Ημερομηνία26-02-2008
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΜΟ ΓΙΑ ΓΟΝΙΚΕΣ Α ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

 
ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
 
 Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα , με την απόκτηση τέκνου όταν η μητέρα δεν κάνει χρήση ή δεν δικαιούται άδεια εγκυμοσύνης , τότε εάν ο πατέρας εργάζετε στο δημόσιο δικαιούται αυτός την γονική άδεια . Γιατί δεν ισχύει αυτό και στο Π.Σ. τώρα που πήγαμε στο Εσωτερικών;
 Επίσης με αφορμή την μετακίνηση μας στο Εσωτερικών γιατί δεν μας χορηγείτε το επίδομα παραμεθορίου και προβληματικής περιοχής;
 Παρακαλώ έαν έχετε κάποια στοιχεία-νόμους -Π.Δ. ή ότι άλλο να μου το αποστείλετε προκειμένου να κινηθώ δικαστικώς.
 Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
 
 Σχετικά με την γονική άδεια μπορείς να ενημερωθείς για τα ισχύοντα αν ανατρέξεις στην ενότητα "Απαντήσεις της Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα συναδέλφων" και συγκεκριμένα στην απάντηση που δόθηκε σε συνάδελφο από την Κρήτη ( 8-9-07 ) για ότι αφορά τις άδειες πατρότητας.
   Όσο για το επίδομα παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών, δεν απορρέει από καμιά διάταξη ότι επειδή το Π.Σ. υπάγεται πλέον στο Υπουργείο Εσωτερικών οι υπάλληλοί του εξομοιώνονται  με τους λοιπούς πολιτικούς υπαλλήλους. Τουναντίον υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης του Υπ.Εσ. διατηρώντας όλες τις αναχρονιστικές διατάξεις σε ισχύ όπως και την παραμονή του στο στρατιωτικό μισθολόγιο από το οποίο δεν προβλέπεται η χορήγηση του εν λόγω επιδόματος.
 Ακόμη διατηρείται σε ισχύ ο αναχρονιστικός και ψευδεπίγραφος Νόμος 3511/2006 "Αναδιοργάνωση του Π.Σ. αναβάθμιση της αποστολής του και άλλες διατάξεις" που μετατρέπει τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους από πολιτικούς σε κάτι αντίστοιχο με τους στρατιωτικούς και τους στερεί το δικαίωμα να διεκδικήσουν κεντημένα δικαιώματα που απολαμβάνουν εδώ και χρόνια οι πολιτικοί υπάλληλοι του κράτους.
  Σε αυτό το σημείο πρέπει να φέρεις στη μνήμη σου τον αγώνα που έδωσε η Ε.Α.Κ.Π. για να αποτρέψει την ψήφιση του συγκεκριμένου Νόμου, σε αντίθεση με την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (Π.Α.Σ.Κ.Π.-Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.) με τη συνειδητή αδράνειά τους δίνοντας το πράσινο φως στην κυβέρνηση να προσθέσει ένα ακόμη νομοθετικό έκτρωμα στις πλάτες μας.
   Ακόμη θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η επίσημη θέση και των δύο παρατάξεων για τον συγκεκριμένο νόμο είναι ότι "δεν αλλάζει τίποτε και ότι πρόκειται για κωδικοποίηση διατάξεων". Αλλά και η θέση τους για το στρατιωτικό μισθολόγιο είναι θετική όπως αποδείχθηκε περίτρανα από τις τοποθετήσεις που έκαναν οι επικεφαλείς τους στο 9ο συνέδριο της ομοσπονδίας υπερασπίζοντας το με πάθος.
 Καταλαβαίνεις λοιπόν αγαπητέ συνάδελφε γιατί τα τόσο απλά και δίκαια αιτήματα σου – μας, δεν βρίσκουν την λύση τους .
.
Την απάντηση επιμελήθηκε ο Δημήτρης Βλάχος
 


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις