Ημερομηνία02-08-2008
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΌ ΚΟΡΙΝΘΟ ΓΙΑ ΣΤΑΔΙΑ ΕΠΙΚΥΝΔΗΝΟΤΗΤΑΣ Κ.Λ.Π

ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
 .
Χαιρετίζω για άλλη μια φορά τις φιλότιμες προσπάθειές σας, αν και προέρχομαι από την Π.Υ. ............. στην οποία (και γενικότερα στον Νομό Κορινθίας) δεν έχουμε ευτυχίσει να έχουμε οποιαδήποτε μορφή συνδικαλισμού.
 Κάποιες σκέψεις να διατυπώσω για δράσεις εναντίον της εξόντωσης των πυροσβεστικών υπαλλήλων.
1. Είναι δυνατόν η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να εκδίδει τους πίνακες επικινδυνότητας κατά το δοκούν; Για παράδειγμα αύριο 01-08-2008 η πρόγνωση του καιρού για την Κόρινθο (www.meteo.gr) στις 15.00 δίνει 29 βαθμούς κελσίου 39% σχετική υγρασία και 6 μποφορ αέρα.
Είναι δυνατόν να βγαίνει επικινδυνότητα 4;
Αν είχε 35 C τί θα έπρεπε να δώσει 5- άρι;
Αν ναι με 40 C και 15% υγρασία τί θα έδινε 10-άρι;
Δεν μπορεί, ο βαθμός επικινδυνότητας θα πρέπει να βγαίνει με βάση με επιστημονικά μετεωρολογικά και μόνο στοιχεία και όχι βάση των ελλείψεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας ώστε να θέτουμε υπερωριακά τους πυροσβέστες σε υπηρεσία.
Θα πρέπει λοιπόν να ελέγξει κάποιος (η ΕΑΚΠ;)αυτούς που ανακοινώνουν τους εκάστοτε πίνακες.
(Αλήθεια έχετε παρατηρήσει ότι σε αργίες, σαββατοκύριακα και όταν υπάρχουν μεγάλες φωτιές, άσχετος του καιρού, ο σχετικός πίνακας γίνεται πιο πολύ με 4-άρια).
.
2. Η προωθούμενη σύμφωνα με τις ανακοινώσεις σας κατάργηση του \"αμετάθετου\" είναι δυνατόν να επηρεάσει και τις σειρές από 1996-2007 όπου σαφώς η προκήρυξη του διαγωνισμού έγραφε για πόλη προτίμησης και αμετάθετο;
Εάν ψηφιστεί τέτοιος νόμος είναι δυνατή η προσβολή του;
Μήπως θα έπρεπε από τώρα οι συνδικαλιστικές ενώσεις να κάνουν κάποια προεργασία προκειμένου να αντιμετωπίσουν τέτοιο ενδεχόμενό;
.
3. Σκέφτομαι σε κάποιο 4-αρι, όταν μου ζητηθεί να παραμείνω υπερωριακά στην υπηρεσία χωρίς την ύπαρξη κάποιου συμβάντος, να αποχωρήσω ισχυριζόμενος ότι η διαταγή που μου δίνεται είναι παράνομη, βασιζόμενος στον ΚΕΥΠΣ που αποτελεί Προεδρικό Διάταγμα και όχι μια διαταγή περί σταδίων που κάποιοι αυθαίρετα εξέδωσαν.
Για πιθανή τιμωρία μου δεν με πειράζει - αντέχω - αλλά θέλω να δω τι θα γίνει (90 ημέρες άδεια και άλλα τόσα ρεπό χωρίς προοπτική χορήγησης τους).
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
 
 Αγαπητέ συνάδελφε σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια επειδή όμως οι εξελίξεις τρέχουν και από κοντά και η Ε.Α.Κ.Π. με τα στελέχη της να σβήνουν φωτιές και να αγωνίζονται συνάμα συνδικαλιστικά, για τα ζητήματα που θέτεις θα δοθούν απαντήσεις με την πρώτη ευκαιρία πάντως για το θέμα των σταδίων επικινδυνότητας δεν είμαστε διατεθειμένοι να ψάξουμε για το τι συμβαίνει γιατί απλά όπως το έχουμε αναλύσει αρκετές φορές δεν δεχόμαστε ότι τα στάδια έχουν σχέση με την εργασιακή κατάσταση των πυροσβεστών και δεν πρέπει να αποτελούν αφορμή για υπερεργασία. .
 Βλέπε σχετικό άρθρο στο 2ο Τεύχος της Φωνής του πυροσβέστη « Επιφυλακή » και το υπόδειγμα αναφοράς για το ορισμό σε υπερεργασία βάση των σταδίων επικινδυνότητας που υπάρχει σε σχετική απάντηση σε συνάδελφο στις 23/ 7/ 07.
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία και την κατανόηση .
 
 
 


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις