Ημερομηνία05-02-2010
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ 8ΩΡΟΥ ΕΞΑΗΜΕΡΟΥ

 Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                    Ε.Α.Κ.Π. 
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                                               .
 Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891, Website WWW.old.eakp.grEmail: info@eakp ,
 
ΑΘΗΝΑ 6 Φεβρουαρίου 2010      Προς : Ko Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη  
 
                               Κοιν/ση : 1ον K. ΥφυπουργόΠροστασίας του Πολίτη Σπύρο Βούγια              
                                               2ον Αρχηγό Π.Σ. Στυλιανό Στεφανίδη     
                                              3ον  Πολιτικούς Φορείς -Α.Δ.Ε.Δ.Υ.– Π.Α.ΜΕ - Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.- Πρωτ/μιες Ενώσεις- M.M.E.                                                                                                                                                                                                                                     
 
   Κύριε Υπουργέ, ότι ήταν πλέον δυνατόν να ειπωθεί σε συνδικαλιστικό επίπεδο από πλευράς επιχειρημάτων για την πρόσφατη μείωση κατά 1/3 της δύναμης των 128 περίπου Πυροσβεστικών Κλιμακίων μέσω της ανακατανομής της υπηρετούσας δύναμης και τους πειραματισμούς σας στο ωράριο των πυροσβεστών, με σκοπό να ανακαλέσετε ή να αναστείλετε τις αποφάσεις σας που δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην πυρασφάλεια της χώρας και την εργασιακή κατάσταση των πυροσβεστών ειπώθηκε.
  Ευελπιστούμε επίσης ότι η μεγαλειώδης πανελλαδική κινητοποίηση της 29ης Ιανουαρίου των τριών και πλέον χιλιάδων πυροσβεστών, δηλαδή το 1/3 της υπηρετούσας δύναμης του Π.Σ. που συγκεντρώθηκε στην Αθήνα, προκειμένου να σας μεταφέρουν από κοντά και όχι μέσω e-mail την αγωνία τους και την βούληση τους, να αποτελέσει για εσάς αφορμή προβληματισμού εάν οδηγείτε τελικά στη σωστή ή στην λάθος κατεύθυνση τις εξελίξεις στο Π.Σ. με αυτές σας τις αποφάσεις.
 Θεωρούμε όμως κύριε Υπουργέ ότι θα διαπράξετε και εσείς όπως και οι προγενέστεροι σας ακόμη ένα μεγάλο λάθος το οποίο θα το πληρώσει εκτός από εμάς, ο ελληνικός λαός και το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας εάν:
  •                      Παραβλέψετε την καθολική αντίθεση και αντίδραση των πυροσβεστών στις αποφάσεις σας, των εργαζομένων δηλαδή που σήκωσαν δέκα χρόνια τώρα το βάρος της δασοπροστασίας και της πυρασφάλειας της χώρας με άπειρες και μάταιες όπως τραγικά αποδείχτηκε ανθρωποθυσίες, εργατικά ατυχήματα, απώλειες δικαιωμάτων, όλα αποτελέσματα προγενέστερων πολιτικών επιλογών και αποφάσεων παρόμοιες με τις δικές σας.    
  •                      Παραβλέψετε πως απευθύνεστε σε εργαζομένους που θα κληθούν να εφαρμόσουν τις πολιτικές σας αποφάσεις με τις όποιες φυσικές και ψυχικές δυνάμεις διαθέτουν και όχι με έναν στυλό ή ένα πληκτρολόγιο, που τα όποια λάθη των πολιτικών σας επιλογών θα μπορούσαν με το διορθωτικό ή με ένα delete να σβηστούν ή να διορθωθούν. Το γνωρίζετε πολύ καλά κύριε Υπουργέ ότι τα λάθη αυτά δεν σβήνονται και παραμένουν ανεξίτηλα χαραγμένα στις μνήμες και τις ψυχές των ανθρώπων που καταστρέφονται και στον φυσικό μας πλούτο που συνεχώς λιγοστεύει.    
 Παίρνοντας λοιπόν υπόψη μας:
  •                     Την κάθετη απάντησή που δώσατε στην συνάντηση με το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. «ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ», απέναντι στα επιχειρήματα και την αγωνία των πυροσβεστών για τις επιχειρούμενες αλλαγές που ήδη άρχισε η υλοποίηση τους.
  •                      Ότι για εσάς η εφαρμογή του ιμιτασιόν 8ωρου (αφού είναι 8ωρο εξαήμερο και δίχως την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3205/03 για την υπερεργασία) είναι θέμα ιδεολογικό και γίνεται για την ασφάλεια των πυροσβεστών.
  •                      Ότι δεν θα επιτρέψετε μέσω της αναδιάρθρωσης του Π.Σ. ή όπως αλλιώς θα ονομάσετε την ανέξοδη διαχείριση της τραγικής ελλειμματικής κατάστασης που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα στο Π.Σ. να ξαναγίνουν παρόμοιες καταστροφές. 
 Σας ρωτάμε λοιπόν κύριε Υπουργέ:
  •                     Τώρα που σε αρκετά Πυροσβεστικά Κλιμάκια λόγο που οι βάρδιες έγιναν τέσσερεις από τρείς και η δύναμη κατά βάρδια έμεινε με δύο ( 2 ) ή το πολύ με τρείς ( 3 ) πυροσβέστες  ακόμη και με έναν ( 1 ) σε μερικά από αυτά, καλούνται οι πυροσβέστες να εργαστούν για να καλύψουν τα επιπλέον κενά που με τις δικές σας αποφάσεις δημιουργήθηκαν έως και τέσσερα 8ωρα συνεχόμενα, δηλαδή 32 ώρες, με περικοπές στις άδειες τους ακόμη και την χειμερινή περίοδο, δημιουργείται κύριε Υπουργέ για εσάς ζήτημα ιδεολογικό για να παρέμβετε ή όχι;
  •                      Αν αυτά συμβαίνουν τώρα, για ποια ασφάλεια και ποιο ωράριο θα γίνεται λόγος το καλοκαίρι κύριε Υπουργέ;
  •                      Το γεγονός ότι γίνονται ρουσφετολογικές αποσπάσεις στο όνομα της αξιοκρατίας που ευαγγελίζεστε, από ελλειμματικά κλιμάκια των 12 ατόμων σε υπερπλήρης υπηρεσίες και οι εναπομείναντες πυροσβέστες πιέζονται για να δεχτούν περικοπή άδειων & ρεπό αγγίζει τις ιδεολογικές σας ευαισθησίες για τα δικαιώματα και την ασφάλεια τους ;       
  •                      Αποτελεί εγγύηση για ότι διαβεβαιώνετε τον Ελληνικό Λαό ότι δεν θα συμβεί ποτέ ξανά, αν θα μειωθεί ακόμη περισσότερο βάση της ανακατανομής η υπηρετούσα δύναμη των Π.Κ. και προχωρήσετε στο κλείσιμο αρκετών από αυτά όπως έχετε εξαγγείλει;  Ή μήπως αποτελεί εγγύηση ή μείωση των κονδυλίων για άμεσες λειτουργικές ανάγκες του Π.Σ.;       
  •                      Η δήλωση που φέρεστε να έχετε κάνει σύμφωνα με ανακοίνωση του Προεδρείου της Π.Ο.Σ.Π.Υ.Δ για τις άδειες του μόνιμου προσωπικού ότι «δεν είναι δυνατόν να δίνονται άδειες σε δύσκολη περίοδο (θερινή) & μάλιστα επιλεκτικά» αποτελεί μία νέα ιδεολογική σας προσέγγιση για την κατάργηση & αυτού του «καταχρηστικού» δικαιώματος μας;       
     Κύριε Υπουργέ, αυτό που έχουμε να σας μεταφέρουμε είναι ότι ξέχωρα αν θα δώσετε κάποια απάντηση, εμείς μαζί με τους χιλιάδες συναδέλφους μας και με τον Ελληνικό Λαό στο πλευρό μας, θα δίνουμε συνεχώς και για όσο χρειαστεί να σας πείσουμε να αλλάξετε την πολιτική σας πριν είναι πολύ αργά για όλους, την δική μας αγωνιστική απάντηση.  
   
                                                 Για την Ε.Α.Κ.Π. τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                                          Καραγκούνης Δημήτρης - Μιχαήλ Μιχαήλ
.
Κατεβάστε το έγγραφο στην κανονική του μορφή:  www.old.eakp.gr/pdf/ipurgosinepies8oro.doc


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις