Ημερομηνία14-01-2009
ΔΥΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΑΚΠ 1ον ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ 2ον ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ 1η   
 
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε. Θα την ονόμαζα σαν το « φως στο τούνελ» που μας έχουν βάλει εδώ και χρόνια. Εγώ προσωπικά έχω βοηθηθεί και στο παρελθόν από την ενημέρωση σας, τώρα αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια σας αν γνωρίζεται φυσικά. Έχω τραυματιστεί εν ώρα υπηρεσίας, μήπως γνωρίζεται τι προβλέπεται για τους οικείους που συνοδεύουν τον υπάλληλο που τραυματίστηκε εν ώρα υπηρεσίας σε εκτός της περιοχής τους Νοσοκομείο; Κάτι άκουσα ότι ψηφίστηκε πρόσφατα αλλά δεν έχω περισσότερη ενημέρωση.  Ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας.  
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
Αγαπητέ συνάδελφε κατ΄ αρχήν σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και μας ευχαριστεί το γεγονός ότι έχεις βοηθηθεί από την δράση της Ε.Α.Κ.Π. αυτός είναι άλλωστε και ο στρατηγικός μας στόχος, να καταφέρουμε να δώσουμε λύση στα εργασιακά μας ζητήματα από όποια θέση και εάν μας τοποθετήσουν οι συνάδελφοι.
 Τώρα για το ερώτημα σου, ναι καλά άκουσες, έχει ψηφιστεί σχετική διάταξη που αφορά τους τραυματισθέντες εν ώρα υπηρεσίας και ρυθμίζει ζητήματα διαμονής και μετακινήσεων μέχρι δύο οικείων προσώπων του παθόντα εν ώρα υπηρεσίας . Σου παραθέτουμε αυτούσια την διάταξη και σου ευχόμαστε καλή ανάρρωση.
 
Νόμος 3731 / 2008 ΦΕΚ 263/ Α΄ 23- 12- 2008 
 
«Αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών
 
Άρθρο 30
 
Παράγραφος 10 
 
 « Σε περίπτωση νοσηλείας στρατιωτικού, αστυνομικού, πυροσβεστικού υπαλλήλου, λιμενικού, συνοριακού – φύλακα, ειδικού φρουρού, υπαλλήλου της αγροφυλακής και εποχικού δασοπυροσβέστη σε μονάδα εντατικής θεραπείας, συνέπεια σοβαρού τραυματισμού κατά την εκτέλεση υπηρεσίας του και ένεκα αυτής, το δημόσιο καλύπτει τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής μέχρι 60 ημερών, στον τόπο του νοσηλευτικού ιδρύματος ή πλησίον αυτού, στην ημεδαπή ή στην αλλοδαπή, δύο μελών της οικογένειας του παθόντος. Με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών , Οικονομίας, Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εμπορικής Ναυτιλίας , Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής καθορίζονται το ύψος των εξόδων ταξιδιού και διαμονής, ο δημόσιος φορέας του οποίου ο προϋπολογισμός βαρύνεται, τελικώς με την αντίστοιχη δαπάνη , οι προϋποθέσεις και η διαδικασία καταβολής των εξόδων στους δικαιούχους και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια .    »
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ 2Η  
 
EXETE AKΟΥΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕ? ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΥΡΟΝΟΜΟΙ ΣΤΑ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ?
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ
.
 Αγαπητέ συνάδελφε αυτό που λες έχει σχέση με το φημολογούμενο βαθμολόγιο, προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο. Υπάρχει επιτροπή στο Α.Π.Σ. που ασχολείτε με το θέμα αλλά δεν έχει ανακοινώσει τίποτε επίσημο. Μην προσδοκάς όμως ότι θα βγεις κερδισμένος από αυτό. Τίποτε δεν κάνει η πολιτεία από μόνη της εάν δεν έχει να κερδίσει από εσένα. Βασική στρατηγική του βαθμολογίου είναι η μεγαλύτερη παραμονή των υπαλλήλων στο σώμα.
 Αυτό που πρέπει να απαιτήσουμε ένα θέλουμε ανάκαμψη στα οικονομικά μας είναι η ικανοποίηση των οικονομικών μας αιτημάτων έτσι όπως τα θέτει η ΕΑΚΠ ( βλέπε θέσεις της ΕΑΚΠ ) και όχι μία μισθολογική προαγωγή δύο χρόνια γρηγορότερα η οποία θα παραμένει καθηλωμένη στα ίδια επίπεδα.
 
 
 
 
 
 
 
 


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις