Ημερομηνία25-05-2010
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ 24ΩΡΟΥ

  Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                             Ε.Α.Κ.Π. 
  Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                                                                 .
   Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891, Website WWW.old.eakp.grEmail: info@eakp ,
 
ΑΘΗΝΑ 26  Μαΐου  2010                     
 
 
                                   Προς : Ko Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλη Χρυσοχοϊδη  
 
                               Κοιν/ση : 1ον K. ΥφυπουργόΠροστασίας του Πολίτη Σπύρο Βούγια              
                                                2ον Αρχηγό Π.Σ. Στυλιανό Στεφανίδη     
                                                3ον  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.-Πρωτ/μιες Ενώσεις- M.M.E.  
                                                                                                                                                                                                                                         
     ΘΕΜΑ: « Υλοποίηση δέσμευσης για το 24ωρο »   
 
 Κύριε Υπουργέ, παρ ότι έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την Τετάρτη 28 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και στα πλαίσια αυτής της συνάντησης δεσμευτήκατε για την επαναφορά του 24ωρου σε πυροσβεστικές υπηρεσίες και πυροσβεστικά κλιμάκια με δεδομένο ότι:
  •             Αντιμετωπίζεται έστω και στοιχειωδώς η τραγική έλλειψη προσωπικού από την κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού σε τρείς βάρδιες.
  •             Αμβλύνεται η χωρίς προηγούμενο ταλαιπωρία από την δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση που επέφερε η ντε φάκτο εφαρμογή του οκτάωρου εξαήμερου των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αποκεντρωμένες και απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα πυροσβεστικές υπηρεσίες και πυροσβεστικά κλιμάκια.
 Οι αποκαλυπτικές δηλώσεις εργαζομένων που καταγράφηκαν όλο αυτό το διάστημα σε κατά τόπους επισκέψεις, ότι υποχρεώνονται να διαμένουν επί ένα εξαήμερο μέσα στις άθλιες εγκαταστάσεις των πυρ/κων υπηρεσιών, των πυροσβεστικών κλιμάκιων και των πολεμικών αεροδρομίων, μακριά από τις οικογένειες τους λόγο ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα μετακίνησης, αποτελεί την χειρότερη μορφή απάνθρωπης και αναιτιολόγητης συμπεριφοράς απέναντι σε έναν κλάδο εργαζομένων που έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα τόσα χρόνια από την έλλειψη στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων και ανθρώπινων συνθηκών εργασίας.
 
    Στην συνάντηση αυτή είχε συμφωνηθεί να σας δοθεί όπως και έγινε, ολοκληρωμένη πρόταση σε ποιές υπηρεσίες και κλιμάκια επιθυμούν οι εργαζόμενοι σε αυτές να εργαστούν με 24ωρη εναλλαγή.  
   Παρ όλα αυτά και μέχρι σήμερα πέντε μέρες πριν την έναρξη του θερινής περιόδου, αντί να έχει δρομολογηθεί στα πλαίσια της πρότασης που έχετε στα χέρια σας και των δεσμεύσεων που αναλάβατε απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους του Π.Σ η εναλλαγή του 24ωρου ομαλά με έγγραφες και σαφέστατες εντολές, αντιθέτως είναι σε εξέλιξη ένα όργιο φημών και ενεργειών από υπηρεσιακούς και συνδικαλιστικούς παράγοντες που τορπιλίζουν κάθε ίχνος αξιοπιστίας.       
 Ήδη από σήμερα με προφορική εντολή  άρχισε η εναλλαγή 24ωρου μόνο στις Ε.Μ.Α.Κ. και τα πεζοπόρα τμήματα. Γεγονός άκρως επικίνδυνο και παράνομο, γιατί η θέση των εργαζομένων σε υπηρεσία με ότι ενέχει αυτό για την κατοχύρωση τόσο της υπηρεσίας και των εργαζομένων κατά παράβαση των νομοθετικών διατάξεων που υφίστανται δεν μπορεί να γίνεται με προφορικές εντολές αλλά μόνο με έγγραφες και ενυπόγραφες. 
 
   Κύριε Υπουργέ ο τρόπος που αντιμετωπίζονται πλέον τα αιτήματα και οι ανάγκες των εργαζομένων του Π.Σ. αποτελούν δείγμα πολιτισμού και αποτελούν τον ποιό αποκαλυπτικό δείκτη ύπαρξης αξιοπιστίας ή μη.
 
 Δική σας η δέσμευση απέναντι στους εργαζόμενους, αποκλειστικά δικής σας και όχι της Φυσικής Ηγεσίας ή οποιαδήποτε άλλου υπηρεσιακού παράγοντα η ευθύνη της άμεσης τήρησης της.           
   
 
                                           Για την Ε.Α.Κ.Π. τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
 
                                                  Καραγκούνης Δημήτρης - Μιχαήλ Μιχαήλ
.
κατεβάστε εδώ το έγγραφο στην κανονική του μορφή: www.old.eakp.gr/pdf/kathisterisi24oro.doc


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις