Ημερομηνία19-07-2006
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΕ ΜΜΕ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ Π.Κ.& Π.Υ.

Στις  11 Ιουνίου ο Αρχηγός με αφορμή εκδήλωση προς τιμήν του στην γενετειρά του στον Δήμο Μώλου δήλωσε για άλλη μία φορά σε τοπικά Μ.Μ.Ε.ότι στόχος του είναι η δημιουργία εθελοντικών σταθμών και κλιμακίων όπως προβλέπει το Π.Δ. 32/92 .

 Δήλωσε πως η διαδικασία του διαλόγου με την τοπική αυτοδιοίκηση για το θέμα αυτό θα αρχήσει αμέσως μετά τις εκλογές το Φθινώπορο του 2006.

Επίσης κατά κόρον έκανε αναφορά στην φυλεσπλαχνία και την δύναμη του θεού να βοηθήσει το Π.Σ. για να πάνε καλά όλα και φέτος. ( Αν δεν πάνε δηλαδή καλά τα πράγματα πιθανόν να  χρεωθεί και ο θεός μέρος της αποτυχίας !!! )

 Η Ε.Α.Κ.Π. με αφορμή παρόμοιες δηλώσεις της φυσικής ηγεσίας  στην κοινή σύσκεψη που πραγματοιποίθηκε στο ΣΕΚΥΠΣ στις 30/3/2006 με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου κατείγγειλε τους νέους σχεδιασμούς που σκοπό έχουν την μεταφορά αρμοδιότητων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση .

Οι σχεδιασμοί αυτοί είναι ενταγμένοι στα πλαίσια των αναδιαρθρώσεων του Δημόσιου Τομέα και έχουν στόχο την μείωση του μόνιμου προσωπικού με παράλληλη κάλυψη των κενών από εθελοντές που θα είναι υπεύθυνος ο κάθε δήμος για να τους βρεί και φυσικά σε περίπτωση που το οικονομικό βάρος θα είναι δισβάσταχτο για την λειτουργία των εθελοντικών Π..Κ ή Π.Υ. θα κλείνουν με ευθύνη πάντα των δήμων!!!

Απέναντι σε αυτήν την νέα εξέληξη το προεδρείο της Ομοσπονδίας και γενικότερα οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού Π.Α.Σ.Κ. Π. και Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ δεν βγάζουν λέξη .

Εν αναμονή του μοιραίου λοιπόν με τις ευλογίες για άλλη μία φορά των συμβιβασμέων παρατάξεων.

Η Ε.Α.Κ.Π  υπόσχεται όμως ότι θα αγωνιστεί με όλες  τις δυνάμεις προς την αντίθετη κατεύθυνση από την σχεδιαζόμενη υποβάθμηση του Π.Σ.

Θα παλέψει για ένα Πυροσβεστικό Σώμα αντάξιο των προσδοκιών του ελληνικού λαού και των εργαζομένων σε αυτό.

Παραθέτουμε σχετικό άρθρο τοπικής εφημερίδας της Λαμίας. Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις