Ημερομηνία12-03-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

     ΕΝ Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   ΚΙ Ν Η Σ Η   Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
 
        ΑΘΗΝΑ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010   
 
                                                         Ο Χ Ι  Α Λ Λ Η   Α Ν Ο Χ Η    
 
   Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι οι ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις που ήδη επηρέασαν και θα επηρεάσουν ακόμη περισσότερο την ζωή μας κάνουν πλέον επιτακτική αναγκαιότητα την παραπάνω προτροπή.
  •                    ΟΧΙ άλλη ΑΝΟΧΗ των εργαζομένων και των πρωτοβάθμιων Ενώσεων προς το Προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και στις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. & Π.Α.ΣΚ. Π. για τις πρακτικές εκφυλισμού των αγώνων μας, για την προσπάθεια εκτόνωσης της αγανάκτησης των εργαζομένων μέσω παραπλανητικών υποσχέσεων για τα εργασιακά μας ζητήματα.
    Καμία ανοχή λοιπόν σε ένα προεδρείο που ενώ αποφεύγει να απαντήσει στις καταγγελίες τη ΕΑΚΠ για τις πραξικοπηματικές τακτικές που εφαρμόζει γιατί όπως περισπούδαστα αναφέρει στην από 9/3/2010 ανακοίνωση του (www.old.eakp.gr/pdf/poeyps9.doc) «δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις» αλλά για «υπευθυνότητα» όπως αυτή που έδειξε το ίδιο τόσα χρόνια και οδηγήθηκαν όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα στον πάτο, τα οποία έχει το θράσος να λέει πως είναι «πολλά και δυσβάσταχτα», την στιγμή που συνέβαλε με την αδράνεια του και την συμβιβαστική του στάση να γίνουν όχι μόνο πολλά αλλά πολύ περισσότερα από ότι θα περίμενε κανείς να υπάρχουν και αν ακόμα δεν υπήρχε καν συνδικαλισμός στο κλάδο μας. 
    Μιλάει για ανάγκη «μαζικότητας» την στιγμή που κάνει ότι μπορεί για να εκφυλίσει και να αποδυναμώσει κάθε αγωνιστική διάθεση με τις συνεχόμενες παλινωδίες και αμφιταλαντεύσεις.   
    Επιλέγει την δοκιμασμένη τακτική της μετατόπισης του κέντρου βάρους από τις βαρύτατες ευθύνες που έχει με τις αυθαίρετες και πραξικοπηματικές πρακτικές του, βαπτίζοντας την τεκμηριωμένη κριτική της ΕΑΚΠ  «προσπορισμό ψήφων »!!! Τι να πει κανείς για το θράσος αυτών που ενώ έχουν κάνει επιστήμη των εκμαυλισμό συνειδήσεων, αυτών που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τόσα χρόνια όλους τους υπηρεσιακούς και κομματικούς μηχανισμούς για την ικανοποίηση των πάσης φύσεως ρουσφετιών με σκοπό την ψηφοθηρία, να χρεώνουν προσπορισμό ψήφων στην μόνη παράταξη που σηκώνει στις πλάτες της όλο τον όγκο των προβλημάτων του κλάδου, την παράταξη που βοηθά και συμπαραστέκεται σε κάθε εργαζόμενο χωρίς διακρίσεις και συγχρόνως δίνει αδιάκοπες μάχες για να ξεσκεπάσει όλες τις λαμογιές τους σε βάρος των εργαζομένων,!! Το θράσος τους απύθμενο.
  •                   ΟΧΙ άλλη ΑΝΟΧΗ των εργαζομένων προς τα προεδρεία των Ενώσεων τους που ανέχονται τις τακτικές του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και δεν αντιδρούν στην επ’ αόριστο αναστολή ( κατάργηση ) των κλαδικών κινητοποιήσεων. Και κυρίως όχι άλλη ανοχή σε αυτούς που υποτιμούν την νοημοσύνη όλων μας όπως κάνει το προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας που καλούσε δύο μόλις μέρες πριν την κινητοποίηση με το από 9/3/2010 έγγραφο του ( www.old.eakp.gr/pdf/ditikiellada.doc) για την συμμετοχή των εργαζομένων και ανακοίνωνε ότι η κινητοποίηση της 11ης Μαρτίου γίνεται στα πλαίσια της απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης των Ενώσεων και της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και άκουσον άκουσον « στην συγκεκριμένη πορεία θα συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ με την ΓΣΕΕ καθώς και οι υπόλοιποι ένστολοι »!!!
                                                                  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΙ;  
   Η κατάληξη όμως και ο χαρακτήρας της κινητοποίησης της 11ης Μαρτίου δικαιώνει τις εκτιμήσεις της Ε.Α.Κ.Π. για το που οδηγούνται για άλλη μία φορά τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων των Σ.Α. και του κλάδου ειδικότερα από τις ανυπόληπτες όπως αποδείχτηκε στα μάτια των εργαζομένων ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων τους, με τον τρόπο που χειρίστηκαν στο παρελθόν και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να χειρίζονται τα εργασιακά τους ζητήματα. Η εκτίμηση της ΕΑΚΠ επιβεβαιώθηκε και από το γεγονός ότι στο φερόμενο ως «προσκλητήριο αγώνα» των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Σ.Α. και ειδικότερα: Της ΕΛΑΣ που εκπροσωπούν πέραν των 50.000 εργαζομένων ανταποκρίθηκαν όχι πάνω από 50 εργαζόμενοι κυρίως συνδικαλιστικά στελέχη. Του Λιμενικού Σώματος των 7.000 περίπου εργαζομένων μόνο 10 και της Ε.Α.Π.Σ. των 1.500 περίπου μελών κανένα μέλος παρά μόνο τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου ( αν ήταν κάποιο απλό μέλος που δεν είδαμε ας μας συγχωρέσει ).               
    Η παρουσία των 350 περίπου πυροσβεστών έσωσε τα προσχήματα και κάλυψε την γύμνια των συνδικαλιστικών ηγεσιών των Σ.Α., αφού απέσπασε τα χειροκροτήματα των εργαζομένων που συμμετείχαν στην πορεία του Π.Α.ΜΕ. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι με ευθύνη των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών οργανώσεων του κλάδου μας ακυρώνεται το μεγαλύτερο αβαντάζ που έχουν οι πυροσβέστες από την καθολική αναγνώριση της κοινωνίας και αντί να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της απόφασης για την πραγματοποίηση της κλαδικής κινητοποίησης με σκοπό την ανάδειξη των καυτών θεμάτων του κλάδου, αφοπλίζει την αγωνιστική διάθεση των πυροσβεστών σε κατ επίφαση «αγωνιστικά προσκλητήρια» που για λόγους εντυπωσιασμού και απουσίας συνδικαλιστικής δράσης καλούνται ακόμα να παραστούν και να απευθύνουν χαιρετισμό ( προς στην πιθανή πελατεία τους ) επαγγελματίες εργατολόγοι, σε ανταπόδοση  των φιλοφρονήσεων που γίνονται για την ανύπαρκτη « αγωνιστικότητα των προεδρείων » με κάθε ευκαιρία δημόσιας τηλεοπτικής τους εμφάνισης.    
.
                                                                ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΡΕΧΟΥΝ    
  Η 11η Μαρτίου πέρασε όμως και το προεδρείο παρά την πίεση της ΕΑΚΠ και των παρευρισκομένων εργαζόμενων στην κινητοποίηση απέφυγε να δεσμευτεί για την πραγματοποίηση της κλαδικής κινητοποίησης που περιμένουν με αγωνία οι εργαζόμενοι. 
  Προτιμά να προκαλεί αυταπάτες στους εργαζόμενους για την πορεία των εργασιακών μας δικαιωμάτων τα οποία παζαρεύει με τον Υπουργό εν κρυπτώ με τα άλλα προεδρεία των Σ.Α., ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά από τα παλιά την «αγωνιστικότητα τους » και ξέρει τι ανώδυνο αντάλλαγμα για την κυβερνητική πολιτική πρέπει να τους δώσει για να αποσπάσει εργασιακή ειρήνη.
 Για τον λόγο αυτό το προεδρείο δεν ανακοινώνει (και φυσικά αυτό έκανε πάντα) προς τους εργαζόμενους τίποτε σχετικό με τις αλλαγές που προωθούνται για μία σειρά εργασιακά θέματα από τις επιτροπές του Α.Π.Σ. και τις θέσεις που έχει για αυτά αλλά αντιθέτως παραπλανεί.
 
 Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε καμία άλλη στάση από αυτούς, δηλαδή τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που συνέβαλαν συστηματικά να φθάσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα ως εδώ και ας μην ξεχνάμε ότι :
 
  •                    ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ & ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ
 Είναι αυτοί που από το 2000 ( το τότε προεδρείο της ΠΟΕΥΠΣ ) σιγοντάρησαν την τότε φυσική ηγεσία να ανοίξει θέμα 12ωρου και που σταμάτησε χάριν στην έγκαιρη παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. Είναι αυτοί που έστρωναν τον δρόμο για την σημερινή εξέλιξη ( σημερινό προεδρείο και επικεφαλής της ΠΑΣΚ.Π ) αφού συμφώνησαν πριν 2,5 χρόνια τον Νοέμβριο του 2007 με την θέση του τότε Υπουργού Εσωτερικών για την κατάργηση του 24ωρου. Είναι αυτοί που επανέλαβαν την ίδια θέση και στον πρώην Αρχηγό τον Φεβρουάριο του 2008 αβαντάροντας τις προθέσεις της τότε Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας ότι «το 24ωρο αποδείχτηκε καταστροφικό και διαλυτικό για το Π.Σ.» Είναι οι ίδιοι που επανέλαβαν την ίδια άποψη στην νέα Φυσική Ηγεσία για το 24ωρο και κυρίως ο επικεφαλής της Π.Α.Σ.Κ. Π στις 2/12/2009 λέγοντας ότι « δεν θέλουμε να δούμε άλλες καμένες Ηλείες». Είναι οι ίδιοι που ενώ γνώριζαν τις προθέσεις για το ωράριο άφησαν την φυσική Ηγεσία να προωθήσει πρώτα τις αλλαγές με την εφαρμογή του 8ωρου εξαήμερου (παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις της Ε.Α.Κ.Π. από αρχάς Δεκεμβρίου για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και που πάλευε μόνη της να μην περάσουν )  και στην συνέχεια κάτω από την πίεση των αγανακτισμένων πυροσβεστών υποχρεώθηκαν σε κινητοποιήσεις που ποτέ δεν τις πίστεψαν για τον λόγο αυτό προσπάθησαν και προσπαθούν να τις απονευρώσουν και να τις εκφυλίσουν.
  Είναι αυτοί που ενώ  γνωρίζουν πως ήδη αυτές τις μέρες έχει προωθηθεί προς έγκριση μία και μοναδική τροποποίηση με χαρακτήρα επείγοντος, ξέχωρα από το σύνολο των τροποποιήσεων που προωθούνται στον Κ.Ε.Υ.Π.Σ. για την αντικατάσταση της παρ. 3 του άρθρου 23 και αντί για το 24ωρο να προβλέπει το 12ωρο, διαδίδουν παραπλανητικά και προς εκτόνωση των αντιδράσεων ότι ο Υπουργός συζητάει για κάποιες υπηρεσίες να λειτουργήσουν με 24ωρο αποσιωπώντας σκόπιμα την εξέλιξη αυτή.    
 Στην βάση αυτή πιέζουν και κάποιοι «πρόθυμοι» Διοικητές και Περιφερειάρχες που ποντάροντας στην απελπισία των πυροσβεστών οι οποίοι μετακινούνται συνεχώς (αφού αυτός ήταν ουσιαστικά ο στόχος της ντε φάκτο εφαρμογής του 8ωρου εξαήμερου να τους εξουθενώσει για να υποκύψουν) τους υπαλλήλους των υπηρεσιών τους να υιοθετήσουν το 12ωρο ως νέο ωράριο.   
 Είναι οι ίδιοι που ενώ γνωρίζουν πως μόνο με την εφαρμογή του άρθρου 16 του Νόμου 3205/2003 θα τελειώσει η γάγγραινα των επιφυλακών και των ασύστολων καταστρατηγήσεων του ωραρίου και ενώ γνωρίζουν ότι αυτό ήδη εφαρμόζεται επιλεκτικά μόνο σε κάποιες κατηγορίες ένστολων όπως έχει αποκαλύψει η Ε.Α.Κ.Π. με 6 υπουργικές αποφάσεις που έχει φέρει στο προσκήνιο, αντί να παλεύουν για την εφαρμογή του σπέρνουν αυταπάτες στους εργαζόμενους πως την λύση θα την βρουν μόνο αν πάνε ως πελάτες σε Νομικούς Σύμβουλους.      
 
  •                    ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ  
    Είναι αυτοί που ενώ είχαν στα χέρια τους το νέο σχέδιο κανονισμού μεταθέσεων του Α.Π.Σ. που μοιράστηκε στις 9/2/2010 στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας σε όλα τα μέλη και τις τρείς παρατάξεις, το κράτησαν κρυφό από τους συναδέλφους, δεν αντέδρασαν και δεν έκαναν συγκεκριμένες προτάσεις. Παρά το ανέδειξε μόνο η ΕΑΚΠ και αποκάλυψε τον αναξιοκρατικό του χαρακτήρα και τις σκοπιμότητες του καταθέτοντας και την μοναδική ολοκληρωμένη πρόταση για τον κανονισμό.
 Είναι οι ίδιοι που ενώ γνώριζαν από τον Δεκέμβριο του 2009 την νέα ανακατανομή της υπηρετούσας δύναμης που μειώνει κατά 1/3 την δύναμη των Π.Κ. το αποσιώπησαν και μόνο μετά από τον θόρυβο που προκάλεσε η ΕΑΚΠ για το ζήτημα αυτό έκαναν δήθεν πως ενδιαφέρθηκαν χωρίς όμως καμία ουσιαστική αντίδραση.
 Φυσικά είναι αυτοί που χρόνια τώρα έχουν τινάξει τον κανονισμό μεταθέσεων στον αέρα με τις ρουσφετολογικές πρακτικές των εκλεγμένων αντιπρόσωπων τους στο υπηρεσιακό συμβούλιο και για τον λόγο αυτό δεν αντιδρούν σε κάθε αναξιοκρατική τροποποίηση που γίνεται στον κανονισμό μεταθέσεων και κατάταξης.
 Μία απλή ματιά στους πίνακες κενών θέσεων του 2010 που σκόπιμα ανακοινώθηκαν αργά παρ ότι φέρουν ημερομηνία 10/2/2010 και ακόμη πολλές υπηρεσίες δεν τους έχουν κοινοποιήσει, (  www.old.eakp.gr/view.php) αρκεί να διαπιστώσει κανείς ότι με την δική τους ανοχή και ιδίως του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. το Α.Π.Σ. παρανομεί ασύστολα αφού χωρίς να υφίσταται ή να έχει γίνει καμία τροποποίηση του κανονισμού μεταθέσεων προβλέπουν 8ετίες ακόμη και για όσες σειρές είχαν το αμετάθετο.  Π.Χ. Π.Κ. Μελιγαλά από 1 8ετία το 2009 το 2010 προβλέπει 14 8ετιες . Το ίδιο για το σύνολο των Π.Υ.και Π.Κ. όπως : Π.Κ. Ολυμπίας από 2 – 13 , Ορεστιάδα από 6- 19, Χανιά από 27 – 43, Χαλκίδα από 7 – 20, Καλαμάτα από 3 – 16  κ.λ.π.      
 Φυσικά η εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας για τον κανονισμό μεταθέσεων έστω και εάν αυτό το έκρυψαν επιμελώς από το αρχικό σχέδιο της επιτροπής του Α.Π.Σ. . Διαρκής και πλήρη ανασφάλεια των πυροσβεστών για όλη τους την υπηρεσιακή θητεία, για να καλύπτονται συνεχώς τα κενά του Π.Σ. με μεταθέσεις αντί για προσλήψεις όπως κατήγγειλε από την αρχή η Ε.Α.Κ.Π . Αποτελεί όμως η εξέλιξη αυτή μείζων ζήτημα για την νομιμότητα της και η ΕΑΚΠ υπόσχεται ότι θα κάνει ότι μπορεί για να την εμποδίσει. 
 Σύμφωνα με πληροφορίες της Ε.Α.Κ.Π. το νέο σχέδιο Π.Δ. έχει πάρει τον δρόμο για έγκριση με μικρές διαφοροποιήσεις και κυρίως αυτές που προέβλεπαν κραυγαλέες αντισυνταγματικές αδικίες για τις μεταθέσεις των τριτέκνων και την δυνατότητα να γίνονται μεταθέσεις ( μετακινήσεις) με πρόταση του Περιφερειάρχη, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η κοινοποίηση του σχεδίου Π.Δ. από την Ε.Α.Κ.Π. Η ολοκληρωμένη πρόταση της ΕΑΚΠ που θα έδινε ριζικά λύση στο πρόβλημα των μεταθέσεων παρέμεινε αναξιοποίητη, αναμενόμενο άλλωστε αφού δεν έτυχε της συνολικής στήριξης από τις πρωτοβάθμιες ενώσεις που απλά παρακολουθούν βουβές τις εξελίξεις. 
 
  •                    ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ    
  Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες και το βαθμολόγιο έχει μπει στην τελική πορεία για την προώθηση του κάτι αντίστοιχο με αυτό της ΕΛΑΣ, γεγονός όμως που δεν έχει να προσφέρει τίποτε ουσιαστικό στους πυροσβέστες όπως έχει αναλύσει πολλάκις η ΕΑΚΠ με δεδομένο την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται και τις αλλαγές που έχουν γίνει και θα ξανά γίνουν στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό. Στο θέμα αυτό είναι αποκαλυπτική η στάση του Προεδρείου όπως καταγγείλαμε και με την από 6/3/2010 ανακοίνωση μας για το γεγονός ότι κρατούσε επί πέντε χρόνια τουλάχιστον το θέμα στην επικαιρότητα με σκοπό να δημιουργεί ψεύτικες προσδοκίες στους εργαζόμενους για να μην απαιτούν ποιο ουσιαστικές λύσεις στις οικονομικές διεκδικήσεις τους. Φυσικά δεν παρουσίασε ποτέ ούτε στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. το σχέδιο Π.Δ. που πρότεινε σε συνεργασία με την πρώην φυσική ηγεσία, που όπως αποκάλυψε η Ε.Α.Κ.Π. είχε τους λόγους του αφού πρότεινε για την εφαρμογή του Βαθμολογίου την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 59 έτη χωρίς δυνητικό χαρακτήρα όπως διαδίδει αφού αυτό δεν προκύπτει από καμία διάταξη. Αλλά και μόνο το γεγονός ότι με ευθύνη του προεδρείου και την συμμετοχή του προωθούνταν μέχρι το τελικό στάδιο σχετικό Π.Δ. χωρίς να λάβουν ποτέ γνώση τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα και οι εργαζόμενοι, δείχνει πολύ καλά το πόσο «θετικό» ήταν για όλους τους εργαζόμενους ή απλώς εμπεριείχε φωτογραφικές διατάξεις που δεν ήθελε με κανένα τρόπο να αποκαλυφθούν. 
  •                    ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
 Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες και το σχετικό σχέδιο Π.Δ. έχει πάρει πορεία για έγκριση . Αν τελικά περάσει έτσι όπως προωθείτε οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε ιδιαίτερο γιατί απλά δεν υπάρχουν τα κονδύλια που απαιτούνται, αντιθέτως θα εξυπηρετήσει την υπηρεσία σχετικά με την 12ωρη απασχόληση που θέλει να επιβάλει. Φυσικά και για το θέμα αυτό μόνο η ΕΑΚΠ κατέθεσε δύο φορές και επί των δύο κυβερνήσεων τεκμηριωμένες προτάσεις και ενημέρωσε τους εργαζόμενους για το τι προωθείται. Η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για ακόμη μία φορά απλός παρατηρητής και καμία ενημέρωση προς τους εργαζόμενους.   
  •                    ΓΙΑ ΤΗΝ « ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ »
 Στο θέμα αυτό αν και πήραμε μία γεύση από την ανακατανομή της υπηρετούσας δύναμης μέχρι στιγμής κρατούνται κλειστά τα χαρτιά για τις υπόλοιπες αλλαγές. Η πρόθεση του υπουργού για κλείσιμο αρκετών κλιμακίων που εκφράστηκε στην συνάντηση τις 28ης Ιανουαρίου είναι ορατή μετά και από την αιφνίδια απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ για κλείσιμο 219 αστυνομικών σταθμών (www.old.eakp.gr/view.php ). Η έντονη φημολογία για το απεγκλωβισμό του Π.Σ. από τα Πολεμικά Αεροδρόμια έχει βάση αφού σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΑΚΠ η Φυσική Ηγεσία έχει κάνει αντίστοιχη πρόταση προς το ΓΕΕΘΑ η οποία έγινε αποδεκτή και απομένει η έγκριση των συναρμόδιων υπουργών.
 Και για το ζήτημα αυτό δεν έχει κατατεθεί καμία πρόταση από το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., ενώ αντιθέτως η Ε.Α.Κ.Π. έχει καταθέσει προς την πολιτική και φυσική ηγεσία ολοκληρωμένη & εμπεριστατωμένη πρόταση για την αναδιοργάνωση.    
  •                    ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 
 Παρ ότι προωθείται τάχιστα όπως προαναφέραμε μεμονωμένη τροποποίηση για το 12ωρο, είναι υπό εξέλιξη το σχέδιο για τις τελικές τροποποιήσεις. Ενώ είναι κοινή διαπίστωση ότι ο εσωτερικός κανονισμός είναι ένα αντιδημοκρατικό και αναχρονιστικό πλαίσιο που χρησιμοποιείτε σε βάρος των εργαζομένων, παρ όλα αυτά το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου δείχνει να μην το απασχολεί το θέμα και πώς να γίνει αυτό αλώστε αφού αποδέχτηκαν την ψήφιση του αναχρονιστικού Νόμου 3511/06 . Η Ε.Α.Κ.Π . θα  καταθέσει άμεσα  σχετική πρόταση.
 
 Μαζί με όλα αυτά ήρθαν και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν και θα παρθούν στο άμεσο μέλλον με τις ευλογίες της Ε.Ε. σε βάρος εκατομμυρίων εργαζομένων για να διασωθεί η κερδοφορία του αδηφάγου κεφαλαίου και για να κάνουν και την δική μας ζωή έναν καθημερινό εφιάλτη.
 Για τον λόγο αυτό η πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. ισχύει στο ακέραιο για την συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου όπως έχουν αποφασιστεί και από την πανελλαδική συνδιάσκεψη και καθιστά πλέον υπεύθυνες τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις εάν δεν αντιδράσουν στις τακτικές εκφυλισμού του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και Π.Α.Σ.Κ. Π. 
 Ζητά από τους συνάδελφους να πιέσουν τις Ενώσεις να βγουν από την αναποφασιστικότητα που τις διακατέχει και να απαιτούν από όλους όσους λασπολογούν ασύστολα σε βάρος της ΕΑΚΠ με σκοπό να συκοφαντήσουν τον αγώνα της, ότι ισχυρίζονται σε βάρος της, αν τολμούν να το ανακοινώνουν και να το καταγγέλλουν δημόσια και εγγράφως όπως κάνει η ίδια και όχι να κρύβονται πίσω από τις αστήρικτες και ανώνυμες λασπολογίες που δεν είναι δυνατόν να απαντηθούν και όσο υπάρχει ακόμη περιθώριο να τους γυρίσουν την πλάτη μία για πάντα και να συσπειρωθούν στις τάξεις της Ε.Α.Κ.Π .   
.     
                                         ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
.
  • ΚΑΤΕΒΆΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΈΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ :www.old.eakp.gr/pdf/anoxi.doc
  • ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΔ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΜΣΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ : www.old.eakp.gr/view.php
.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 11ης ΜΑΡΤΙΟΥ :


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις