Ημερομηνία24-09-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΤΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2010

              Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν
.
ΑΘΗΝΑ 25 Σεπτεμβρίου 2010   
 
     ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ & ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ, ΕΜΕΙΣ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ;  
 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με αφορμή τις εξελίξεις σε ότι αφορά το θέμα που προέκυψε με την έλλειψη πιστώσεων για την πληρωμή των πρόσθετων αποζημιώσεων και  του επιδόματος αυξημένης ετοιμότητας (νυχτερινά) στους αστυνομικούς, οφείλει να επισημάνει τα εξής:
  • Η παράταξή μας από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το θέμα, επικοινώνησε με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Α.Π.Σ. παίρνοντας την απάντηση ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μην υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή των αποζημιώσεων για το 2010.
  • Η προτροπή όμως του Υφυπουργού Οικονομικών μέσω του σχετικού εγγράφου ( www.old.eakp.gr/pdf/0006.pdf ) που κοινοποιήθηκε προς την ΕΛ.ΑΣ , να ικανοποιούνται οι σχετικές ανάγκες μέσα στα πλαίσια των διαμορφωμένων πιστώσεων, στρώνει το έδαφος για μελλοντικές περικοπές στις δαπάνες για την υπερεργασία. Άλλωστε να μην μας διαφεύγει ότι στις σχετικές εξαγγελίες που έχουν γίνει σχετικά με τις μελλοντικές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβάνεται και η σταδιακή κατάργηση των χρηματικών αποζημιώσεων για τις υπερωρίες και η αντικατάσταση τους με την χορήγηση αντίστοιχης ανάπαυσης.  
  • Η εφαρμογή της άδικης μισθολογικής πολιτικής σε βάρος των πυροσβεστών και των υπαλλήλων των   Σ. Α. γενικότερα, οφείλετε στην ύπαρξη διαχρονικών πολιτικών ευθυνών σε ότι αφορά τη διατήρηση του άδικου από κάθε άποψη σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους καθεστώτος αποζημίωσης της υπερεργασίας. Για τον λόγο ότι η αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης και η αποζημίωση για την πέραν του πενθημέρου εργασία χορηγούνται με την μορφή επιδομάτων, διευκολύνουν την εκάστοτε εργοδοσία (κυβέρνηση) στην περικοπή τους ( βλέπε την επιβολή πλαφόν 48 ωρών αντί 64 δηλαδή μέχρι 6 νυχτερινών από 8, με την υπουργική απόφαση Φλωρίδη το 2003 ), καθώς και στη χορήγησή τους κατά το δοκούν ( βλέπε την επιλεκτική πλασματική χορήγηση νυχτερινών ή πρόσθετων αποζημιώσεων με έκδοση σχετικών διαταγών ή την χορήγηση υπερωριών κατ εξαίρεση με υπουργικές αποφάσεις σε ένστολους που υπηρετούν σε υπουργεία, φύλαξη δημάρχων κ.λ.π , που τις αποκάλυψε και έφερε τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους μόνο η Ε.Α.Κ.Π. ) .  
  • Σημαντικός αρωγός και σε αυτήν την αντεργατική εξέλιξη υπήρξαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του κυβερνητικού συνδικαλισμού των Ομοσπονδιών Αστυνομικών – Λιμενικών – Πυροσβεστών, οι οποίες απορρίπτοντας χρόνια τώρα την πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας όπως ισχύει σε όλο το δημόσιο τομέα με αμοιβή της υπερεργασίας όπως προβλέπει το άρθρο 16 του Ν. 3205/2003, έβαλαν πλάτες για ακόμη μια φορά στην επέλαση της επιδοματικής πολιτικής, που εκφυλίζει θεμελιωμένα δικαιώματα και κατακτήσεις ετών και άφησαν τις κυβερνήσεις ανενόχλητες να εκμεταλλεύονται και να καταργούν ανέξοδα και ασύστολα τον ελεύθερο χρόνο των πυροσβεστών μέσω των επιφυλακών.
  • Επιπλέον αρνητική συνέπεια των συγκεκριμένων επιλογών ιδιαίτερα για τους πυροσβέστες, ήταν η άδικη μεταχείριση τους και από την αντιλαϊκή εισοδηματική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης για το έτος 2009, με την προσμέτρηση στο σύνολο των τακτικών αποδοχών για τον υπολογισμό της έκτακτης εφάπαξ οικονομικής παροχής και αυτών ακόμα των πενιχρών αποζημιώσεων που δίνονται ως νυχτερινή αποζημίωση και αποζημίωση για πέραν του πενθημέρου εργασία, που είχε ως αποτέλεσμα την εξαίρεση σημαντικού αριθμού συναδέλφων από την έκτακτη οικονομική παροχή, η οποία όμως χορηγήθηκε και στους αστυνομικούς και στους λιμενικούς. Το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ απλός θεατής τότε, απλός θεατής και τώρα σχετικά με την μη χορήγηση του δασικού επιδόματος, καμία απολύτως αντίδραση!! 
     Συναδέλφισσες – Συνάδελφοιη παράταξή μας συνεχίζει τον αγώνα για την άμεση αποκατάσταση της κατάφορης αδικίας σε βάρος των πυροσβεστών, έναντι όλων των άλλων εργαζόμενων – πολιτικών υπαλλήλων του δημόσιου τομέα αλλά και για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την γενικότερη αντεργατική πολιτική που έχει πλήξει και τον κλάδο μας.
     Επίσης σε ότι αφορά τις νέες αντεργατικές εξελίξεις στις εργασιακές μας σχέσεις που θα επέλθουν, με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και το κλείσιμο των περισσοτέρων Π.Κ. σύμφωνα και με τις πρόσφατες δηλώσεις του Αρχηγού ( news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_19/09/2010_415579 ) – τον νέο αντιδραστικό κανονισμό μεταθέσεων – την πιθανή εφαρμογή του 12ώρου ως ωράριο εργασίας σε αρκετές υπηρεσίες της επικράτειας, η Ε.Α.Κ.Π. λαμβάνοντας υπόψη τη στάση του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. αλλά και της παράταξης της Π.Α.Σ.Κ.Π. στο Δ.Σ. της 30ης Αυγούστου με την εσκεμμένη κωλυσιεργία που επέδειξαν σε ότι αφορά την οργάνωση και διεξαγωγή δυναμικών κινητοποιήσεων, ΚΑΛΕΙ τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου να πάρουν άμεσα αποφάσεις για διαρκή αγώνα, με πρώτο σταθμό ένστολη πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.
 
                                       ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
                                       ΠΡΙΝ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
 
                      ΕΝΩΤΙΚΗ     ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ    ΚΙΝΗΣΗ     ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
.
Κατεβάστε εδώ το έγγραφο στην κανονική του μορφή: www.old.eakp.gr/pdf/nixterinaglk.doc


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις