Ημερομηνία16-03-2007
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΈΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΟΥ ΣΕ ΜΑΧΗΜΟ .

 
ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
 
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΩΣ ΜΑΧΙΜΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΔΗΓΟΣ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Γ\' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΝΩ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΙΝΑΙ Β\' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ. ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΝΟΜΙΜΗ ΑΡΧΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ Η\' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.
 
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
 Αγαπητέ συνάδελφε η απάντηση στο ερώτημα σου είναι ότι βάση του Π.Δ. 349/90 « Χορήγηση και επέκταση αδειών ικανότητας οδηγού και χειριστή υπηρεσιακών αυτοκινήτων και μηχανημάτων στους πυροσβεστικούς υπαλλήλους » η υπηρεσία μπορεί να χορηγήσει άδεια ικανότητας οδηγού υπηρεσιακών οχημάτων και άδεια ικανότητας χειριστή ειδικών υπηρεσιακών μηχανημάτων και αυτοκινήτων ( άρθρου 1 «Υπηρεσιακές άδειες οδήγησης ») .
  •  Κατ΄ αρχήν κάνεις υποβάλεις στο αίτημα σου στην υπηρεσία.
  •  Στην συνέχεια εκπαιδεύεσαι. 
  •  Κατόπιν υποβάλεις αίτηση για την χορήγηση του υπηρεσιακού σου διπλώματος, προσκομίζοντας    2 φωτογραφίες με στολή μπαντρέζ χωρίς πηλήκιο.
  • Επίσης υποβάλεις μα φωτοτυπία του πολιτικού σου διπλώματος
  • Προσκομίζεις μία βεβαίωση της υγειονομικής υπηρεσίας ότι είσαι ικανός αφού εξεταστείς από παθολόγο και οφθαλμίατρο.
  • Καταθέτεις όλα τα παραπάνω στην υπηρεσία σου .
Στην συνέχεια συγκροτείτε επιτροπή από την υπηρεσία όπως το σχετικό Π.Δ. ορίζει και σε εξετάζει προκειμένου να διαπιστώσει την καταλληλότητα σου . 


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις