Ημερομηνία23-06-2009
ΠΕΝΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ - ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

1ο ΕΡΩΤΗΜΑ 
 
 
Μπράβο παλι παιδια, ειστε οαση, θα ήθελα ωα ρωτήσω κάτι, ειμαι σειρά του 99 αμετάθετος με αντικατασταση μονο μεταθεση και τοπο συμφεροντων …………………….ηρθαν 2 καινουργιοι τωρα στο κλιμάκιο.αν ερθει μετάθεση τωρα πως μπορω να την κοψω γιατι αλαξε η οικογενιακη κατασταση χωρις ομως να κλεισω το παραθυρο στο να παω στο μελον λαρισα,ευχαριστω
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
Αγαπητέ συνάδελφε μπορείς να κάνεις αίτηση προς το υπηρεσιακό συμβούλιο που να δηλώνεις τις προθέσεις σου ότι δηλαδή στην παρούσα φάση δεν επιθυμείς για προσωπικούς λόγους να μετατεθείς προς τον τόπο συμφερόντων σου( ίσως προλαβαίνεις ακόμη γιατί στο υπηρεσιακό συμβούλιο γίνεται σφαγή με τις φετινές μεταθέσεις και ακόμη δεν μπορούν να εκδώσουν αποφάσεις). Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια και κάθε χρόνο. Εάν υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι με τον ίδιο τόπο συμφερόντων που θα θέλουν να μετακινηθούν το κενό δεν θα μπορεί να μένει ακάλυπτο για να σε περιμένει. Πρέπει να διαλέξεις λοιπόν ποιος τόπος συμφερόντων σε εξυπηρετεί περισσότερο και αν τελικά περάσουν οι τροποποιήσεις του κανονισμού να το δηλώσεις ποιόν από τους δύο θέλεις. 
 
                                                  --------------------------------------
 
 
2Ο ΕΡΩΤΗΜΑ
 
καλησπερα
θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με τις Αιμοδοτικες Αδειες τι ησχυει??, μπορει ο εκαστοτε γιατρος της υπηρεσιας να μην τις εγκρινει ??? με την δικαιολογια οτι δεν εδωσες αιμα στην τραπεζα του σωματος??. Μπορω να ενημερωθω για το θεμα και πως να κινηθω για να εγκρινει ο γιατρος τις Αιμοδοτικες!!!!!!

Ευχαριστω
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
 Η αιμοδοτική άδεια δίνεται σε όποιον προσφέρει αίμα σε εθελοντική βάση και δεν γίνεται διαχωρισμός σε ποια τράπεζα αίματος το έδωσες. Καταθέτεις την βεβαίωση αιμοδοσίας στην υπηρεσία σου και αιτήσε την αιμοδοτική άδεια που δικαιούσαι. Εάν υπάρχει άρνηση ή αμφισβήτηση από οποιονδήποτε υποβάλεις αναφορά παραπόνων για το γεγονός αυτό προς την διοίκηση σου.     
 
                                 ---------------------------------------------------------
 
 
3ο   ΕΡΩΤΗΜΑ 
 
ΚΥΡΙΟΙ
ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ …… ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΔΑΣΚΑΛΑ. Ο ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ……………….. ΑΙΓΑΙΟΥ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΑΣ ΛΟΓΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ: ΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ(ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ...ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ)ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ (ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟΣΠΑΣΗ)ΑΘΗΝΑ; 100 ΤΟΙΣ 100; ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ (ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΙΧΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ)ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΘΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ. ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΣΙΣΤΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕ ΜΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΛΕΣ. ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΘΕΣΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΟ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ .ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΕΛΩ ΣΤΑ 30 Η 40 ΣΑΣ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΚΑι νομιζω οτι η συνυπηρετηση με ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΕΛΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΝΕ ΙΣΟΤΗΤΑ.
 
 
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ 
 
 Αγαπητή επισκέπτρια οι αμοιβαίες μεταθέσεις διέπονται προς το παρόν από το άρθρο 15 παρ. 3
 
3. Οι μεταθέσεις για συνυπηρέτηση των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος με τη σύζυγό τους δημόσιο υπάλληλο ενεργούνται μόνο στις περιπτώσεις που επιτρέπουν οι διατάξεις του άρθρου 7 παράγρ. 4 του Ν. 287/76 (Α' 78) κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου και μόνο όταν αποδεδειγμένα δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η συνυπηρέτηση από την υπηρεσία της συζύγου του. Ο υπάλληλος που μετατέθηκε σε Υπηρεσία για συνυπηρέτηση με την/τον σύζυγό του για όσο διάστημα υπηρετεί εκεί δεν λαμβάνει μόρια λογιζόμενης της πόλης αυτής ως πόλης συμφερόντων του (Π.Δ. 86/2005)
 
 Θα ήμασταν οι τελευταίοι που δεν θα συμφωνούσαμε με τις διαπιστώσεις σας αν και την αθλιότητα την δημιουργεί όχι ο θεσμός που αποτελεί με τις όποιες αδυναμίες του μία κατάκτηση, αλλά όλοι αυτοί οι αιρετοί συνδικαλιστικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες που έναν θεσμό όπως είναι ο κανονισμός μεταθέσεων τον έχουν κάνει από κοινού κουρελόχαρτο με τι παράνομες και τις ρουσφετολογικές αποφάσεις που παίρνουν. Σημειωτέον ότι έπρεπε μέχρι 15 Ιουνίου να έχουν ήδη εκδοθεί οι τακτικές μεταθέσεις για το 2009 αλλά καθυστερούν γιατί ακόμη μαγειρεύουν τα ρουσφέτια και τις αδικίες που θα κάνουν για ακόμη μία φορά.
 
  Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται άμεση λύση όσον αφορά την συνυπηρέτηση και με δεδομένου τα εμπόδια που και εσείς αναφέρατε δεν υπάρχει. Εάν όμως ο συνάδελφος αρραβωνιαστικός σας έχει ως τόπο συμφερόντων την Αθήνα θα μπορούσε να μετατεθεί με τις τακτικές μεταθέσεις αφού στα Νησιά του ………… Αιγαίου μετατέθηκαν νέοι συνάδελφοι. Εάν δεν είναι τόπος συμφερόντων η Αθήνα τότε αυτό θα μπορούσε να γίνει με την τέλεση του γάμου ή με την ισχύ των τροποποιημένων διατάξεων του κανονισμού όποτε αυτές γίνουν για να έχει το δικαίωμα στις επόμενες τακτικές μεταθέσεις. Μία άλλη λύση είναι να δώσει εξετάσεις για την σχολή Ανθυποπυραγών και εάν περάσει να έρθει στην Αθήνα για το διάστημα των τριών χρόνων της φοίτησης στην σχολή και στην συνέχεια κατά το δοκούν.
 
                                     -------------------------------------------------------- 
   
 
4ο    ΕΡΩΤΗΜΑ  
.
Καλησπέρα σας. Γράφω για ένα θέμα του συζύγου μου, ο οποίος είναι νέος υπάλληλος της τελευταίας σειράς σε υπηρεσία της παραμεθορίου και εξαναγκάζεται σε υπηρεσία γραφείου. Διάβασα και το σχετικό ερώτημα άλλου ομοιοπαθούντα (http://www.old.eakp.gr/view.php?type=faq&show=751), με την απάντησή σας. Ήθελα να ρωτήσω τι τρόπους ή μέσα αντίδρασης έχουμε. Να διευκρινίσω πως δε λήφθηκε υπόψη ούτε το γεγονός ότι ο σύζυγός μου είναι ο μόνος παντρεμένος από τους νεοδιορισμένους και επομένως ο μόνος με ιδιαίτερο λόγο να ζητάει την 24ωρη βάρδια ώστε να έχει τη δυνατότητα να επιστρέφει σπίτι στο ενδιάμεσο και όχι να παραμένει υποχρεωτικά στην πόλη της υπηρεσίας, αντίθετα με παλαιότερους συναδέλφους που έχουν καταγωγή από τον τόπο ή νέους συναδέλφους που έχουν ήδη ενοικιάσει κατοικία, και επομένως δεν έχουν πρακτικό κώλυμα για 8ωρη πρωινή εργασία. Παρόλα αυτά εξαναγκάζεται ουσιαστικά να παραμείνει μόνιμα στον συγκεκριμένο τόπο, με δυνατότητα επιστροφής στο σπίτι μόνο με άδεια, ενώ έχει δεχθεί και σχόλια/υποδείξεις να προχωρήσουμε σε \"αναγκαστική\" συνυπηρέτηση, καθώς οι ανώτεροί του εκμεταλλεύονται το γεγονός πως είμαι κι εγώ δημόσιος υπάλληλος. Με συγχωρείται αν σας κούρασα, περιμένω τις απαντήσεις σας, ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ   ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
Αγαπητή επισκέπτρια το ίδιο ισχύει και για τον σύζυγο σας, άσχετα με τις υποδείξεις για συνυπηρέτηση και ότι άλλο θα μπορούσε να γίνει για να είστε μαζί, είναι δικαίωμα του συναδέλφου ως νεοδιόριστου να ζητήσει με αναφορά του την τοποθέτηση του στην Βάρδια προκειμένου να αποκτήσει την επαγγελματική εμπειρία που είναι απαραίτητη για την εκτέλεση των καθηκόντων του για τα οποία έδωσε όρκο και θα κριθεί σε δύο χρόνια εάν τα εκτελεί σωστά ή όχι προκειμένου για την μονιμοποίηση του. Ουδείς νομιμοποίητε αυτό να το παραβλέπει και να καθιστά νέο υπάλληλο ανίκανο να είναι σε θέση να εκτελέσει τα πυροσβεστικά του καθήκοντα και να θέτει έτσι σε κίνδυνο την δική του ασφάλεια αλλά και την ασφάλεια των ελλήνων πολιτών.
 Αρχικά υποβάλει αναφορά σε αυτήν την βάση και εάν δεν ικανοποιηθεί στην συνέχεια υποβάλει αναφορά παραπόνων προκειμένου να ελεγχθεί από τον αμέσως επόμενο ( Περιφερειακό Διοικητή κ.λ.π).  Σημειωτέον ότι στην αναφορά θα γίνεται μνεία μόνο για το θέμα της βούλησης του συναδέλφου να τοποθετηθεί στην βάρδια για την επαγγελματική του ολοκλήρωση και τίποτε άλλο.
 
Εάν συνταχθεί πριν την υποβολή της ας μας σταλεί με e- mail .
 
                          -----------------------------------------------------------------------------
 
5o  ΕΡΩΤΗΜΑ
 
ΕΧΩ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΤΟ 2001 ΜΕ ΤΗΝ 68η ΣΕΙΡΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ. ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΣΤΗΝ ΔΠΥ …………………. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2002 ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣΗΛΘΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΣΑΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΥ ……………… ΟΠΟΥ ΤΟ 2005 ΔΗΛΩΣΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΜΟΥ. ΤΟ 2005 ΔΗΛΩΣΑ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟ ΠΚ …………………………. ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ 15 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 4 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2009 Ή ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 62η ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ;
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
 Αγαπητέ συνάδελφε αίτηση μετάθεσης δεν μπορείς να υποβάλεις γιατί ήδη η δήλωση του τόπου συμφερόντων σου θεωρείτε αίτηση.  Τώρα εάν θα φύγεις από την υπηρεσία που υπηρετείς λόγω ότι ήρθαν 15 νέοι συνάδελφοι και λόγω ότι υπάρχουν 4 κενά στον τόπο συμφερόντων σου αυτό είναι σχετικό για τους παρακάτω λόγους:
·                Εάν υπάρχουν κενά στην υπηρεσία που υπηρετείς και μετά την τοποθέτηση των 15 νέων πυροσβεστών υπάρχει το ενδεχόμενο η υπηρεσία να μην σε μετακινήσει γιατί δεν είναι ρητή και υποχρεωτική η διάταξη που προβλέπει την δυνατότητα της μετάθεσης σου εάν προσληφθεί κάποιος στην υπηρεσία σου.  
·                Αφού τα κενά της υπηρεσίας που έχεις τόπο συμφερόντων είναι τέσσερα, εάν υπάρχει βούληση από την υπηρεσία να τα καλύψει όλα θα πρέπει να έχεις σειρά αρχαιότητας έναντι άλλων συναδέλφων που έχουν τον ίδιο τόπο συμφερόντων.
·                Και η αρχαιότητα όμως είναι σχετική γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες μας στα μαγειρέματα των τακτικών μεταθέσεων του 2009 υπάρχει το ενδεχόμενο να βάλουν ποσόστωση οδηγών μάχιμων, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί κάποιος που είναι αρχαιότερος και είναι οδηγός να μην μετακινηθεί γιατί μπορεί να έχει έλλειψη η υπηρεσία από οδηγούς και να μετατεθεί νεότερος μάχιμος ή και αντίστροφα. 
 
Αυτά όσον αφορά τα εμπόδια αγαπητέ συνάδελφε, αλλά υπό λογικές συνθήκες με τα δεδομένα που μας ανέφερες 15 προσλήψεις σε σχέση με τα 4 κενά πρέπει να μετατεθείς.


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις