Ημερομηνία09-03-2010
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

 
 Το παρακάτω γραφομενα είναι στα πλαίσια των πολιτιστικών προτάσεων της ΕΑΚΠ για λίγη χαλάρωση από την ένταση των ημερών. Για σήμερα λοιπόν προτείνουμε θέατρο.
 
                                      ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ   ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ 
 
1ο ΠΡΑΞΗ      « Οι αγωνιστές »     
 
 κάντε κλικ εδώ www.old.eakp.gr/pdf/poeyps9.doc
 
 Το προεδρείο της Ομοσπονδίας έβγαλε νέα λιτή ανακοίνωση στις 9/3/2010, όχι φυσικά για να δώσει εξηγήσεις για όσα με ευθύνη του συμβαίνουν σε βάρος των συλλογικών αποφάσεων των συνδικαλιστικών οργάνων του κλάδου και της εκφρασμένης βούλησης των συναδέλφων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου όπως κατήγγειλε η Ε.Α.Κ.Π., αλλά για να μας γνωστοποιήσει ότι:
·                Αντί της Τετάρτης που είχε διαβεβαίωση σε επικοινωνία με την ΕΑΚΠ ότι θα ανακοινώσει την νέα ημερομηνία της κλαδικής κινητοποίησης θα γίνει αυτό στο επόμενο χρονικό διάστημα!!!
·                Όσα διαδίδονται για την στάση του ( βλέπε ανακοίνωση ΕΑΚΠ ) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα !!!
·                Δεν απαντά στις καταγγελίες γιατί όπως περισπούδαστα αναφέρει δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις και προσπορισμό ψήφων αλλά για «υπευθυνότητα» όπως αυτή που έδειξε τόσα χρόνια το προεδρείο και οδηγήθηκαν όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα στον πάτο, τα οποία έχει το θράσος να λέει πως είναι «πολλά και δυσβάσταχτα», την στιγμή που συνέβαλε με την αδράνεια του και την συμβιβαστική του στάση να γίνουν όχι μόνο πολλά αλλά πολύ περισσότερα από ότι θα περίμενε κανείς να υπάρχουν και αν ακόμα δεν υπήρχε καν συνδικαλισμός στο κλάδο μας. 
·                Μιλάει για ανάγκη «μαζικότητας» την στιγμή που κάνει ότι μπορεί για να εκφυλίσει και να  αποδυναμώσει κάθε αγωνιστική διάθεση με τις συνεχόμενες παλινωδίες και αμφιταλαντεύσεις.    
·                 Επιλέγει την δοκιμασμένη τακτική της μετατόπισης του κέντρου βάρους από τις βαρύτατες ευθύνες που έχει με τις αυθαίρετες και πραξικοπηματικές πρακτικές του, κάνοντας λόγο ότι δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις και προσπορισμό ψήφων!!! Τι να πει κανείς για το απύθμενο θράσος αυτών που ενώ έχουν κάνει επιστήμη των εκμαυλισμό συνειδήσεων και χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τόσα χρόνια όλους τους υπηρεσιακούς και κομματικούς μηχανισμούς για την μόνη δραστηριότητα που τους χαρακτηρίζει εκπληρώνοντας τα πάσης φύσεως ρουσφέτια με σκοπό την ψηφοθηρία, να χρεώνουν στην μόνη παράταξη που σηκώνει στις πλάτες της όλο τον όγκο των προβλημάτων του κλάδου και συγχρόνως να πρέπει να ξεσκεπάζει όλες τις λαμογιές σε βάρος των εργαζομένων, προσπορισμό ψήφων!! Το θράσος τους απύθμενο.
 
 Κουβέντα φυσικά το Προεδρείο και τα άλλα φυσικά προεδρεία των Ομοσπονδιών των Σ.Α. για το στήσιμο που έφαγαν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη την Τρίτη το πρωί. Αφού μισή ώρα πριν την συνάντηση έφυγε επικαλούμενος δουλειά.
 Έτσι είναι αυτά τα πράγματα όταν θεώρησε δεδομένος και δεν τολμάς να καταγγείλεις με το όνομα τους υπεύθυνους για την κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι και στους τρείς κλάδους.    
  Όταν εσύ ο ίδιος προσπαθείς να συγκαλύψεις τις πολιτικές ευθύνες του συγκεκριμένου υπουργού πως μάλλον δεν γνωρίζει καλά τα πράγματα, όπως έκανε το προεδρείο στην πανελλαδική συνδιάσκεψη με αποτέλεσμα να δεχτεί ακόμη και την παρατήρηση του εκπροσώπου και της αξιωματικής αντιπολίτευσης !!!   Αυτή όμως την στάση του Προεδρείου μπορούν να την κατανοήσουν μόνο όσοι γνωρίζουν καλά από πόσο παλιά κρατάει αυτή η αμοιβαία στήριξη. 
 Έτσι είναι λοιπόν, όταν εν καιρώ πολέμου πας με όρους συμβιβασμού πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς αυτήν την απαξιωτική στάση έστω και εάν εκπροσωπείς 70 χιλιάδες εργαζόμενους.  
  
 
2η ΠΡΑΞΗ       « Για γέλια και για κλάματα »
.
κάντε κλικ εδώ : www.old.eakp.gr/pdf/ditikiellada.doc
 
 Όποιος δεν κατάλαβε ποιοι εξήγγειλαν την κινητοποίηση της Πέμπτης 11 Μαρτίου, τον ενημερώνει ο άλλος πόλος του συμβιβασμένου κυβερνητικού συνδικαλισμού το Προεδρείο της ΕΥΠΣ Δυτικής Ελλάδας δύο μέρες πριν την κινητοποίηση, όχι τίποτε άλλο, αλλά να έτσι για να υπάρχει αρκετός χρόνος για την προετοιμασία και την μαζική συμμετοχή. ( δηλαδή για να βγει η υποχρέωση )
  Άκουσον Άκουσον, ανακοινώνει λοιπόν με το από 9/3/2010 έγγραφο του ότι η κινητοποίηση της 11ης Μαρτίου γίνεται στα πλαίσια της απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που έγινε στις 22/2 από τα πρωτοβάθμια σωματεία και την ΠΟΕΥΠΣ και « στην συγκεκριμένη πορεία θα συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ με την ΓΣΣΕ καθώς και οι υπόλοιποι ένστολοι »!!!
 Κύριοι σας ευχαριστούμε να είστε καλά με τόσο κλάμα από τα οικονομικά μέτρα το γέλιο που μας προσφέρεται σίγουρα θα μας κάνει καλό. Λίγη όμως αυτοσυγκράτηση και λίγη συνεννόηση πριν από κάθε ανακοίνωση σας με το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. δεν βλάπτει, για να αποφεύγεται τέτοιες γκάφες, δεν καταλαβαίνεται ότι εκθέτεται τους «συναγωνιστές σας »!!! 
 Συντονιστείτε λίγο γιατί σας έχουν πάρει χαμπάρι οι συνάδελφοι και δεν θα σας σώνει όση λάσπη και εάν ρίχνετε σε βάρος της Ε.Α.Κ.Π. 
 
  
 Άντε και με αγωνιστικούς χαιρετισμούς πολύπαθε πυροσβέστη.  


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις