Ημερομηνία19-07-2006
ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ 1% Από τα αποθεματικά των ταμείων μας!

 Το νέο κτύπημα στα ταμεία μας έρχεται με την εφαρμογή του Νόμου 3232/2004 που θεσπίστηκε επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο του 2004 και έρχεται η σημερηνή κυβέρνηση να τον εφαρμόσει απαρέγκλητα .
 
Βάση του άρθρου 31 παρ. 5 του παραπάνω Νόμου καλούνται τα Ταμεία μας να καταβάλουν 1%ο επί του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών του εργοδότη και των ασφαλισμένων για κάθε έτος υπέρ του « Λογαριασμού Βελτίωσης Κοινωνικής Ασφάλισης » Λ.Β.Κ.Α. .
 Βλέπουμε λοιπόν ότι όλοι οι αντιασφαλιστικοί Νόμοι που στόχο έχουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα είναι σε ισχύ και η μία κυβέρνηση παραλαμβάνει από την άλλη και το υλοποιεί ότι θεσπίζεται με σκοπό να αντλούνται πόροι από ταμεία που είναι λεφτά των εργαζομένων για να στηριχθεί δήθεν το κοινωνικό σύστημα ασφάλισης .
 Με αποφάσεις λοιπόν του υπουργού εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων θα επενδύονται τα δικά μας λεφτά σε αμοιβαία κεφάλαια κ.λ.π.
 Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι αυτός ο λογαριασμός αυτό που θα βελτιώσει σίγουρα για άλλη μία φορά είναι τα κέρδη των κερδοσκοπικών μηχανισμών και όχι την κοινωνική ασφάλιση .
 
 Ειδικότερα για τα δικά μας ταμεία που μαθηματικά οδηγούνται σε αποδυνάμωση των αποθεματικών τους εξ αίτιας της 6ετους στασιμότητας στις προσλήψεις και των συνεχώς αυξανόμενων συνταξιοδοτήσεων ενόψει της εφαρμογής από την 1/1/2008 του αντιασφαλιστικού Νόμου 3029/2002.
 Η Ε.Α.Κ.Π. έχοντας επισημάνει κατά καιρούς τους φόβους και την αγωνία της για την πορεία των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων πραγματοποίησε επίσκεψη ενημέρωσης την Τρίτη 27 Ιουνίου στα γραφεία των Ταμείων μας Ε.Τ.Υ.Π.Σ. & Τ.Α.Υ.Π.Σ. στο Περιστέρι .
( Για την συνάντηση αυτή και τα συμπέρασμά της θα γίνει εκτενή αναφορά στο υπό έκδοση νέο φύλο της εφημερίδας μας ).
 Σύμφωνα και με δηλώσεις του διευθυντή του ΤΑΥΠΣ προς το παρόν και όσο η αναλογία των ενεργεία υπάλληλων έναντι των συνταξιούχων είναι πάνω από το 2 δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα όταν όμως αυτή η αναλογία πέσει κάτω από το 2 δηλαδή 1,9 ή 1,8 τότε θα αρχίσουν τα προβλήματα.     
 Αυτή την στιγμή η αναλογία είναι 1 προς 2,35 περίπου. Οι συνταξιούχοι είναι 3.865και οι εν ενεργεία 9.079 περίπου με συνεχή αυξανόμενη τάση μείωσης που θα οξυνθεί μέσα στο 2007.
 Τα αποθεματικά του ταμείου ανέρχονται γύρω στα 67.735.568 ευρώ και σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του διευθυντή για 15 χρόνια περίπου δεν θα υπάρχει πρόβλημα .
 
 Αυτό όμως συνάδελφοι που εξοργίζει περισσότερο είναι η στάση των προεδρείων των συνδικαλιστικών οργάνων μας τόσο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. όσο και της Ε.Α.Π.Σ. που ενώ γνωρίζουν όλες αυτές τις ρυθμίσεις και τις συνέπειες τους δεν ενημερώνουν και δεν αντιδρούν ,παρά μόνο με την σιωπή τους άλλα και την συναίνεση τους συγκαλύπτουν το ξεζούμισμα των ταμείων μας και δίνουν το πράσινο φως για να βάζουν οι κυβερνήσεις το χέρι στην τσέπη μας για ότι αυτές κρίνουν σκόπιμο.
 Έτσι έγινε και με την υποχρεωτική καταβολή της εισφοράς κάθε Δεκέμβριο που μας επέβαλαν για τον ειδικό λογαριασμό αρωγής ορφανών τέκνων αστυνομικού , πυροσβεστικού και πολιτικού προσωπικού που συστάθηκε στα πλαίσια του Ιδρύματος « Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας ».
 Μόνο η ΕΑΚΠ αντέδρασε από την αρχή στο θέμα αυτό και είχε προβλέψει ότι αυτή η εξέλιξη όσο ασήμαντη και εάν φαίνεται είναι προπομπός αυτών που θα ακολουθήσουν.
 Το ίδιο συνέβη την χρονιά αυτή και με τον Νόμο περί Αναδιοργάνωσης του Π.Σ. όπου στο άρθρο 20 παρ. 4 προβλέπει ότι ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης θα μπορεί με απόφαση του να συστήσει λογαριασμό αλληλοβοηθείας του Π.Σ. .
 Με τα δικά μας λεφτά λοιπόν πάνε να ασκήσουν κοινωνική πολιτική , να μεταφέρουν σιγά σιγά στην πλάτη μας εξ ολοκλήρου το κόστος λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος και να καλύψουν τρύπες που οι ίδιοι άνοιξαν με τις αντεργατικές πολιτικές τους .
 Συνάδελφοι ήρθε ο καιρός να αντιδράσουμε πριν είναι πολύ αργά για όλους μας .
 Έχουμε μεγάλη ευθύνη όλοι μας σαν εργαζόμενοι αλλά πολύ περισσότερο έχουν όλοι αυτοί που με την ψήφο σας και την ανοχή σας εν λευκώ διαχειρίζονται το μέλλον μας .
 
Παραθέτουμε τα παρακάτω έγγραφα προς ενημέρωση σας .
 
 1ον   Το έγγραφο του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας το υπ΄. αρίθμ. Φ.1/4/οικ. 10061/20033 16/6/2006 με θέμα « Εισφορά υπέρ Λογαριασμού Βελτίωσης Κοινωνικής Ασφάλισης ( Λ.Β.Κ.Α. ) » .
 
2ον    Την εκτίμηση του Τ.Α.Υ.Π.Σ. για την εισφορές που αναλογούν στο δικό μας ταμείο.
 
3ον   Απόσπασμα του Νόμου 3232/2004 με το άρθρο 31 « Θέματα κοινωνικής ασφάλισης και άλλες διατάξεις¨"
    
 
 
    
 
 


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις