Ημερομηνία21-06-2010
ΚΑΛΕΣΜΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟ 12ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η  Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η  Κ Ι Ν Η Σ Η Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν                                                                                                                                                                                                                                      
 Τηλ .& fax :2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891- 6978520351, Website WWW.old.eakp.gr, Email: info@old.eakp.gr      
.                    
 Αθήνα 22 Ιουνίου 2010
                                                        
             ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ – ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΜΟΝΗ - ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ  
 
 Γιατί κάθε μέρα που περνά χωρίς αγώνα, δίνει χρόνο και πολύτιμη βοήθεια για να περάσουν ακόμα χειρότεροι αντεργατικοί σχεδιασμοί που θα διαλύσουν το μέλλον μας. Αγώνας λοιπόν πριν γίνουν πράξη οι εργασιακές ανατροπές, τώρα και όχι μετά όταν πλέον θα είναι σε πλήρη ισχύ. Το πάθημα με το ωράριο ας γίνει επιτέλους μάθημα, γιατί εάν εισακούονταν οι εκκλήσεις της Ε.Α.Κ.Π. από τον Δεκέμβριο του 2009 για μαζικό αγώνα, όταν έδινε μόνη της την μάχη για να μην περάσουν οι αλλαγές στο ωράριο, δεν θα είχαν τολμήσει να κάνουν το παραμικρό. Οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού όπως τότε έβαζαν πλάτη και καθησύχαζαν τους εργαζόμενους καλλιεργώντας αυταπάτες, το ίδιο κάνουν και τώρα. Για τον λόγο αυτό γυρίστε τους την πλάτη και πιέστε τις Ενώσεις σας να πάρουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις άμεσα. Στόχος της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας είναι να κερδίσουν χρόνο και να περάσει η αντιπυρική περίοδος χωρίς αντιδράσεις από τους μόνιμους και τους συμβασιούχους εργαζόμενους του Π.Σ. για να γίνουν χωρίς εμπόδια πράξη οι σχεδιασμοί τους. Για τον λόγο αυτό δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες σε όλους, για αυτό μοιράζουν εδώ και εκεί προφορικά 24ωρα. Μπορεί η σκληρή και απαξιωτική στάση που επέδειξε η πολιτική ηγεσία την χειμερινή περίοδο, κάτω από το βάρος των κινητοποιήσεων να άλλαξε και να την διαδέχτηκαν τα χαμόγελα, οι διάλογοι και οι υποσχέσεις, δεν άλλαξαν όμως οι στόχοι. Την υλοποίηση χωρίς εμπόδια αυτών των στόχων εξυπηρετούσαν και οι παραπλανητικές «δεσμεύσεις» την 28η Απριλίου της πολιτικής ηγεσίας για πάγωμα του 12ωρου και του νέου κανονισμού μεταθέσεων. Παρά τις δεσμεύσεις λοιπόν όλα είναι σε πλήρη εξέλιξη:
 •                      12ΩΡΟ: Υπογράφτηκε τελικά η τροποποίηση του άρθρου 23 του Κ.Ε.Υ.Π.Σ. για αντικατάσταση του 24ωρου με το 12ωρο. Τέλος πλέον η νομοθετική ύπαρξη του 24ωρου. ( Γι αυτό τον λόγο και οι προφορικές εντολές ).     
 •                      ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ: Είναι θέμα χρόνου η υπογραφή του. Κύριος στόχος η κατάργηση του αμετάθετου για συνεχείς μεταθέσεις των υπεράριθμων με σκοπό την κάλυψη των κενών χωρίς προσλήψεις.
 •                     ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Η σημαντική αύξηση των ορίων ηλικίας, η δραματική μείωση των συντάξεων και οι μεγάλες περικοπές στις δαπάνες για την υγεία, θα μετατρέψουν όση συντάξιμη ζωή θα μας απομένει σε εφιάλτη.     
 •                     ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: Η επιτροπή με εντολή υπουργού συστάθηκε, το προαναγγελθέν μαζικό κλείσιμο των Π.Κ. από το Φθινόπωρο θα σημάνει αποσάθρωση της πυρασφάλειας για όλη την χώρα και μαζικό ξεσπίτωμα εκατοντάδων πυροσβεστών και των οικογενειών τους.  
 •                    Π.Δ. ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Είναι στο τελικό του στάδιο προς υπογραφή, αφού μέσα σε διάστημα δέκα ημερών πήρε έγκριση το σχετικό Π.Δ. και από τους δύο Υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη και Απασχόλησης. Πέρα από τον ψευδεπίγραφο τίτλο του, κύριος στόχος του είναι η κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας με πρόβλεψη για 12ωρη εργασία στα συμβάντα και η εβδομαδιαία διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Επίσης δίνει την δυνατότητα να παραμένει ο εργαζόμενος εκτός έδρας για ενίσχυση σε συμβάντα μέχρι και ένα 4ημερο.   
 •                     ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ: Οιπερικοπές στους μισθούς στα δώρα και στα εκτός έδρας θα έχουν συνέχεια. Κουβέντα δεν γίνεται για το δασικό επίδομα, στο στόχαστρο και οι αποζημιώσεις για την υπερεργασία. Και όλα αυτά όταν έχουν χαριστεί από την Ε.Ε. προς ενίσχυση της κερδοφορίας των τραπεζών και των πολυεθνικών  43 τρις ευρώ!!!  
   Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι, αυτή είναι η πραγματικότητα, για να μην περάσουν όλα αυτά που έχουν ετοιμάσει και θα κάνουν την ζωή μας εφιάλτη, η μόνη λύση για να τα ανατρέψουμε είναι ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.          
   ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ, σταματήστε επιτέλους τον εκφυλισμό. Οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού με την ανοχή σας και την άκριτη στήριξη σας έχουν εκφυλίσει κάθε συλλογικό συνδικαλιστικό όργανο και κάθε συλλογική συνδικαλιστική λειτουργία. Τα έχουν θυσιάσει όλα στην λογική εξυπηρέτησης των κομματικών και των προσωπικών τους συμφερόντων. Χρόνια τώρα έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου μα καθόλου η δική σας κατάσταση και τα προβλήματα σας, για αυτούς είστε απλά τα κουκιά που χρειάζονται για να έχουν την δύναμη να ελέγχουν τα συλλογικά όργανα, για να κοιμούνται ήσυχοι οι εκάστοτε πολιτικοί τους κηδεμόνες εφόσον δεν θα βρίσκουν εμπόδια στην εφαρμογή των αντεργατικών τους πολιτικών.  
 •                      Για τον λόγο αυτό προσπάθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα, να εκφυλίσουν την αγωνιστική διάθεση των χιλιάδων πυροσβεστών που κατέβηκαν μετά από πολλά χρόνια στους δρόμους.  
 •                      Για τον ίδιο λόγο και το 12ο Συνέδριο το κατάντησαν τριήμερο διακοπών κοινωνικού τουρισμού για τους αντιπροσώπους ψηφοφόρους τους, αφού μεθοδευμένα ροκάνισαν τον χρόνο και δεν άφησαν να γίνουν τοποθετήσεις τις δύο από τις τρείς μέρες του συνεδρίου και να γίνει ψηφοφορία για τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν για τα προβλήματα του κλάδου από την Ε.Α.Κ.Π. ( www.old.eakp.gr/pdf/psifisma.doc )
 •                      Για αυτό έφυγαν μέσα από το συνέδριο χωρίς καμία απόφαση για κινητοποιήσεις και αγνόησαν την πρόταση της Ε.Α.Κ.Π.  
 •                      Για τον λόγο αυτό ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ πατώντας πάνω στην αυτοδυναμία που του δίνει προς μεγάλη ευχαρίστηση της παράταξης του η αποχή και η αδιαφορία ενός μεγάλου μέρους των εργαζομένων του Π.Σ., προτείνει από μόνος του κρυφά χωρίς καμία απόφαση ή έγκριση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. τα όρια ηλικίας να πάνε στα 59 και φέρνει αιφνιδιαστικά την τελευταία στιγμή μέσα στο συνέδριο πρόταση για κανονισμό μεταθέσεων.     
 •                      Για τους ίδιους λόγους στην Π.Α.Σ.Κ Π. αντί να μάχονται για τα εργασιακά ζητήματα κάνοντας πράξη τις κορώνες τους για κινητοποιήσεις, έβγαλαν τα συντροφικά μαχαίρια για την σταυροδοσία και για το ποιος είναι ο 1ος επιλαχών !!!      
 •                      Για τον λόγο αυτό όλοι αυτοί που κρύβονται πίσω από τα δήθεν «ανεξάρτητα» και τα «ενιαία» ψηφοδελτία ψαρεύοντας στα θολά νερά στις ενώσεις τους και που οι περισσότεροι αναδείχτηκαν εκμεταλλευόμενοι χρόνια τώρα προς ιδίων όφελος την απλόχερη βοήθεια της Ε.Α.Κ.Π., μπήκαν υποψήφιοι στο συνέδριο με τα κομματικά ψηφοδέλτια της Π.Α.Σ.Κ.Π & της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. όπως από τις Ε.Υ.Π.Σ:Δυτικής Μακεδονίας, Μεσσηνίας, Μαγνησίας, Δυτικής Θεσσαλίας, Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Νοτίου Αιγαίου,Λακωνίας, Δράμμας - Καβάλας – Ξάνθης & Κρήτης. ( ψηφοδέλτιο ΔΑΚΥΠΣ www.old.eakp.gr/pdf/dakips.jpg & ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚ. Π www.old.eakp.gr/pdf/paskp.jpg).    
 •                      Για τον λόγο αυτό και οι δύο παρατάξεις στο 1ο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στις 14/6/2010 είπαν στην πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. για κινητοποιήσεις ναι μεν αλλά να περιμένουμε λίγο ακόμα για να δούμε τι θα γίνει και τελικά έγινε. Χθες το 12ωρο, αύριο μεθαύριο ο κανονισμός μεταθέσεων και το Π.Δ. για την Υγιεινή και ασφάλεια, σε λίγο το ασφαλιστικό, λίγο αργότερα το μαζικό κλείσιμο των Π.Κ. και πάει λέγοντας. Τα ίδια ακριβώς έλεγαν πριν εφαρμοστεί το 8ωρο εξαήμερο.  
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, το μόνο ελπιδοφόρο μήνυμα μέσα σε αυτή την παρακμή του κυβερνητικού συνδικαλισμού, είναι η σταθερή σημαντική άνοδος της Ε.Α.Κ.Π. , της μόνης παράταξης που με το πραγματικό ΕΝΩΤΙΚΟ  και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ψηφοδέλτιο της ( www.old.eakp.gr/pdf/eakp.jpg)κατάφερε να ανεβάσει σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριο κατά 66,66% τους αντιπροσώπους της. Η Ε.Α.Κ.Π. εξέλεξε τρείς συμβούλους στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ , παρά τον πόλεμο λάσπης σε βάρος των στελεχών της και της δράσης της όλο το προηγούμενο διάστημα και παρά τα εκβιαστικά διλήμματα που τέθηκαν σε αντιπροσώπους της από κομματικούς παράγοντες που είχε επιστρατεύσει η παράταξη της Π.Α.Σ.Κ Π. μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου που διεξάγονταν το συνέδριο.    
 Από καλύτερη θέση πλέον η Ε.Α.Κ.Π. με όλα τα στελέχη της σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο και με την δική σας στήριξη και συμμετοχή,  θα δώσει τους αγώνες της για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα σε βάρος του κλάδου μας. Η διατήρηση της αυτοδυναμίας της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. παρά την απώλεια 3 εδρών, ναι μεν αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων με πρωτοβουλία της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., δεν μας εμποδίζει όμως να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για γενικό ξεσηκωμό του κλάδου, για αυτό απαιτείστε από τις Ενώσεις σας να αποφασίσουν ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ.                   
             
             ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 12ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ & ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ με 8ο & 10ο    
    ΣΥΝΕΔΡΙΑ
         8ο    (2006)
     10ο (2008)
   12ο (2010 )                                                   
 
Αντιπρόσωποι
182
163
184
Ψήφισαν 
182
162
182
 Άκυρα – Λευκά 
1
0
0
                                                       Ε.Α.Κ.Π.
Ψήφοι Αντιπρ/πων 
                13
                    18
30
Μεταβολές ψήφων
                                 + 38,46 %                                                                 + 66,66%
Ποσοστό
                      7,14%                       
     11,72%
                  16,48%           
Μεταβολές Ποσ/του
                                                   + 4,58%                                                 +4,76
Έδρες στο Δ.Σ. 
                 1
                      2
3
Μεταβολές εδρών 
                                              +100%                                                            +50%
                                                     Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. 
Ψήφοι Αντιπρ/πων 
                109
                   105
                             97
Μεταβολές ψήφων
                                                       - 3,80%                                                 - 8,24%
Ποσοστό
                      59,89 %                     
              64,19%              
              53,29%
Μεταβολές Ποσ/του
                                                       +4,30%                                                 - 10,90%
Έδρες στο Δ.Σ. 
                 12
                       13
                            10
Μεταβολές εδρών 
                                                      +8,33%                                                  - 30,00%
                                                      Π.Α.Σ.Κ.Π.
Ψήφοι Αντιπρ/πων 
                59
                       39
55
Μεταβολές   ψήφων
                                                    -51,28%                                                  + 41,02%
Ποσοστό
              32,41%
                24,07%
    30,29%
Μεταβολές Ποσ/του
                                                        -8,34%                                                   +6,22%
Έδρες στο Δ.Σ. 
                  6
                     4
                             6
Μεταβολές εδρών 
                                                       -50.00%                                                 +50,00%
                                        Για την Ε.Α.Κ.Π. τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
.
                                Βλάχος Δημήτριος - Καραγκούνης Δημήτριος - Μιχαήλ Μιχαήλ
.
Κατεβάστε εδώ το έγγραφο στην κανονική του μορφή : www.old.eakp.gr/pdf/agonassinedriods .doc


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις