Ημερομηνία31-01-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΙΤΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΓΩΝΙΣTIKΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

  Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η     Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
 
ΑΘΗΝΑ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010                 
.             
          ΠΡΟΣ: Όλους τους εργαζόμενους του Π.Σ.
.
         Κοιν/ση: Δ. Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. - Πρωτοβάθμιες Ενώσεις του Π.Σ.      
                                    
 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ από την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ & την ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ -
 ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ για την συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων 
 
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι στον απόηχο της Πρωτόγνωρης – Μαζικής & Αγωνιστικής πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαζομένων του Π.Σ. η Ε.Α.Κ.Π. απευθύνει, στο Δ,.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις και όλους τους πυροσβέστες αγωνιστικό κάλεσμα για άμεση συνέχιση του Αγώνα, μέχρι να καμφθεί η κυβερνητική αδιαφορία και αδιαλλαξία απέναντι στα μεγάλα προβλήματα του κλάδου μας.
 Η Ε.Α.Κ.Π. παίρνοντας υπόψη τις μέχρι τώρα εξελίξεις και αφού συνεκτίμησε τα τελευταία γεγονότα όπως καταγράφηκαν μέσα από την αδιάφορη, άκαμπτη και κυνική στάση που έδειξε η πολιτική μας Ηγεσία στην συνάντηση με το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στις 28/1 και την μεγάλη ανταπόκριση και την συμβολή των εργαζομένων του Π.Σ. στην επιτυχία της Πανελλαδικής Κινητοποίησης της 29ης Ιανουαρίου κατέληξε ότι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ:  
  •     ¶μεση καλά οργανωμένη αντίδραση από το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους με συγκεκριμένο πλαίσιο ενεργειών όπως αυτό που προτείνει η ΕΑΚΠ στην 2η σελίδα.
  •     Επανακαθορισμός του διεκδικητικού πλαισίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., γιατί εκτός της ασάφειας και του γενικού χαρακτήρα που έχει το πλαίσιο του ψηφίσματος που δόθηκε στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, είναι αδιανόητο να μην υπάρχει μέσα σε αυτό κανένα άμεσου χαρακτήρα οικονομικό αίτημα σε περίοδο άγριας οικονομικής αφαίμαξης. Προτείνουμε το πλαίσιο της Ε.Α.Κ.Π. που κατατέθηκε στο Δ.Σ. της 28ης Ιανουαρίου και για το ωράριο την ολοκληρωμένη πρόταση της όπως κατατέθηκε με το ψήφισμα διαμαρτυρίας στις 18/1/2010.   
 Με δεδομένη την στάση του Υπουργού στην συνάντηση με το Δ.Σ της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. όπου δήλωσεμε έμφαση ότι: ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣ με τα αιτήματα του τέθηκανγια: Ωράριο, Ανακατανομή, Μεταθέσεις, Υπερεργασία, Οικονομικά, Eλλείψεις.-- Μεταθέσειςθα γίνουν για την κάλυψη κενών, αλλά «καθησύχασε» ότι δεν θα πάει κάποιος Π.Χ. από την Σάμο στην Κέρκυρα. --- Θα κλείσουν αρκετά Π.Κ. --- Είναι ιδεολογικό ζήτημα για τον ίδιο η εφαρμογή του 8ωρου.!!- Θα αλλάξουν όλα! -- Η απόφαση του Α.Π.Σ για το ωράριο δεν θα ανασταλεί.
 Η Ε.Α.Κ.Π. άσκησε σκληρή κριτική για τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας για τις δηλώσεις του Υπουργού με τις αιχμές που άφησε για το σύνολο των εργαζομένων του Π.Σ. ότι δεν εργάζονται όπως πρέπει και για τις νοοτροπίες που υπάρχουν και τον κάλεσε να έρθει στην κινητοποίηση για να ακούσει από κοντά τι έχουν να του πουν οι πυροσβέστες και όχι να διαβάζει τα ιμαιλ τους όπως δήλωσε ότι κάνει – Κατήγγειλε ότι είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον για την ασφάλεια του προσωπικού σχετικά με το ωράριο και ότι με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας ανατρέπεται για άλλη μία φορά η ζωή χιλιάδων πυροσβεστών για να καλύψει η πολιτεία σε βάρος τους και ανέξοδα τον αντιπυρικό σχεδιασμό. Εξέφρασε την αγωνία της για την υποβάθμιση της πυρασφάλειας.       
  •     Σταθερή, σκληρή & άκαμπτη στάση απέναντι στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία και όχι υπαναχωρήσεις, παρακλητικοί ελιγμοί, αναποφασιστικότητα και διαπραγματεύσεις διαδρόμων, που αποδυναμώνουν το ισχυρό χαρτί των αγωνιστικών αντιδράσεων και ευνοούν την αδιαλλαξία της πολιτικής ηγεσίας όπως έγινε μέχρι σήμερα με αφορμή την συμβιβαστική, υποτονική και αναβλητική στάση του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. 
  •     Έγκαιρη αποστολή Δελτίου τύπου σε όλα τα Μ.Μ.Ε. πανελλαδικής εμβέλειας και περιφερειακά και σε περίπτωση συνειδητού αποκλεισμού και αποσιώπησης των κινητοποιήσεων, να γίνει μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας προς τα ΜΜΕ που θα το πράξουν. Δεν είναι δυνατόν να προβάλουν ειδήσεις σκανδαλοθηρικού περιεχομένου όπως τις κλοπές πυροσβεστικού εξοπλισμού, πειθαρχικά παραπτώματα κ.λ.π και να εξαφανίζουν τον αγώνα χιλιάδων πυροσβεστών που αγωνίζονται για τα ουσιαστικά προβλήματα του κλάδου και την πυρασφάλεια της χώρας. Η αποστολή Δελτίου Τύπου από την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. την τελευταία στιγμή δηλαδή αργά το βράδυ της 28ης/1 παραμονή της κινητοποίησης συνέβαλε στην μαζική αποσιώπηση της κινητοποίησης.          
  •     Καμία ανοχή σε προβοκατόρικες ενέργειες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πάτημα για έναρξη διώξεων με σκοπό την αναστολή της αγωνιστικότητας των εργαζομένων & την κατασυκοφάντηση του αγώνα μας.  
  •     Απόδοση ευθυνών όπου αναλογούν και όχι στην παραπλανητική μετάθεση των ευθυνών από την πολιτική στην φυσική ηγεσία. Οι αποφάσεις και οι ευθύνες είναι πολιτικές και τις ανέλαβε πλήρως ο Υπουργός στην τελευταία συνάντηση με το Δ.Σ της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Η φυσική ηγεσία είναι το κατ επιλογήν εκτελεστικό υπηρεσιακό όργανο των αποφάσεων της πολιτικής Ηγεσίας και της αναλογεί μερίδιο ευθύνης για την συνειδητή συμβολή της στην εφαρμογή των σκληρών αντεργατικών πολιτικών σε βάρος  των πυροσβεστών.        
  •     Εξαγωγή συμπερασμάτων από την επανειλημμένη απουσία των εκπροσώπων της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της ΑΔΕΔΥ όπου είμαστε μέλη, με εξαίρεση τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ που στάθηκαν όλο αυτό το διάστημα κοντά στους αγώνες και τα προβλήματα του κλάδου.
.
          Η ΠΡΟΤΑΣΗ  ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Η Ε.Α.Κ.Π.
 
                      ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
·    μεση προκήρυξη προσλήψεων για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.
·    Ανάκληση της Ανακατανομής της υπηρετούσας δύναμης για τα Π.Κ. και καμία μετάθεση για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων παρά μόνο με αίτηση του υπαλλήλου.                                 
·    μεση αναστολή της απόφασης του Α.Π.Σ. για το ωράριο και έναρξη διαλόγου με τα συνδικαλιστικά όργανα για τον χρόνο εργασίας στην βάση της πρότασης της Ε.Α.Κ.Π.  
·    μεση εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 16 του Νόμου  3205/2003 για τις υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες , Κυριακές και ενσωμάτωση στις τακτικές αποδοχές του συνόλου της αμοιβής για την πρόσθετη εργασία στην βάση εφαρμογής της σχετικής ερμηνευτικής εγκυκλίου της 22ης Διεύθυνσης Μισθολογίου του Υπουργείου Οικονομικών και των σχετικών διευκρινιστικών διαταγών του Α.Π.Σ..    
·    Εφάπαξ αποζημίωση για τα χρωστούμενα ρεπό με την συναίνεση των υπαλλήλων, τουλάχιστον 46 ευρώ.
·    μεση χορήγηση της εφάπαξ ενίσχυσης της εισοδηματικής πολιτικής του 2009 στους αδικηθέντες.  
·    μεση αποκατάσταση των αδικηθέντων συναδέλφων που παραμένουν ακόμη εκτός τόπου συμφερόντων και σταδιακή αποκατάσταση όλων κατά σειρά αρχαιότητας.  
·    μεση χορήγηση του Δασικού επιδόματος σε μηνιαία βάση στο ύψος των 200 ευρώ.
·    Καμία περαιτέρω μείωση των μισθών μας μέσα από περικοπές επιδομάτων και την φορολόγηση τους.
·    Καμία περαιτέρω αλλαγή στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των πυροσβεστών.
·    Έναρξή διαλόγου για νέο πιο δίκαιο μισθολογικό καθεστώς των πυροσβεστών.
.
    ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ       
 
    Το1ο Δεκαήμερο Φεβρουαρίου
·     Ανάρτηση πανό σε όλες τις υπηρεσίες και τα κλιμάκια με τα αιτήματα μας.
·     Συνέντευξη τύπου σε όλα τα Μ.Μ.Ε. για την προβολή των αιτημάτων μας.  
·     Στήσιμο ειδικών χώρων σε κεντρικά σημεία για ένα 4τραήμερο σε όλες τις έδρες των πρωτοβάθμιων Ενώσεων για την ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου σχετικά με την όξυνση των προβλημάτων που θα παρουσιαστούν στην πυρασφάλεια της χώρας με τα νέα μέτρα, με διανομή προπαγανδιστικού υλικού και την συλλογή υπογραφών συμπαράστασης. Στην Αθήνα προτείνεται η πλατειά συντάγματος & στην Θεσ/νίκη η Πλατεία Αριστοτέλους.
·     Μοίρασμα φέιγκ βολάν με ανάλογο περιεχόμενο σε όλα τα διόδια της χώρας.
·     Ένστολη Παράσταση Διαμαρτυρίας όλων των διοικητικών συμβουλίων των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων και της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου ώρα 11.00 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την προαιρετική συμμετοχή και όσων εργαζομένων το επιθυμούν.
·     Μαζική συμμετοχή στις κατά τόπους απεργιακές κινητοποιήσεις της 10ης Φεβρουαρίου όλων των πρωτοβάθμιων ενώσεων και των μελών τους με ένστολη συντεταγμένη παρουσία για να αντιταχθούμε μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους στα νέα σκληρά οικονομικά μέτρα και το ασφαλιστικό.    
   Το 2ο Δεκαήμερο Φεβρουαρίου  
·     Αποστολή ενημερωτικού εγγράφου προς όλες τις τοπικές αυτοδιοικήσεις, τα εργατικά κέντρα, τα επαγγελματικά βιοτεχνικά επιμελητήρια της χώρας, σχετικά με την υποβάθμιση της πυρασφάλειας των περιοχών όπου εδρεύουν εξ αιτίας της μείωσης της δύναμης στα Π.Κ., της δύναμης ανά βάρδια και την πρόθεση της κυβέρνησης για το κλείσιμο Π.Κ. και Π.Υ. 
·     Ενημέρωση των εργαζομένων για τις ενέργειες που πρέπει θα γίνονται σε περίπτωση παραβίασης του χρόνου εργασίας τους και παράλληλη έγγραφη ενημέρωση όλων των υπηρεσιακών παραγόντων που ασκούν διοίκηση για τις ενέργειες που θα ασκούνται με πρωτοβουλία των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων και της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. σε τυχόν καταστρατήγηση του ωραρίου υφισταμένων τους ( εισαγγελικές παρεμβάσεις, ασφαλιστικά μέτρα, αγωγές). 
·     Έγγραφη ενημέρωση όλων των κατά τόπους εισαγγελικών αρχών για τους κινδύνους που εγκυμονεί η αριθμητική αποδυνάμωση των Π.Κ. και Π.Υ. για την πυρασφάλεια των περιοχών που εποπτεύουν και την ασφάλεια του πυροσβεστικού προσωπικού.
·     Ένστολη Πανελλαδική Κινητοποίηση την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου ώρα 09.00 στην Αθήνα με πορεία προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 
Το 3ο Δεκαήμερο Φεβρουαρίου  
·     Πανελλαδική συνδιάσκεψη όλων των πρωτοβάθμιων ενώσεων στην Αθήνα για εκτίμηση των μέχρι τότε αποτελεσμάτων και την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.    
 
 Η  ΕΑΚΠ εκτιμώντας την κρισιμότητα των εξελίξεων καταθέτει την παραπάνω πρόταση ως βάση συνεννόησης με σκοπό την άμεση αντίδραση του κλάδου απέναντι στην κυβερνητική αδιαλλαξία και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά όργανα χωρίς ταλαντεύσεις να προχωρήσουμε άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις στην υλοποίηση της.
 
                                            ΕΝΩΤΙΚΗ   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ       

.

       ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΕ  Η  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ  

       ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ  & του 902   καθώς επίσης και περιφερειακά κανάλιαΔείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις