Ημερομηνία12-02-2009
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΣΕ ΤΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ- ΩΡΑΡΙΟ - ΔΑΣΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο  
 
Είμαι νέος συνάδελφος και εάν σας είναι εύκολο θα ήθελα να με ενημερώσετε σχετικά με τις μισθολογικές προαγωγές, πότε και πως δηλαδή χορηγούνται, σας ευχαριστώ.  
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
Αγαπητέ συνάδελφε για τις μισθολογικές προαγωγές η Ε.Α.Κ.Π. είχε εκδώσει ειδικό φυλλάδιο από την ημέρα που έγιναν οι τελευταίες τροποποιήσεις και οριστικοποιήθηκαν στην μορφή που ισχύουν και σήμερα το 2002 με τροπολογία προσθήκη στον Νόμο 2838/2000, σε παραπέμπουμε λοιπόν σε αυτό κάνοντας κλικ εδώ :  www.old.eakp.gr/pdf/misthologikesproagoges.doc   και όσον αφορά το πώς χορηγούνται οι μισθολογικές προαγωγές, σε ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία μέσω της διαχείρισης χρηματικού χωρίς καμία δική σου ενέργεια σου χορηγεί με μία μικρή καθυστέρηση δύο περίπου μηνών αναδρομικά την μισθολογική προαγωγή που δικαιούσαι. Απλά το μόνο που χρειάζεται από εσένα είναι να παρακολουθείς τις χρονολογίες που δικαιούσαι την επόμενη μισθολογική προαγωγή μήπως και γίνει κάποιο λάθος.  
 
 
ΕΡΩΤΗΜΑ 2Ο  
 
Συνάδελφοι της Ε.Α.Κ.Π. συγχαρητήρια για τον αγώνα που κάνετε και την πληροφόρηση που μας παρέχεται. Είμαι νέος χρήστης του ιντερνετ και βλέποντας την δουλειά που έχετε κάνει για την ενημέρωση των πυροσβεστών έμεινα άφωνος. Έχετε καλύψει τομείς που δεν το έχουν κάνει ούτε οργανωμένες υπηρεσίες εντεταλμένες για τον σκοπό αυτό. Πρέπει να σας πω από τις περιηγήσεις που έκανα σε πολλές ιστοσελίδες και ιδίως πυροσβεστικού περιεχομένου ότι διέκρινα την τεράστια διαφορά της ιστοσελίδας σας από το ποιοτικό περιεχόμενο που υπάρχει σε αυτή και που αφορά εμάς τους πυροσβέστες και δεν ξεγελάστηκα από τα φρου- φρου και το λαμπερό ντιζάιν άλλων ιστοσελίδων που είναι γεμάτα από κουιζ, διαφημίσεις  προϊόντων και ακατάσχετο κουτσομπολιό μεταξύ αμπελοσόφων του Π.Σ. και γενικότερα. 
 Εκτιμώ βέβαια ότι υπάρχει και για σας αρκετό περιθώριο ακόμη για ανανέωση της ιστοσελίδας σας αλλά διαβάζοντας τα ντοκουμέντα της πανελλαδικής σας συνδιάσκεψης κατάλαβα ότι το οικονομικό βάρος που σηκώνεται για όλον τον αγώνα που κάνετε είναι δυσβάσταχτο. Για να μην σας αγχώσω όμως γιατί βλέπω στις απαντήσεις που δίνεται την ευαισθησία που κρύβεται μέσα σας από το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζεται την κάθε ερώτηση ή πρόταση που σας απευθύνει ο οποιοσδήποτε, εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να μην ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ παραπάνω για φρου και αρώματα αλλά να μείνετε αμετακίνητοι στις αρχές σας και στην δράση σας και να μας παρέχεται αυτήν την πλούσια ενημέρωση που χρόνια τώρα από ότι διαπιστώνω κάνετε.
 Οφείλω να σας πω ότι επιθυμία μου είναι να μου δώσετε την δυνατότητα εάν εσείς το κρίνεται ότι αυτό μπορεί να γίνει ώστε να προσφέρω και εγώ στον αγώνα της Ε.Α.Κ.Π. και να βοηθήσω στην καλύτερη οργάνωσή της στα πρωτοβάθμια σωματεία που έχετε βάλει ως στόχο στην συνδιάσκεψη σας. Υπηρετώ στην Π.Υ. ………..  και τα στοιχεία μου είναι στην διάθεση σας και για όποιους άλλους συναδέλφους της περιοχής μου έχουν τις ίδιες αγωνίες με μένα.
 Συνεχίστε τον αγώνα σας, είμαστε μαζί σας εκατοντάδες πυροσβέστες που δεν επηρεάζονται από την σκόπιμη και βρώμικη προπαγάνδα που κάνουν σε βάρος σας οι άλλες παρατάξεις για να κρύψουν τις ευθύνες που έχουν για το κακό μας το χάλι. Μπορεί να αργήσαμε λίγο να ξυπνήσουμε αλλά δεν έχουμε καμία διάθεση να ξανα πέσουμε στον λήθαργο που μας είχαν βάλει και που θέλουν να μας ξανά βάλουν.  
 Κλείνοντας θέλω να υποβάλω και εγώ μία ερώτηση που εκτιμώ ότι είναι εύκολο να μου απαντήσετε γιατί έχω ακούσει από άλλους συναδέλφους ότι υπάρχει στην ιστοσελίδα σας αλλά δεν ξέρω που θα το βρω σχετικά με το καθεστώς των επιφυλακών και τι δικαιούται ο υπάλληλος από το κυλιόμενο ωράριο είτε αυτό είναι 8ωρο ή 24ωρο.
 Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας συνάδελφοι της ΕΑΚΠ και καλή δύναμη.  
 
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ  ΕΡΩΤΗΜΑ
 
 Αγαπητέ συνάδελφε σε ευχαριστούμε και για τα καλά σου λόγια και για την κατανόηση σου. Τα είπες όλα και για εμάς απομένει μόνο να σου πούμε ότι :
1ονΓια το σκέλος της ανανέωσης της ιστοσελίδας μας συμφωνούμε κα εμείς με τις διαπιστώσεις σου απλά θέλουμε να τονίσουμε ακόμη μία φορά ότι η οποιαδήποτε ενέργεια της ΕΑΚΠ έχει οικονομικό κόστος που το επιβαρύνονται αποκλειστικά τα στελέχη της και δεν υπάρχει κανένα ταμείο από συνδρομές μελών όπως έχουν οι πρωτοβάθμιες ενώσεις και η Ομοσπονδία. Άρα λοιπόν όπως σωστά διαπίστωσες στα πλαίσια των οικονομικών μας δεδομένων δίνουμε πρώτα από όλα βάση στην ουσία του περιεχομένου και στην ασφάλεια της ιστοσελίδας και όταν υπάρχει η δυνατότητα κάνουμε ένα βήμα ποιο πέρα. Με αφορμή το θέμα αυτό η Ε.Α.Κ.Π. οφείλει για μία ακόμη φορά να τονίσει την πολύτιμη βοήθεια του Νίκου Φιλιπόπουλου στο στήσιμο της ιστοσελίδας που εκτός των άλλων επαγγελματικών ασχολιών του η εθελοντική  ενασχόληση του με το Π.Σ. αντιπροσωπεύει την ποιο υγιή και ουσιαστική έκφραση του εθελοντισμού στο Π.Σ..  Υποσχόμαστε όμως θα προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο στον εκσυγχρονισμό της ιστοσελίδας μας.    
 2ον Για το θέμα των επιφυλακών σε παραπέμπουμε  στο άρθρο που γράφτηκε στο 2ο τεύχος της Φωνής του Πυροσβέστη κάνε κλικ εδώ :www.old.eakp.gr/index.php και στις απαντήσεις που έχουν δοθεί κατά καιρούς για παρόμοια ερωτήματα μέσω της ιστοσελίδας.  
3ον  Για το ζήτημα των πρόσθετων αποζημιώσεων και των ρεπό από την εφαρμογή του κυλιόμενου ωραρίου σε παραπέμπουμε στους συγκριτικούς πίνακες που έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα μας κάνε κλικ εδώ:www.old.eakp.gr/view.php και σε ένα σχετικό άρθρο στο 3ο τέυχος της "Φωνής του πυροσβέστη" κάνε κλικ εδώ: www.old.eakp.gr/index.php
 
ΕΡΩΤΗΜΑ 3ο  
 
Συνάδελφοι κάτι ακούστηκε για την 3η δόση του δασικού επιδόματος είναι αλήθεια;
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
 Αγαπητέ συνάδελφε σύμφωνα με την σημερινή πληροφόρηση ( 12/2/09 ) της Ε.Α.Κ.Π . η 3η δόση επιτέλους θα καταβληθεί την ερχόμενη εβδομάδα μάλλον την Τετάρτη ή την Πέμπτη.
Λέμε επιτέλους για να σταματήσουν πλέον αυτά τα καθημερινά τηλεφωνήματα που δεχόμασταν εδώ και τρείς μήνες τώρα από δεκάδες συναδέλφους. Φυσικά συνάδελφε είναι ένα ζήτημα αυτή η σπουδή όλων μας με τα 500 ευρώ. Με την μεγάλη καθυστέρηση της καταβολής του το έκαναν να μοιάζει η μεν κυβέρνηση σαν μία επιπλέον παροχή ή δε της Ε.Α.Π.Σ. σαν νέα κατάκτηση τους μετά από τους κοπιώδης αγώνες μέσω των εγγράφων της.
 Βρίσκουν και παίζουν όμως συνάδελφε και οι μεν και οι δε. Η μεγάλη ανάγκη βλέπεις όλων μας με τόσα δάνεια και υποχρεώσεις που μας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο. Από την μία η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων που εφαρμόζεται χρόνια τώρα και από την άλλη η μόνιμη αδράνεια των συνδικαλιστικών οργάνων μας έφεραν στο σημείο να παρακαλάμε για το αυτονόητο και όχι για ότι μας αξίζει για να ζήσουμε ποιο ανθρώπινα. Δεν βγάζουν λέξη για την μείωση του εισοδήματος από την μείωση των πραγματικών μας αποδοχών, την εκμετάλλευση της απλήρωτης υπερεργασίας, την τρομακτική αύξηση στις τιμές χιλιάδων καταναλωτικών προϊόντων, την μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων στις δαπάνες για την υγειά και την παιδεία. Δεν βγάζουν κουβέντα για την καταλήστευση των ταμείων μας και την υπονόμευση των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, άφησαν σε γνώση τους να εξανεμιστούν από τα ταμεία μας 8.000.000.000 δρχ.!!  περίπου σε επενδύσεις με αμοιβαία κεφάλαια δικό μας ζεστό χρήμα και κόπτονται καιρό τώρα για την Τρίτη δόση του επιδόματος. Παρακαλάνε για την λειτουργία του ταμείου Αλληλοβοηθείας που θέσπισε η κυβέρνηση με τον νόμο 3511/06 για να κάνει κοινωνική πολιτική με τα δικά μας λεφτά ο εκάστοτε υπουργός , όπως επέτρεψαν να γίνει το ίδιο με την εφάπαξ εισφορά που μας παίρνουν κάθε Χριστούγεννα για τα ορφανά των Σ.Α. . Δεν βγάζουν κουβέντα για τις αναξιοκρατικές αλλαγές στον κανονισμό των προσλήψεων και των μεταθέσεων, και τις εκατοντάδες παρανομίες στις μετακινήσεις και αναγάγουν το θέμα των κρίσεων σαν το ύψιστο ζήτημα του Π.Σ. Ένα σύστημα κρίσεων που είναι αποτέλεσμα της στρατικοποίησης του Π.Σ. και με την βούλα του νόμου πλέον 3511/06 που στήριξαν και στηρίζουν και σαν τέτοιο δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ αξιοκρατικό αφού τα κριτήρια του δεν βασίζονται στα επαγγελματικά προσόντα αλλά στην ικανότητα που αναπτύσσει ο καθένας για να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών σε βάρος των πυροσβεστών και φυσικά να έχει δείξει απτά παραδείγματα υποταγής και ικανότητας να ελίσσεται σε κάθε περίπτωση. Επειδή όμως συνάδελφε μας έδωσε αφορμή το ερώτημα σου και παρασυρθήκαμε γιατί το ποτήρι ξεχείλισε από την υποκρισία που είναι διάχυτη παντού το κλείνουμε εδώ αλλά δεσμευόμαστε ότι σύντομα θα βάλουμε τα πράγματα την θέση που τους πρέπει . 
 Αυτά για την ώρα και καλοφάγωτο !!!
 
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία      
 
 
 


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις