Ημερομηνία24-07-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΏΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥΣ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΠΑΣΚ Π

    Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
   Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                                         .
 Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@old.eakp.gr
 
 ΑΘΗΝΑ 24 Ιουλίου  2010
                                                 Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ 
 
   Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλει την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για την πραξικοπηματική μεθόδευση ποδηγέτησης και ελέγχου των υπηρεσιακών συμβουλίων μεταθέσεων κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων και την συστηματική προσπάθεια κατάργησης συνταγματικά κατοχυρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων του Π.Σ.    
 Συγκεκριμένα η Φυσική Ηγεσία άφησε να παρέλθει ο χρόνος μέχρι την 10-7-2010, χωρίς να εκδώσει σχετική Δ/γή που να ανακοινώνει την προκήρυξη εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων όπως επιβάλλεται από το άρθρο 1 της υπ΄ αριθ.2264 Φ. 202.7 από 17-1-1995  Απόφασης Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, μέσω τις οποίας ανακοινώνονται και καθορίζονται τα διαδικαστικά ζητήματα της υποβολής υποψηφιοτήτων για τα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων, όπως γινόταν κάθε φορά άλλωστε, με συνέπεια όλος τυχαίως να φέρεται ότι έχει υποβάλει υποψηφιότητες μόνο η συνδικαλιστική παράταξη της Π.Α.Σ.Κ.Π.!!  
  Η σαθρή και αβάσιμη δικαιολογία που δόθηκε δια στόματος υπηρεσιακών παραγόντων σε παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. για το ζήτημα αυτό, ότι δηλαδή εφαρμόστηκε το άρθρο 4 της σχετικής απόφασης όπου αναφέρει ότι υποβάλλονται υποψηφιότητες από 1 έως 10 Ιουλίου και έπρεπε να γνωρίζουν τις καταλυτικές ημερομηνίες οι εργαζόμενοι και οι παρατάξεις, είναι καταφανώς αστεία αφού είναι γνωστό ότι έπεται οποιαδήποτε εκλογικής διαδικασίας η προκήρυξη των εκλογών.  
  Η φυσική ηγεσία και κατ επέκταση και η πολιτική, αφού η συγκεκριμένη μεθόδευση εάν δεν γίνεται με την συγκατάθεσή της τουλάχιστον απολαμβάνει μέχρι στιγμής την ανοχή της, οφείλει να δώσει σαφείς εξηγήσεις για τα ερωτηματικά που δημιουργούν οι ενέργειες της.
  •        Γιατί για πρώτη φορά από το 1996 που άρχισε να εφαρμόζεται ο θεσμός των υπηρεσιακών συμβουλίων μεταθέσεων μόνο για φέτος επιλέχτηκε να μην εκδοθεί η σχετική προβλεπόμενη διαταγή προκήρυξης των εκλογών;
  •        Είναι αλήθεια τυχαίο γεγονός και δεν αποκαλύπτει προ συνεννόηση ότι, ενώ δεν βγήκε η σχετική προκήρυξη εκλογών μόνο η παράταξη της Π.Α.ΣΚ .Π. κατέθεσε ψηφοδέλτιο και για τα δύο υπηρεσιακά συμβούλια Αξιωματικών και χαμηλόβαθμων; 
  •        Πως αλήθεια το γνώριζε μόνο η συγκεκριμένη παράταξη και κατέθεσε ψηφοδέλτιο, η οποία οφείλει και μία εξήγηση απέναντι στους εργαζόμενους για την μέχρι τώρα στάση της και την ένοχη σιωπή της;   
 Η παράνομη αυτή ενέργεια της Διοίκησης που επέτρεψε μόνο στην  Π.Α.Σ.Κ.Π. να καταθέσει ψηφοδέλτιο ενόψει των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων, φανερώνει τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της, με την αμέριστη στήριξη των εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού.
 Μέσω αυτής γίνεται απροκάλυπτη πλέον προσπάθεια για αλλοίωση της βούλησης των εργαζομένων υπό την κυριαρχία του φόβου που έχει καταλάβει υπηρεσιακά και συνδικαλιστικά επιτελεία, μπροστά στην σχεδόν βέβαιη προοπτική να καταλάβει την μία από τις δύο έδρες του υπηρεσιακού συμβουλίου η Ε.Α.Κ.Π., αφού στις προηγούμενες εκλογές του 2008 απέσπασε το 29,37% των ψήφων των εργαζομένων και για 17 μόλις ψήφους έχασε την έδρα από την Π.Α.Σ.Κ. Π μέσα από ένα όργιο ενεργειών για αλλοίωση του αποτελέσματος.
 Ο απώτερος σκοπός λοιπόν της νέας παράνομης πράξης της φυσικής ηγεσίας, είναι η στελέχωση των δύο αιρετών μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου από μέλη της Π.Α.Σ.Κ.Π. όπου σε συνδυασμό με την επερχόμενη τροποποίηση του κανονισμού μεταθέσεων σε αντιδραστική κατεύθυνση την οποία στηρίζει πλήρως η Π.Α.Σ.Κ. Π., θα εξυπηρετήσει στο έπακρο την πολιτική της κυβέρνησης για την κάλυψη των τεράστιων κενών του σώματος, με σωρεία μεταθέσεων και ξεκλήρισμα των συναδέλφων.  
 Αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας της Φυσικής Ηγεσίας που έγινε από τον Φεβρουάριο του 2010 για διαμόρφωση κλίματος μαζικών παράνομων μεταθέσεων μέσω της αλλοίωσης των πινάκων των κενών θέσεων σε βάρος των συναδέλφων που προσλήφθηκαν από το 1996 και μετά και είχαν το αμετάθετο, αφού τους ενέτασσε παρανόμως στις 8ετίες και μετά την αποκάλυψη που  έγκαιρα έκανε η Ε.Α.Κ.Π. για το θέμα αυτό σταμάτησε κάθε προσπάθεια συνέχισης της.  
  •                 Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για όλους τους εργαζόμενους της χώρας με τους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύσσονται και η κυβέρνηση απαιτεί από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα πιστή υπακοή στο σύνταγμα και τους νόμους, την ίδια στιγμή η φυσική ηγεσία το καταπατά ακόμη μια φορά.
  •                Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών ζητά να σταματήσει εδώ και τώρα αυτή η μεροληπτική και παράνομη ενέργεια της διοίκησης που εύλογα αποκαλύπτει το σκοπό της.
  •                Δεσμεύεται απέναντι στους συναδέλφους ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνάμεις της και κάθε νόμιμο μέσο ώστε να αποκρούσει και αυτή τη μακιαβελική κίνηση της διοίκησης και των νεροκουβαλητών της, έχοντας στο πλευρό της και τη στήριξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

.

                                      ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  
.
κατεβάστε εδώ το έγγραφο στην κανονική του μορφή: www.old.eakp.gr/pdf/simvuliometaueseon.doc


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις