Ημερομηνία25-04-2009
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

 
1Ο ΕΡΩΤΗΜΑ  
 
γεια σας, δεν μπορώ να βρω τις διαταγές σχετικά με τις άδειες που αφορούν προηγούμενα έτη δεν χορηγούνται λογω υπηρεσιακών αναγκών και συσσωρεύονται

π.χ έχω άδεια του 06  5 ημέρες
                  07  10ημερες
                  08  35ημερες
                  09  44ημερες
την άδεια του 06,07 την χάνω? με αγωνιστικούς χαιρετισμούς σας ευχαριστώ.
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
 Αγαπητέ συνάδελφε σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 99 του Π.Δ. 210/1992 (Κ.Ε.Υ.Π.Σ.) η κανονική άδεια όταν για οποιονδήποτε λόγο δεν χορηγείται μέσα στο αυτό ημερολογιακό έτος, χορηγείται το επόμενο έτος και μέχρι τέλος Μαρτίου. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 111    αναφέρεται ότι όταν οι άδειες (κανονική – βραχεία) δεν χορηγηθούν λόγω εξαιρετικών και εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών τότε επιτρέπεται ύστερα από πρόταση του Διοικητή ή προϊσταμένου του υπαλλήλου και απόφαση του Αρχηγού του Π.Σ. να προστεθούν αυτές στις αντίστοιχες άδειες του επόμενου έτους, όπως και γίνεται όλα αυτά τα χρόνια. Εάν λοιπόν οι άδειες δεν χορηγήθηκαν για τους παραπάνω λόγους δεν χάνονται. Πρέπει όμως και εσύ από την πλευρά σου στις αναφορές που υποβάλλεις με αίτημα τη χορήγηση οφειλόμενων αδειών, να ζητάς τις άδειές σου αναδρομικά από το τελευταίο έτος που υπολείπονται (στην περίπτωσή σου ξεκινώντας από το 2006 και έπειτα) ώστε να μη συσσωρεύονται σε βάθος χρόνου.      
 
                                       --------------------------------------------------------------
 
2Ο ΕΡΩΤΗΜΑ 
 
Συνάδελφοι καλημέρα. Παρακαλώ πολύ θα ήθελα να μου πείτε τι ισχύει για το ωράριο των πυροσβεστών που είναι στα γραφεία. Τί δικαιούνται και τι υπηρεσίες πρέπει να εκτελέσουν για να δικαιούνται τα πενθήμερα και τα νυχτερινά.(Έχουν προκύψει θέματα χορήγησης R σε συναδέλφους που εκτελούμε 24ωρη υπηρεσία και ο Δ/τής ενώ χορηγεί τα πάντα στους γραφείς, αυτοί δεν εκτελούν υπηρεσίες κανένα Σαββατοκύριακο και κάνουν ένα ή δύο νυχτερινά).
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
    Αγαπητέ συνάδελφε το ερώτημα που θέτεις έχει απαντηθεί με αφορμή ανάλογο ερώτημα συναδέλφου (βλέπε στην ενότητα «Απαντήσεις της Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις», την απάντηση που δόθηκε σε συνάδελφο από την Πελοπόννησο για θέματα αδειών, ωραρίου, επιφυλακών κ.λ.π. με ημερομηνία 16-7-2007) κάνε κλικ εδώ www.old.eakp.gr/view.php  Επιπρόσθετα δε σε ότι αφορά τους υπαλλήλους που υπηρετούν σε επιτελικές υπηρεσίες Α.Π.Σ., Π.Δ.Π.Υ. ,Δ.Π.Υ., Πυροσβεστική Ακαδημία, Γ.Α.Υ.Π.Σ., Ε.Τ.Υ.Π.Σ., Τ.Α.Υ.Π.Σ., Διαχείριση Χρηματικού, κατ’ εξαίρεση δικαιούνται της νυχτερινής αποζημίωσης όταν είναι σε νόμιμη ανάπαυση τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες και έχουν οριστεί με ειδική διαταγή του Α.Π.Σ. σε επιφυλακή, σύμφωνα με τη Δ\γη Α.Π.Σ. υπ. αριθμ. 16454 Φ. 501.34/17-4-2001 «Απασχόληση και αποζημίωση πυροσβεστικού προσωπικού κατά τις νυχτερινές ώρες». Οι εν λόγω υπάλληλοι δικαιούνται νυχτερινή αποζημίωση  μέχρι 32 ώρες το μήνα (4 νυχτερινά).    
 
 
 
 
                               ------------------------------------------------------------------------
 
3ο ΕΡΩΤΗΜΑ 
 
Συναδελφε γεια σου μπορεις να μου πεις τι ισχυει για την υπηρεσια γραφειου? Ειμαι νεος υπαλληλος και δεχομαι πιεσεις απο τον διοικητη να αναλαβω την γραματεια και δεν επιθυμω. πως μπορω να το αποφυγω ευχαριστω.
 
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ 
 
 Αγαπητέ συνάδελφε κατ αρχήν σου ευχόμαστε καλή πορεία στο Π.Σ.  Πρέπει επίσης να γνωρίζεις ότι για κάθε ζήτημα που έχει να κάνει με την οργανωτική δομή και την λειτουργία του Π.Σ. το τι ισχύει μπορείς να το βρεις στο Κ.Ε.Υ.Π.Σ. που σου δόθηκε στην σχολή πυροσβεστών. Το ζήτημα που θέτεις αποτελεί ένα από τα μεγάλα ζητήματα του σώματος για τον λόγο ότι από την στιγμή που δεν υπάρχει διαχωρισμός διοικητικού και επιχειρησιακού προσωπικού άρα και αντίστοιχες προσλήψεις για κάθε τομέα, ο τομέας του διοικητικού επανδρώνεται σε βάρος του επιχειρησιακού. Θα διάβασες την πρόσφατη παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. για το θέμα αυτό προς το Υπουργείο Εσωτερικών και θα διαπίστωσες το μέγεθος του προβλήματος. Ο διαχωρισμός με αντίστοιχες προσλήψεις είναι ένα από τα βασικά αιτήματα που προβάλει χρόνια τώρα η Ε.Α.Κ.Π. στα πλαίσια της Αναδιοργάνωσης του Π.Σ.  
 Όσο αφορά για τις πιέσεις που αντιμετωπίζεις, ως νέος υπάλληλος έχεις το ποιο μεγάλο αβαντάζ για να τις αποφύγεις από την στιγμή που δεν έχεις αποκτήσει την εμπειρία που σου είναι απαραίτητη για την επαγγελματική σου ολοκλήρωση στον επιχειρησιακό τομέα για τον οποίο βασικά προσλήφθηκες και εκπαιδεύτηκες. Αυτό λοιπόν τον λόγο θα επικαλεστείς με σχετική Δ.Υ. αναφορά παραπόνων εάν δεν εισακουστούν οι προφορικές επισημάνσεις σου.                        
 
 
 


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις