Ημερομηνία05-02-2010
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
  
ΑΘΗΝΑ   6 Φεβρουαρίου 2010
 
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Π.Σ. ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  
 
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοιη  Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών παίρνοντας υπόψη:
  •                     Την άρνηση της πολιτικής ηγεσίας να αναστείλει τις αποφάσεις της για το ωράριο και την κατανομή της υπηρετούσας δύναμης που επηρεάζουν καταλυτικά τις εργασιακές μας συνθήκες &την πυρασφάλεια της χώρας.
  •                     Την μη επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του κλάδου και την επαπειλούμενη επιδείνωση του βιοτικού μας επιπέδου από τα νέα σκληρά αντιλαϊκά οικονομικά και συνταξιοδοτικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν.
  •                     Την καθολική απαίτηση των χιλιάδων εργαζομένων του Π.Σ. για άμεσες και δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, έχει ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ από την 31 Ιανουαρίου ως βάση συνεννόησης ολοκληρωμένη πρόταση με συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. & τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις.
  Η Ε.Α.Κ.Π. αναμένει ποια θα είναι η θέση και η στάση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. απέναντι στην πρόταση αυτή στο Διοικητικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ στις 10 Φεβρουαρίου 2010 και στην συνέχεια την στάση των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων, κάνοντας ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση ότι:
  •              Ευελπιστεί ότι όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου μας θα αναλογιστούν την κρισιμότητα των εξελίξεων, θα αφουγκραστούν την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων και θα συναινέσουν στην συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης μέχρι να επιτευχθεί η επίλυση των προβλημάτων μας.
  •              Σε αντίθετη περίπτωση, θα καλέσει όσες πρωτοβάθμιες Ενώσεις συμφωνούν και όλους τους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα διαρκείας.  
 Οι εξελίξεις σχετικά με τα στενά εργασιακά προβλήματα του κλάδου αλλά και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα σκληρά και άδικα οικονομικά & συνταξιοδοτικά μέτρα που θα παρθούν γενικότερα για τους εργαζόμενους του δημοσίου, δεν επιτρέπουν επανάπαυση και καθυστερήσεις.
 Ήδη από πρόσφατες δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Προεδρείο της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του( www.pospid.gr/node/137) στις 5/2/2010, απορρέει ότι προετοιμάζεται το ανάλογο κλίμα για την περικοπή των κανονικών αδειών την καλοκαιρινή περίοδο.
 Το προεδρείο της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ με την τοποθέτηση του στον Υπουργό, προκειμένου να καταδείξει το ζήτημα της μη χορήγησης των κανονικών αδειών την καλοκαιρινή περίοδο σε μία μερίδα συμβασιούχων συναδέλφων, έθεσε το γεγονός αυτό σε αντιπαραβολή με το τι εφαρμόζεται για το μόνιμο προσωπικό. Δηλαδή ότι η περικοπή γίνετε επιλεκτικά για τους συμβασιούχους αφού δεν συμβαίνει το ίδιο με τους μόνιμους πυροσβέστες, ρίχνοντας έτσι την κατάλληλη πάσα στην πολιτική ηγεσία για να δηλώσει « ότι δεν είναι δυνατόν να χορηγούνται άδειες σε μία τέτοια δύσκολη χρονική περίοδο και μάλιστα επιλεκτικά » χωρίς να προβάλει όμως καμία περαιτέρω αντίδραση στις δηλώσεις αυτές του Υπουργού.
 Θεωρούμε επιεικώς, συνδικαλιστικά απαράδεκτη αν όχι ύποπτη την στάση του προεδρείου της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ  για τον τρόπο χειρισμού του θέματος. Για τον λόγο ότι αγνοώντας ή παραβλέποντας το γεγονός πως η περικοπή αδειών το καλοκαίρι, αφορά και μία μερίδα μονίμων υπαλλήλων στο όνομα πάντα των υπηρεσιακών αναγκών, με αυτόν τον χειρισμό του προβλήματος, έδωσε την αφορμή που πιθανότατα αναζητούσε η πολιτική ηγεσία για να ξεκινήσει τον νέο γύρο της αντεργατικής επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα. Είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε στο προεδρείο της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. ότι η μόνη επιλεκτική μεταχείριση που υφίσταται χρόνια τώρα στο Π.Σ., είναι αυτή του διαίρει και βασίλευε που εφαρμόζει η εκάστοτε πολιτική ηγεσία ξεχωριστά για κάθε κατηγορία εργαζομένων με σκοπό να αποδυναμώσει αργά αλλά σταθερά κάθε εργασιακό μας δικαίωμα, εξασφαλίζοντας πότε από τον έναν και πότε από τον άλλον χώρο εργασιακή ειρήνη με φρούδες υποσχέσεις. Με αυτή την τακτική έφθασε η εργασιακή κατάσταση μονίμων και συμβασιούχων σε τραγικά επίπεδα.
 
 Η Ε.Α.Κ.Π. ΚΑΛΕΙ όλους τους εργαζόμενους του Π.Σ. να αναλογιστούν τις συνέπειες που θα έχουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ προκειμένου να επιτευχτεί η ανατροπή τους στις ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ της ΑΔΕΔΥ και του Π.Α.ΜΕ  την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.
 
Σημείωση: Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι στην ιστοσελίδα της ΕΑΚΠ θα μπορούν να βρουν όλες τις σχετικές διαταγές που ισχύουν για το ωράριο και που αναφέρονται τελευταία σε μία σειρά από υπηρεσιακά σημειώματα και διαταγές  
 
                                ΕΝΩΤΙΚΗ   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ            
.
ΚΑΤΕΒΆΣΤΕ ΕΔΏ ΤΟ ΈΓΓΡΑΦΟ  ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ :  www.old.eakp.gr/pdf/kinitopiisi1022010a.doc


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις