Ημερομηνία11-07-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 14ης ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 
  ΕΝ Ω Τ Ι Κ Η   ΑΓ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   ΚΙ Ν Η Σ Η    ΠΥ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν    
                                                 
   Αθήνα 11 Ιουλίου 2010  
                                                     
« ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΑΖΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ & ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΑΝΤΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ »
 
   Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι, παρ ότιέχουμε αποκτήσει πλούσια εμπειρία ως συνδικαλιστικό κίνημα εδώ και δύο δεκαετίες, δυστυχώς βρισκόμαστε για ακόμη μία φορά αντιμέτωποι με τις ίδιες τακτικές που μας οδήγησαν στον εργασιακό μεσαίωνα πριν ακόμη αυτός έλθει για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Την στιγμή λοιπόν που βρισκόμαστε αντιμέτωποι όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας με την καταιγίδα των αντι ασφαλιστικών και αντεργατικών ανατροπών, που στο πέρασμα της δεν θα αφήσει κανένα εργασιακό δικαίωμα στην θέση του, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες  των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων των ενστόλων, επιλέγουν για μία φορά ακόμη την περιχαράκωση και τα « αγωνιστικά » παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων που εκπροσωπούν, για να καλύψουν το από καιρό κρυφό αλισβερίσι τους με την κυβέρνηση.
 Όπως με τους Νόμους του Σίουφα και Ρέππα έδωσαν βορρά στις τότε αντι ασφαλιστικές ανατροπές, τους μετά το 1993 προσλαμβανόμενους συναδέλφους, με το νέο αντι ασφαλιστικό τερατούργημα θα δοθούν θυσία στον Μινώταυρο του ασφαλιστικού συστήματος  οι συνάδελφοι που δεν θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και οι νέο προσλαμβανόμενοι.
 Υπεύθυνοι για όλα αυτά είναι αυτοί που και σήμερα ακόμη με την δική σας ανοχή έχουν την παντοδυναμία να διαπραγματεύονται χωρίς καν να υπολογίζουν συλλογικά όργανα και συλλογικές διαδικασίες.
   Τι προηγήθηκε πριν φθάσουμε στο δήθεν «αγωνιστικό» προσκλητήριο της 14ης Ιουλίου, ακριβώς ότι προηγήθηκε και το 2002 με την τότε κυβέρνηση πριν προκύψει ο νόμος Ρέππα. 
   Διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση σε επίπεδο προεδρείων, μακριά από τα αντιπροσωπευτικά συνδικαλιστικά όργανα, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι δίχως καμία ενημέρωση των εργαζομένων και στο τέλος λίγο πριν την ψήφιση των νόμων εκδηλώνονταν η υποτιθέμενη αγανάκτηση από την αθέτηση της τελευταίας στιγμής των υποσχέσεων της κυβέρνησης.  
   Θυμηθείτε πόσο καιρό τώρα η Ε.Α.Κ.Π. έχει καταθέσει πρόταση για κινητοποιήσεις με αιχμή το ασφαλιστικό και έχει καταγγείλει τις κρυφές διαπραγματεύσεις, αλλά εισπράττει μόνιμα την απάντηση από την πλευρά του Προεδρείου και των παρατάξεων Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και Π.Α.Σ.Κ .Π. να περιμένουμε και θα δούμε.
Οι διαπραγματεύσεις όμως της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό των ενστόλων μετά προεδρεία είχαν αρχίσει καιρό τώρα:
  •             Στις 28 Απριλίου 2010 το αποκάλυψε ο ίδιος ο Υπουργός στην συνάντηση με το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι γίνονται με τα προεδρεία συζητήσεις για το ασφαλιστικό, χωρίς να γνωρίζει κανένα συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου το παραμικρό.
  •             Στις 2 Ιουλίου γίνεται συνάντηση των προεδρείων στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη με τον Υφυπουργό με θέμα το ασφαλιστικό χωρίς να έχει ενημερωθεί το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ από τον Πρόεδρο.  
  •             Στις 5 Ιουλίου πραγματοποιείτε συνάντηση της Ε.Α.Π.Σ. και της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με τον Αρχηγό του Π.Σ. στο Α.Π.Σ. για το ασφαλιστικό, πάλι ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. δεν έχει ενημερώσει κανένα μέλος του Δ.Σ.
  •             Στις 6 Ιουλίου προγραμματίζεται σύσκεψη στο Α.Π.Σ. με συμμετέχοντες την φυσική ηγεσία, το Δ.Σ. της Ε.Α.Π.Σ. και της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για κατάθεση προτάσεων σχετικά με το ασφαλιστικό, πάλι ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ επιλέγει χωρίς καμία ενημέρωση στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. να παρευρίσκεται μόνο αυτός στην σύσκεψη. 
  •             Ας λάβουμε υπόψη μας και την στάση του Πρόεδρου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. σχετικά με το βαθμολόγιο, που όπως αποκάλυψε η Ε.Α.Κ.Π. είχε καταθέσει πρόταση στο Α.Π.Σ. εδώ και δύο χρόνια προκειμένου να εφαρμοστεί το βαθμολόγιο τα όρια ηλικίας να αυξηθούν στα 59, χωρίς να έχει έρθει ποτέ το σχέδιο Π.Δ. που κατέθεσε στο Α.Π.Σ. για συζήτηση στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας παρά την επιμονή της Ε.Α.Κ.Π. , αποκαλύπτεται με τι κυνισμό και με πόση ευκολία παζαρεύουν και υποθηκεύουν το μέλλον όλων μας χωρίς κανέναν ενδοιασμό.  
·            Η «κοινή» υποτίθεται ανακοίνωση της 8 Ιουλίου 2010 των συνδικαλιστικών οργάνων των Σ.Α. που απλά συνυπογράφεται από τα υπόλοιπα προεδρεία, φανερώνει ότι τα προεδρεία της ΕΛ.ΑΣ ( Π.Ο.Α.Σ.Υ – Π.Ο.Α.Ξ.Υ.Α. ) διαπραγματεύονται με την κυβέρνηση χωρίς να γνωρίζουμε τι και πως το ασφαλιστικό όλων μας. Το γεγονός ότι κατέθεσαν στην διαρκή επιτροπή της βουλής για τα οικονομικά θέματα και στον Υπουργό Οικονομικών τις προτάσεις τους και έγινε συζήτηση επί αυτών χωρίς να παρευρίσκονται οι άλλοι πρόεδροι και χωρίς να έχουν ανακοινώσει προς τους εργαζόμενους από την ημέρα που ξεκίνησαν αυτές οι διαπραγματεύσεις το παραμικρό, καταδεικνύει ότι με συνυπευθυνότητα και των υπολοίπων προεδρείων οδηγούμαστε στον σφαγιασμό των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Άλλωστε στην συνάντηση της 28ης Απριλίου αυτό είπε και ο Υπουργός προστασίας του Πολίτη «νομίζω ότι η πρόταση της κυβέρνησης συγκλίνει με την πρόταση της Π.Ο.Α.Σ.Υ.» !!!
 Από το Απρίλιο λοιπόν συζητάνε για το ασφαλιστικό και δεν έχουν πει κουβέντα προς τα έξω. Αν βρει κάποιος μία σχετική ανακοίνωση ή ανάρτηση σε ιστοσελίδα με την πρόταση που συζητιέται τόσο καιρό στους διαδρόμους των υπουργείων να μας την παρουσιάσει.
 Όλοι αυτοί λοιπόν μας καλούν τώρα που η κυβέρνηση, ο συνομιλητής τους δηλαδή τους χρησιμοποίησε για άλλοθι και τους ξεμπρόστιασε στις 2 Ιουλίου προωθώντας τροπολογία την ίδια μέρα που υποτίθεται πως τους κάλεσε να συζητήσουν τις προτάσεις επί τους ασφαλιστικού, σε «αγωνιστικές κινητοποιήσεις» χωρίς ακόμη και τώρα να μας ανακοινώνουν ποιες τελικά ήταν οι προτάσεις τους.
 
 Συναδέλφισσες συνάδελφοι, η Ε.Α.Κ.Π. με δεδομένο όλες τις σημερινές εξελίξεις σχετικά με τα εργασιακά μας θέματα και το ασφαλιστικό, καταγγέλλει την στάση του Προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ως άκρως υπονομευτική για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας και οδηγεί συνειδητά τον κλάδο σε εργασιακές περιπέτειες που θα πληρώσουν όλοι οι παραμένοντες στο Π.Σ. και οι μελλοντικές γενεές των πυροσβεστών. Στην προσπάθεια αυτή απολαμβάνει απόλυτη ανοχή και στήριξη από τον άλλο εταίρο του κυβερνητικού συνδικαλισμού της Π.Α.Σ.Κ. Π που παρά τις φραστικές «αγωνιστικές» της κορώνες σιγοντάρει με την συνειδητή αδράνεια της τους χειρισμούς του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. .
 
 Αυτό επιβεβαιώθηκε και στο Δ.Σ. της 6 Ιουλίου όπου οι δύο παρατάξεις από κοινού αντί να καταδικάσουν τις αντι ασφαλιστικές ανατροπές συνολικά και να υιοθετήσουν την πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. για την άμεση απόσυρση των αντι ασφαλιστικών νομοσχεδίων, προχώρησαν από κοινού σε επεξεργασία πρότασης του ποδιού επί της τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση !!!  Δηλαδή στην ουσία αποδέχονται τον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού αλλά για τα μάτια του κόσμου ας γίνει και κάποια πρόταση ότι κάτι προσπαθούμε να περισώσουμε. 
 
 Η ΕΑ.Κ.Π. με βάση όλες αυτές τις αρνητικές εξελίξεις για τα εργασιακά μας δικαιώματα καλεί τους εργαζόμενους του Π.Σ. και τα πρωτοβάθμια σωματεία να βγουν από την παθητικότητα και την αδράνεια και να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων πριν είναι αργά.
 
 Για το λόγο αυτό η κινητοποίηση της 14ης Ιουλίου πρέπει να έχει συγκεκριμένο και ουσιαστικό χαρακτήρα αιτημάτων και δεν κατεβαίνουμε σε μία περιχαρακωμένη κινητοποίηση ως φτωχοί συγγενείς :
 
  •             Τα αιτήματα μας δεν μπορεί να εξαντλούνται σε διορθωτικές προτάσεις επί των τροπολογιών που μπορεί να ευνοούν κάποιους και πετάνε στον καιάδα όλους τους υπόλοιπους, αλλά να μπει συνολικότερο ζήτημα απόσυρσης του αντι ασφαλιστικού νομοσχεδίου. 
 Το αίτημα μας για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό ήταν και πρέπει να παραμείνει για να υπάρξει πλήρη ικανοποίηση και δικαίωση, άμεση κατάργηση όλων των αντι ασφαλιστικών νόμων: Σίουφα – Ρέππα – Πετραλιά.
  •             Στην κυβέρνηση πρέπει να τεθούν και τα καυτά ζητήματα του κλάδου: Ωράριο- Υπερεργασία- Αναδιάρθρωση Π.Σ. – Προσλήψεις – Κανονισμός μεταθέσεων  και τα οικονομικά θέματα ( Δασικό επίδομα – Απλήρωτα ρεπό – εκτός έδρας και γενικότερα η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ).
  •             Άμεσα ο κλάδος να κατεβεί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους πριν είναι πλέον για άλλη μία φορά πολύ αργά .
  •             Να συνταχθούμε με το υπόλοιπό συνδικαλιστικό κίνημα και όχι να απομονωνόμαστε και να περιχαρακωνόμαστε στα στενά πλαίσια των Σ.Α. γεγονός που βολεύει και τις κυβερνήσεις για να ελέγχουν και να διασπούν τις αντιδράσεις γενικότερα των εργαζομένων.     
 
                                             ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
 .
κατεβαστε εδώ το έγγραφο στην κανονική του μορφή: www.old.eakp.gr/pdf/kinitopoiisis1472010.doc
  
 
 
 


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις