Ημερομηνία26-03-2010
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΔ 170/96 - ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΙΣ 8ΕΤΙΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 62η ΣΕΙΡΑ - ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ 12ΩΡΟΥ

  Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                           Ε.Α.Κ.Π. 
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                                                             .
   Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891, Web site WWW.old.eakp.gr , E mail: info@eakp
ΑΘΗΝΑ   27 Μαρτίου   2010 
.     
                                          Προς: Ko Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη                  
                                                  
                                      Κοιν/ση: 1ον  Kο. ΥφυπουργόΠροστασίας του Πολίτη Σπύρο Βούγια 
                                                      2ον  Κο Αρχηγό Π.Σ. Στυλιανό Στεφανίδη  
                                                     3ον   Πολιτικούς Φορείς - ΑΔΕΔΥ - Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.- Πρωτ/μιες Ενώσεις.                                                                                                                                                                                                     
 
   ΘΕΜΑ : «   Καταστρατήγηση – Κατάργηση του Κανονισμού μεταθέσεων - Ρύθμιση Ωραρίου »
 
     Κύριε Υπουργέ, δεν χωράει πλέον καμία αμφιβολία ότι ως εργαζόμενοι ακόμη δεν έχουμε δει όλο το σενάριο του εργασιακού μεσαίωνα που μας έχετε ετοιμάσει, σε συνεργασία πάντα με τα υπηρεσιακά μας επιτελεία που είναι γεγονός ότι εργάζονται υπέρ του δέοντος όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να είναι όλα έτοιμα πριν την αντιπυρική περίοδο.
     Εμείς οι πυροσβέστες από ότι φαίνεται στον λογαριασμό που άφησαν όλοι αυτοί οι προστατευόμενοι χρυσοκάνθαροι που πλούτισαν από τον ιδρώτα μας και καλούνται τώρα όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας να τον πληρώσουν, πρέπει να πληρώσουμε κάτι τις παραπάνω από όλους τους άλλους.
    Γιατί όχι μόνο πληρώνουμε με τις άμεσες περικοπές που γίνονται στις αποδοχές μας και που πάλι τυγχάνει να είναι περισσότερες, λόγο ότι φρόντισαν όλες οι κυβερνήσεις να είναι ο μεγαλύτερος όγκος των αποδοχών μας επιδόματα, ακόμη και η αμοιβή για την υπερεργασία μας. Αφού υπήρξε μέριμνα να εξαιρεθούμε από την ενσωμάτωση επιδομάτων στον βασικό μισθό που έγινε με το μισθολόγιο του Νόμου 3205/2003, με αποτέλεσμα να έχουμε τους μικρότερους βασικούς μισθούς στον δημόσιο τομέα. Προνοήθηκε να πληρωνόμαστε την υπερεργασία μας αντί όπως προβλέπει το άρθρο 16 του προαναφερόμενου Νόμου για όλους τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά ένα μικρό μέρος της με επιδόματα και το άλλο που είναι το μεγαλύτερο με αέρα κοπανιστό βλέπε ρεπό, αλλά θα πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειες μας ακόμη περισσότερο με τις αντισυνταγματικές ανατροπές στον κανονισμό μεταθέσεων που ήδη είναι έτοιμες και προωθούνται προς έγκριση και τους επικίνδυνους πειραματισμούς σας στο ωράριο μας.  
   Κύριε Υπουργέ για τον λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε ότι :
  •                Αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του ισχύοντος Π.Δ.170/96 για τον κανονισμό μεταθέσεων η ένταξη στους πινάκες των κενών θέσεων για το 2010 των υπαλλήλων που προσελήφθησαν από το 1996 και μετά, στην στήλη με τις 8ετίες χωρίς να προβλέπεται αυτό από καμία σχετική διάταξη του. Γεγονός που σημαίνει ότι προετοιμάζεται το έδαφος για να ακολουθήσει παρανόμως σε βάρος τους πογκρόμ μεταθέσεων.  
  •                Επίσης αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της παρ. 3β του άρθρου 19 του Π.Δ. 170/96 η μη κοινοποίηση στους υπαλλήλους των πινάκων στα χρονικά πλαίσια που ορίζουν οι σχετικές διατάξεις( 10 Φεβρουαρίου ) προκειμένου να λάβουν γνώση και να καταθέσουν τυχόν ενστάσεις αλλά μέχρι στιγμής και μετά από 1,5 μήνα παραμένουν κρυμμένοι στα συρτάρια των υπηρεσιών και παρουσιάζονται μόνο μετά από τις δικές μας καταγγελίες και την αναζήτηση τους από τους ίδιους τους υπαλλήλους, με σκοπό φυσικά να μην γίνει αντιληπτή η παραβίαση και υπάρξουν αντιδράσεις.
  •                Η κατάργηση του Π.Δ. 170/96 που προβλέπεται μέσα από το νέο σχέδιο Π.Δ. και που προωθείται άμεσα για έγκριση, το οποίο παρά τις όποιες μικρο βελτιώσεις του συνέπεια των αντιδράσεων μας για τις έκτακτες μεταθέσεις, το αμετάθετο των τριτέκνων και τις μεταθέσεις από τους Περιφερειάρχες, παραμένει ένα νομοθετικό έκτρωμα που καταργεί θεμελιακά δικαιώματα και στρώνει το έδαφος για την κάλυψη των οργανικών κενών με μεταθέσεις αντί για προσλήψεις.
  •                Η εσπευσμένη τροποποίηση που προωθείται (παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα σχετικό πόρισμα που να δείχνει έστω και την στοιχειώδη αποδοχή από μέρους των υπαλλήλων), σε μία και μοναδική διάταξη του κανονισμού εσωτερικής υπηρεσίας (παρ. 3 του άρθρου 23 ), για την δυνατότητα ύπαρξης ως εναλλακτικού ωραρίου το 12ωρο αντί του 24ωρου, φανερώνει ποιοι ήταν και ποιοι παραμένουν οι στόχοι σας για το ωράριο, αλλά φανερώνει παράλληλα και μέγιστη υποτίμηση της βούλησης των υπαλλήλων του Π.Σ. και την έλλειψη σεβασμού έναντι τους.  
    Αποτελεί όμως και διακριτό διαχωρισμό μεταξύ των εργαζομένων του Υπουργείου σας την στιγμή που για τους πυροσβέστες επιλέξατε το 8ωρο εξαήμερο ενώ για τους εργαζόμενους της ΕΛΑΣ επί δική σας υπουργίας το 2001 θεσπίστηκε το Π.Δ 394 που προβλέπει 32 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως με κυλιόμενες βάρδιες τριημέρου, με ενδιάμεσα κενά 24 ωρών και αδιάθετο μετά την νυχτερινή βάρδια και όχι εναλλαγή με απογευματινή μετά από 6,5 ώρες κενό όπως ισχύει με το ωράριο που μας επιβάλατε.  
  Κύριε Υπουργέ ένα είναι σίγουρο, ότι όλες οι προαναφερόμενες νομοθετικές παρεμβάσεις και παραβιάσεις εάν επιμένετε σε αυτές, θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ήδη οικτρή εργασιακή μας κατάσταση και θα τινάξουν στον αέρα οικογενειακούς προγραμματισμούς μιας ζωής. Επίσης είναι βέβαιο ότι θα αναγκάσετε τα συνδικαλιστικά όργανα και εκατοντάδες εργαζόμενους που θίγονται να προσφύγουν στα δικαστήρια για την ακύρωση των ρυθμίσεων σας. 
  Για τους όλους τους παραπάνω λόγους σας ζητάμε την άμεση απόσυρση όλων των νομοθετικών παρεμβάσεων και παραβιάσεων και να ανοίξετε επιτέλους διάλογο με τα συνδικαλιστικά όργανα στην βάση των προτάσεων μας που ήδη είναι στα συρτάρια σας. 
.        
                                                     Για την Ε.Α.Κ.Π. τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ
                                                           Καραγκούνης Δημήτρης – Μιχαήλ Μιχαήλ
.


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις