Ημερομηνία02-02-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

     Στο τέλος της ανακοίνωσης ακολουθούν τα σχέδια των αναφορών   
.
  Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
 
ΑΘΗΝΑ 3 Φεβρουαρίου 2010       
 
     Αντίσταση στον νέο εργασιακό Μεσαίωνα – Αντεπίθεση για την ανατροπή του
 
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι από τις δύο πρώτες ημέρες της καθολικής εφαρμογής του 8ωρου εξαήμερου ήδη φάνηκαν οι πρώτες συνέπειες στην λειτουργία των υπηρεσιών και την εν γένει κατάσταση των υπαλλήλων.
   Πλήρη αποδιοργάνωση! Βάρδιες με δύο ή με έναν μόνο πυροσβέστη κυρίως χωρίς οδηγούς. Δεκάδες χιλιόμετρα ταλαιπωρίας και οικονομικής εξαθλίωσης καθημερινά για εκατοντάδες συναδέλφους που μετακινούνται σε απομακρυσμένα Π.Κ. ,Π.Υ., Αεροδρόμια κ.λ.π.      
   Αποτέλεσμα: Πιέσεις από τις διοικήσεις για περικοπή ρεπό, αδειών και επιβολή πρόσθετης υπηρεσίας. Δεκάδες οι συνάδελφοι που απευθύνονται στην Ε.Α.Κ.Π. για να διαμαρτυρηθούν για την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν και για τις άνανδρες & βλακώδεις απειλές που εισπράττουν για εκφοβισμό, για να ζητήσουν βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον νέο εργασιακό μεσαίωνα που είναι προ των πυλών.  
  Υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή, η κυβερνητική πολιτική και όσοι την στηρίζουν, την ανέχονται, την αποσιωπούν και την άφησαν να προετοιμαστεί χωρίς καμία αντίσταση παρά τηςεκκλήσειςτηςΕ.Α.Κ.Π. και τώρα εκ των υστέρων αναζητούν αγωνιστικό άλλοθι και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το κακό που μας βρήκε.   
 Η βαρύγδουπη δήλωση του Υπουργού προστασίας του Πολίτη στην συνάντηση με το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ότι είναι γι αυτόν «ιδεολογικό» ζήτημα η εφαρμογή του 8ωρου, πήρε την απάντηση που της άξιζε από την Ε.Α.Κ.Π.
 Για το γεγονός ότι όταν οι πυροσβέστες τόσο επί της προηγούμενης θητείας του στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης αλλά και μετέπειτα μέχρι και την φετινή αντιπυρική περίοδο, υπέφεραν και έπεφταν λιπόθυμοι μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες από την εξάντληση των άπειρων ωρών εργασίας χωρίς την στοιχειώδη διοικητική μέριμνα, δεν είδαν καμία αντίδραση από μέρους του στην βάση της ιδεολογικής του αντίληψης για να σταματήσει αυτή την βάρβαρη και εξοντωτική κατάσταση σε βάρος τους.
 Αποτελεί εμπαιγμό και ειρωνική πρόκληση για όλους μας η αναφορά τόσο από την πολιτική όσο και από την Φυσική Ηγεσία στο γεγονός ότι η αλλαγή του ωραρίου γίνεται για την ασφάλεια μας!             
  •                     Ποιά ασφάλεια θα παρέχουν λοιπόν με την κατάσταση που δημιούργησαν σε δεκάδες Π.Κ. να επεμβαίνουν σε συμβάντα δύο μόνο πυροσβέστες και τώρα που εξαναγκάζονται με παράνομες προφορικές εντολές σε εργασία πέραν του 8ωρου ( 32 ώρες συμπλήρωσε οδηγός σε Π.Κ. λόγω έλλειψη οδηγού από την 4η βάρδια).
  •                     Θα επέμβει εδώ και σε κάθε παρόμοια περίπτωση ο κύριος Υπουργός ή ο κύριος Αρχηγός για να προστατέψουν το 8ωρο;  Η θα περιμένουν μέχρι να εξαναγκαστούν οι πυροσβέστες μέσα στην απελπισία τους για να ζητήσουν μόνοι τους το 12ωρο της Ε.Ε. ή το «ενδιάμεσο» ωράριο όπως αλλιώς το βάπτισε και το πρότεινε ο κύριος Υφυπουργός ως λύση, στην χθεσινή συνάντηση με το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή την επίσκεψη του σε Π.Υ. της Θεσ/νίκης. 
  •                     Ή μήπως αντί να περιμένουν μοιρολατρικά είναι καιρός πλέον τα συνδικαλιστικά όργανα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν πράξη την προτροπή που έκανε ο κύριος Υπουργός, όταν του κατήγγειλε η Ε.Α.Κ.Π. ότι με την καθολική εφαρμογή του 8ωρου εξαήμερου σε υπηρεσίες που έχουν έλλειψη προσωπικού και την μείωση της δύναμης τους, θα γίνουν εκ των πραγμάτων παραβιάσεις τόσο στο ωράριο όσο και στην ασφάλεια του προσωπικού λέγοντας ότι: «όποιος αδικείτε έχει δικαίωμα να κάνει τα νόμιμα για να βρει το δίκιο του».      
 Προκαλούν συνάδελφοι και μας εμπαίζουν όταν γνωρίζουν πολύ καλά τις συνέπειες των αποφάσεων τους και μετά μας προτρέπουν να βρούμε μόνοι μας το δίκιο μας.
 Δεν φτάνει που μοίρασαν την ήδη ελλειμματική δύναμη των κλιμακίων σε τέσσερεις βάρδιες, δεν φτάνει που θα την μειώσουν σε 12 άτομα και θα φέρουν δεκάδες οικογένειες σε δεινή θέση με τις μεταθέσεις των «πλεοναζόντων», ρίχνουν και άλλο λάδι στην φωτιά με το να συνεχίζουν τις αποσπάσεις από τα ήδη ελλειμματικά κλιμάκια σε υπερπλήρες Π.Υ. για την εξυπηρέτηση ρουσφετιών και αυτοί που απομένουν σε αυτά να πληρώνουν το μάρμαρο. Είναι και αυτό ακόμη ένα δείγμα των προθέσεων του κυρίου Υπουργού για την αξιοκρατία που ευαγγελίζεται και το νέο οργανωτικό πνεύμα που θα κυριαρχήσει από εδώ και πέρα στο Π.Σ.   
   Η Ε.Α.Κ.Π. με δεδομένη πλέον την νέα κατάσταση και με αφορμή τις νέες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την νέα αφαίμαξη του εισοδήματος μας καλεί όλους τους συναδέλφους:
  •              Να μην δεχτούν καμία σε βάρος του ελεύθερου χρόνου τους παραβίαση και γενικότερα σε βάρος των εργασιακών τους δικαιωμάτων και να αντιδράσουν με κάθε νόμιμο τρόπο. Για τον λόγο αυτό η Ε.Α.Κ.Π. παραθέτει 4 σχέδια αναφορών στην ιστοσελίδας της για: Την πρόσθετη εργασία-Την περικοπή αδειών- Το ωράριο των Π/Α αεροδρομίωνΤην κατάσταση επιφυλακής και ζητά από τις Ενώσεις να στηρίξουν κάθε νόμιμη καταγγελία μέλους τους ακόμη και με άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου.       
  •               Να ανταποκριθούν σε κάθε αγωνιστικό κάλεσμα για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.  
.
                         ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
.
κατεβάστε εδώ το έγγραφο στην κανονική του μορφή: www.old.eakp.gr/pdf/paraviasis.doc
.
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΝΑΦΟΡΩΝ


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις