Ημερομηνία01-09-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ ΣΤΙΣ 30/9 ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ 3ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

     Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν  
       Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος   
.                                                                                                                                                                  .                            .
Τηλ .& fax :2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891- 6978520351, Web site WWW.old.eakp.gr, E mail: info@old.eakp.gr    
               
       ΑΘΗΝΑ 2  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010                                      
                           
             ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 
 
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, για άλλη μία φορά σε ένα ακόμη Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας όπως αυτό της 30ης Αυγούστου επιβεβαιώνεται πανηγυρικά η εκτίμηση της Ε.Α.Κ.Π. ότι η αγωνιστική ανάταση του κλάδου δεν πρόκειται να επέλθει όσο την δυνατότητα διαμόρφωσης και λήψης των αποφάσεων θα την έχουν οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.& Π.Α.Σ.Κ Π. που εκπροσωπούν επάξια τον κυβερνητικό συνδικαλισμό στο Πυροσβεστικό Σώμα.
   Συγκεκριμένα μετά την τοποθέτηση των παρατάξεων σε ότι αφορά τις νέες δραματικές εξελίξεις που αναμένονται το φθινόπωρο στις εργασιακές σχέσεις των πυροσβεστών και γενικότερα την πορεία του Π.Σ. :
  •         Με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών που θα επιφέρει την κατάργηση των περισσοτέρων πυροσβεστικών κλιμακίων, καθώς και πυροσβεστικών σταθμών.
  •         Τον κανονισμό μεταθέσεων με τον οποίο θα επέλθει το ξεκλήρισμα αρκετών συναδέλφων.
  •         Τις αναμενόμενες αλλαγές στο ωράριο με πιθανή την εφαρμογή του 12ώρου ως ωράριο εργασίας.
  •         Το ενιαίο μισθολόγιο και την νέα αφαίμαξη των επιδομάτων μέσω αυτού.
  •         Την περικοπή των μερισμάτων και του εφάπαξ από τα επικουρικά ταμεία εξαιτίας της περαιτέρω συνένωσης τους που θα έχει σαν αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη αφαίμαξη των αποθεματικών τους.
  •         Την απώλεια του δασικού επιδόματος.   
   Η Ε.Α.Κ.Π. κατέθεσε πρόταση για πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου μέσα στο 3ο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, απαιτώντας να οριστεί από το Δ.Σ. η ακριβής ημερομηνία, προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη οργάνωση από τα πρωτοβάθμια σωματεία.
   Η απάντηση των άλλων δυο παρατάξεων στην πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. ήταν ότι δεν μπορεί να οριστεί η ακριβής ημερομηνία της κλαδικής κινητοποίησης, γιατί στο διάστημα που μεσολαβεί υπάρχει η πιθανότητα να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Αρχηγό, από την οποία μπορεί να υπάρξει «κάποια θετική εξέλιξη» !!!!!!!       
   Σε ότι αφορά την κινητοποίηση στη Δ.Ε.Θ. η παράταξή μας κατέθεσε την πάγια θέση της προτείνοντας μαζική ένστολη συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στην κινητοποίηση της 11ης Σεπτεμβρίου με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
   Η θέση των άλλων δύο παρατάξεων ήταν αρνητική, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί για ακόμα μια φορά η συμμετοχή των πυροσβεστών στην ξέχωρη κινητοποίηση στις 10/9 με τις ομοσπονδίες των αστυνομικών και λιμενικών, καθώς και με την Ε.Α.Π.Σ.
   Ακόμη μια φορά λοιπόν οι πυροσβέστες θα συρθούν στην περιχαράκωση που τους επιβάλλει η «άτυπη συνομοσπονδία των ένστολων», που εξυπηρετεί στο έπακρο την κυβερνητική επιλογή του διαίρει και βασίλευε και θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση μακριάαπό τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με συνδικάτα που δεν έχουν προσφέρει τίποτε τόσο στα μέλη τους, όσο και στο λαϊκό κίνημα και μάλιστα ορισμένα από αυτά ευαγγελίζονται τον νέο αντιασφαλιστικό νόμο Λοβέρδου προβάλλοντας τις θετικές παραμέτρους του. (Βλ. site  Ε.Α.Π.Σ.)  
   Οι ηγεσίες των συνδικάτων αυτών έχουν επιλέξει εδώ και καιρό να διαπραγματεύονται εν κρυπτό με τους υπουργούς της κυβέρνησης ( όπως ακριβώς έκαναν και την περίοδο 2000 – 2004 και οδήγησαν σε φιάσκο τα βασικά αιτήματα των τότε κινητοποιήσεων: Αναγνώριση του επικίνδυνου & ανθυγιεινού - Μισθολόγιο – Υπερεργασία – Ασφαλιστικό). Έτσι και τώρα μετά από κάθε «μη ανακοινώσιμη & μη επιτρεπτή για όλους τους άλλους » πλην προεδρείων, συνάντηση με τον υπουργό, αφού εισέπραξαν όπως και σήμερα 2/9 ( www.poasy.gr/nea-%20anakoinoseis/anakoinoseis.htm ) εκ νέου αρνητική στάση ως αντίτιμο της δικής τους συμβιβαστικής τακτικής, εξαγγέλλουν «αγωνιστικές κινητοποιήσεις» που οδηγούν στον εκφυλισμό των κινητοποιήσεων και την αποστροφή των εργαζομένων προς αυτές. 
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, όσες φορές η Ε.Α.Κ.Π. προειδοποίησε για επερχόμενες αντιδραστικές εξελίξεις, επαληθεύτηκε πλήρως. Για να μην επαναληφθεί και σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο το φαινόμενο αυτό, που θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη κατεδάφιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, σας καλεί να απαιτήσετε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ από τα πρωτοβάθμια σωματεία σας να πάρουν άμεσα αποφάσεις για δυναμική κλαδική κινητοποίηση  στο 3ΟΔεκαήμερο του Σεπτέμβρη στην Αθήνα, προκειμένου να βάλλουμε εμπόδια στα νέα αντεργατικά μέτρα που αν περάσουν και αυτά, θα φέρουν σε ακόμη ποιο τραγικό αδιέξοδο όλους μας.   
.
                                              Για την Ε.Α.Κ.Π. τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                      Βλάχος Δημήτριος – Καραγκούνης Δημήτριος – Μιχαήλ Μιχαήλ
.
Κατεβάστε εδώ το έγγραφο στην κανονική του μορφή:www.old.eakp.gr/pdf/anakinosi.doc


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις