Ημερομηνία02-10-2008
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ

   ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
 
 Αγαπητοί συνάδελφοι της Ε.Α.Κ.Π. κατ αρχήν συγχαρητήρια για τον όμορφο αγώνα σας και για την βοήθεια που μας προσφέρεται . Θα ήθελα εάν γνωρίζετε να μου δώσετε μία απάντηση τι γίνεται με την ειδική αποζημίωση, δηλαδή το ύψος του ποσού και πότε θα μας πληρώσουν, γιατί ακούγονται ένα σωρό σενάρια. Ευχαριστώ. 
 
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
 Αγαπητέ συνάδελφε κατ αρχήν για το θέμα της ειδικής αποζημίωσης η Ε.Α.Κ.Π. έχει πάρει ξεκάθαρη θέση με σχετική της ανακοίνωση όπως την εξέφρασε και στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και δεν την αναγνωρίζει ως αποζημίωση για την υπερεργασία μας αλλά την κατήγγειλε ως μία ακόμη προσπάθεια της κυβέρνησης για ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
 Η εξήγηση που έχει δοθεί οφ δε ρέκορντ για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν εκδώσει την διευκρινιστική διαταγή για το ύψος του ποσού κ.λ.π έχει να κάνει με το ότι και αυτή η αποζημίωση θα πληρωθεί ως εκτός έδρας και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να ανακοινωθεί επίσημα    
 
   Η Ε.Α.Κ.Π. δεν θα προβεί σε καμία επίσημη ενέργεια για το θέμα αυτό γιατί εάν το κάνουμε θα νομιμοποιούμε την αποζημίωση αυτή που είναι πέρα από κάθε έννοια εργατικού δικαίου, έγινε με σκοπό την εκμετάλλευση των εργαζομένων και για τον λόγο αυτό την καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή.     
 Για να σε βοηθήσουμε όμως αφού σε ενδιαφέρει το ζήτημα αυτό σου προτείνουμε να υποβάλεις το παρακάτω υπόδειγμα αναφοράς προκειμένου να σου δοθεί μία επίσημη απάντηση. Εάν σου δοθεί φυσικά.
 
 
 
 
 
Δ.Υ.                                                                                                    …………………    … / 10/ 2008
 
                                                                     Ο
 
                 ……….. ( ………) ………………. ……………………. Του ………………..
 
                                                                   Προς
                                                         Την Διοίκηση του              
                                                                 Ενταύθα
 
 
 
 
ΘΕΜΑ : « Χορήγηση ειδικής αποζημίωσης
 
Σχετ. : Η υπ. αριθμ. 35305 Φ. 507. 4 / 27-6-2008 διαταγή Α.Π.Σ.
 
 
 Σας αναφέρω ότι κατά το χρονικό διάστημα από 1-6-2008 μέχρι ….-….-2008 έχω εκτελέσει υπηρεσία πέραν του κανονικού ωραρίου στα πλαίσια της 35305 Φ.507.4/27-6-2008 διαταγής Α.Π.Σ.
Η παράγραφος 6 της ανωτέρω διαταγής αναφέρει ότι το ύψος της χορηγηθείσας ειδικής αποζημίωσης καθώς και η διαδικασία καταβολής θα γνωστοποιηθούν με νεότερη διαταγή του Α.Π.Σ.
 Λόγω ότι μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει γνώση σχετικής ενημέρωσης παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για το ύψος της ειδικής αποζημίωσης καθώς και για το χρονικό διάστημα που θα καταβληθεί.
   
 
                                                                                                                   ………….. …………. 
                                                                                                                              …………..
 
 
 


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις