Ημερομηνία01-07-2009
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΡΙΤΣΑ

 
  Σε αυτούς που οφείλουμε!!
 
 Το μήνυμα ενός αγαπητού συναδέλφου Αξιωματικού του Π.Σ. και επισκέπτη της ιστοσελίδας μας έφερε ακόμη μία φορά μπροστά στο χρέος και την τιμή που οφείλουμε σε όλους αυτούς που φρόντισαν πριν από εμάς για μας να έχουμε το δικαίωμα του συνδικαλισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα και την δυνατότητα να μπορούμε να αγωνιζόμαστε για καλύτερες συνθήκες εργασίας και κυρίως για την διαφύλαξη της προσωπικής και υπηρεσιακής μας αξιοπρέπειας.
   
  Μήνυμα συναδέλφου
 
« O Παναγιώτης ο Δρίτσας ήταν ο ποιό σημαντικός συνδικαλιστικός παράγοντας που πέρασε από το Π.Σ.. Η συμβολή του ήταν τεράστια και ανεκτίμητη στην δημιουργία και στην εδραίωση του συνδικαλισμού στο Π.Σ. Αγωνίστηκε σε δύσκολες εποχές και στάθηκε δίπλα σε όποιο συνάδελφο αγωνιζόταν κόντρα σ\' αυτούς που θέλανε το Π.Σ. λάφυρο μετά από κάθε εκλογική νίκη, παίζοντας πολιτικάντικα παιχνίδια στις πλάτες των εργαζόμενων στο Π.Σ. Πρέπει να τιμηθεί από το σύνολο των εργαζομένων στο Π.Σ.!!!! για την υποδειγματική συνδικαλιστική του δράση ».
       
 Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε περισσότερο στις μεστές και ουσιαστικές εκτιμήσεις του συναδέλφου για τον Παναγιώτη Δρίτσα, παρά μόνο ότι όλοι οι παλαιότεροι συνάδελφοι που αγωνίστηκαν για να έχουμε εμείς σήμερα καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαιώματα αξίζουν και τους οφείλουμε την μέγιστη αναγνώριση και τιμή για την συνεπή αγωνιστική τους στάση.
 Συνάδελφοι όπως ο Παναγιώτης Δρίτσας, ο Θύμιος Τσούνας, ο Νίκος Ζαγγανάς, ο Τσάκωνας Χρήστος που συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα και αρκετοί άλλοι άφησαν ανεξίτηλη την σφραγίδα τους για πάντα. Άφησαν όμως παράλληλα και μια πλούσια αγωνιστική παρακαταθήκη στους νεώτερους συναδέλφους τους για να συνεχίσουν το αγώνα τους.   
 Η Ε.Α.Κ.Π. τουλάχιστον έχει συμπεριλάβει μέσα στις μελλοντικές προγραμματισμένες δραστηριότητες και εκδηλώσεις της μία ειδική τιμητική εκδήλωση για τους παλαίμαχους αγωνιστές του συνδικαλιστικού μας κινήματος.    
   Μέγιστη όμως τιμή για αυτούς και προσδοκία τους συνάμα είναι να συνεχίσουμε επάξια και με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα το αγώνα τους όλοι εμείς οι σημερινοί εργαζόμενοι του Π.Σ.
 Ο σημερινός δύσκολος αγώνας της Ε.Α.Κ.Π. που και οι προαναφερόμενοι ήταν ιδρυτικά της στελέχη, η απήχηση που έχει στους εργαζόμενους, τα καλά αποτελέσματα που έχει φέρει με τις παρεμβάσεις της για κάθε εργασιακό ζήτημα και προς κάθε κατεύθυνση, το δίκτυο ενημέρωσης που έχει δημιουργήσει για τους εργαζόμενους είναι για αυτούς η μέγιστη ικανοποίηση ότι ο αγώνας τους δεν πήγε χαμένος.
 Είναι σίγουρο ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ακόμη για να πετύχουμε ότι αυτοί και εμείς όλοι ονειρευτήκαμε. Δηλαδή να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι ένα πανελλαδικό συνδικαλιστικό όργανο κυριολεκτικά αποκούμπι τους και συμπαραστάτη τους και όχι όργανο της κάθε κυβέρνησης για την υπονόμευση των συμφερόντων τους όπως το έχουν καταντήσει εναλλάξ εδώ και μία δεκαετία οι δύο παρατάξεις Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και Π.Α.Σ.Κ. Π. 
 Θα πετύχουμε όμως!! Το έχουμε υποσχεθεί στους παλαίμαχους αγωνιστές και στους εαυτούς μας ότι με οδηγό τις αρχές που διέπουν την δράση της Ε.Α.Κ.Π. έτσι όπως αυτές χαράχτηκαν από την ίδρυση της και επαναβεβαιώθηκαν για ακόμη μία φορά και στην Πανελλαδική της Ολομέλεια τον Ιανουάριο του 2009 με την βοήθεια των εργαζομένων και με την συνειδητή τους συμβολή θα αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ του αγωνιστικού συνδικαλισμού για να μην αποτελεί ποτέ ποια λάφυρο το Π.Σ. για κανέναν άλλα ούτε να παίζονται παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων του.
 Αγαπητέ συνάδελφε όλοι χωράμε και μπορούμε να προσφέρουμε στην υπόθεση αυτή κανείς δεν περισσεύει, για τον λόγο αυτό η Ε.Α.Κ.Π. απευθύνει συνεχώς κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να συμβάλουν ώστε να δυναμώσει η παρουσία της σε κάθε Πρωτοβάθμιο Σωματείο και σε όποιο σωματείο δεν υπάρχει Ε.Α.Κ.Π. να πάρουν πρωτοβουλία οι εργαζόμενοι να την δημιουργήσουν. 
 Είναι υπόθεση όλων λοιπόν και όσο γρηγορότερα το συνειδητοποιήσουμε τόσο καλύτερα για όλους μας. Σ΄ ευχαριστούμε για την αφορμή και την πρόταση.    


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις