Ημερομηνία30-07-2009
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΩΡΑΡΙΟ

1ο ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
 
Συγχαρητήρια για την υπέροχη προσπάθεια που κάνετε για την ενημέρωση των συναδέλφων.
Ερώτηση: Τη γνωρίζεται σχετικά με την συνυπηρέτηση με σύζυγο δημόσιο υπάλληλο και συγκεκριμένα αν ένας γιατρός κάνει την ειδικότητα του σε κάποιο νοσοκομείο ( η οποία διαρκεί από 4 έως 6 χρόνια) θεωρείται Δημόσιος Υπάλληλος για τον κανονισμό μεταθέσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εξασφαλίζεται συνυπηρέτηση σύμφωνα με το άρθρο 15 ή  μαθητευόμενος – σπουδαστής και μπορεί να εξασφαλιστεί συνυπηρετήσει σύμφωνα με το άρθρο 13. Σημειώσει κατά το χρονικό διάστημα όπου ένας Ιατρός είναι στο στάδιο της ειδικότητας πληρώνεται από το νοσοκομείο κανονικά.  Γνωρίζεται αν κάτι θα αλλάξει στην πρόταση που έχει υποβληθεί για την τροποποίηση του Κανονισμού Μεταθέσεων.
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
Συνάδελφε σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια .Σε ότι αφορά το ερώτημά σου θα πρέπει να γνωρίζεις ότι για την εφαρμογή του κανονισμού μεταθέσεων και συγκεκριμένα του άρθρου 15, για το χαρακτηρισμό ενός δημόσιου υπαλλήλου ως τακτικού, μόνιμου, μαθητευομένου κ.λ.π. δεν αποφαίνεται η πυροσβεστική υπηρεσία αλλά η υπηρεσία στην οποία υπάγεται οργανικά ο συγκεκριμένος υπάλληλος.
Θα πρέπει λοιπόν να αποταθείς στην υπηρεσία της συζύγου σου για τις απαραίτητες διευκρινήσεις και στη συνέχεια να κάνεις χρήση του ανάλογου άρθρου του κανονισμού.
Σε ότι αφορά την αναμενόμενη τροποποίηση του κανονισμού μεταθέσεων η Ε.Α.Κ.Π. είχε προβεί σε εμπεριστατωμένη ανάλυση κατά άρθρο του σχεδίου προεδρικού διατάγματος με ανακοίνωσή της την 6η του Νοέμβρη του 2008 και προειδοποιούσε τους συναδέλφους για τις σαρωτικές αλλαγές που θα επέλθουν στον κανονισμό και θα επηρεάσουν αρνητικά την πλειοψηφία των υπαλλήλων του Π.Σ. κάνε κλικ εδώ:www.old.eakp.gr/view.php
Δεν υπάρχει νεώτερη ενημέρωση για το εάν έγιναν αλλαγές στο σχέδιο Π.Δ. Αποφεύγουν να βγάλουν προς τα έξω το σχέδιο του Π.Δ. βλέπεις έκαναν μία φορά το λάθος και αποκάλυψε η ΕΚΑΠ τις προθέσεις τους. Οι πληροφορίες μας πάντως είναι ότι έχει φύγει από το ΓΛΚ και πάει για έλεγχο συνταγματικότητας, δηλαδή είναι στο τελικό στάδιο πριν την υπογραφή.  
Οπότε μην τρέφεις αυταπάτες συνάδελφε για το αν θα αλλάξει κάτι προς θετική κατεύθυνση, γιατί ο στόχος εδώ και πολλά χρόνια είναι προφανής: μετατροπή του κανονισμού σε ρουσφετολογικό εργαλείο για το βόλεμα των ημετέρων, αλλά και της χειραγώγησης των αντιδράσεων που προκύπτουν αναπόφευκτα από την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται στον κλάδο μας και θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση στο άμεσο μέλλον. Η λύση στο πρόβλημα θα δοθεί αποκλειστικά από τους συναδέλφους όταν θα αναδείξουν πρώτη δύναμη την Ε.Α.Κ.Π. στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και στα περισσότερα πρωτοβάθμια σωματεία, καθώς και στην εκλογή εκπροσώπου της στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων.      
 
 
 
 
2Ο ΕΡΩΤΗΜΑ 
 
Επανερχοναι ξανα στην παντα φιλοξενη ιστοσελιδα της ΕΑΚΠ, προκειμένου να σχολιαστεί το νεο εφεύρημα των \"μεγάλων\" μυαλών του ΑΠΣ για να συνεχιστεί ο εργασιακος μεσαίωνας μεγάλου μέρους των ελληνων πυροσβεστων.
Πανω λοιπον που με τις σωστές ενεργειες μερικών Ενωσεων πηγαμε να απαλαγούμε από την επιφυλακή του Στάδιου 4, που διάτασε παράνομα ο κάθε τοπικός Διοικητής, βρέθηκε άλλο κόλπο.
Με το παραμικρό συμβάν στην επικράτεια κάποιας περιφέρειας διατάσεται γενική επιφυλακή σε όλη την Περιφέρεια ήτε με διαταγή του Περιφερειάρχη (όπως αναφέρεται σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΑΚΠ για την Στερεά Ελλάδα), ήτε με διαταγή του Αρχηγού (στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την 26-07-2009 για δύο πυρκαγιές που τέθηκαν υπο έλεγχο σε μερικές ώρες).
Που θα πάει αυτό και τι κάνουμε τώρα;

Ας μην μας ξεγελά το \"εύκολο\" σχετικά καλοκαίρι (μέχρι τώρα) και να θυμόμαστε τί έχει γίνει στο παρελθόν!
 
   ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ 
 
 Αγαπητέ συνάδελφε ευχαριστούμε για την αναγνώριση και συμφωνούμε με τις πολύ σωστές  επισημάνσεις σου αλλά θα πρέπει όμως για λόγους ηθικής τάξης να σου υπενθυμίσουμε ότι απαλλαγήκαμε από τον βραχνά του Σταδίου 4 κ.λ.π από τις συντονισμένες ενέργειες που έγιναν με την καθοδήγηση της ΕΑΚΠ . Μέχρι και σήμερα δίνονται μάχες σε πολλές υπηρεσίες που επιχειρούν οι διοικητές και οι προϊστάμενοι να κάνουν επιφυλακή λόγω του σταδίου 4 με πρωτεργάτες στελέχη της ΕΑΚΠ και κερδίζονται από τις ουσιαστικές αντιδράσεις τους.
 Οι Ενώσεις που έκαναν παρόμοιες ενέργειες έχουν στα προεδρεία τους στελέχη της ΕΑΚΠ και τις έκαναν με την συνεργασία και την στήριξη της ΕΑΚΠ. Και ας μην ξεχνάμε ότι η ΕΑΚΠ έχει δημιουργήσει ένα ολόκληρο τεκμηριωμένο πλαίσιο επιχειρημάτων με τις σχετικές διατάξεις μέσα από αναφορές , άρθρα κ.λ.π. που μπορεί ο κάθε ένας να το αξιοποιήσει παίρνοντας το από την ιστοσελίδα εάν έχει πρόθεση να παλέψει.
   Είναι γεγονός όμως ότι τώρα προχωρούν στο νέο μέτρο των γενικών επιφυλακών ανά περιφέρεια με πρόσχημα μία πυρκαγιά για να παρακάμψουν τον σκόπελο των αντιδράσεων των συναδέλφων προς τους διοικητές τους που τους καλούσαν σε επιφυλακή με πρόσχημα το στάδιο 4.
 Η Ε.Α.Κ.Π. αντέδρασε άμεσα καταγγέλλοντας την νέα μέθοδο στην κυβέρνηση και έβαλε θέμα στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας την Τετάρτη στις 29/7/09 να ενεργοποιηθεί η απόφαση του 2ου Συνεδρίου για κτύπημα όλων των σχετικών διαταγών και εγκυκλίων που υπάρχουν για τις επιφυλακές με προσφυγή μέχρι το συμβούλιο επικρατείας. Να ξεκινά από την Ομοσπονδία διαδικασία αγωγών κατά παντός υπευθύνου για κάθε παραβίαση του ωραρίου που θα καταγγέλλεται και παράλληλα να γίνει αγώνας για να ισχύσει το άρθρο 16 του νόμου 3205/03 για την υπερεργασία όπως και σε όλους τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους. Τότε είναι σίγουρο ότι θα πάψουν να γίνονται όλα αυτές οι αυθαιρεσίες από τους πρόθυμους κολαούζους της κάθε κυβέρνησης που είναι έτοιμοι να πουλήσουν και την ψυχή τους στο διάβολο (πόσο μάλλον τους ίδιους τους συναδέλφους) προκειμένου να κερδίσουν την εύνοια της για το επόμενο αστεράκι.  
 Αλλά δυστυχώς πάλι παρέμεινε μετέωρη η πρόταση αφού απλά ακούστηκε αλλά δεν σχολιάστηκε καν και από τις δύο άλλες παρατάξεις.
 Ξέρουμε λοιπόν συνάδελφοι τον δρόμο, αγώνας από τώρα για αλλαγή συσχετισμών. Οι αναφορές από μόνες τους δεν λύνουν οριστικά το πρόβλημα αλλά απλά το μεταθέτουν στο μέλλον, μέχρι φυσικά να γίνει πράξη και η οδηγία ΣΕΡΚΑΣ και να ξεχάσουμε τι θα πει ελεύθερος χρόνος.
 Προς το παρόν πιέστε τις Ενώσεις σας να πάρουν πρωτοβουλία και να κάνουν ότι πρέπει για την προστασία του ωραρίου των μελών τους. Η Ε.Α.Κ.Π. είναι πάντα παρών για να βοηθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση.          
 
 
 
 ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ   
 
Με αφορμη το ατυχημα του πυροσβεστικου οχηματος καθως και ενα τροχαιο που ειχαμε πριν καμια εβδομαδα στη θεσσαλονικη(πυροσβεστικο με ιχ)θα ηθελα πραγματικα να ευχαριστησω τον θεο που ακομα ενα καλοκαιρι ειναι μαζι μας.Γιατι παλι μονοι μας παλευουμε,εμεις κινδινευουμε,οι δικοι μας ανθρωποι προσευχονται να γυρισουμε σωοι και αβλαβεις.Και δυστυχως τους καρπους των αγωνων μας με τις φλογες θα τις οικειοποιηθουν κατι απιθανα ανθρωπακια.Τα ανθρωπακια που υποσχονται λαγους με πετραχειλια,που χωριζουν τους υπαλληλους σε προσωπικο με υπερωριες απο το σπιτακι τους και σε αυτους που δεν κατεβηκαν απο τα οχηματα  τοσα χρονια και αμοιφθηκαν με 12-15 υπερωριακα.Οπως με τα ρεπο πριν καποια χρονια.Θεωρω συναδελφοι οτι ηρθε η ωρα να δωσουμε τα δαση σε μια νεα δασικη υπηρεσια επανδρωμενη με τους 5500 συμβασιουχους αιχμαλωτους μας!ετσι κι αλλιως οτι και να κανουμε εμεις, οσο αιμα και να δωσουμε ειναι δεδομενο οτι δεν θα μεινει δεντρο ορθιο σε ολη την ομορφη πατριδα μας.Νομιζω οτι το μελλον προβαλλει τοσο δυσοιωνο και εννοω σε προσληψεις,μισθους,επιφυλακες,υλικοτεχνικη υποδομη που το πιο υγιες που εχουμε να κανουμε ειναι να ασχολουμαστε μονο με αστικα συμβαντα.Ετσι και τα ψιχουλα που παιρνουμε για την εργασια μας θα ειναι πιο ορθολογικα.Οπως και το 80 τοις εκατο των συναδελφων που κανουν δευτερη εργασια δεν θα κινδυνευουν απο την απειλη του 12ωρου.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!
 
 
ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ !
.
ΜΥΝΗΜΑ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
μην περιμενεις ερμε πυροσβεστη απο δαυτους στηριξη και αναγνωριση της δουλειας σου.αυτοι θελουν αιχμαλωτους χαμαληδες στο τζαμπα.ο τζαμπας ομως πεθανε....στα πηραν ολα δεν σου αφησαν τιποτα.δεν εχεις να χασεις τπτ αλλο πια.πουλα το τομαρι σου ακριβα και στο τελος θα κερδισεις αυτο που σου κλεβουνε οι ανθρωποαπατεωνες....οπως ειπε και ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ το 1821 ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ
.
.ΧΩΡΙΣ  ΣΧΟΛΙΑ ! 


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις