περίοδο της δικτατορίας και μετά, σε μία υδροκέφαλη στρατιωτικού τύπου υπηρεσία, βαραίνει διαχρονικά τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού στον κλάδο μας Π.Α.Σ.Κ. Π.- Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ, οι οποίες με την ανοχή και την συγκάλυψη που πρόσφεραν στις κυβερνήσεις βοήθησαν στην εδραίωση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης
   Παρόλα αυτά όμως οι ενέργειες αυτές βάση της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του συγκεκριμένου νόμου 3511/06 δεν παύει να είναι παράνομες για τον λόγο ότι προβλέπει πως:
 «Το Πυροσβεστικό Σώμα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, συμμετέχει στην αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης, που ανακύπτει σε περίοδο ειρήνης ή πολέμου και σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες, συμβάλλει στην εξασφάλιση της πολιτικής προστασίας και της πολιτικής άμυνας της Χώρας».
   Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών εκτιμά ότι ανάλογα φαινόμενα θα βρίσκονται σε εξέλιξη, όσο θα εξελίσσεται η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατ εντολή της ολιγαρχίας του πλούτου, ενάντια στα συμφέροντα του λαού.
  Για όλους τους παραπάνω λόγους:
  •               ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους να μην σκύψουν το κεφάλι και να αντιδράσουν σε παρόμοιες παράνομες εντολές. Να σταθούν στο πλευρό της Ε.Α.Κ.Π. στον αγώνα που δίνει για την κατάργηση του νόμου 3511/2006, την αποστρατικοποίηση του πυροσβεστικού σώματος, την εξαίρεσή του από τα σώματα ασφαλείας και την οργανωτική και θεσμική αναδιοργάνωση του στην βάση και μόνο της κοινωνικής του αποστολής.
  •               ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ υπεύθυνα και προς κάθε κατεύθυνση πως η παράταξή μας θα σταθεί αλληλέγγυα στους κοινωνικούς αγώνες του Ελληνικού Λαού και στον αγώνα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, κόντρα στην τρομοκρατία που επιχειρείται και που στόχο έχει να διασπάσει την ενότητα, το συντονισμό και την οργάνωση του λαϊκού κινήματος.
 
                                       Για την Ε.Α.Κ.Π.  τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                Βλάχος Δημήτριος - Καραγκούνης Δημήτριος - Μιχαήλ Μιχαήλ 
.
Κατεβάστε εδώ το έγγραφο στην κανονική του μορφή: www.old.eakp.gr/pdf/loyketa.doc


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις