Ημερομηνία10-08-2009
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
 
Συνάδελφοι συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε. Η Ε.Α.Κ.Π. αποτελεί τη μοναδική όαση μέσα στο χάος το οποίο έχουμε περιέλθει. Χωρίς να θέλω να καταχραστώ τον πολύτιμο χρόνο σας θα ήθελα εάν σας είναι δυνατό να μου απαντήσετε από ποια διάταξη απορρέει ότι οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι δικαιούνται το εκτός έδρας χωρίς το όριο των 15 χ.λ.μ. στις δασικές πυρκαγιές.
Ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία στους αγώνες σας.
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
Αγαπητέ συνάδελφε αφού σε ευχαριστήσουμε για τα καλά σου λόγια και την ενθάρρυνση που μας δίνεις, θα πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι για τα στελέχη της Ε.Α.Κ.Π. η λέξη αδύνατο αποτελεί άγνωστη ορολογία. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρά η 11χρονη πορεία της.
Στο ερώτημα που θέτεις η παράταξή μας το είχε αναδείξει σχεδόν μετά από την ανάληψη της δασοπυρόσβεσης από το Π.Σ. το 1998, οπότε και ανέκυψαν κάποια προβλήματα από τις εκάστοτε ερμηνείες (προφορικές πάντα), υπηρεσιακών παραγόντων για το συγκεκριμένο θέμα.
Την απάντηση στο ερώτημα σου δίνει το άρθρο 7 του Π.Δ. 200/1993 «Περί Οδοιπορικών Εξόδων Εσωτερικού του Στρατιωτικού προσωπικού των Ε.Δ» το οποίο ισχύει και για τους πυροσβέστες και αναφέρεται στην άρση του ορίου των 15 χιλιομέτρων, όχι μόνο σε περίπτωση συμμετοχής σε κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς αλλά και για εκτέλεση περιπολίας σε δασικές περιοχές με σκοπό την αποτροπή και τον έγκαιρο εντοπισμό των πυρκαγιών. Το συγκεκριμένο Π.Δ. περιλαμβάνεται και στις σχετικές ισχύουσες διατάξεις που αναφέρονται στην Εγκύκλιο Διαταγή υπ΄αριθ.56/19-1-2001 με θέμα «Οδοιπορικά έξοδα των πυρ/κων υπαλλήλων Πυρ/κου Σώματος» οπού γίνεται εκτενέστερη ανάλυση των οδοιπορικών εξόδων γενικότερα και την οποία μπορείς να ζητήσεις από τη διοίκηση σου προκειμένου να λάβεις γνώση.
Πιστεύουμε ότι καλύψαμε το ερώτημα σου σε ευχαριστούμε για την επικοινωνία.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις