Ημερομηνία10-10-2007
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΗΣ ΗΕΡΗΣΙΑΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ

 
ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
 
 θΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΡΕΠΟ; ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
 Αγαπητέ συνάδελφε η παρουσία σου στην υπηρεσία όταν είσαι σε ημερήσια ανάπαυση επιβάλετε μόνο όταν κληθείς σε επιφυλακή με εντολή Αρχηγού ή περιφερειακού διοικητή για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών όπως οι σχετικές διατάξεις προβλέπουν και για κανέναν άλλον λόγο .
 Αυτό δεν ρυθμίζεται από μία και μοναδική σχετική διάταξη αλλά απορρέει από μία σειρά διατάξεις περί ωραρίου . 
 Επειδή είναι πλεονασμός να επαναλαμβάνονται συνεχώς τα ίδια πράγματα για τα ίδια θέματα και δεν υπάρχει η ευχέρεια του χρόνου για αυτό, θα σε παρακαλούσαμε να ρίξεις μία ματιά και να διαβάσεις με προσοχή όλες τις σχετικές απαντήσεις που έχει δώσει η Ε.Α.Κ.Π. σε θέματα ωραρίου και τα υποδείγματα αναφορών καθώς και το σχετικό άρθρο στο 2ο τεύχος της Φωνής του Πυροσβέστη για την επιφυλακή .
Είναι αναγκαίο και χρήσιμο για σένα τον ίδιο να παρακολουθήσεις με προσοχή τις σχετικές διατάξεις που διέπουν το ωράριο για να κατανοήσεις πλήρως την λειτουργία του έτσι όπως τις αναφέρει η Ε.Α.Κ.Π. στα σχετικά σημειώματα της .


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις