Ημερομηνία13-03-2008
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
 
 ΤΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ (ΠΡΩΗΝ 3ος ΠΣ ΑΘΗΝΩΝ) ( ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΥΠΗΡΕΣΙΑ -ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ- ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ (ΛΟΓΙΚΟ ΛΟΓΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ) ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2001.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. 
 
 
 
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
 
   Η αναφορά που θα υποβάλλεις συνάδελφε θα πρέπει να απευθύνεται προς τη διοίκησή σου όπου θα ενημερώνεις για την κατάσταση που επικρατεί στο περιβάλλον εργασίας σε ότι αφορά την καθαριότητα και την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων προτρέποντας την για τις δικές τις ενέργειες. Εάν δεν πάρεις απάντηση θα επανέλθεις με νέα Δ.Υ. αναφορά. Με τον τρόπο αυτό θέτεις τους κύριους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους. 
   Όσο για την εκτέλεση υπηρεσίας δεν έχεις το δικαίωμα να μην κάνεις υπηρεσία αλλά να φέρεις σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρόνο τους υπεύθυνους αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους σε σχέση με την προστασία της υγείας σου. 
   Παράλληλα θα ενημερώσεις εγγράφως και το σωματείο σου το οποίο αν θέλει να κάνει το χρέος του απέναντί σε σένα και τους υπόλοιπους εργαζόμενους της υπηρεσίας σου θα πιέσει τη διοίκηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διαμορφωθεί ένα ανθρώπινο περιβάλλον εργασίας.
   Εάν αυτό δεν επιτευχθεί τότε θα πρέπει να απευθυνθεί στην αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας καλώντας τη να διεξάγει τον απαραίτητο από το Νόμο έλεγχο και να υποβάλλει τις προτάσεις τις στην υπηρεσία σου για να λυθεί το πρόβλημα.  
 Πάντως το γεγονός ότι από το 2001 έχει να καθαριστεί από συνεργείο καθαριότητας ο χώρος της υπηρεσίας σου φανερώνει ότι ή η καθαριότητα γίνετε όλο αυτό το διάστημα από τους ίδιους εργαζόμενους ή ότι δεν γίνετε καθόλου. Πάντως ότι και να συμβαίνει είναι απαράδεκτο και κυρίως η ανοχή που δείχνεται όλον αυτόν τον καιρό ως εργαζόμενοι σε τέτοιου είδους φαινόμενα γιατί δέχεστε να αναλαμβάνετε υποχρεώσεις που δεν σας αναλογούν και εκθέτετε τόσο την δική σας υγεία όσο και των δικών σας ανθρώπων απέναντι σε δεκάδες αρρώστιες.   
 Φυσικά για το ζήτημα αυτό φέρνουν ακέραια την ευθύνη όλες οι μέχρι τώρα διοικήσεις της Ομοσπονδίας που δεν έβαλαν από την αρχή βέτο για τις περικοπές κονδυλίων για την καθαριότητα, δεν πίεσαν για να μην γίνει η ανάθεση της καθαριότητας σε συνεργεία και να καταργηθούν εκατοντάδες θέσεις προσωπικού καθαριότητας με τον αναχρονιστικό νόμο 3511/06 που πάλεψε μόνη της η Ε.Α.Κ.Π. για να μην περάσει.
 Πρέπει να ξέρεις επίσης ότι σε όποια πρωτοβάθμια σωματεία υπήρχε ή υπάρχει διοίκηση με στελέχη της Ε.Α.Κ.Π. δόθηκε αγώνας για να υπάρξει η κατάλληλη καθαριότητα στις υπηρεσίες και τα κλιμάκια ευθύνης τους . Όπου παρουσιάστηκαν φαινόμενα εγκατάλειψης σαν και το δικό σας έφεραν τους υπεύθυνους αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους με παραγγελία υγειονομικών ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες Π.Χ. Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας και Δωδεκανήσου και Ρόδου.  
 Όπως διαπιστώνεις συνάδελφε ακόμη και για το ποιο απλό και αυτονόητο πράγμα δεν έχουν διάθεση να παλέψουν οι συμβιβασμένες διοικήσεις τόσο της Ομοσπονδίας όσο και της Περιφέρειας σου, πόσο μάλλον για ποιο σοβαρά θέματα. Όλα αυτά τα προβλήματα και την στάση των εκλεγμένων εκπροσώπων στην Περιφέρεια σου σε σχέση με αυτά να τα έχεις υπόψη σου όπως και κάθε συνάδελφος όταν σε λίγο θα σας ζητήσουν την ψήφο σας .
 Για τον λόγο αυτό πρέπει να τους δώσετε την απάντηση που τους χρειάζεται τόσο με την ψήφο σας όσο και με την συμμετοχή σας στα ψηφοδέλτια της Ε.Α.Κ.Π.    
 


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις