Ημερομηνία18-04-2010
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΕΥΠΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

 Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η  Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν  
.
Αθήνα 19 Απριλίου 2010      
                                            ΠΡΟΣ:  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. &  Πρωτοβάθμιες Ενώσεις                                                                                    
                                            Κοιν/ση: Όλους τους εργαζόμενους του Π.Σ.
 
 •                Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 22 Απριλίου
 •                Συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου.
 
   Συνάδελφοι των Διοικητικών Συμβουλίων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων, σε μία περίοδο που είναι σε εξέλιξη η ποιο σκληρή επίθεση σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων εκατομμυρίων εργαζομένων της χώρας και αμφισβητείται ευθέως το δικαίωμα σε εμάς και τις οικογένειες μας να ζήσουμε ανθρώπινα και όχι μέσα στην μιζέρια που πάνε να μας ρίξουν με τα απάνθρωπα και εξοντωτικά μέτρα που παίρνονται συνεχώς, δεν δικαιολογείται η επανάπαυση και η μακαριότητα που κυριαρχεί αυτή την στιγμή στις τάξεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος.  
 Πέραν των όσων ανακοινώθηκαν και είναι πλέον Νόμοι του κράτους όπως: Οι περικοπές μισθών - Οι αυξήσεις στους εμέσους και άμεσους φόρους - Η μείωση κοινωνικών δαπανών – Η νέα φορομπηχτική πολιτική, υπάρχουν και άλλα δεκάδες ανοιχτά μέτωπα που θα επηρεάσουν ακόμη ποιο δραματικά την ζωή μας όπως:  
 •                      Το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό, όπου οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν τα ποσοστά αναπλήρωσης να κυμαίνονται κάτω του 50% και με υπολογισμό στο σύνολο του εργάσιμου βίου. Τουτέστιν συντάξεις μετά από 40 χρόνια δουλειάς στο ύψος των επιδομάτων φτωχοκομείου.
 •                      Μείωση κατά 5% με 10% των συντάξιμων αποδοχών των ήδη συνταξιούχων με την επιβολή κρατήσεων υπέρ του Λ.Α.Φ.Κ.Α.
 •                      Οι δραματικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.  
 •                      Η συρρίκνωση, συγχώνευση ή κατάργηση υπηρεσιών του δημοσίου τομέα.
 •                      Το προ των πυλών ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων και όποιων οργανισμών έχουν απομείνει ακόμη στο κράτος.  
 •                      Οι προαναγγελλόμενες απολύσεις όλων των συμβασιούχων του δημοσίου τομέα. 
 •                      Οι δραματικές αλλαγές στην παιδεία και την υγεία που θα επηρεάσουν ακόμη ποιο αρνητικά τις ήδη πενιχρές παροχές προς την λαϊκή  οικογένεια.  
   Για όλους τους παραπάνω λόγους οι πανηγυρισμοί και οι λεονταρισμοί των Προεδρείων των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων των Αξιωματικών των Σ.Α. για την εξαίρεση των δύο επιδομάτων ( Ειδικών συνθηκών και της αποζημίωσης πέραν του πενθημέρου) από την παρακράτηση του 12% δεν δικαιολογούνται.  
 Δεν μας έκαναν χάρη συνάδελφοι, ίσα ίσα, ενώ πάνε να περάσουν την αντίληψη προς την κοινή γνώμη και τις δικές μας τάξεις ότι αποτελούμε προνομιακό επαγγελματικό χώρο, όπως διαφήμιζαν τόσα χρόνια και οι δικοί μας εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού και διαφημίζουν ακόμη ( βλέπε προεδρείο Ε.Υ.Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας ), αποτελεί αποκαλυπτική απόδειξη η περικοπή των επιδομάτων σε βάρος μας πως ήμασταν πάντα οι ουραγοί του δημοσίου τομέα, γιατί:
 •                    Είμαστε οι μόνοι κλάδοι που εξαιρεθήκαμε από τις ενσωματώσεις επιδομάτων στον βασικό μισθό με το μισθολόγιο του 2003, με αποτέλεσμα να έχουμε τους πιο χαμηλούς βασικούς μισθούς και το μεγαλύτερο μέρος των αποδοχών μας να είναι επιδόματα ( βλέπε σχετική συγκριτική ανάλυση μισθολογίων www.old.eakp.gr/pdf/misthologio.doc ) τουτέστιν και μεγαλύτερες απώλειες από τις περικοπές.   
 •                      Το επίδομα ειδικών συνθηκών που μας εξαίρεσαν με την τροπολογία το είχαν ήδη εξαιρέσει από όλους τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους.
 •                      Ενώ για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους η υπερεργασία ( υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες ) δεν πληρώνεται ως επίδομα αλλά όπως προβλέπει το άρθρο 16 του Νόμου 3205 και γι αυτό τον λόγο δεν συμπεριλήφθηκαν στις περικοπές, σε εμάς τα νυχτερινά και τα πενθήμερα δίνονται ως επιδόματα με αποκλειστική ευθύνη των συνδικαλιστικών ηγεσιών των Σ.Α. που την περίοδο του 2003 και 2004 παρ ότι η ΕΑΚΠ τόνιζε να απαιτήσουμε την ίδια μεταχείριση, σύσσωμοι έλεγαν όχι, ότι αρπάξουμε ας είναι και επιδόματα και αυτά τα λάθη πληρώνουμε σήμερα. Παρά την τροπολογία λοιπόν συνεχίζουμε να είμαστε οι αδικημένοι και όχι οι ευνοημένοι για τον λόγο ότι τα νυχτερινά δεν εξαιρέθηκαν.      
 Υπάρχουν όμως σε εξέλιξη συνάδελφοι και τα θέματα του κλάδου αφού δεν έχει δοθεί καμία λύση ακόμη όπως το ωράριο, ο νέος κανονισμός μεταθέσεων, η ανακατανομή της υπηρετούσας δύναμης, η νομοθετική κατάργηση του 24ωρου και η αντίστοιχη πρόβλεψη του 12ωρου, η αναδιοργάνωση που θα σκάσει κάποια στιγμή σαν βόμβα, η έλλειψη καθαριότητας, η τραγική έλλειψη δύναμης, η έλλειψη αξιόπιστου μηχανολογικού εξοπλισμού, η έλλειψη κονδυλίων για αναλώσιμα υλικά και μία σειρά άλλα ζητήματα που είναι σε εξέλιξη.
 Όχι άλλη περιχαράκωση λοιπόν με τον χωρίς νόημα και προοπτική κοινό «αγώνα » ως Σώματα ασφάλειας. Αυτήν την περιχαράκωση πληρώνουμε τώρα και ως κλάδος που είχε την μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή και στήριξη.
.
Για όλους αυτούς τους λόγους η  ΕΑΚΠ προτείνει άμεσες αποφάσεις των Δ.Σ. για:
 
 •  Μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 22 του Άπριλη.
 •  Συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου & με νέες μορφές πάλης μέχρι τελικής δικαίωσης.                 
                             ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ     


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις