Ημερομηνία29-04-2009
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ - ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ - ΔΑΣΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ Κ.Λ.Π

 ΕΡΩΤΗΜΑ
 
 Συνάδελφοι της ΕΑΚΠ θα ήθελα εάν γνωρίζετε να με ενημερώσετε τι γίνεται με τις ώρες της περυσινής αντιπυρικής περιόδου, τα εκτός έδρας και με το δασικό επίδομα εάν θα δοθεί φέτος ή θα το θάψουνε λόγω κρίσης!! Παρακολουθώ όλες τις παρεμβάσεις σας και μπορώ να πω ότι σε μεγάλο βαθμό καλύπτεται τις ανησυχίες πιστεύω όλων των πυροσβεστών βάζοντας την κυβέρνηση μπροστά στις ευθύνες της. Σας ρωτάω για τα συγκεκριμένα θέματα γιατί ακούγονται πολλά σενάρια και ξέρω ότι εσείς απαντάτε υπεύθυνα και δεν αναπαράγεται τις ράδιο αρβύλες που ακούγονται συνεχώς στις υπηρεσίες. Επίσης θα ήθελα να μας πείτε εάν υπάρχει κάποια απάντηση στην ερώτηση που κατατέθηκε στην βουλή για τις υπερωρίες στο υπουργείο εσωτερικών. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
.
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ 
 
 Αγαπητέσυνάδελφε κατ αρχήν σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου. Όσον αφορά τα ερωτήματα σου από ότι έχουμε πληροφορηθεί όχι φυσικά από τις ράδιο αρβύλες και χωρίς να μπορούμε να είμαστε σίγουροι 100% για τις πληροφορίες μας, τα πράγματα έχουν ως εξής:
  •                 Εγκρίθηκε ένα κονδύλι 4.000.000 ευρώ περίπου για την πληρωμή των 8ωρων που έγιναν στην βάση της διαταγής του Α.Π.Σ για την περσινή αντιπυρική περίοδο και για την πληρωμή των καθυστερούμενων εκτός έδρας. Τώρα εάν φθάνει το κονδύλι να καλύψει όλα τα 8ωρα που έγιναν και τα εκτός έδρας δεν το γνωρίζουμε. Για όσους συναδέλφους έκαναν πέραν των 10 8ωρων τον μήνα τα υπόλοιπα θα δοθούν σε ρεπό. Φυσικά στο θέμα αυτό η πίεση που άσκησε η ΕΚΑΠ άσχετα εάν δεν συμφωνεί με το πλαίσιο χορήγησης τους και από την αρχή το κατήγγειλε ως φθηνό δόλωμα για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών έφερε αποτελέσματα. Θα έχεις διαβάσει τι ειπώθηκε για το θέμα αυτό στην συνάντηση με στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών από την πλευρά της ΕΑΚΠ όταν ο υπουργός δήλωνε άγνοια για το θέμα. Η συνεχή πίεση της ΕΑΚΠ με τις παρεμβάσεις της και η δημοσιοποίηση των στοιχείων του προϋπολογισμού για το Π.Σ. με τις μεγάλες περικοπές στα θέματα της υπερεργασίας που έφερε στο προσκήνιο η ΕΑΚΠ   και δημοσιοποιήθηκε από αρκετές εφημερίδες έπαιξαν τον ρόλο τους.   
  •                 Για το επίδομα της αντιπυρικής περιόδου μέχρι στιγμής δεν έχει βγει καμία απόφαση, είναι γεγονός σύμφωνα με πληροφορίες μας ότι υπάρχει μία δυσκολία για την χορήγηση του μέχρι στιγμής όμως δεν έχει υπάρξει ξεκάθαρη απάντηση από το υπουργείο οικονομικών. Η ΕΑΚΠ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα φέρει το θέμα στο προσκήνιο και θα πιέσει την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή με στόχο πάντα να θεσμοθετηθεί ως επίδομα σε μηνιαία βάση έτσι όπως το έχει συμπεριλάβει στο πλαίσιο των αιτημάτων της.
  •                 Για την ερώτηση που έγινε από τέσσερεις βουλευτές του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Εσωτερικών για τις υπερωρίες στην βάση των στοιχείων της Ε.Α.Κ.Π. που έφερε στο φώς με τις δύο υπουργικές αποφάσεις δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία απάντηση και είναι πολύ πιθανόν όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν να μην απαντηθεί γιατί το θέμα είναι καυτή πατάτα και η κυβέρνηση είναι σε δύσκολή θέση τι απάντηση να δώσει. Mέχρι στιγμής έχει δοθεί μία απάντηση από το Γενικό Λογιστήριο στην αρχική παρέμβαση της ΕΑΚΠ με το υπ αρίθμ. 6/3/09 έγγραφο της για την χορήγηση υπερωριών βάση του Νόμου 3205/03 στο προσωπικό του ΤΕΑΠΑΣΑ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας την οποία θα σας την κοινοποιήσουμε μαζί με την απάντηση που θα δοθεί από την ΕΑΚΠ προς την αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου την 22η Μισθολογίου.
  •                 Με αφορμή τα ερωτήματα σου σχετικά με οφειλόμενες αποζημιώσεις και λόγω ότι έχουμε δεχτεί αρκετά e- mail από συναδέλφους για το ζήτημα των 176 ευρώ ενημερώνουμε λοιπόν τους συναδέλφους ότι έχουμε ζητήσει από τον Νομικό Σύμβουλο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. μία εμπεριστατωμένη και υπεύθυνη απάντηση πέραν των όσων γνωρίζουμε εμείς και έχει αναπαραχθεί στα Μ.Μ.Ε. Η απάντηση αναμένεται να δοθεί την Δευτέρα στις 4/5/09.    
Αυτά προς το παρόν συνάδελφε και σε αναμονή των νεοτέρων.
 
 
 


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις