Ημερομηνία26-01-2007
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ 
 
Aρχικά σας εύχομαι καλή χρονιά, με υγεία και οικογενειακή ευτυχία σε εσάς αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Λοιπόν θα ήθελα να πω το εξής:
Έχω περί τα 10 χρόνια στο σώμα (σχολή Πυρστών του 1996) και ενώ αρχικά πίστευα πως το Πυροσβεστείο (όπως το αποκαλούν μερικοί \"παλιοί\" συνάδελφοι) πάει πολλά χρόνια πίσω.....
Άκουγα τους \"παλιούς\" να λένε για τα ρουσφέτια που γινόντουσαν από βουλευτές, υπουργούς, ή ακόμα και εκ των έσω, για αποσπάσεις, (και μεταθέσεις τότε...) και έβλεπα πως μόλις πρώτο είχε εφαρμοστεί ο κανονισμός μεταθέσεων, οι κενές θέσεις σε \"δύσκολες\" περιοχές πολλές με αποτέλεσμα πολλοί να τρέχουν για να παρακαλέσουν.....................
Όμως τώρα που στο Σώμα μας έχει μπει μια \"ποιοτικότερη\" πάστα υπαλλήλων (μιας και από το 96 μέχρι και 2000, νομίζω πως υπήρχε περισσότερη αξιοκρατία σε σχέση με το παρελθόν αλλά και με το πρόσφατο μέλλον) και πλέον αν όχι όλοι, οι περισσότεροι είναι απόφοιτοι λυκείου, και ενώ περίμενα όλα αυτά να τα πολεμήσουμε εμείς, τα διατηρούμε, τα υποθάλπουμε και η ιστορία συνεχίζεται...........
Και ερωτώ λοιπόν. Για ποίο λόγο υπάρχει ο κανονισμός μεταθέσεων;
Μιας και έχω πολλά στοιχεία και πολλές αποδείξεις ότι υπάρχουν αποσπάσεις (ναι έτσι τις βαφτίζουν) πάνω από 2 χρόνια και φτάνουν μέχρι και τα 8!!!!!!!
Γιατί αυτοί οι συνάδελφοι ευνοούνται από κάποιους;
Που όλοι τους ξέρουμε;
Γιατί οι Διοικητές κάνουν δεκτές αιτήσεις υπαλλήλων για απόσπαση την στιγμή που έχουν υπερβεί το όριο που προβλέπει ο κανονισμός;
Εγώ που θίγομαι ηθικά, τι μπορώ να κάνω;
μπορώ να κάνω μήνυση για παράδειγμα; Αν ναι σε ποιόν; Ή μήπως να στείλω το \"πακέτο\" στον Εισαγγελέα και στον Τριανταφυλλόπουλο;
Είμαι σίγουρος πως ως συνδικαλιστές - και μη - έχουμε το δικαίωμα να διεκδικούμε πράγματα για όφελός μας.
Όχι όμως αυτό το πράγμα, όπου όποιος έχει μπαμπά Πυρονόμο να παίρνει απόσπαση 2 χρόνια και αυτός που θέλει να πάει 2 ή και 4 μήνες κοντά σε γονείς ή γυναίκα ή στο τόπο καταγωγής βρε αδερφέ και δεν έχει κανένα \"γνωστό\" να μην πάει ποτέ;
Γιατί να γίνονται \"κρυφές\" μεταθέσεις;
γιατί εγώ ως Υπάλληλος να μην μπορώ να κάνω αναφορά στην οποία να φέρνω ως παράδειγμα, ή \"δεδικασμένο\" ή \"προηγούμενο\" , περίπτωση συναδέλφου επώνυμα;
Μπορώ να γράφω πολλές αράδες αλλά και θα σας κουράσω, αλλά και γιατί πιστεύω ότι απλά δεν θα πάρω απάντηση, όχι γιατί δεν θέλετε να απαντήσετε, απλά γιατί δεν θα έχετε κάτι το νέο να μου πείτε.
 Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω το εξής
 "Αξ. Υπηρεσίας σε Υπηρεσία : Αρχστης παραγωγικής .
Αρχιοδηγός : Αρχστης παραγωγικής, αλλά αρχαιότερος.
 Ερώτημα: Ο Αξ/κός Υπηρεσίας μπορεί να αναφέρει τον Αρχιοδηγό ή λόγω του ότι αφορά αρχαιότερο, θα πρέπει να κάνει αναφορά παραπόνων;
Καλή χρονιά και πάλι, με αγωνιστικούς χαιρετισμούς και καλή δύναμη το νέο έτος.
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ   ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
 Αγαπητέ συνάδελφε και εμείς σου ευχόμαστε χρόνια πολλά και ότι το καλύτερο στην προσωπική και οικογενειακή σου ζωή .
 Μέσα από το ερώτημα σου επισημαίνεις εύστοχα κάποια από τα κακώς κείμενα του κλάδου μας αλλά είναι φανερό όμως ότι αγνοείς βασικές παραμέτρους που έχουν να κάνουν πρώτα με τα δικαιώματα σου και δεύτερον με τις αιτίες που γενούν τα προβλήματα που αναφέρεις .
 Το εάν υπάρχει ή δεν υπάρχει αξιοκρατία στο Σώμα και πότε αυτή υπήρχε σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό δεν είναι θέμα συγκυριών και ιδίως κυβερνητικών ή της καλής ή κακής μας μοίρας ούτε συνδέεται με το μορφωτικό επίπεδο των υπαλλήλων του σώματος .
 Έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τον βαθμό συνειδητοποίησης των ίδιων των εργαζομένων σχετικά με το πώς αντιλαμβάνονται τις αιτίες των προβλημάτων τους και την στάση που επιλέγουν να κρατήσουν σε σχέση με αυτά.  
 Τα όποια δικαιώματα αποκτήθηκαν κατά καιρούς δεν χαρίστηκαν αλλά κατακτήθηκαν μέσα από πολύμορφους αγώνες. Όσα από αυτά στην πορεία εκφυλίστηκαν ή καταργήθηκαν ή αντιμετωπίζουν άμεση απειλή αυτό έγινε γιατί χαλάρωσαν οι αντιστάσεις και των συνδικαλιστικών μας οργάνων και των συναδέλφων. Μία από αυτές τις κατακτήσεις ήταν και ο κανονισμός μεταθέσεων και κατάταξης .
 Και αυτή η κατάκτηση όμως όπως και κάθε άλλη δεν εκφυλίστηκε γιατί απλά το θέλησαν  κάποιες πολιτικές ή φυσικές ηγεσίες.
 Εκφυλίστηκε γιατί αυτοί που με την ψήφο των συνάδελφων αρχικά εκλέχθηκαν για να προστατεύσουν τον κανονισμό κατάταξης –μεταθέσεων από αλλοιώσεις και να υπερασπιστούν την αξιοκρατία των αποφάσεων των υπηρεσιακών συμβουλίων, αντί αυτών εκμεταλλεύτηκαν την εμπιστοσύνη τους και εφάρμοσαν ρουσφετολογικές τακτικές αρνούμενοι να υπερασπιστούν ή να καταγγείλουν παράνομες αποφάσεις σε βάρος συναδέλφων και να αντιμετωπίσουν τις νομοθετικές παρεμβάσεις που αποδυνάμωσαν τον θεσμό.
 Τονίζουμε το αρχικά γιατί ενώ στην αρχή υπήρχε το άλλοθι για όσους στήριξαν τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού της Π.Α.Σ Κ. Π. και της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. ότι δεν είχαν ακόμη δοκιμαστεί και σε αυτόν τον θεσμό στην συνέχεια αφού είδαν πλέον τι κατάσταση επικράτησε με το ρουσφετολογικό αλισβερίσι τους συνέχισαν να στηρίζουν με την ψήφο τους αυτές τις παρατάξεις .
 Τι περίμενες λοιπόν αγαπητέ συνάδελφε ότι θα επικρατούσε στην συνέχεια; Φυσικό επόμενο δεν ήταν όσο αυτοί έβλεπαν ότι όσες παρανομίες και εάν κάνουν αφού συνεχίζουν να απολαμβάνουν της στήριξης της πλειοψηφίας των συναδέλφων να φθάσει κάποια στιγμή η κατάσταση στο σημείο αυτό που σε έχει κάνει να αγανακτήσεις ; Χειραγωγούν λοιπόν με τον τρόπο τους συνειδήσεις και ένας από αυτούς είναι και οι αποσπάσεις αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμενους από τα πραγματικά τους προβλήματα ( βλέπε το άρθρο της 3ης Έκδοσης της Φωνής του πυροσβέστη « Οι αποσπάσεις ως μέσον χειραγώγησης και αποπροσανατολισμού ») .
 Και να πεις ότι εδώ και χρόνια δεν κατήγγειλε και δεν προειδοποιούσε η ΕΑΚΠ σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους για την κατάσταση αυτή και δεν έκανε προτάσεις και αγώνες για να αναβαθμιστεί ο κανονισμός;
 Είναι η μόνη παράταξη που κατέθεσε ολοκληρωμένο πλαίσιο αναβάθμισης του κανονισμού άρθρο προς άρθρο όταν έγιναν οι τροποποιήσεις με το Π.Δ. 86/2005. Είναι η μόνη παράταξη που πάλεψε και το κατάφερε να καταργηθούν αντιδραστικές διατάξεις όπως του Π.Δ. 145/2002 το οποίο έγινε νύχτα με την ανοχή των άλλων δύο παρατάξεων που καταργούσε στην ουσία των κανονισμό μεταθέσεων. Είναι η μόνη παράταξη που απαίτησε και πάλεψε να εφαρμοστεί ο κανονισμός μεταθέσεων αξιοκρατικά για τους εξερχόμενους από την σχολής Αρχ/στες και για τις τοποθετήσεις τους αλλά και να αποκατασταθεί το θέμα χορήγησης των εξόδων μετάθεσης τους που παρανόμως το πετσόκοψαν.    
 Είναι η μόνη παράταξη που αποκάλυψε πάλι τον Φεβρουάριο του 2006 το άλλο τερατούργημα το Π.Δ. 17/2006 που και αυτό έγινε με την ανοχή των άλλων δύο παρατάξεων.
 Με λίγα λόγια λοιπόν συνάδελφε εάν η Ε.ΑΚ.Π είχε μεγαλύτερη δύναμη και είχε εκλεγεί αντιπρόσωπος της στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων δεν θα τολμούσαν να σκεφτούν ή να επιχειρήσουν οτιδήποτε θα παραβίαζε την αξιοκρατία.
 Έργο της παθητικής στάσης των εργαζομένων και της αδράνειας των συνδικαλιστικών οργάνων είναι λοιπόν η κατάσταση που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα.
 Και τώρα επί της ουσίας του ερωτήματος σου .
 Κατ αρχήν διαπιστώνουμε ότι αγνοείς βασικά δικαιώματα σου σχετικά με τον κανονισμό μεταθέσεων και είναι φυσικό και επόμενο να συμβαίνει αυτό αφού δεν υπάρχει στήριξη των εργαζομένων σε επίπεδο ενημέρωσης αρχικά και παρέμβασης στην συνέχεια κατά πρώτο λόγο από τις κατά τόπους πρωτοβάθμιες Ενώσεις και κατά δεύτερο από την Ομοσπονδία.
 Όσο ισχύουν λοιπόν ακόμη οι διατάξεις αυτού του κανονισμού πρέπει να γνωρίζεις ότι όταν θίγεσαι άμεσα από αποφάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου σε επίπεδο αποσπάσεων, μεταθέσεων ή επηρεάζουν την δική σου προσωπική κατάσταση σχετικά με τα μόρια σου ή τον τόπο συμφερόντων κ.λ.π. έχεις το δικαίωμα να κάνεις ένσταση για κάθε απόφαση που εκτιμάς ότι σε επηρεάζει.
 Η ένσταση σου εξετάζεται στο υπηρεσιακό συμβούλιο και εάν κριθεί αβάσιμη παρ ότι έχεις δίκιο μπορείς στην συνέχεια να προσφύγεις σε διοικητικό δικαστήριο.
 Για ένα να είσαι σίγουρος ότι όταν έχεις δίκιο και το υπερασπιστείς ασκώντας όλα σου τα δικαιώματα θα το βρεις . Είναι λάθος αυτό που πιστεύεις ότι δεν έχεις δικαίωμα να αναφέρεις παράνομες αποφάσεις στον βαθμό που σε επηρεάζουν .
 Παρακάτω θα σου παραθέσουμε μία σειρά εγγράφων που δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθεί όποιος θίγεται από παράνομες αποφάσεις αλλά και πως αντιμετωπίζεται τόσο ατομικά όσο και συνδικαλιστικά κάθε παρανομία αυτού του είδους .
 Επειδή έχουμε και απαντήσεις να σου δώσουμε αλλά και κάτι νέο να σου πούμε στο θέμα αυτό άσχετα αν εσύ πιστεύεις το αντίθετο σε καλούμε να παρατηρήσεις με προσοχή τα έγγραφα που θα ακολουθήσουν και μέσα από αυτά θα καλυφθούν πολλές από τις απορίες σου.
 Και κάτι για την ιστορία. Η Ε.Α.Κ.Π. έχει κατά καιρούς αντιμετωπίσει με επιτυχία δεκάδες παράνομες αποφάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου όταν τις καταγγέλθηκαν από συναδέλφους η τις αντιλήφθηκε η ίδια και ιδιαίτερα εκεί όπου υπήρχαν δικά της στελέχη στις Διοικήσεις Πρωτοβάθμιων Ενώσεων όπως της Στερεάς Ελλάδας, Λακωνίας , Βορείου Αιγαίου, Δωδεκανήσου και Ρόδου.
 Ας μην δημιουργούμε όμως μόνοι μας αγαπητέ συνάδελφε αυταπάτες για τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων μας μέσω δημοσιογράφων. Ειδικά αυτού του είδους οι δημοσιογράφοι που αναφέρεις δεν έλυσαν ούτε πρόκειται να λύσουν τέτοιου είδους εργασιακά ζητήματα απλά παίζουν με τις εντυπώσεις κτυπώντας πρόσωπα προς εκτόνωση της αγανάκτησης του κόσμου αλλά αφήνοντας ανενόχλητο το όλο σύστημα που γεννάει φαινόμενα διαφθοράς και αναξιοκρατίας.
 Και προς ενημέρωση σου, όπως τα περισσότερα Μ.Μ.Ε. αποσιώπησαν τις παρεμβάσεις της Ε.Α.Κ.Π. με αδιάσειστα και τεκμηριωμένα στοιχεία για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο Π.Σ. στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης τόσο το καλοκαίρι του 2005 όταν παραχώρησε συνέντευξη τύπου αλλά και τον Ιούνιο του 2006, όπως επίσης και κατά την διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών της Μάνης και της Χαλκιδικής το ίδιο έπραξε και το συγκεκριμένο δημοσιογραφικό γραφείο.
 Την ίδια ώρα που τα μεγάλα Μ.Μ.Ε. δεν έβγαζαν στον αέρα παρεμβάσεις εκπροσώπων των εργαζομένων όπως επιχείρησε δια του αντιπροσώπου της η Ε.Α.Κ.Π., έδιναν βήμα να μιλάει ο κάθε άσχετος για τα δικά μας θέματα και προβλήματα, ακόμη και εάν ήταν ένας απλός εθελοντής αρκεί να ήταν σίγουροι ότι δεν θα τους ξεφύγει ο έλεγχος των όσων αυτοί ήθελαν να ακουστούν. 
 Προβληματίσου λοιπόν !!       
 Η ανάδειξη των προβλημάτων μας και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας είναι καθαρά δική μας συλλογική υπόθεση να αντιμετωπιστεί μέσα από τα συνδικαλιστικά μας όργανα με συντονισμένη πάλη, δεν λύνεται με ατομικές ενέργειες το θέμα εκφυλισμού και κατάργησης των θεσμικών μας δικαιωμάτων.
 Με ατομικές ενέργειες δίνουμε απλά και μόνο μία προσωρινή λύση στην βάση που ακόμη συνεχίζουν να ισχύουν κάποιοι κανόνες.  
 
 Όσον αφορά το άλλο θέμα που θέτεις συνάδελφε αυτό που έχουμε να σου πούμε είναι ότι πριν αποφασίσετε να λύσετε τις όποιες διαφορές σας οι συνάδελφοι που είστε μέσα στην ίδια υπηρεσία κάνοντας αναφορές ο ένας στον άλλον, προσπαθήστε πρώτα να βρείτε τον τρόπο να συνεννοηθείτε γιατί άλλοι είναι υπεύθυνοι για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον κλάδο μας και έχει σαν συνέπεια να δημιουργούνται προστριβές μεταξύ μας. Αλλού λοιπόν πρέπει να στρέψετε από κοινού τα βέλη σας και όχι να κάνετε τους υπεύθυνους να τρίβουν τα χέρια τους από χαρά για το διαίρει και βασίλευε που έχουν επιτύχει.  
 
                     
ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΝΑΦΟΡΩΝ και   ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ που κατατέθηκαν από υπαλλήλους για παραβιάσεις του κανονισμού μεταθέσεων . 
 
 
       Δ.Υ.                                                                                       Λαμία       8    Νοεμβρίου 2002
 
                      
                                                                   Ο
 
 
                      Αρχιπυροσβέστης ( …… ) ……………. ……………….. ……..
 
                                                                 Προς
                                                       Την Διοίκησή του
                                                             ΕΝΤΑΥΘΑ
 
 
 ΘΕΜΑ :   « Μετακίνηση προς την 7η Ε.Μ.Α.Κ. »
 
    Σχετ.   α) 32621 Φ.Α. 8088 13 /6/2002   Απάντηση σε αναφορά
               Β) 4152   Φ.Α. 8088 4/ 6/2002    Αναφορά Π.Υ. Λαμίας
                Γ)57936 Φ.Α. 6493 24/10/2002 Απόφαση Α.Π.Σ.
 
   Σας αναφέρω ότι αφού έλαβα γνώση την υπ΄ αρίθμ. 57936 Φ.Α. 6493 24 / 10/ 2002 απόφασή Α.Π.Σ με την οποία μετακινείται υπάλληλος προς την 7η   Ε.Μ.Α.Κ. βάση των ειδικών γνώσεων που διαθέτει και εξ΄ αφορμής σχετικής απάντησης που μου εδόθη σε αίτημα   που είχα υποβάλει για μετακίνηση μου προς την 7η Ε.Μ.Α.Κ. έχω να   διατυπώσω τα εξής :
   Βάση της παραπάνω απόφασης μετακινείται υπάλληλος προς την 7η Ε.Μ.Α.Κ. λόγω των ειδικών του γνώσεων στα ειδικά διασωστικά μηχανήματα . Στην από    4/6/2002     αίτηση μου είχα ζητήσει να μετακινηθώ στην 7η Ε.Μ.Α.Κ. από την Π.Υ. Λαμίας όπου είχα μετατεθεί έχοντας ως βασικό κριτήριο της επιλογής μου αυτής την 11χρονη παραμονή μου στην 1η Ε.Μ.Α.Κ πιστεύοντας ότι η εμπειρία μου αυτή θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη .
 Η απάντηση που μου εδόθη με την α σχετική ήταν αρνητική , χωρίς να γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους λόγους της μη αποδοχής του αιτήματος μου .
 Το μόνο ουσιαστικό εμπόδιο που αντιλαμβανόμουν ότι θα υπήρχε για την μη αποδοχή του αιτήμάτος μου θα ήταν το όριο ηλικίας των 35 ετών που θέτει ο 170 /96 στο άρθρο 21 στην παρ. 6 για την επάνδρωση των Ε.Μ.Α.Κ.
 Λαμβάνοντας όμως γνώση του περιεχομένου της απόφασης της γ σχετικής όπου αφορά υπάλληλο ο οποίος είναι πέραν των 35 ετών και έχοντας υπόψη μου ότι η συγκεκριμένη παράγραφος 6 του άρθρου 21 το όριο ηλικίας το λαμβάνει υπόψη μέχρι τον βαθμό του Υποπυραγού χωρίς να διαχωρίζει τομείς και αρμοδιότητες εύλογα προκύπτει το ερώτημα , ποία είναι τα κριτήρια που καθιστούν εφικτή την αποδοχή σχετικού αιτήματος για μετακίνηση προς την Ε.Μ.Α.Κ;
 Για τον λόγο αυτό εάν δεν συντρέχουν πλέον λόγοι που να εμποδίζουν την μετακίνησή μου    αφού ληφθεί υπόψη η συγκεκριμένη προϋπηρεσία μου στην 1η Ε.Μ.Α.Κ. παρακαλώ όπως γίνει δεκτό το αίτημά μου για μετακίνηση προς την 7η Ε.Μ.Α.Κ.
 Παρακαλώ αφού λάβετε γνώση των παραπάνω για τις δικές σας ενέργειες .
 
 
                                           
 
 
                                                                                                       ………….   …………
                                                                                                               Αρχ/στης 
  
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  
Δ.Υ.                                                                                ΛΑΜΙΑ 23 Μαρτίου 2002
 
 
                                                       Ο
 
                Πυρονόμος ( ………)   ……………. ……………. ………………
 
                                                      Προς
                                           Την Διοίκησή του
                                                 ΕΝΤΑΥΘΑ
 
 
ΘΕΜΑ:   Μετακίνηση Πυρονόμου προς την 7η   Ε..Μ.Α.Κ.
 
 
                
       Σας αναφέρω ότι έλαβα γνώση την υπ αριθμ. 12932 Φ.202 .12 /12-3-2002 απόφαση Α.Π.Σ. με την οποία γίνεται μετακίνηση του   Πυρονόμου   (……. ) …………. ……….. προς την 7η Ε.Μ.Α.Κ.  
    Στην απόφαση αναφέρεται ότι η μετακίνηση γίνεται βάση του άρθρου 21 του Π.Δ. 170/96   .
   Στο άρθρο 21 και στην παρ. 6 γίνετε ρητή αναφορά ότι η μετακίνηση προς την Ε.Μ.Α.Κ. επιτρέπετε μόνο εφ΄ όσον η ηλικία των μετακινουμένων προς αυτή είναι κάτω των 35 ετών γεγονός που για τον προαναφερόμενο Πυρονόμο δεν υφίσταται.
 Ο Πυρονόμος ………… ………. είναι μάχιμος Γενικών Υπηρεσιών και η   μετακίνησή του αυτή γίνεται βάση της υφιστάμενης κατάστασης του .
 Εάν συντρέχουν λόγοι που δεν έχω υπόψη μου και δικαιολογούν την μετακίνηση παρά τους περιορισμούς που θέτει το άρθρο 21 παρ. 6 ως προς το όριο ηλικίας ,δηλώνω ότι θα επιθυμούσα και εγώ την μετακίνηση μου προς την Ε.Μ.Α.Κ. ως οδηγός   Πυρονόμος έχοντας και τις ανάλογες υπηρεσιακές άδειες για ειδικά οχήματα και ας ληφθεί η παρούσα ως αίτηση επιθυμίας προς μετακίνηση για την 7η Ε.Μ.Α.Κ..
 Παρακαλώ όπως μου απαντήσετε εγγράφως ως προς το βάσιμο ή μη της μετακίνησης του προαναφερόμενου Πυρονόμου . 
 Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες .
 
 
              
                                                                                             
 
 
                                                                                        …………. ……………
                                                                                                Πυρονόμος
 
 
     ΑΙΤΗΣΗ – ΕΝΣΤΑΣΗ
 Του Πυρονόμου ( ……… )                                                      ΠΡΟΣ
 …………. ……………                                     Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων
   Του ………….                                                       Πυρ/ μων , Αρχ/στων , Πυρ/στων                        
 
       ΛΑΜΙΑ 22 Μαρτίου 2002
 
      ΘΕΜΑ :   Ένσταση κατά των υπ΄ αρίθμ.
                      1ον 12930 Φ. 202. 3 / 12- 3-2002 Κοινοποίηση   μεταθέσεων υπαλλήλων για την
                              επάνδρωση νεοϊδρυθείσας 7ης Ε.Μ.Α.Κ. ( Λαμίας ).
                       2ον 12938 Φ. 202. 8 / 12/3/2002 Απόσπαση υπαλλήλων για υπηρεσιακούς λόγους
                              και ύστερα από αίτηση τους .
              Έχοντας υπόψη
       1ον Το Π.Δ. 170/ 96 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει :
      2ον   Τις   υπ αρίθμ.   12930 Φ 202. 3/12-3-2002 Απόφαση Α.Π.Σ.
                                         12938 Φ. 202 .8 / 12/3/2002 Απόφαση Α.Π.Σ.
       3ον    Την υπ΄ αρίθμ 4783 Φ. 202. 3 / 28/1/2003 Διαταγή Α.Π.Σ. ( Επάνδρωση νέων
                 Ε.Μ.Α.Κ. )
           Ενίσταμαι κατά των ανωτέρω αποφάσεων για τους παρακάτω λόγους :
 1ον Έχοντας υπόψη το Π.Δ. 170/96 και την σχετική διαταγή του Α.Π.Σ που ζητούσε αιτήσεις     υπαλλήλων για την επάνδρωση της 7ης Ε.Μ.Α.Κ. ( Λαμίας ) δεν κατέθεσα αίτηση μετάθεσης προς την υπηρεσία αυτή λόγω   της απαγορευτικής διάταξης ως προς το όριο ηλικίας των 35 ετών.
      Με την κοινοποίηση όμως των παραπάνω αποφάσεων διαπίστωσα ότι στην μεν απόφαση υπ αριθμ. 12930 Φ . 202.3 /12-3-2002 η οποία διατυπώθηκε με το υπ αρίθμ 3/2002 πρακτικό του συμβουλίου μεταθέσεων υπάρχουν τουλάχιστον απ΄ ότι γνωρίζω οι δύο κάτωθι μετατιθέμενοι Αρχ/στες οι οποίοι υπερβαίνουν το όριο ηλικίας των 35 ετών :
    1ος Αρχ/στης     …….   …………….. ……………
    2ος Αρχ/στης     …….   ……………..   …………..
      Για τον παραπάνω λόγο ζητώ να διευκρινισθεί
 1ον Εάν ελήφθησαν υπόψη οι ηλικίες των παραπάνω υπαλλήλων
 2ον Εάν ήταν υπόψη η ηλικία τους ,βάση ποιας κανονιστικής διάταξης μετατίθενται οι παραπάνω    .       υπάλληλοι την οποία εγώ αγνοώ αφού και στην σχετική διαταγή και στο Π.Δ. 170 /96 στο .   .        άρθρο 21 παρ.6 ρητά ορίζετε το όριο ηλικίας.
   Σε περίπτωση που η ηλικία των παραπάνω υπάλληλων δεν μπαίνει σαν κριτήριο ακύρωσης των μεταθέσεων τους και συντρέχουν άλλοι λόγοι που αγνοώ παρακαλώ όπως αφού μου κοινοποιηθούν μου δοθεί η δυνατότητα να υποβάλω αίτηση μετάθεσης προς την υπηρεσία αυτή .
 2ον   Στην σχετική απόφαση 12938 Φ. 202. 8. / 12 /3/2002 για αποσπάσεις υπαλλήλων προς την 7Η Ε.Μ.Α.Κ. δεν αναφέρεται βάση ποιας σχετικής διαταγής του Α.Π.Σ. κατέθεσαν αιτήσεις οι αποσπώμενοι υπάλληλοι .
   Η μη ύπαρξη σχετικής διαταγής που να κοινοποιεί την πρόθεση του Α.Π.Σ. για επάνδρωση με αποσπάσεις της συγκεκριμένης υπηρεσίας αφού γίνονται για υπηρεσιακούς λόγους αντιβαίνει το άρθρο 20 Π.Δ. 170 /96 αφού δεν δίνει την δυνατότητα σε όποιους θα ήθελαν να αποσπασθούν να υποβάλουν αίτηση και δεν λαμβάνει υπόψη τα κριτήρια που το άρθρο 20 του Π.Δ. 170/96 ορίζει. .   Επειδή θίγομαι από την συγκεκριμένη απόφαση λόγω ότι θα επιθυμούσα να αποσπασθώ στην 7η Ε.Μ.Α.Κ. εάν γνώριζα τις προθέσεις του Α.Π.Σ. σχετικά με την απόφαση αυτή και θα υπέβαλα αίτηση ζητώ την ακύρωση της.
                                                                                                                     Ο Αιτών
 
 
       
                                                                                                           ,…………… ……………
                                                                                                                    Πυρονόμος
 
                                                                                                                  
 
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                                       
                  
 
   Δ.Υ.                                                                                         ΛΑΜΙΑ 22 Μαρτίου 2002
 
    
                                                                Ο
      
                              Αρχ/στη ( ………. ) ………….. ………..   …………..
 
                                                        Προς
                                             Την Διοίκησή του
                                                    ΕΝΤΑΥΘΑ
 
 
ΘΕΜΑ:   Απόφαση Α.Π.Σ. για μετακίνηση Πυρονόμου προς την 7η   Ε..Μ.Α.Κ.
 
 
                
       Σας αναφέρω ότι έλαβα γνώση την υπ αριθμ. 12932 Φ.202 .12 /12-3-2002 απόφαση Α.Π.Σ. με την οποία μετακινείται ο   Πυρονόμος (……) ……… ………… προς την 7η Ε.Μ.Α.Κ.   βάση του άρθρου 21 του Π.Δ. 170/96   .
   Απ΄ ότι γνωρίζω στο συγκεκριμένο άρθρο στην παρ. 6 γίνετε ρητή αναφορά ότι η μετακίνηση προς την Ε.Μ.Α.Κ. επιτρέπετε μόνο εφ΄ όσον η ηλικία των μετακινουμένων προς αυτή είναι κάτω των 35 ετών γεγονός που για τον προαναφερόμενο Πυρονόμο δεν υφίσταται.
 Ο μετακινούμενος Πυρονόμος είναι μάχιμος Γενικών Υπηρεσιών και όχι σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου για λόγους υγείας , είναι εντός της οργανικής δύναμης της Π.Υ. Λαμίας άρα η μετακίνηση του έχει άμεση σχέση με την κατάσταση του , γεγονός που τον καθιστά αξιοποιήσιμο στην μάχιμο υπηρεσία .
 Λόγω ότι θα επιθυμούσα και εγώ την μετακίνηση μου προς την Ε.Μ.Α.Κ. ως οδηγός που κατέχει και τις ανάλογες υπηρεσιακές και πολιτικές άδειες χειρισμού για ειδικά οχήματα και μηχανήματα.
Παρακαλώ όπως μου απαντήσετε   εάν ελήφθησαν υπόψη τα κριτήρια που θέτει η παρ. 6 του άρθρου 21 ή εάν υφίσταται κάτι άλλο σχετικό που δεν το γνωρίζω.
 Σε περίπτωση που δεν υπάρχει περιορισμός ως προς την διάταξη αυτή παρακαλώ όπως λάβετε υπόψη την επιθυμία μου για μετακίνηση προς την 7η Ε.Μ.Α.Κ.   
 Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες .
 
 
              
                                                                                              
 
 
                                                                                        ……….. ………….
                                                                                               Αρχ/στης
 
 
 ΑΙΤΗΣΗ – ΕΝΣΤΑΣΗ
 Του Αρχ/στη (…….. )                                                            ΠΡΟΣ
   ……… ………                                           Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων
   Του   ………….                                                    Πυρ/ μων , Αρχ/στων , Πυρ/στων                        
 
       ΛΑΜΙΑ 22 Μαρτίου 2002
 
      ΘΕΜΑ :   Ένσταση κατά των υπ΄ αρίθμ.
                      1ον 12930 Φ. 202. 3 / 12- 3-2002 Κοινοποίηση   μεταθέσεων υπαλλήλων για την
                              επάνδρωση νεοϊδρυθείσας 7ης Ε.Μ.Α.Κ. ( Λαμίας ).
                       2ον 12938 Φ. 202. 8 / 12/3/2002 Απόσπαση υπαλλήλων για υπηρεσιακούς λόγους
                              και ύστερα από αίτηση τους .
              Έχοντας υπόψη
       1ον Το Π.Δ. 170/ 96 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει :
      2ον   Τις   υπ αρίθμ. 12930 Φ 202. 3/12-3-2002 Απόφαση Α.Π.Σ.
                                         12938 Φ. 202 .8 / 12/3/2002 Απόφαση Α.Π.Σ.
       3ον Την   υπ΄ αρίθμ. 4783 Φ. 202. 3 / 28/1/2003 Διαταγή Α.Π.Σ. ( Επάνδρωση νέων
                   Ε.Μ.Α.Κ. )
           Ενίσταμαι κατά των ανωτέρω αποφάσεων για τους παρακάτω λόγους :
 1ον Έχοντας υπόψη το Π.Δ. 170/96 και την σχετική διαταγή του Α.Π.Σ που ζητούσε αιτήσεις     υπαλλήλων  για την επάνδρωση της 7ης Ε.Μ.Α.Κ. ( Λαμίας ) δεν κατέθεσα αίτηση μετάθεσης προς την υπηρεσία αυτή λόγω   της απαγορευτικής διάταξης ως προς το όριο ηλικίας των 35 ετών.
      Με την κοινοποίηση όμως των παραπάνω αποφάσεων διαπίστωσα ότι στην μεν απόφαση υπ αριθμ. 12930 Φ . 202.3 /12-3-2002 η οποία διατυπώθηκε με το υπ αρίθμ 3/2002 πρακτικό του συμβουλίου μεταθέσεων υπάρχουν τουλάχιστον απ΄ ότι γνωρίζω οι δύο κάτωθι μετατιθέμενοι Αρχ/στες οι οποίοι υπερβαίνουν το όριο ηλικίας των 35 ετών :
    1ος Αρχ/στης     …….     ……………. ………….
    2ος Αρχ/στης     …….    ……………. ……………
      Για τον παραπάνω λόγο ζητώ να διευκρινισθεί
 1ον Εάν ελήφθησαν υπόψη οι ηλικίες των παραπάνω υπαλλήλων
 2ον Εάν ήταν υπόψη η ηλικία τους ,βάση ποιας κανονιστικής διάταξης μετατίθενται οι παραπάνω    .       υπάλληλοι την οποία εγώ αγνοώ αφού και στην σχετική διαταγή και στο Π.Δ. 170 /96 στο .   .        άρθρο 21 παρ.6 ρητά ορίζετε το όριο ηλικίας.
   Σε περίπτωση που η ηλικία των παραπάνω υπάλληλων δεν μπαίνει σαν κριτήριο ακύρωσης των μεταθέσεων τους και συντρέχουν άλλοι λόγοι που αγνοώ παρακαλώ όπως αφού μου κοινοποιηθούν μου δοθεί η δυνατότητα να υποβάλω αίτηση μετάθεσης προς την υπηρεσία αυτή .
 2ον   Στην σχετική απόφαση 12938 Φ. 202. 8. / 12 /3/2002 για αποσπάσεις υπαλλήλων προς την 7Η Ε.Μ.Α.Κ. δεν αναφέρεται βάση ποιας σχετικής διαταγής του Α.Π.Σ. κατέθεσαν αιτήσεις οι αποσπώμενοι υπάλληλοι .
   Η μη ύπαρξη σχετικής διαταγής που να κοινοποιεί την πρόθεση του Α.Π.Σ. για επάνδρωση με αποσπάσεις της συγκεκριμένης υπηρεσίας αφού γίνονται για υπηρεσιακούς λόγους αντιβαίνει το άρθρο 20 Π.Δ. 170 /96 αφού δεν δίνει την δυνατότητα σε όποιους θα ήθελαν να αποσπασθούν να υποβάλουν αίτηση και δεν λαμβάνει υπόψη τα κριτήρια που το άρθρο 20 του Π.Δ. 170/96 ορίζει. .   Επειδή θίγομαι από την συγκεκριμένη απόφαση λόγω ότι θα επιθυμούσα να αποσπασθώ στην 7η Ε.Μ.Α.Κ. εάν γνώριζα τις προθέσεις του Α.Π.Σ. σχετικά με την απόφαση αυτή και θα υπέβαλα αίτηση ζητώ την ακύρωση της.
                                                                                                                     Ο Αιτών
 
 
       
                                                                                                               …………. …………
                                                                                                                      Αρχ.στης
 
                                                                                                                                                                                               
     --------------------------------------------------------------------------------------------------------------             
 
 
   Δ.Υ.                                                                                           ΛΑΜΙΑ   7 Μαΐου 2003
 
 
 
                                                               Ο 
 
                    Αρχ/στης ( ……. ) …………… ……………… ……………..
                                                            Προς
 
                                                  Την Διοίκησή του
                                                         ΕΝΤΑΥΘΑ
 
         ΘΕΜΑ : Επάνδρωση Σ.Π.Ε.Κ.  
 
 
 
   Σας αναφέρω ότι είχα υποβάλει αίτηση προκειμένου να επανδρώσω το Σ.Π.Ε.Κ. Στερεάς Ελλάδας σύμφωνα με την υπ΄ άρίθμ. 860 Φ. 702. 15 7/4/2003 Διαταγή Περιφερειακής Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας .
 Λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές αποφάσεις του Α.Π.Σ. όπως :
 Α) Την υπ΄αρίθμ. 20620 Φ. 202. 8 – 2 / 5 / 2003 « Απόσπαση υπαλλήλων για υπηρεσιακούς
        λόγους στα    Σ.Π.Ε.Κ. ».
 β) Την υπ΄ αρίθμ. 20618 Φ. 2002 .12 - 2 / 5 / 2003 «Μετακίνηση υπαλλήλων στα Σ.Π.Ε.Κ. ».
 διαπίστωσα ότι η αίτηση μου δεν λήφθηκε υπόψη και δεν μετακινούμε προς αυτό παρ΄ ότι έχω σχετική εμπειρία 12 μηνών στο Σ.Π.Ε.Κ. Στερεάς Ελλάδας .
 Χωρίς να έχω πρόθεση να αμφισβητήσω την ικανότητα των μετακινούμενων συναδέλφων μου προς αυτό και την κρίση των υπηρεσιακών μου οργάνων παρακαλώ όπως μου γνωστοποιήσετε τα κριτήρια που ελήφθησαν υπόψη προκειμένου να γίνει η επιλογή και η στελέχωση του Σ.Π.Ε.Κ.’
 Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες .
 
 
 
 
 
                                                                               
                                                                                             …………. ……………
                                                                                                         Αρχ/στης 
 
 
 
      Δ.Υ.                                                                                                 Λαμία 7 Μαΐου 2003
 
 
                                                                Ο
                          Αρχ/στης ( …….. ) ……….. ……………… ……………
                                                             Προς
                                                   Την Διοίκηση του
                                                        ΕΝΤΑΥΘΑ 
 
 
   ΘΕΜΑ :   Έκφραση παραπόνων
 
 
    Λαμβάνοντας υπόψη το περιεχόμενο την υπ΄ αρίθμ. 20612 Φ. 202. 12   2 /5/2002 Απόφαση Α.Π.Σ. ως προς το σκέλος που με αφορά με θέμα « Μετακίνηση υπαλλήλων στα πεζοπόρα τμήματα » ,θέλω να εκφράσω το παράπονο μου.
 Μετακινούμε προς το πεζοπόρο τμήμα της περιφερειακής Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας σύμφωνα με το άρθρο 2 του Π.Δ. 145/2002 χωρίς έξοδα δημοσίου.
 Αν και δεν είχα εκφράσει ανάλογη επιθυμία προκειμένου να μετακινηθώ προς το πεζοπόρο τμήμα με οποιοδήποτε τρόπο , είμαι υποχρεωμένος να διατυπώσω τον προβληματισμό μου σχετικά με το πνεύμα της σχετικής απόφασης.
    Απ΄ ότι γνωρίζω με το άρθρο 2 του Π.Δ. 145/2002 μετακινούνται υπάλληλοι από Πυροσβεστικά Κλιμάκια προς τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες που υπάγονται διοικητικά και αντιστρόφως και ενεργούνται με απόφαση του Διοικητή της οικείας πυροσβεστικής υπηρεσίας.
   Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δομοκού ανήκει διοικητικά στην Π.Υ. Λαμίας , ενώ το πεζοπόρο τμήμα δεν υπάγεται διοικητικά στην Π.Υ. Λαμίας αλλά στην Περιφερειακή Διοίκηση.
   Εκτιμώ λοιπόν ότι η απόφαση αυτή δεν συνάδει με το πνεύμα του άρθρου 2 του Π.Δ. 145/2002.
 Διαπίστωσα επίσης ότι με την 20616 Φ. 2002 .8   2/5/2003 Απόφαση Α.Π.Σ. μετακινούνται υπάλληλοι προς το πεζοπόρο τμήμα της Περιφερειακής Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας με αποσπάσεις σύμφωνα με το άρθρο 20 του Π.Δ. 170/96 και με έξοδα δημοσίου.
   Για όλους τους παραπάνω λόγους που ανέφερα παρακαλώ όπως:
   Ακυρωθεί η σχετική απόφαση ως προς το σκέλος που με αφορά .
   Όπως επίσης θα επιθυμούσα να πληροφορηθώ εάν υπάρχει σχετική πρόταση της διοίκησης μου για την μετακίνηση μου αυτή όπως το άρθρο 2 του Π.Δ. 145 /2002 ορίζει , καθώς και εάν υπάρχουν 
σχετικά κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη προκειμένου να διενεργηθεί μία μετακίνηση για κάλυψη των αυτών υπηρεσιακών αναγκών, είτε μα απόσπαση είτε με μετακίνηση βάση του Π.Δ. 145/2002 .
 Παρακαλώ αφού λάβετε υπόψη τα παραπάνω για τις δικές σας ενέργειες.   
 
 
 
 
                                                                                                                  
                                                                                                                ………….  ………….
.                                                                                                                Αρχιπυροσβέστης
 
 
 
         Δ.Υ.                                                                                   Λαμία    7 Μαΐου 2003
 
 
                                                                 Ο
 
              Πυροσβέστης ( ………. ) …………. …………. …………..
                                                               Προς
                                                    Την Διοίκησή του
                                                         ΕΝΤΑΥΘΑ
 
 
          ΘΕΜΑ : « Έκφραση παραπόνων »
 
   Αφού έλαβα γνώση την υπ΄ αρίθμ. 20612 Φ. 202. 12   2 /5/2002 Απόφαση Α.Π.Σ. με θέμα
 « Μετακίνηση υπαλλήλων στα πεζοπόρα τμήματα » εκφράζω το παράπονο μου για τους παρακάτω λόγους :
 Διαπίστωσα ότι βάση της παραπάνω διαταγής μετακινούμε προς το πεζοπόρο τμήμα της περιφερειακής Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας σύμφωνα με το άρθρο 2 του Π.Δ. 145/2002.
 Με την αίτηση μου που είχα καταθέσει από 11/4/2003 διατύπωνα την επιθυμία μου να μετακινηθώ προς το Πεζοπόρο τμήμα μόνο με έξοδα του δημοσίου.
 Με έξοδα του δημοσίου δικαιολογείτε μετακίνηση μόνο με απόσπαση σύμφωνα με το άρθρο 20 του Π.Δ. 170/96 .
 Απ΄ ότι γνωρίζω με το άρθρο 2 του Π.Δ. 145/2002 μετακινούνται υπάλληλοι από Πυροσβεστικά Κλιμάκια προς τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες που υπάγονται διοικητικά και αντιστρόφως και ενεργούνται με απόφαση του Διοικητή της οικείας πυροσβεστικής υπηρεσίας.
 Στην προκειμένη περίπτωση το Π.Κ. Δομοκού ανήκει διοικητικά στην Π.Υ. Λαμίας , ενώ το πεζοπόρο τμήμα δεν υπάγεται διοικητικά στην Π.Υ. Λαμίας αλλά στην Περιφερειακή Διοίκηση ΣΤερεάς Ελλάδας .
 Ως εκ τούτου η απόφαση αυτή δεν είναι σύμφωνη με το πνεύμα του άρθρου 2 του Π.Δ. 145/2002.
 Διαπίστωσα παράλληλα ότι με την 20616 Φ. 2002 .8   2/5/2003 Απόφαση Α.Π.Σ. μετακινούνται υπάλληλοι προς το πεζοπόρο τμήμα της Περιφερειακής Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας με αποσπάσεις σύμφωνα με το άρθρο 20 του Π.Δ. 170/96 και με έξοδα δημοσίου.
Αναφέροντας τα παραπάνω παρακαλώ όπως:
 1ον Να ακυρωθεί η απόφαση αυτή ως προς το σκέλος που με αφορά για λόγους που έχουν σχέση με την οικονομική μου επιβάρυνση για υπηρεσιακές ανάγκες για τις οποίες είχα δηλώσει ότι επιθυμώ να καλύψω μόνο με έξοδα δημοσίου.
2ον   Μου γνωστοποιήσετε προς ενημέρωση μου εάν υπάρχουν τυχόν σχετικές κανονιστικές διατάξεις που αγνοώ για το ποια κριτήρια λαμβάνονται υπόψη ώστε να γίνονται μετακινήσεις για την κάλυψη ιδίων υπηρεσιακών αναγκών είτε με αποσπάσεις και με έξοδα του δημοσίου είτε με μετακινήσεις με το Π.Δ. 145/2002 χωρίς έξοδα του δημοσίου. 
 3ον Εάν η μετακίνηση μου με το άρθρο 2 του Π.Δ. 145/2002 έγινε με σχετική πρόταση της Διοίκησης της Π.Υ. Λαμίας όπου ανήκω Διοικητικά.  
 Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.   
 
 
 
                                                                                                              
                                                                                                      …………. ……………..
                                                                                                                 Πυροσβέστης
 
 
 
 
 
 
ΑΙΤΗΣΗ – ΕΝΣΤΑΣΗ
 Του Αρχ/στη ( …….. )                                                            ΠΡΟΣ
   ………. ………..                                           Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων
   Του   ………….                                                       Πυρ/ μων , Αρχ/στων , Πυρ/στων                        
 
       ΛΑΜΙΑ    12 Ιουνίου 2003
 
      ΘΕΜΑ :   Ένσταση κατά τις υπ΄ αρίθμ. 26782   Φ. 202.3   4/6/2003 Απόφασης Α.Π.Σ.
                       Κοινοποίηση   μεταθέσεων Πυρ/μων , Αρχ/στων    Πυρ/στων 2003 
                           
                 Έχοντας υπόψη
 
               Το Π.Δ. 170/ 96 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει :
         .
             
   Ενίσταμαι κατά τις ανωτέρω απόφασης για τους παρακάτω λόγους:
   Είχα υποβάλει αίτημα μετάθεσης για την Π.Υ. Λαμίας με την από 4/4/2003 αίτηση μου σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 5 και 4 του Π.Δ. 170/96 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει για κάλυψη κενών θέσεων .
   Με την κοινοποίηση όμως των μεταθέσεων και σύμφωνα με την υπ΄ αρίθμ. 26782 Φ. 202.3. 4/6/2002 Απόφαση του Α.Π.Σ. η οποία εκδόθηκε βάση του υπ΄ αριθ. 5/2003 πρακτικού του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Μεταθέσεων διαπιστώνω ότι ενώ προσμετρώ μόρια δεν μετατίθεμαι ενώ αντιθέτως μετατίθενται προς την Π.Υ. Λαμίας τέσσερις συνάδελφοι μου με λιγότερα μόρια από εμένα και είναι οι κάτωθι :
   
 1ος   Αρχ/στη …….     ………. ……….   …….    μόρια
   2ος  .Πυρ/στη ( ……   ………. ………..   …. ..    μόρια
   3ος   Αρχ/στη ( ……    ………   ………..   ……    μόρια   
   4ος     Αρχ/στη ( …… ………   ………..   …….    μόρια
 
 Σύμφωνα με τις παρ. 4 και 5 του άρθρου 11 οι μεταθέσεις για κάλυψη κενών θέσεων γίνονται σύμφωνα με τον αριθμό μορίων που διαθέτει ο κάθε ενδιαφερόμενος υπάλληλος εκτός φυσικά της προϋπόθεσης ότι πρέπει να έχουν την υπηρεσία που επιθυμούν ως πόλη συμφερόντων .
 Με δεδομένο ότι και οι τέσσερις   υπάλληλοι έχουμε ως πόλη συμφερόντων την Π.Υ. Λαμίας  η μεταξύ μας διάκριση είναι ο αριθμός μορίων . Βάση λοιπόν του Πίνακα κενών θέσεων και μεταθέσεων του έτους 2002 έχω περισσότερα μόρια από τους προαναφερόμενους συναδέλφους .
 Για τους παραπάνω λόγους ζητώ την ακύρωση της υπ΄ αριθ. 26782 Φ. 202. 3. 4/6/2003 απόφασης του Α.Π.Σ. ως προς το σκέλος που με αφορά με επανεξέταση και ικανοποίηση του αιτήματος μου .   
 
 
                                                                                                   
                                                                                                      Ο
                                                                                                   Αιτών
 
 
                                                                                     ……….. …………
                                                                                                Αρχ/στης
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      Δ.Υ.                                                                               ΛΑΜΙΑ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2002
 
 
               
                                                                       Ο
 
                        Πυρονόμος ( ……..) …………… ………… ………….
 
                                                                    Προς
                                                         Την Διοίκησή του
                                                                ΕΝΤΑΥΘΑ
 
   ΘΕΜΑ :¨ « Κοινοποίηση απάντησης σε ένσταση »
 
 
    Σχετ.: 1η    Υπ΄ αρίθμ. 30130 Φ. 202.3   7/6/2002 απόφαση Α.Π.Σ.
                       Κοινοποίηση   μεταθέσεων Πυρ/μων , Αρχ/στων    Πυρ/στων 2002 
               2η     Π.Δ. 170/ 96 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει :
               3η     Η από 9/6/2002 Ένσταση μου .
 
      
 
     Σας αναφέρω ότι   έχω καταθέσει σχετική ένσταση κατά τις υπ΄ αρίθμ. 30130 Φ. 202.3   7/6/2002 Απόφασης Α.Π.Σ. κοινοποίηση   μεταθέσεων Πυρ/μων , Αρχ/στων    Πυρ/στων 2002 
 προς το υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων με ημερομηνία 9 Ιουνίου 2002 .
     Μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει καμία έγγραφη απάντηση σχετικά με το περιεχόμενο της ένστασής μου παρ΄ ότι έχει περάσει διάστημα περίπου 40 ημερών .
    Λόγω ότι η συγκεκριμένη απόφαση με θίγει και πιστεύω ότι είναι αντίθετη με τις διατάξεις του 170/96 για τους λόγους που αναφέρω στην ένσταση μου, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε να μου κοινοποιηθεί σχετική απάντηση προκειμένου να προβώ εάν χρειαστεί σε περαιτέρω ενέργειες .
 
 
 
 
 
 
                                                                                                     …………. …………..  
                                                                                                             Πυρονόμος
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
    
 
 ΑΙΤΗΣΗ - ΕΝΣΤΑΣΗ 
 
 Του                                                                                          ΠΡΟΣ
 
 Αρχ/στη ( …… )                                               Το υπηρεσιακό συμβούλιο Μεταθέσεων    
 ……………. ………… …………                        Πυρ/μων , Αρχ/στων , Πυρ/στων
 
  
 Μακρακώμη   6     Μαρτίου 2002                         
 
 ΘΕΜΑ : Ένσταση κατά του πίνακα κενών θέσεων για τις μεταθέσεις Πυρ/μων
                 Αρχ/στων και Πυρ/στων ,έτους 2002
 
      
   Έχοντας υπόψη το Π.Δ 170/ 1996 και τις τροποποιήσεις επ΄ αυτού καθώς και όσες υπηρεσιακές αποφάσεις αφορούν τις αποσπάσεις μου που έγιναν για υπηρεσιακούς λόγους ενίσταμαι κατά του πίνακα κενών θέσεων για τους εξής λόγους :
   Διαπιστώνω ότι έχω συμπεριληφθεί στις 8ετίες και δίνετε η θέση μου σαν κενή οργανική . Ο ακριβής χρόνος που χρειάζεται σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 3 για την συμπλήρωση της 8ετίας είναι αυτός που προκύπτει αφού αφαιρέσουμε τις μετακινήσεις με αποσπάσεις για υπηρεσιακούς λόγους . Στην δική μου περίπτωση έχει αφαιρεθεί μόνο η διάρκεια της μίας απόσπασης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής από 16   Αυγούστου έως   16 Δεκεμβρίου το 1995 διάρκειας 4 μηνών .
   Δεν αφαιρέθηκε το χρονικό διάστημα των αποσπάσεων που μου έγιναν για υπηρεσιακούς λόγους στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πολύδροσου και κατά συνέπεια δεν μου υπολογίσθηκαν τα αντίστοιχα μόρια .
 Με την υπ΄αρίθμ. 61413 Φ.202.8 /15-11-2000 Διαταγή Α.Π.Σ. ζητούνταν για υπηρεσιακούς λόγους να επανδρωθούν μεταξύ των άλλων κλιμακίων και το Π.Κ. Πολύδροσου (επισυνάπτω).
 Κατόπιν αυτής της διαταγής και των σχετικών δηλώσεων που κατέθεσα αποσπάσθηκα προς το Π.Κ Πολύδροσου τα κάτωθι χρονικά διαστήματα .
 1η    Με την υπ΄αρίθμ. 84200 Φ. 202.8/ 28 –11-2000 Διαταγή Α.Π.Σ. για δύο ( 2)                  .        μήνες από 1/12/2000 έως 1/2/2001 χωρίς έξοδα δημοσίου
 2η     Με την υπ΄ αρίθμ, 6465 Φ. 202. 8 / 30- 1 –2001 Διαταγή Α.Π.Σ. για ένα (1)
         μήνα από 1/2/2001 έως 1/3/2001 με έξοδα δημοσίου
 3η     Με την υπ΄αρίθμ. 10263 Φ. 202.8 Διαταγή Α.Π.Σ. για ένα μήνα ( 1) μήνα από
         1/3/2001 έως 1/4/2001 με έξοδα δημοσίου.
       Συνολικό διάστημα και των τριών αποσπάσεων τέσσερις ( 4) μήνες .
 Βάση του άρθρου 11 παρ. 8 και του άρθρου 20 παρ. 1 όταν οι αποσπάσεις γίνονται για υπηρεσιακούς λόγους αφαιρείτε ο χρόνος των αποσπάσεων από τον χρόνο που χρειάζεται για την συμπλήρωση της 8ετίας και επίσης λαμβάνονται μόρια για κάθε μήνα .
   Πιθανολογώ ότι δεν ελήφθησαν υπόψη οι παραπάνω αποσπάσεις διότι για τις αποσπάσεις αυτές έγιναν αντίστοιχες αιτήσεις από μέρους μου .
                                                              - 2 -
                                               
 Οι αιτήσεις όμως αυτές δεν εντάσσονται στο πνεύμα της παρ. 8 του άρθρου 11 και της παρ. 2 του άρθρου 20 .
   Η παρ.2 του άρθρου 20 αναφέρετε σε αποσπάσεις που γίνονται με αίτηση του υπάλληλού για εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων σε ανύποπτο χρόνο και άσχετα με υπηρεσιακές ανάγκες και για τον λόγο αυτό στην ίδια παράγραφο ρητά αναφέρει ότι το χρονικό διάστημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τους δύο μήνες μέσα σε μία διετία .
 Από την εφαρμογή του κανονισμού μεταθέσεων σύμφωνα με το Π.Δ. 170/96 όσες αποσπάσεις γίνονταν πλέον για υπηρεσιακούς λόγους και για να αποφευχθούν οι μετακινήσεις των υπαλλήλων παρά την θέληση των , ζητούνταν πρώτα να δηλώσουν ποιοι υπάλληλοι ήθελαν να πάνε με αίτηση τους και στην συνέχεια έλλειψη αιτήσεων ακολουθούσαν αποσπάσεις σύμφωνα με τα μόρια .
 Η αίτηση που ζητείτε από την υπηρεσία και υποβάλετε από τον υπάλληλο δεν αναιρεί τον σκοπό για τον οποίο γίνετε η απόσπαση που δεν είναι άλλος παρά μόνο οι υπηρεσιακές ανάγκες έλλείψη δυνάμεως του συγκεκριμένου κλιμακίου .
 Άλλωστε ότι η διάρκεια των προαναφερόμενων αποσπάσεων μου είναι πάνω από δύο μήνες ,συνολικά τέσσερις μέσα στην διετία , σε αντίθεση με ότι ρητά προβλέπει η παρ. 2 του άρθρου 20 του Π.Δ. 170/96 για τις αποσπάσεις που γίνονται με αίτηση, φανερώνει τον χαρακτήρα των αποσπάσεων αυτών .
 Εκτιμώ ότι τα όσα προανέφερα συνάδουν με το πνεύμα , την ουσία αλλά και την μέχρι τώρα εφαρμογή του κανονισμού μεταθέσεων ως προς το σκέλος των αποσπάσεων .
 Για τους παραπάνω λόγους ζητώ να επανεξεταστεί ο πίνακας μεταθέσεων ως προς το σκέλος που με αφορά και συγκεκριμένα  
 α) Να αφαιρεθεί ο χρόνος των προαναφερόμενων αποσπάσεων ( επιπλέον 4 μήνες) και από 8 έτη ,2 μήνες και 14 ημέρες κατά τον πίνακα να γίνει 7 έτη 10 μήνες και 14 ημέρες .
 β ) Να προσμετρηθούν στο σύνολο των μορίων και τα μόρια που αντιστοιχούν στους τέσσερις μήνες (4 επί 1,5 ) και από 346,50 που φαίνονται τώρα να γίνουν 352,50.
 Συνημμένα σας αποστέλλω την υπ’ αρίθμ. 61413 Φ. 202.8 /15 / 11 / 2000 Διαταγή Α.Π.Σ.
 Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.
 
 
                             
                                                                                             Ο   Αιτών
 
 
 
                                                                                             Αρχ/στης   
                                                                                     ………… ………….
  
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------       
 
 
Δ. Υ .                                                                              ΛΑΜΙΑ 30   ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2003
 
 
                                                                Ο
 
                          ΑΡΧ/ΣΤΗΣ ( ….. ) …………. …………… …………… 
                                                
                                                          Προς 
                                             Την Διοίκησή του
                                                      ΕΝΤΑΥΘΑ                        
 
 
                    ΘΕΜΑ :     Διακοπή   παράτασης απόσπασης
 
 
 Σας αναφέρω ότι βάση της τελευταίας σχετικής διαταγής την υπ΄ αρίθμ. 20016 Φ. 202 .8 /29 –4- 2003 με θέμα « Απόσπαση υπαλλήλων για υπηρεσιακούς λόγους » παρατείνετε η διάρκεια της απόσπασης μου κατά 15 ημέρες .
 Σας γνωρίζω ότι η παράταση αυτή γίνεται παρά την θέληση μου και χωρίς αίτηση δική μου .
 Λόγω ότι δεν υφίστανται πλέον οι προσωπικοί λόγοι για τους οποίους είχα αιτηθεί την δίμηνη απόσπαση μου προς την Π.Υ. Λαμίας με δικά μου έξοδα , ζητώ να επιστρέψω στο Π.Κ. Δομοκού.
 
 
 
 
 
                                                                                                       ……….. ………….
                                                                                                             Αρχ/στης
 
 
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
                          ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΟΡΓΑΝΩΝ 
Α) Για θέματα παραβίασης του κανονισμού σε βάρος μελών
Β) Προτάσεων για Τροποποιήσεις του κανονισμού
Γ) Παρεμβάσεις για κατάργηση δικαιωμάτων μέσω Υπηρεσιακών αποφάσεων και Νομοθετικών διατάξεων . 
                                                ----------
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ που συμπεριλάμβαναν θέματα καταστρατήγησης του κανονισμού μεταθέσεων βάση καταγγελιών των μελών αλλά και θέσεις της Ένωσης για ζητήματα του κανονισμού μεταθέσεων .
 
       
            ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                                         ΣΩΜΑΤΟΣ
                  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                                .
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ Π΄ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ : Λαμία . Κων/νου Καραμανλή 3  Π.Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & FAX. 22310 -33636
.                                                                                                                                                               .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.    345                                                       Τηλ. Προέδρου :                    0974141197 
                                                                                            Τηλ. Γενικού Γραμματέα:   0973436510
 
 ΛΑΜΙΑ   13   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   2003
                                                                                             Προς όλα τα μέλη του
                                                                                             Διοικητικού Συμβουλίου
 
 
                                                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
        Καλείστε στην Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνει την Παρασκευή   17 Ιανουαρίου   2003 και Ώρα 10.30΄ στις εγκαταστάσεις της Π.Υ Λαμίας με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
 
        1ο    ΘΕΜΑ : Οργανωτικά και λειτουργικά θέματα Ένωσης:
                            α) Πορεία ενεργειών για την οργανωτική υποδομή της Ένωσης .
                            Β) Οικονομικά Θέματα. ( Έκθεση διαχειριστικού ελέγχου εξελεγκτικής
                                 επιτροπής για το έτος 2002 - Έσοδα –Έξοδα –Απόδοση χρημάτων εράνου 
                                 Μακρή Γεώργιου .)
                            Γ) Τοπικές Επιτροπές : Σύσταση Νέων Τοπικών Επιτροπών.
                                 Εγγραφές νέων μελών .
                            Δ) Κοινοποίηση συμφωνίας για τον αποκριάτικο χορό της Ένωσης .
                            Ε) Πακέτο σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας Ε.Μ.Α.Κ. – Περαιτέρω ενέργειες
                                 Ένωσης .                      
       2ο     ΘΕΜΑ: Κριτική και θέση του Δ.Σ της Ένωσης για την στάση και τις
                               ενέργειες των συμβούλων της συνδικαλιστικής παράταξης της Ένωσης 
                               Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. (   έγγραφης καταγγελίας   , δηλώσεις σε Μ.Μ.Ε. ) . Σε σχέση
                               με την στάση της Ένωσης με αφορμή τις δηλώσεις του Αρχηγού στα
                               Μ.Μ.Ε. της περιφέρειας .
                                                                
       3ο     ΘΕΜΑ: Εξέλιξη Θεμάτων και περαιτέρω ενέργειες της Ένωσης σχετικά με τις
                                 καταγγελλόμενες υπηρεσιακές ενέργειες όπως :
                                  α) Επέμβαση της Π.Υ Λαμίας σε τροχαία συμβάντα και ενέργειες Περ/κης
                                        Διοίκησης και Α.Π.Σ. σε σχέση με αυτό και τον διασωστικό εξοπλισμό
                                        της – Σχετική Αλληλογραφία και αποτελέσματα παρέμβασης .
                                  Β) Μεταφορά υπαλλήλων στο Δήλεσι – Απάντηση Π.Υ. Λαμίας
                                  Γ) Απάντηση Α.Π.Σ. σε αναφορά υπαλλήλου για αντί υπηρεσιακή 
                                        ενέργεια σε βάρος του .
                                  δ) Απάντηση Α.Π.Σ. σε αναφορά υπαλλήλου σχετικά με παράτυπη
                                       μετακίνηση στην Ε.Μ.Α.Κ.
                                  ε) Καταστρατήγηση Ωραρίου με πρόσθετη υπηρεσία στο Π.Κ. Αλιβερίου
 
        4ο   ΘΕΜΑ :    Συζήτηση θεμάτων και αιτημάτων Τοπικών Επιτροπών – Μελών .
                                  α) Αίτημα Τοπικής Επιτροπή Θήβας σχετικά με περιπολίες εθνικής οδού .
                                  β) Αίτημα Τοπικής Επιτροπής Λιβαδειάς σε σχέση με τον διασωστικό της
                                       εξοπλισμό και την αντιμετώπιση τροχαίων συμβάντων στην περιοχή
                                       ευθύνης.
                                  γ) Αίτημα μέλους της Τοπικής Επιτροπής Θήβας για ενέργειες Ένωσης 
                                       σχετικά με επιβληθείσα σε βάρος του ποινή συνέπεια πειθαρχικού
                                       ελέγχου για τηλεφωνικές συνδιαλέξεις.
 
       5ο ΘΕΜΑ :   Σχολιασμός και θέσεις Ένωσης σχετικά με τα αποτελέσματα των τελευταίων
                              κινητοποιήσεων περαιτέρω ενέργειες .
       
      6ο    ΘΕΜΑ :   Ολοκλήρωση του τελευταίου κύκλου περιοδειών το 3ο δεκαήμερο
                               Ιανουαρίου σε :
                               Π.Κ.   Κύμης – Π.Κ. Σκύρου – Π.Κ. Καρύστου .
                               Π.Κ. Αταλάντης – Π.Κ. Αγίου Κων/νου .
                               Π.Κ. Φουρνάς - Π.Κ. Αργυροχωρίου.
                               Π.Κ.   Δομοκού – Π.Κ. Στυλίδας
                               Π.Υ.   Λαμίας - Ε.Μ.Α.Κ.- Σ.Π.Ε.Κ. – Περ/κή Διοίκηση .
                               Π.Κ. Δερβενοχωρίων.    
 
                                
                                                              Ο
                                                        Πρόεδρος
 
 
     
                                                  Μιχαήλ   Μιχαήλ
 
                                         
              ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------                                      
 
 
          ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                                         ΣΩΜΑΤΟΣ
                   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ Π΄ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ :Λαμία Κων/νου Καραμανλή άνευ αριθμού Π.Υ.Λαμίας Τ.Κ.35100 ΤΗΛ & FAX. 02310 -33636
.                                                                                                                                                               . ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 7                                                            Τηλ. Προέδρου :                    0974141197 
                                                                                            Τηλ. Γενικού Γραμματέα:   0977928257
Προς Όλά τα μέλη της Ε.Υ.Π.Σ.
Στερεάς Ελλάδας                                                                                       Λαμία   27 Ιουνίου 2002
 
                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
  Συνάδελφοι σας κοινοποιούμε την Ημερήσια Διάταξη των θεμάτων που θα συζητηθούν στο 1ο Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας για την νέα περίοδο και που θα γίνει την 1 Ιουλίου 2002 ημέρα Δευτέρα και Ώρα 10.30΄στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Λαμίας.
   Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να καταθέσουν άποψη ή στοιχεία επί των θεμάτων αυτών μπορούν να το κάνουν γραπτώς ή με κατ΄ ιδίαν παράδοση ή με αποστολή εγγράφου στο FΑΧ της Ένωσης πριν την έναρξη του Διοικητικού Συμβουλίου . Επίσης όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν το Δ.Σ. χωρίς δικαίωμα παρέμβασης . 
   Μετά το πέρας του Συμβουλίου θα ακολουθήσει σχετική αναλυτική Ανακοίνωση για τις αποφάσεις που θα παρθούν και τις Ενέργειες που θα γίνουν .
 
     1ο ΘΕΜΑ :   α)Πορεία ενεργειών για την οργανωτική υποδομή της Ένωσης.
                            Β)Οικονομικά θέματα Ένωσης .
                            γ) Ενημέρωση του Δ.Σ. για την συνάντηση του Διοικητικού
                                 Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ με τον Αρχηγό.
 
    2ο   ΘΕΜΑ :   Ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης για      
                            την αντιμετώπιση υπερβάσεων του Ωραρίου με παράτυπες
                            επιφυλακές και πρόσθετη υπηρεσία.
 
   3ο   ΘΕΜΑ:    Θέση και ενέργειες του Δ.Σ. για τις πρόσφατες τροποποιήσεις επί
                           του Κανονισμού Μεταθέσεων με το Π.Δ. 145/02 και ειδικότερα
                           για το εδάφ γ΄ της παρ. 1 του   άρθρου 2 άλλες διατάξεις.
                         ( Κοινοποιείτε συνημμένα το Σχετικό Π.Δ δύο σελίδες)
 
   4ο ΘΕΜΑ:     Διενέργεια εκλογών για την Ανάδειξη Τοπικών Επιτροπών βάση
                           του Εσωτερικού Κανονισμού της Ένωσης.
 
   5ο ΘΕΜΑ:      α)Θέσεις και ενέργειες του Δ.Σ για την μη χορήγηση οφειλόμενων
                           ρεπό – εκτός έδρας κ.λ.π.
                           β) Θέσεις και ενέργειες της Ένωσης για την χορήγηση του
                           Επιδόματος Δασών .
 
 6ο   ΘΕΜΑ :    Καταγραφή προβλημάτων και επιπτώσεων στις εργασιακές
                           συνθήκες από τον εφαρμογή του φετινού αντιπυρικού
                           σχεδιασμού σε επίπεδο περιφέρειας.
                   
 7ο   ΘΕΜΑ :    α)Συνάντηση εργασίας με Περιφερειακό Διοικητή Στερεάς Ελλάδας
                           β)Καθορισμός του πλαισίου των προβλημάτων και των προτάσεων που
                              θα συζητηθούν στην Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διοικητή .  
                     
                                 Ο   Γενικός Γραμματέας                             Ο   Πρόεδρος
 
 
                                    Καμνής Γεώργιος                                    Μιχαήλ Μιχαήλ                                                             
 
                             
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
            ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                                         ΣΩΜΑΤΟΣ
            ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                                .
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ Π΄ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ : Λαμία . Κων/νου Καραμανλή 3  Π.Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & FAX. 22310 -33636
.                                                                                                                                                               .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.    241                                                       Τηλ. Προέδρου :                    0974141197 
                                                                                            Τηλ. Γενικού Γραμματέα:   0973436510
 
 ΛΑΜΙΑ   17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2002
                                                                                             Προς όλα τα μέλη του
                                                                                             Διοικητικού Συμβουλίου
 
 
                                                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
        Καλείστε στην Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνει την Παρασκευή   22 Νοεμβρίου 2002 και Ώρα 10.00΄ στις εγκαταστάσεις της Π.Υ Λαμίας με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
 
        1ο    ΘΕΜΑ : Οργανωτικά και λειτουργικά θέματα Ένωσης
                            α) Πορεία ενεργειών για την οργανωτική υποδομή της Ένωσης .
                            Β) Οικονομικά Θέματα. ( Έσοδα –Έξοδα –Έρανος Μακρή )
                            Γ) Τοπικές Επιτροπές : Σύσταση Νέων Τοπικών Επιτροπών – Προτάσεις Τοπικών
                                 Επιτροπών ( Καρύστου –Σ.Π.Ε.Κ). Ενέργειες Οργάνωσης Τοπικών Επιτροπών)
                                 Εγγραφές νέων μελών .
                                    
       2ο     ΘΕΜΑ:   Κριτική και Θέσεις της Ένωσης για την λειτουργία της Ομοσπονδίας
                                σχετικά με :
                                α) Την μη υλοποίηση των αποφάσεων του 4ου Συνεδρίου.
                                β) Την μη υλοποίηση των ντοκουμέντων της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης.
                                Γ) Την μη ολοκλήρωση του Δ.Σ. της 8/10/2002 με Θέμα Προγραμματισμό
                                     δράσης . Την άρνηση του Προεδρείου για προγραμματισμό δράσης .
                                δ) Την μη υλοποίηση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της
                                     1/11/2002 με ΘΕΜΑ : Οικονομικές Διεκδικήσεις 2003 .
                                ε) Την άρνηση του Προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για παρέμβαση και
                                    καταγγελία των παραβιάσεων σχετικά με το Ωράριο. Την μη καταγγελία
                                    των μετακινήσεων με το Π.Δ. 145/2002 . Την παθητική στάση σχετικά με την
                                    προσπάθεια αλλαγής του Ωραρίου .
  
       3ο     ΘΕΜΑ: Εξέλιξη Θεμάτων και περαιτέρω ενέργειες της Ένωσης σχετικά με τις
                                 καταγγελλόμενες υπηρεσιακές ενέργειες όπως :
                                  α) Αντί υπηρεσιακή συμπεριφορά ανωτέρου έναντι υπαλλήλων ( Μόνιμων
                                       και Εποχικών).
                                Β) Παραβίασης του Ωραρίου και της απάντησης του Α.Π.Σ. σε σχέση με
                                       αυτή .
                                  
          4ο ΘΕΜΑ : Θέσεις και ενέργειες της Ένωσης σχετικά με :
                            α) Παράτυπη και επικίνδυνη από πλευράς οδικής ασφάλειας και υπηρεσιακής
                                 τακτικής μεταφοράς υπαλλήλων σε συμβάν κατόπιν σχετικής διαταγής στο
                                (Δήλεσι Βοιωτίας)  
-     2 –
 
                            β) Αποφάσεων του Α.Π.Σ. για :
                            1)  Μετακίνηση υπαλλήλου από την Π.Υ. Λαμίας στην 7η   Ε.Μ.Α.Κ
                             2) Μετακινήσεων βάση του Π.Δ. 145/2002 .             
                        Γ)   Μη κοινοποίησης και γνωστοποίησης στους υπαλλήλους υπηρεσιακής
                               αλληλογραφίας για την εκλογική διαδικασία σχετικά με τα υπηρεσιακά 
                               συμβούλια μεταθέσεων σε Πυρ/κα Κλιμάκια ευθύνης της Π.Υ Χαλκίδας.
                        Δ) Την παρουσία του Δ.Σ. στο Πλημμελειοδικείο Λαμίας για συμπαράσταση
                               σε υπαλλήλους της Π.Υ. Λαμίας σχετικά με εκδίκαση υπόθεσης που αφορά 
                               καταγγελλόμενη προσβλητική συμπεριφορά πολίτη εις βάρος τους κατά την
                               διάρκεια συμβάντος .
                                         
            5Ο     ΘΕΜΑ: Ενημέρωση και κριτική σχετικά με τα αποτελέσματα των
                               3ων πραγματοποιημένων περιοδειών στις Π.Υ. και τα Π.Κ.
                               α) Π.Υ. Χαλκίδας - Π.Κ. Αλιβερίου .   ( 30/10/2002 )
                               β) Π.Υ. Ιστιαίας - Π.Κ . Λίμνης – Π.Κ. Μαντουδίου. ( 5/11/2002 )
                               γ) Π.Υ. Μακρακώμης – Π.Υ. Καρπενησίου . (15 /11/2002 ).
                                Χρονοδιάγραμμα των επόμενων περιοδειών .  
                   
 
 
    
                                                              Ο
                                                        Πρόεδρος
 
 
     
                                                  Μιχαήλ   Μιχαήλ
 
                                          
                                                     
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                       ΣΩΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                               .
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ: Λαμία Κων/νου Καραμανλή 3 Π.Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & FAX. 22310-33636
                                                 ΤΑΧ. ΘΥΡ . 114      email : eypsster @ hol . gr            
.                                                                                                                                                               .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 541                                                           Τηλ. Προέδρου :                    6973436510 
                                                                                              Τηλ. Γενικού Γραμματέα:   6974141197
 ΛΑΜΙΑ   26 Οκτωβρίου 2003                                                                                     
                                                                                             Προς όλα τα μέλη του
                                                                                             Διοικητικού Συμβουλίου
 
                                                            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Καλείστε στην Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνει την Πέμπτη 30 
 Οκτωβρίου   2003 και Ώρα 10.00΄ στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Λαμίας με θέματα Ημερήσιας  
 Διάταξης:
1ο   ΘΕΜΑ : Οργανωτικά και λειτουργικά θέματα Ένωσης:
                           α)   Οικονομικά Θέματα.
                           β)   Εγγραφές νέων μελών.
2ο   ΘΕΜΑα) Κινητοποιήσεις : Ανάλυση των τελευταίων γεγονότων κατά την διάρκεια των
                           τριήμερων κινητοποιήσεων – Αποτελέσματα – Ενέργειες για την οργάνωση της
                           συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση   του 1ου   15νθημερου   Νοεμβρίου.
                      β) Πρόταση της Ένωσης για πανελλαδική συνδιάσκεψη εντός Νοεμβρίου όλων των
                            Πρωτοβάθμιων Ενώσεων της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.  
 3ο   ΘΕΜΑ : Πορεία ενεργειών σε σχέση με αποφάσεις και παρεμβάσεις της Ένωσης.
                       α) Διαβίωση υπαλλήλων σε κλιμάκια και υπηρεσίες. Αίτημα για διενέργεια
                          Yγειονομικού ελέγχου από αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες σε κλιμάκια και
                          υπηρεσίες που δεν τηρούνται με ευθύνη της υπηρεσίας οι απαραίτητοι όροι 
                         υγιεινής ελλείψει καθαριότητας (Π.Κ. Πολυδρόσου, Σκύρου , Καρύστου, 
                          Λιδωρικίου, Φουρνάς, Δερβενοχωρίων, Κύμης ) .  
                      β) Κατάθεση 2  Αναφορών στην Βουλή από Βουλευτές του Νομού Εύβοιας  
                          σε σχέση με το υπ αρίθμ. 482 // 30 /9/2003 έγγραφο προς τον Υφυπουργό
                          Δημόσιας Τάξης .
                      γ)Απάντηση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε σχετική αναφορά πολιτικού
                         φορέα σε σχέση με το υπ΄ αρίθμ. 446 έγγραφο της Ένωσης «Διευκρινιστικές 
                        επισημάνσεις κ.λ.π. ».
                      δ) Διεκδίκηση Οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης εξερχόμενων Αρχ/στων.
 4ο   ΘΕΜΑ : Προτάσεις Τοπικών Επιτροπών - Αιτήματα μελών .
                        α) Αίτημα Μέλους Τ.Ε. Π.Υ. Καρπενησίου Ντζανή   Νικόλαου για την αδράνεια
                            και την απουσία της Τριμελούς Τοπικής Επιτροπής της Π.Υ. Καρπενησίου σε 
                            σχέση με τις κινητοποιήσεις του κλάδου.
                      β) Αίτημα μελών Π.Υ Λαμίας για καταστρατήγηση ωραρίου συνέπεια
                           παράνομης επιφυλακής .  
 
                                                                            Ο
                                                                     Πρόεδρος
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  
 
 
       ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                                         ΣΩΜΑΤΟΣ
             ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
                    Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ Π΄ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ :Λαμία Κων/νου Καραμανλή άνευ αριθμού Π.Υ.Λαμίας Τ.Κ.35100 ΤΗΛ & FAX. 02310 -33636
.                                                                                                                                                               .
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.34                                                            Τηλ. Προέδρου :                    0974141197 
                                                                                              Τηλ. Γενικού Γραμματέα:   097792825
 
    ΛΑΜΙΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2002                                         
                                                                                       ΠΡΟΣ : Κο Αρχηγό Πυροσβεστικού
                                                                                                      Σώματος.
       
                                                                             Κοιν/ποίηση :     1ον Υπηρεσιακό Συμβούλιο 
                                                                                                                 Μεταθέσεων.
                                                                                                            2ον Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                                                                                            3ον Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Π.Σ.
                                                                                                            4ον Όλα τα μέλη.
 
 
         ΘΕΜΑ:    « Επανεξέταση απόφασης Υπηρεσιακού Συμβουλίου Μεταθέσεων βάση του
                             7/2002 πρακτικού»
           
            ΣΧΕΤ:   1ον   Υπ΄΄αρίθμ. 8425   Φ. 202. 3    12 Φεβρουαρίου 2002 Κοινοποίηση
                                  Πινάκων κενών θέσεων για τις μεταθέσεις Πυρ/μων Υπαξιωματικών και
                                   Πυρ/στων έτους 2002 .
                           2ον    Υπ΄ αριθμ. 30130 Φ. 202. 3   7   Ιουνίου 2002 Κοινοποίηση μεταθέσεων
                                   Πυρ/μων , Αρχ/στων και Πυρ/στων έτους 2002
                           3ον   Π.Δ. 170/ 96   κανονισμό μεταθέσεων όπως τροποποιήθηκε και ισχύει .
                           4ον    Η από 9/6 /2002 Ένσταση του Πυρονόμου( …….. ………… ………. .
 
  
    Κύριε Αρχηγέ το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην συνεδρίαση του την 1η Ιουλίου του 2002 αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα όπως αυτά καταγράφονται μέσα από τις παραπάνω σχετικές και σε συνδυασμό με το σκεπτικό της Ένστασης του Πυρονόμου ……….   …………… ,αποφάσισε ομόφωνα ότι:
   Το μέλος της Ένωσης μας έχει αδικηθεί από την απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου η οποία εκφράστηκε με το 7/2002 πρακτικό για τους Παρακάτω λόγους .
    Η αίτηση που κατέθεσε το μέλος της Ένωσης μας ήταν βάση του άρθρου 11 παρ. 4 του Π.Δ. 170/96 για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων που έδινε ο πίνακας μεταθέσεων για την Π.Υ. Λαμίας.
   Με την υπ΄ αριθμ. 30130 Φ. 202.3 - 7 Ιουνίου 2002   κοινοποίηση μεταθέσεων   στο κεφάλαιο Α΄ ο συνάδελφος δεν συμπεριλαμβάνετε στις μεταθέσεις για την κάλυψη των κενών θέσεων της Π.Υ. Λαμίας   παρ΄ ότι   μετατίθενται προς την υπηρεσία αυτή δύο υπάλλήλοι με λιγότερα μόρια απ΄ αυτόν.
   Η υπόθεση αυτή καθ΄ αυτή και το δίκαιο του αιτήματος του συναδέλφου είναι γνωστή στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων αφού έγινε και η σχετική ένσταση του υπαλλήλου , αυτό όμως που προβληματίζει είναι η στάση που διατηρεί το συμβούλιο μεταθέσεων απέναντι στην υπόθεση αυτή αλλά και η όλη αντιμετώπιση του ζητήματος. 
   Η απάντηση ότι δεν μπορεί να συνεδριάσει το υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων μέσα στο καλοκαίρι και θα εξεταστεί η υπόθεση τον Σεπτέμβριο υποτιμά την νοημοσύνη όλων μας.
   Είμαστε σίγουροι ότι επιχειρείτε ακόμη μία συγκάλυψη σε μία παραβίαση του κανονισμού . Με την τακτική ροκανίσματος του χρόνου γίνετε προσπάθεια για παραίτηση του συναδέλφου από το δίκιο του αλλά παράλληλα να γίνει υπέρβαση του χρόνου δικαιώματος προσφυγής σε διοικητικά δικαστήρια .
   Εμείς σαν Ένωση και σύμφωνα με το καταστατικό μας είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε κάθε απόφαση που παραβιάζει τις κανονιστικές διατάξεις του Κανονισμού Μεταθέσεων όπως αυτές εμπεριέχονται στο Π.Δ. 170/96 και στις τροποποιήσεις του .
   Στα πλαίσια αυτά ζητάμε την άμεση αποκατάσταση του συναδέλφου απαιτώντας από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο αξιοκρατική εφαρμογή του κανονισμού και πλήρη αποκατάσταση της νομιμότητας .
   Ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε μία συγκεκριμένη απάντηση και συγκεκριμένες ενέργειες από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο .
   Σε αντίθετη περίπτωση ως Ένωση είμαστε υποχρεωμένοι και αποφασισμένοι να προβούμε σε όσες ενέργειες κρίνονται απαραίτητες ότι πρέπει να γίνουν υπέρ του αδικηθέντος συναδέλφου. 
 
                                                          ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ  
 
 
                                       ΓΙΑ ΤΟ   ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
         
 
 
       Ο   ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                  Ο     ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
 
 
              ΚΑΜΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                       ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΗΛ                                         
 
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
             ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                                          ΣΩΜΑΤΟΣ
                     ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                               .
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ : Λαμία Κων/νου Καραμανλή   3  Π.Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & FAX. 22310 -33636
.                                                                                                                                                               .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.   119                                                         Τηλ. Προέδρου :                    0974141197 
                                                                                            Τηλ. Γενικού Γραμματέα:    0973436510
 
 
 ΛΑΜΙΑ      27 Φεβρουαρίου 2003                       ΠΡΟΣ: Τοπικές Επιτροπές –Μέλη
 
                                                                         Κοινοποίηση: 1ΟΝ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                                                                                  2ΟΝ Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Π.Σ.
                                                                                                                                                                                                                        
                                           
                                     ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ           
 
        Για την μη χορήγηση των οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης στους 
                            νέο εξερχόμενους Αρχιπυροσβέστες .
 
 Συνάδελφοι
 Μετά από σχετικές επισημάνσεις συναδέλφων Αρχ/στων που ενώ τοποθετήθηκαν εξερχόμενοι της Σχολής σε διαφορετικές υπηρεσίες από αυτές που προέρχονταν πριν την εισαγωγή τους σε αυτήν και   δεν πήραν τα έξοδα μετάθεσης που δικαιούνται βάση των όσων ισχύουν, επισημαίνουμε τα παρακάτω .   
 Με την απόφαση του Α.Π.Σ υπ΄ αρίθμ. 63158 Φ. 202 .5 18/11/2002 
 «Τοποθετήσεις εξερχόμενων Αρχιπυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας » οι εξερχόμενοι Αρχ/στες που τοποθετούνται στις νέες υπηρεσίες που παρουσιάζουν κενά, λαμβάνουν ως αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων μόνο ένα ημερήσιο εκτός έδρας για μέχρι 800 χιλ. και 2 εκτός έδρας από 800 χιλ. και πάνω , συν τα εισιτήρια, τις μικροδαπάνες ταξιδιού και τα μεταφορικά μέχρι 100 κιλά αποσκευές .
 Η απόφαση όμως αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσες κανονιστικές διατάξεις ισχύουν σχετικά με την χορήγηση οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης .
 Οι τοποθετήσεις των Αρχ/στων μετά την έξοδό τους από την σχολή βάση του άρθρου 18 Παρ. 4 του Π.Δ. 170/96 όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 33/97 όταν δεν γίνονται προς την υπηρεσία στην οποία υπηρετούσαν πριν την εισαγωγή στην σχολή, θεωρούνται μεταθέσεις .
 Οι μεταθέσεις βάση του άρθρου 11 του κεφαλαίου Γ΄ της κοινής Υπουργικής απόφασης 2/66739/0022 - 15/11/2000  αποζημιώνονται σε διαφορετική βάση από ότι ορίζει η παραπάνω απόφαση.
 Αποζημιώνονται με έξοδα μετακίνησης και εγκατάστασης και με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 3,4,5 και 6 του Π.Δ. 200/93 .
 Τα έξοδα μετακίνησης είναι το ποσό που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του Βασικού ποσού, επί το άθροισμα των συντελεστών
 1ον Του βαθμού .
 2ον Των μελών της μετακινούμενης οικογένειας.  
 3ον Της χιλιομετρικής απόστασης .
 Από τις ισχύουσες διατάξεις λοιπόν των Προεδρικών Διαταγμάτων:
 1ον Π.Δ. 170/96 « Κεφάλαιο Β΄ Κανονισμός Μεταθέσεων » άρθρο 18 
                                    παρ. 4 .
                                                         ---   2   ---
 
 2ον Π.Δ. 200/ 93 « Περί οδοιπορικών εξόδων Εσωτερικού και
                                    Στρατιωτικού Προσωπικού των Ε.Δ. »
                                     Κεφάλαιο Β΄ Οδοιπορικά έξοδα Μετάθεσης   
                                     Άρθρα 3,4,5,6
     Καθώς και από τις διατάξεις της :
     Της Κοινής Υπουργικής απόφασης Οικονομικών – Δημόσιας Τάξης.   Υπ΄ Αριθμ.
      2/66739/0022 - 15/11/2000 .
.   « Οδοιπορικά έξοδα και λοιπά έξοδα του Προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος »
     του Κεφ. Γ΄   «Οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης » των άρθρων 11 και 12 .
      προκύπτει ότι οι τοποθετούμενοι Αρχ/στες σε άλλες υπηρεσίες εκτός απ΄ αυτήν που υπηρετούσαν πριν την εισαγωγή τους στην σχολή δικαιούνται   αποζημίωση των οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης .
    Για τον λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι μπορούν να   ζητήσουν κατ΄ αρχήν με Δ.Υ. αναφορά να τους χορηγηθούν τα οδοιπορικά έξοδα βάση των παραπάνω διατάξεων. Σε περίπτωση άρνησης της υπηρεσίας μπορούν να προσφύγουν σε Διοικητικό Δικαστήριο.
    Από πλευράς Ένωσης θα γίνουν ανάλογες ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση .
            
                                                   Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
 
                                                   Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
             Ο   ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                     Ο     ΠΡΟΕΔΡΟΣ   
 
 
 
 
              ΚΑΜΝΗΣ         ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                       ΜΙΧΑΗΛ    ΜΙΧΑΗΛ                        .
        
 
 
 ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ
 
 
Δ.Υ.                                                                                                 ΛΑΜΙΑ   25 Φεβρουαρίου 2003
 
 
 
                                                                     Ο
                         Αρχ/στης ( …….)   ………….. ………… …………
 
                                                                Προς
                                                      Την Διοίκηση του
                                                              Ενταύθα
 
            ΘΕΜΑ : Χορήγηση οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης
            
             Σχετικές :
           1ον Π.Δ. 170/96 « Κεφάλαιο Β΄ Κανονισμός Μεταθέσεων » άρθρο 18 
                                           παρ. 4 .
           2ον Π.Δ. 200/ 93 « Περί οδοιπορικών εξόδων Εσωτερικού και
                                             Στρατιωτικού Προσωπικού των Ε.Δ. ».
                                             Κεφάλαιο Β΄ Οδοιπορικά έξοδα Μετάθεσης   
                                             Άρθρα 3,4,5,6.
          3ον Κοινής Υπουργικής απόφασης Οικονομικών – Δημόσιας Τάξης.   Υπ΄ Αριθμ.
                  2/66739/0022 - 15/11/2000 .
.           « Οδοιπορικά έξοδα και λοιπά έξοδα του Προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος »
                του Κεφ. Γ΄   «Οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης » των άρθρων 11 και 12 .
         
          Σας αναφέρω ότι κατά την έξοδο μου από την σχολή Αρχ/στων τοποθετήθηκα στη Π.Υ
        ………   για κάλυψη κενής θέσης του βαθμού μου .
         Με βάση τα ισχύοντα των παραπάνω σχετικών διατάξεων δικαιούμαι πλήρη
       αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης .
         Σύμφωνα όμως με την υπ΄ αρίθμ. 63158 Φ. 202 . 5 Απόφαση Α. Π .Σ. αυτό δεν είναι
       εφικτό .
        Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να μου χορηγηθούν τα οδοιπορικά
       έξοδα μετάθεσης .
 
                                                                                                     -------------   ------------
                                                                                                              …………….
                                                                                         
 --………….-----------------------------------------------------------------------------------------------------------                                                                                                                               
       
     ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                           ΣΩΜΑΤΟΣ
        ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                               .
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ : Λαμία Κων/νου Καραμανλή 3 Π.Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & FAX. 22310 -33636 
                                              ΤΑΧ. ΘΥΡ. 114         e-mail : eypsster @ hol . gr           
.                                                                                                                                                                .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.   562                                                         Τηλ. Προέδρου :                 6973436510 
                                                                                       Τηλ. Γενικού Γραμματέα:    6974141197
ΛΑΜΙΑ    6   ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ    2003     
                                                                             ΠΡΟΣ : ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ – ΜΕΛΗ 
 
 
 
 
ΘΕΜΑ :    « Διεκδίκηση των οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης των εξερχόμενων της σχολής
                       Αρχ/στων ».  
 
  
    Συνάδελφοι  σχετικά με το θέμα της μη χορήγησης των   εξόδων μετάθεσης των εξερχόμενων από την Σχολή   Αρχ/στων οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες από εκείνες που υπηρετούσαν , η Ένωση μας ανέδειξε το θέμα όπως έπρεπε κάνοντας μια σειρά από ενέργειες για τον σκοπό αυτό .
   Μέχρι στιγμής όμως κανείς από τους αρμόδιους δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια για να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των συναδέλφων Αρχ/στων που μετακινήθηκαν για υπηρεσιακούς λόγους σε υπηρεσίες εκτός τόπου συμφερόντων τους και δεν αποζημιώθηκαν με τα έξοδα μετάθεσης που ορίζουν οι σχετικές κανονιστικές διατάξεις , παρά με ένα ποσό αντίστοιχο ενός ημερήσιου εκτός έδρας .
   Σχετική αναφορά που κατατέθηκε στις 12/6/2003 στην βουλή με αφορμή το υπ αρίθμ, 272/5/5/2003 έγγραφο που έστειλε η Ένωση μας για το θέμα αυτό παρέμεινε μέχρι στιγμής αναπάντητη από τον Υπουργό Οικονομικών .
   Κατόπιν αυτού η Ένωση ήρθε σε συνεννόηση με τον Νομικό Σύμβουλο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.   προκειμένου να αναλάβει την διεκδίκηση των οδοιπορικών εξόδων .
   Το κόστος της προσφυγής   θα ανέρθει περίπου στο ποσό των 100 ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού ( 70 ευρώ ) αντιστοιχεί στο κόστος των δικαστικών εξόδων.  
   Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να διεκδικήσουν δικαστικά τα οδοιπορικά τους έξοδα   θα πρέπει πρώτα να υποβάλουν μία Δ.Υ . αναφορά προκειμένου να ζητούν την χορήγηση τους και στην συνέχεια με την αρνητική απάντηση που θα πάρουν θα κινηθεί η διαδικασία . 
   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρχονται σε απευθείας συνεννόηση με τον Νομικό Σύμβουλο   της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Πενταγιώτη Κων/νο στο τηλ. 6932455579
 
                                                  ΓΙΑ   ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ    ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
 
 
                     Ο    ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                           Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
 
 
 
                         ΜΙΧΑΗΛ   ΜΙΧΑΗΛ                                       ΚΑΜΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
   
--------------------------------------------------------------------------------------------------                              
                ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                                           ΣΩΜΑΤΟΣ
                  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                               .
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ : Λαμία Κων/νου Καραμανλή 3 Π.Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & FAX. 22310 -33636 
                                              ΤΑΧ. ΘΥΡ. 114         e-mail : eypsster @ hol . gr           
.                                                                                                                                                                .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 474                                                         Τηλ. Προέδρου :              6973771299 
                                                                                     Τηλ. Γενικού Γραμματέα: 6974141197
ΛΑΜΙΑ    16 Οκτωβρίου    2004                                
                                                                                                                                                                                
                                                                   ΠΡΟΣ :   Αρχ/στες   που τοποθετήθηκαν   βάση του
                                                                                     Π.Δ.   122/2004
                                                                                        
          
                                                                  Κοιν/ση : 1ον Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                                                                    2ον Νομικό Σύμβουλο Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                                                                    3ον Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Π.Σ.    
                                                                                    4ον Τοπικές Επιτροπές –Μέλη .
                                                                               
  ΘΕΜΑ : « Συνάντηση εργασίας με Αρχηγό – Απόφαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου για τις
                      μεταθέσεις των Αρχ/στων της τελευταίας εκπαιδευτικής σειράς » .
 
 Συνάδελφοι
 Η ‘Ένωση μας κατά την συνάντηση εργασίας που είχε με τον Αρχηγό έθεσε το θέμα των μεταθέσεων των Αρχ/στων που κλείνουν διετία στις υπηρεσίες όπου τοποθετήθηκαν για την κάλυψη οργανικών κενών μετά την έξοδο τους από την σχολή .
 Επανέλαβε την θέση της για το τι πρέπει να ισχύσει για το θέμα αυτό όπως την καταγράφει στο υπ. αρίθμ. 446 11/9/2004 έγγραφο της .
 Ο Αρχηγός απάντησε ότι το υπηρεσιακό συμβούλιο αποφάσισε οι μεταθέσεις θα γίνουν τον ερχόμενη περίοδο μεταθέσεων του 2005 γιατί δεν προβλέπει ο κανονισμός μεταθέσεων χορήγηση φύλων πορείας την περίοδο που κλείνει η διετία δηλαδή τον Νοέμβριο , άρα κανονικά πρέπει να φύγουν με τις μεταθέσεις της περιόδου του 2005 .
 Η απάντηση της Ένωσης ήταν ότι η διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 17 του Π.Δ. 122/ 2001 είναι δεσμευτική ως προς την διετία και η υπηρεσία πρέπει να μεταθέσει τους Αρχ/στες με την λήξη αυτής αφού αποδεσμεύεται από τον κανονισμό λόγω ότι η αποφοίτηση τους έγινε μετά τις 31 Αυγούστου . 
 {   ΑΡΘΡΟ 17 παρ. 1 Π.Δ. 122/2004
  « Τυχόν δε υπεράριθμοι τοποθετούνται για μία διετία σε κενές οργανικές θέσεις άλλων υπηρεσιών και έχουν για αυτούς εφαρμογή οι διατάξεις του παρόντος κανονισμού , για όλες τις περιπτώσεις κατά τις τακτικές μεταθέσεις εφόσον έχουν αποφοιτήσει μέχρι 31 Αυγούστου του έτους μεταθέσεων ». } 
 Η Ένωση τόνισε ότι είναι άδικο να ταλαιπωρούνται για άλλον ένα χρόνο οι συνάδελφοι που τοποθετήθηκαν παρά την θέληση τους στις υπηρεσίες αυτές και θα μπορούσε κάλλιστα να απευθύνει   το Α.Π.Σ προς τους Αρχ/στες που έχουν τοποθετηθεί για μία διετία ερώτημα πόσοι από αυτούς επιθυμούν να επιστρέψουν στις υπηρεσίες από όπου προήλθαν με την λήξη αυτής .
 Από μία πρόχειρη αποτίμηση διαπιστώθηκε ότι πρόκειται γιε έναν μικρό αριθμό συναδέλφων σε σχέση με όσους έχουν μετατεθεί μ΄ αυτόν τον τρόπο .
 Για τους λοιπούς που επιθυμούν να μείνουν , να παραταθεί η παραμονή τους μέχρι τις μεταθέσεις του 2005 .
 Τονίστηκε επίσης το γεγονός στον Αρχηγό ότι δεν είναι τιμητικό για την υπηρεσία να σπρώχνει συνεχώς τους υπαλλήλους της στην δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους όταν αυτό είναι αυτονόητο και ότι είναι άκαιρη η αναφορά στο γεγονός ότι θα παρανομήσει η υπηρεσία εάν κάνει αυτές τις μεταθέσεις τώρα , όταν παρανόμησε κραυγαλέα σε βάρος των Αρχ/στων με την μη χορήγηση σε αυτούς των εξόδων μετάθεσης . 
 Συνάδελφοι οι Ένωση μας πάλεψε και θα συνεχίσει να παλεύει για την υπόθεση αυτή προκειμένου να δικαιωθούν οι συνάδελφοι που θίγονται από την μη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων τόσο για τα οδοιπορικά όσο και για τις μεταθέσεις .
 Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι σε περίπτωση που τελικά ισχύσει η άποψη του υπηρεσιακού συμβουλίου θα πρέπει όσοι επιθυμούν να μετατεθούν να καταθέσουν αναφορά με την οποία να ζητούν την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 17 του Π.Δ. 122/2004 προκειμένου να πάρουν μία απάντηση από το Α.Π.Σ. .
 Αν η απάντηση είναι αρνητική θα μπορούν βάση αυτής να καταθέσουν προσφυγή .
 Παραθέτουμε σχετικό υπόδειγμα αναφοράς .
 
 ΣΧΕΔΙΟ
 
 
    Δ.Υ.                                                                                                        ………………    …/10/2004
 
 
                                                                         Ο
          Αρχ/στης ( ………)   ………………………..   ……………………   του ………………….
 
                                                                     Προς
                                                        Την Διοίκηση του
                                                               ΕΝΤΑΥΘΑ   
 
 ΘΕΜΑ :    Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 17 του Π.Δ. 122/2004 .
 
 
   Έχοντας υπόψη μου τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 17 του Π.Δ. 122/2004 με τις οποίες τροποποιείτε η παρ. 2 του άρθρου 17 του Π.Δ. 170/1996 , αναφέρω ότι βάση αυτών των διατάξεων και λόγω ότι κλείνω διετία στις 16 Νοεμβρίου του 2004 στην υπηρεσία όπου τοποθετήθηκα μετά την έξοδο μου από την σχολή Αρχ/στων επιθυμώ να μετατεθώ στην υπηρεσία όπου υπηρετούσα πριν την είσοδο μου στην σχολή .
   Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες όπως μου κοινοποιηθεί σχετική απάντηση εάν θα κινηθεί η αντίστοιχη διαδικασία προς εφαρμογή των σχετικών διατάξεων προκειμένου να μετατεθώ .   
 
 
 
 
                                                                                    …………….. …………
                                                                                                  Αρχ/στης
 
  
                                                  ΓΙΑ   ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
 
 
                     Ο   ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                        Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
            ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                                        ΣΩΜΑΤΟΣ
             ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                               .
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ : Λαμία Κων/νου Καραμανλή 3 Π.Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & FAX. 22310 -33636 
                                              ΤΑΧ. ΘΥΡ. 114         e-mail : eypsster @ hol . gr           
.                                                                                                                                                                .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 356                                                         Τηλ. Προέδρου :                    6973771299 
                                                                                             Τηλ. Γενικού Γραμματέα:    6974141197
 
 ΛΑΜΙΑ    7 ΙΟΥΛΙΟΥ   2004                                             
                                                                       ΠΡΟΣ : Κύριο Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
                                                                                       Σμέτη Χρήστο
          
                                                                  Κοιν/ση : 1ον Κύριο Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης
                                                                                         Μαρκογιαννακή Χρήστο .
                                                                                    2ον Α΄& Β΄ Υπαρχηγούς Π.Σ.
                                                                                    3ον Διοικητή Π.Υ. Περ/ρειας Στερεάς
                                                                                           Ελλάδας .
                                                                                    4ον   Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων
                                                                                    5ον Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                                                                    6ον Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Π.Σ.  
                                                                                    7ον Διοικητές Π.Υ. Περ. Στερεάς Ελλάδας 
                                                                                    8ον Τοπικές Επιτροπές –Μέλη .
   
 ΘΕΜΑ : « Αποσπάσεις - Μετακινήσεις » 
   
   Κύριε Αρχηγέ
   Είναι γεγονός ότι :
ü      Η άρνηση της πολιτείας να προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις για την κάλυψη των οργανικών κενών του σώματος
ü      Οι συνεχώς αυξανόμενες υποχρεώσεις που προκύπτουν για το Πυροσβεστικό Σώμα από τις διευρυμένες αρμοδιότητες .
ü      Η υλοποίηση του αντιπυρικού σχεδιασμού ( Πεζοπόρα   κ.λ.π. ) .
ü      Η εφαρμογή των ρυθμίσεων που προβλέπει ο Νόμος 3207/2003 για την αντιμετώπιση των υποχρεώσεων σε σχέση με τους Ολυμπιακούς αγώνες .
   Γιαόλα αυτά λοιπόν προκειμένου να καλυφθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες που προκύπτουν   απαιτούνται   να γίνουν αποσπάσεις .
   Εμείς ως συνδικαλιστικός φορέας έχουμε επανειλημμένα τοποθετηθεί ότι όταν αναπόφευκτα  πρέπει να γίνουν μετακινήσεις, υιοθετούμαι μόνο τις αποσπάσεις για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών αναγκών, ως μόνο μέτρο που εξασφαλίζει βασικές αρχές αξιοκρατίας, όταν όμως εφαρμόζονται σωστά οι σχετικές διατάξεις του Κανονισμού Μεταθέσεων .
   Δεν υιοθετούμαι φυσικά την λογική των μετακινήσεων σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 2 του Π.Δ. 145/2002 , τις είχαμε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή έκδοσης του σχετικού διατάγματος ως μέτρο αναξιοκρατικό που λειτουργεί ως βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του Κανονισμού Μεταθέσεων και μέχρι σήμερα απαιτούμε την άμεση κατάργησή του.
   Προσδοκούμαι ότι κάποια στιγμή επιτέλους θα υπογραφεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που είναι έτοιμο εδώ και πέντε μήνες μέσα από το οποίο προβλέπετε η κατάργηση των αντίστοιχων διατάξεων του Π.Δ. 145/2002 .
 Παρ΄ ότι στην περιφέρεια μας δεν έχουν γίνει υποχρεωτικές μετακινήσεις βάση του Π.Δ. 145/2002  είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την επέκταση εφαρμογής του για την επάνδρωση του Πεζοπόρου τμήματος , ως παράνομη και αντίθετη με την σχετική διάταξη του Π.Δ. 145/2002 .
 Ο λόγος είναι ότι η σχετική διάταξη της παρ. 7 του άρθρου 2 του Π.Δ. 145/2002 δίνει το δικαίωμα για να πραγματοποιεί μετακινήσεις ο Διοικητής μίας Υπηρεσίας προς και από τα κλιμάκια ευθύνης του .
 Το πεζοπόρο τμήμα δεν είναι ευθύνη καμίας ανεξάρτητης υπηρεσίας παρά είναι τμήμα που λειτουργεί στα πλαίσια της περιφέρειας με ευθύνη του Περιφερειακού Διοικητή .    
 Όσες λοιπόν μετακινήσεις έγιναν στα πεζοπόρο τμήμα βάση του Π.Δ. 145/2002 είναι παράνομες .
   
      Στα πλαίσια αυτά λοιπόν ΖΗΤΑΜΕ  :
ü      Την ανάκληση των αποφάσεων μετακίνησης για το πεζοπόρο βάση του Π.Δ. 145/202 και τον επαναπροσδιορισμό τους ως αποσπάσεις βάση του άρθρου 20 του Π.Δ. 170/96 με ότι αυτό συνεπάγεται .
ü      Την άμεση παρέμβαση σας ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η σχετική διαδικασία έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος.
                                                      ----------------------------------
 Με αφορμή όμως και τις τελευταίες αποφάσεις για αποσπάσεις σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την κάλυψη των υπηρεσιακών κενών σύμφωνα με την υπ΄ αρίθμ   διαπιστώνουμε ότι :
 1ον    Ενώ ήταν αποφασισμένο να γίνουν αποσπάσεις για την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων δεν ξεκίνησε η σχετική διαδικασία νωρίς ώστε οι μετακινούμενοι να προγραμματίσουν τις προσωπικές και οικογενειακές του ανάγκες , αλλά και να δοθεί το απαραίτητο χρονικό διάστημα που απαιτείτε για υποβολή ενστάσεων και εξέταση αυτών . 
 Με αποτέλεσμα μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουν απαντηθεί υπεύθυνα από το καθ΄ ύλην αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί ενώ οι αποσπάσεις έχουν πραγματοποιηθεί .
 2ον Παρ΄ ότι είναι γνωστό στην Φυσική Ηγεσία και στην Περιφερειακή Διοίκηση ότι ορισμένες υπηρεσίες που λόγω της θέσης τους και του μικρού αριθμού των υπηρετούντων υπαλλήλων όπως η Π.Υ. Θηβών ( 23 υπάλληλοι με την Διοίκηση ) και το Π.Κ. Σκύρου ( 11 με τον Προϊστάμενο) αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις δικές τους ανάγκες, αποσπώνται υπάλληλοι τους είτε για υπηρεσιακούς λόγους είτε με αίτηση τους με αποτέλεσμα την ουσιαστική αποδυνάμωση τους και την υπερβολική καταπόνηση των εναπομεινάντων συναδέλφων σ΄ αυτές .   
 
       Για τον λόγο αυτό ΖΗΤΑΜΕ :
ü      Την κατ΄ εξαίρεση και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες αυτές την άμεση ανάκληση όλων των αποσπάσεων για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες και στο εξής να λαμβάνετε υπόψη η ιδιαιτερότητα τους σε αντίστοιχες περιπτώσεις .
ü      Την άμεση εξέταση των ενστάσεων από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο και την κοινοποίηση σαφών και τεκμηριωμένων απαντήσεων στους ενδιαφερόμενους .
 

 
          
                                            ΓΙΑ   ΤΟ    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
 
 
             Ο    ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                        Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ   
 
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      
                 
                 ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                                          ΣΩΜΑΤΟΣ
                    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                               .
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ : Λαμία Κων/νου Καραμανλή 3 Π.Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & FAX. 22310 -33636 
                                              ΤΑΧ. ΘΥΡ. 114         e-mail : eypsster @ hol . gr           
.                                                                                                                                                                .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 557                                          Τηλ. Προέδρου :        6973771299 
                                                                                            Τηλ. Γενικού Γραμματέα: 6974141197
ΛΑΜΙΑ    15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   2005                           
                                                                      ΠΡΟΣ :    Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
                                                                                        Σμέτη Χρήστο
 
                                                                  Κοιν/ση : 1ον Κύριο Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης
                                                                                          Μαρκογιαννακή Χρήστο .
                                                                                    2ον Α΄& Β΄ Υπαρχηγούς Π.Σ.
                                                                                    3ον Διοικητή Π.Υ. Περ/ρειας Στερ. Ελλάδας
                                                                                    4ον Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                                                                    5ον Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Π.Σ.  
                                                                                    6ον Τοπικές Επιτροπές –Μέλη .
 
 ΘΕΜΑ : Καταστρατήγηση της παρ. 6   του άρθρου 21 του Π.Δ. 170/96 σχετικά με
                  μετακίνηση υπαλλήλου από την Π.Υ. Λαμίας στην 7η Ε.Μ.ΑΚ.  
 
 ΣΧΕΤ : Η υπ. αρίθμ. 39770 Φ.Α. 6034 /17/11/2004 Απόφαση Α.Π.Σ. με θέμα « Μετακίνηση
                 Πυρονόμου » .
 
   Κύριε Αρχηγέ
 Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι υποχρεωμένη να καταγγείλει την παραπάνω σχετική απόφαση σας ως παράτυπη για τον λόγο ότι ο Πυρονόμος που μετακινείται προς την 7η Ε.Μ.Α.Κ. είναι πέραν του ορίου ηλικίας των 35 ετών που θέτει ως προϋπόθεση η παρ. 6 του άρθρου 21 του Π.Δ. 170/96
 Αρχηγέ είναι πάγια αρχή της Ένωσης μας να αντιμετωπίζει κάθε υπηρεσιακή ενέργεια που στρέφεται κατά της αξιοκρατίας έτσι όπως αυτή απορρέει μέσα από της κανονιστικές διατάξεις που έχουν θεσπιστεί για αυτόν ακριβώς τον λόγο .
 Για μας δεν εντοπίζεται το πρόβλημα στο όριο ηλικίας των 35 ετών και προτείνουμε την κατάργηση του ,γιατί το όριο αυτό έχει γίνει κάποιες φορές τροχοπέδη ώστε να αξιοποιηθούν ικανότατα στελέχη με πλούσιες γνώσεις και εμπειρία στην Ειδική Μονάδα .
 Όσο όμως υπάρχει και έχει εφαρμοστεί ως μέτρο κατά καιρούς σε βάρος άλλων ενδιαφερομένων για ανάλογες μετακινήσεις προς τις ειδικές μονάδες απαιτούμε από εσάς την τήρηση της ισονομίας  μέσω της πιστής εφαρμογής των σχετικών κανονιστικών διατάξεων .
 Δυστυχώς έχουμε να σας επισημάνουμε ότι η Ειδική Μονάδα πέραν των τεραστίων ελλείψεων κυρίως σε προσωπικό που έχει να αντιμετωπίσει από την ημέρα ίδρυσης της παρά της περί του αντιθέτου δεσμεύσεις ,   βάλλεται κατά καιρούς η υπόσταση της από παρόμοιες ενέργειες .
 Ζητάμε λοιπόν την ανάκληση της μετακίνησης αυτής και τις παράλληλες ενέργειες σας ώστε να επανδρωθούν και οι Ε,Μ,Α,Κ, έτσι όπως προβλέπεται και επιβάλλεται για να λειτουργήσουν στην βάση του σκοπού που καλούνται να εξυπηρετήσουν .   
                                      
                                                ΓΙΑ   ΤΟ   ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
 
                Ο    ΓΕΝΙΚΟΣ    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                Ο    ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
                       
                   
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
         ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                                         ΣΩΜΑΤΟΣ
                  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                               .
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ Π΄ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ : ΛαμίαΚων/νου Καραμανλή άνευ αριθμού Π.Υ.Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & FAX. 02310 -33636
.                                                                                                                                                               .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.   131                                                        Τηλ. Προέδρου :                    0974141197 
                                                                 Τηλ. Γενικού Γραμματέα:    0977928257
      ΛΑΜΙΑ   20   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2002
      
                           ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
                              ΕΠΙ  ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ
 
 
    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Υ.Π.Σ. Περ/φερειας Στερεάς Ελλάδας εκτιμώντας την σημερινή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί σχετικά με την εφαρμογή του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου που διέπει τον κανονισμό μεταθέσεων και αφού κατέγραψε το εύρος των σημερινών αναγκών που καλύπτει ,καταθέτει τροποποιητική πρόταση πιστεύοντας πως συμβάλει στην ισχυροποίηση του θεσμού και στην ενδυνάμωση της αξιοκρατίας .
    Το Δ.Σ. της Ένωσής μας δεν μπορεί να μην λάβει υπόψη του όμως την πλούσια εμπειρία που υπάρχει σχετικά με τις κατ΄ εξακολούθηση παραβιάσεις του κανονισμού κυρίως από τα όργανα εκείνα που είναι εξουσιοδοτημένα και έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να διασφαλίζουν τις βασικές αρχές της ισονομίας και της αξιοκρατίας .
   Είναι υποχρεωμένο επίσης να καταδικάσει τις προκλητικές ρουσφετολογικές παρεμβάσεις των ημετέρων που μέσα από την παραγοντίστικη τακτική των μικρο εξυπηρετήσεων επιχειρούν να εγκλωβίσουν συνειδήσεις και να καθυποτάξουν την αγωνιστικότητα και την διεκδικητικότητα   όσων επιμένουν να απαιτούν σεβασμό στα αναφαίρετα δικαιώματα τους και να υπερασπίζονται την προστασία και την πιστή εφαρμογή του θεσμού.
 Καταγγέλλει επίσης την επιχειρούμενη προσπάθεια να αδρανοποιηθεί και να εξουδετερωθεί η βασική φιλοσοφία του κανονισμού μεταθέσεων που είναι η αξιοκρατία , μέσα από τροποποιητικές παρεμβάσεις όπως είναι και η τελευταία με το Π.Δ. 145 /2002 .
 Οι προτάσεις της Ένωσής μας μπορεί να συμπίπτουν με ανάλογες προτάσεις άλλων Ενώσεων ή συνδικαλιστικών παρατάξεων ή να είναι σε εκ διαμέτρου αντίθετη τροχιά . Το θέμα για μας δεν είναι η όποιες διαφορές ως προς τα επιμέρους ζητήματα , θα βρεθεί σίγουρα κοινό πλαίσιο συνεννόησης .
 Αυτό που για μας παίζει πρωταρχικό ρόλο είναι να βρεθούν εκείνες οι ασφαλιστικές δικλίδες που θα θωρακίζουν τον θεσμό από τις διφορούμενες   ερμηνείες και θα βάζουν τέλος στην ατιμωρησία όσων συστηματικά πλέον παραβιάζουν τις διατάξεις του , ποδοπατώντας αξιοπρέπειες και δικαιώματα και παράλληλα να εκφραστεί ξεκάθαρα από όλους μας ότι θα προασπίσουμε την θεσμική αυτή κατάκτηση από όλες τις προσπάθειες που γίνονται για την εξουδετέρωσή της .  
 
                                       ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
 
 Γενική επισήμανση που αφορά όλα τα άρθρα του κεφ. Β΄ του Π.Δ. 170/96 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει καθώς και του Π.Δ 68/1999 . Όπου γίνετε αναφορά σε Υπηρεσίες ή Σταθμούς να συμπληρωθούν ως εξής : και κλιμάκια , ή κλιμάκια .
 
 
 
                                         ΑΡΘΡΟ   11
 
 
 ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΣΥΜΠΛΉΡΩΣΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
 
 
ü      Να συμπληρωθεί η παράγραφος 1 ως εξής :
 
Η συνολική υπηρετούσα δύναμη σε προσωπικό του Π.Σ. κατανέμεται το Δεκέμβριο εκάστου έτους στις λειτουργούσες Υπηρεσίες και Κλιμάκιααυτού με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με υποχρεωτική πρόβλεψη όμοιας δύναμης σε όμοιας Τάξης ανεξάρτητους Σταθμούς και Κλιμάκια ……..
 
ü      Να συμπληρωθεί η παράγραφος 3   ως εξής :
 
 Επιπυραγοί που συμπληρώνουν τέσσερα 4 συνεχή έτη και οι νεώτεροι τους στο βαθμό αξιωματικοί  έξι (6) συνεχή έτη καθώς και πυρονόμοι , Υπαξιωματικοί και Πυροσβέστες που συμπληρώνουν οκτώ ( 8) συνεχή έτη παραμονής σε πόλη έδρα Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετατίθενται υποχρεωτικά ,εφόσον υπάρχουν αιτήσεις άλλων υπαλλήλων μέχρι και της 61ης σειράς από τον βαθμό του πυρονόμου και κάτω , που έχουν την πόλη αυτή ως πόλη συμφερόντων τους και επιθυμούν να υπηρετήσουν στην ίδια πόλη σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο άρθρο αυτό .
                                                 ----------------------------------
 
ü      Να καταργηθεί το απόσπασμα του 2ου εδαφίου   της παραγράφου 3 :
 
     « Μεταθέσεις από και προς τον τόπο συμφερόντων του υπαλλήλου για υπηρεσία ή από υπηρεσία που απέχει λιγότερο από 50 χιλιόμετρα ». ……..
                                                 -------------------------------------
ü      Να αντικατασταθεί η παράγραφος 5   ως εξής :
 
 Αιτήσεις μεταθέσεων έχουν δικαίωμα να υποβάλουν όσοι υπάλληλοι υπηρετούν ένα (1) έτος σε πόλη έδρα πυροσβεστικής υπηρεσίας ή κλιμακίου  , ανεξαρτήτως εάν υπάρχουν κενές θέσεις .
 Οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι που συμπληρώνουν τον προβλεπόμενο από την παρ. 3 του παρόντος άρθρου χρόνο παραμονής σε πόλη έδρα Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μπορούν , εφόσον το επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση μετάθεσης για υπηρεσίες που εμφανίζουν κενές θέσεις προσωπικού και δύναται να δηλώσουν μέχρι 3 υπηρεσίες εντός των ορίων της περιφέρειας που υπηρετούν κατά σειρά προτίμησης   . Τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια Μεταθέσεων εξετάζουν αυτές μετά από τις προβλεπόμενες από το άρθρο αυτό λοιπές αιτήσεις , άλλως η υπηρεσία μπορεί να τους μεταθέσει σε οποιοδήποτε άλλη πόλη που υπάρχουν ανάγκες σε προσωπικό , με βάση τα μόρια που διαθέτουν , των εχόντων τα λιγότερα μόρια μετατιθέμενων στις πιο απομακρυσμένες Υπηρεσίες .
 Οι μετατιθέμενοι κατά τον τρόπο αυτό υπάλληλοι έχουν δικαίωμα μετάθεσης για άλλη πόλη μετά την πάροδο ενός έτους .
 
                                                  --------------------------------------
 
ü      Να συμπληρωθεί η παρ. 7   ως εξής :
 
Πυροσβεστικοί υπάλληλοι που έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν περισσότερο από ένα έτος στις υπηρεσίες της προηγούμενης παραγράφου και δεν τις είχαν δηλώσει ως τόπο συμφερόντων , δεν μετατίθενται για δεύτερη φορά σε οποιοδήποτε εκ των υπηρεσιών , εφόσον ομοιόβαθμοι ή νεότεροί τους δεν έχουν υπηρετήσει στις υπηρεσίες αυτές . Η ρύθμιση αυτή δεν ισχύει στην περίπτωση που οι ίδιοι επιθυμούν τη μετάθεση .
                                                    ---------------------------------------
ü      Να συμπληρωθεί και να αντικατασταθεί η παράγραφος 8 ως εξής :
 
 Ο χρόνος των αποσπάσεων για υπηρεσιακούς λόγους του υπαλλήλου είτε με πρωτοβουλία της υπηρεσίας είτε με αίτησή του αφαιρείτε για τον υπολογισμό του χρόνου της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου .
 Ο χρόνος των αποσπάσεων που έγιναν με αίτηση του υπαλλήλου για εξυπηρέτηση προσωπικών του αναγκών ανεξάρτητα από την διάρκεια τους δεν αφαιρείτε από τον υπολογισμό του χρόνου της παρ.3 του παρόντος άρθρου καθώς και για τον υπολογισμό του χρόνου συμπλήρωσης ενός έτους όπου απαιτείτε από τον παρόντα κανονισμό .
 
                                                    -------------------------------------------
 
 
                                                             ΑΡΘΡΟ   15
 
 
                   ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
 
ü      Να συμπληρωθεί η παρ. 3 ως εξής :
 
 Οι μεταθέσεις για συνυπηρέτηση των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος με την σύζυγό τους δημόσιο υπάλληλο ενεργούνται κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου και όταν δεν μπορεί να εξασφαλισθεί η συνυπηρέτηση από την υπηρεσία της συζύγου , μόνο στις περιπτώσεις που επιτρέπουν οι διατάξεις του άρθρου 7 Παρ .4 του Νόμου 287/76 ( Α΄78 )  Ο πυροσβεστικός υπάλληλος που ο ή η σύζυγος του είναι Μόνιμο στέλεχος των Ένοπλων Δυνάμεων δύνατε να ζητήσει μετάθεση για συνυπηρέτηση .
 
                                                          ΑΡΘΡΟ 17
 
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΉ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
 
ü      Να αντικατασταθεί το εδάφιο β΄ της παραγράφου 1 ως εξής :
 
Επιπλέον οι διοριζόμενοι από την 69η εκπαιδευτική σειρά πυροσβέστες γενικών υπηρεσιών υπηρετούν υποχρεωτικά εντός της πρώτης εξαετίας της σταδιοδρομίας τους στις υπηρεσίες που αναφέρονται στην παρ. 6 του άρθρου 11 για ένα έτος εφόσον υπάρχουν σχετικές υπηρεσιακές ανάγκες , προηγουμένων εκείνων που είναι άγαμοι .
 
                                                     ----------------------------------
 
 
                                                           ΑΡΘΡΟ 18
 
                                              ΚΡΙΤΗΡΙΑ   ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ
 
ü          Να τροποποιηθεί ο υπολογισμός των μορίων στο εδάφ. α΄ της παραγράφου 2 ως εξής:
 
Οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση που απέχουν οι υπηρεσίες που υπηρέτησαν από τον τόπο των   συμφερόντων τους λαμβάνουν μόρια για κάθε μήνα που υπηρέτησαν σε αυτές ως εξής :
     Έως      100       χιλιόμετρα     1 μόριο
         Από 101 έως   250 χιλιόμετρα   2 μόρια
     Από 251 έως 500 χιλιόμετρα   3 μόρια
     Από 501 και πάνω                      4 μόρια .
                                         
                                                        -----------------------------------
 
ü      Να τροποποιηθεί   το εδάφ. γ της παραγράφου 2 ως εξής :
 
      Οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση των υπηρεσιών στις οποίες έχουν υπηρετήσει από την πόλη συμφερόντων τους , υπολογιζόμενης της απόστασης με τα ισχύοντα στοιχεία του Υ.Π.Ε.Χ.Ω.Δ.Ε. , της κάθε μετάθεσης υπολογιζόμενης χωριστά , βαθμολογούνται ως εξής .
       Στην πόλη των συμφερόντων τους    0 μόρια
       Μέχρι     100 χιλιόμετρα                 20 μόρια .
      Από 101 μέχρι 250 χιλιόμετρα        40 μόρια ……..
 
      Ως αποστάσεις σε χερσαίο και θαλάσσιο χώρο υπολογίζονται εκείνες που διανύονται από τα χερσαία και θαλάσσια συγκοινωνιακά μέσα που εκτελούν τη συγκοινωνία μεταξύ των πόλεων .Τα μόρια του υπαλλήλου που προκύπτουν από τον συνυπολογισμό θαλασσίων και χερσαίων αποστάσεων ή μόνο θαλασσίων αποστάσεων διπλασιάζονται .
 
ü          Να τροποποιηθεί το εδάφ. ε της παραγράφου 2 ως εξής :
 
     Για   κάθε πλήρες έτος υπηρεσίας του ο υπάλληλος βαθμολογείτε με 10 μόρια.
 
ü          Να τροποποιηθεί το 2ο εδάφ. της παραγράφου 4 ως εξής :
 
Δεν θεωρούνται μεταθέσεις προκειμένου να υπολογισθούν μόρια για τις περιπτώσεις γ και δ της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου οι μεταθέσεις προς την πόλη συμφερόντων του υπαλλήλου .    ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ από το σημείο αυτό μέχρι τέλους της παραγράφου.
       «και εκείνες που έγιναν από την πόλη συμφερόντων για πόλη που απέχει μέχρι 50 χιλιόμετρα απ΄ αυτήν ή εκείνες που έγιναν από οπουδήποτε για πόλη που απέχει μέχρι 50 χιλιόμετρα από την πόλη συμφερόντων του . Μεταθέσεις από μία πόλη σε άλλη που απέχουν μεταξύ τους λιγότερο από 50 χιλιόμετρα ανεξάρτητα αν γίνονται από την πόλη συμφερόντων του υπαλλήλου ή όχι ,δεν θεωρούνται μεταθέσεις , προκειμένου να υπολογισθούν μόρια για την περίπτωση γ και δ της παρ. 2 του παρόντος άρθρου και ο χρόνος παραμονής στην νέα υπηρεσία προστίθεται στο χρόνο που διανύθηκε στην προηγούμενη για την συμπλήρωση του χρόνου της παρ. 3 του άρθρου 11 του παρόντος διατάγματος ». 
 
 
                                                           ΑΡΘΡΟ 19
 
                                               ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ
 
ü    Να τροποποιηθεί και να συμπληρωθεί η παράγραφος 5 στο τέλος ως εξής :
 
 Το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος φροντίζει για την προώθηση των αιτήσεων … …………………… Οι μεταθέσεις κοινοποιούνται στις υπηρεσίες μέχρι τις 25 Μαΐου .
 Στην συνέχεια όσοι υπάλληλοι διαπιστώσουν ότι δεν ικανοποιείτε το αρχικό αίτημα τους και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις σε υπηρεσίες δύναται να επανέλθουν με νέα αίτηση για επανεπιλογή κενής θέσης σε διάστημα 5 ημερών . Οι οριστικές μεταθέσεις κοινοποιούνται στις υπηρεσίες μέχρι 15 Ιουνίου και εκτελούνται μέχρι 15 Οκτωβρίου.
 
ü    Να τροποποιηθεί   η παράγραφος 7 μετά το εδάφ. Θ ως εξής :
 
 Για τις μεταθέσεις σε υπηρεσίες και κλιμάκια που λειτουργούν για πρώτη φορά και δεν καλύπτονται οι κενές θέσεις από όσους τις έχουν δηλώσει ως τόπο συμφερόντων προηγούνται στην ικανοποίηση των σχετικών αιτήσεων , ανεξαρτήτως μορίων και χρόνου παραμονής στις πόλεις που υπηρετούν , οι υπάλληλοι που έχουν ως πόλη συμφερόντων ,πόλη που ευρίσκεται εντός του Νομού στον οποίον πρόκειται να λειτουργήσει η νέα υπηρεσία και σε περίπτωση ……………
 
              
                                                         ΑΡΘΡΟ 20
 
                                                                ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
 
 
ü      Να   τροποποιηθεί η παράγραφο 1 ως εξής :
 
        
 Στις περιπτώσεις που η απόσπαση ενεργείτε για υπηρεσιακούς λόγους είτε με πρωτοβουλία της υπηρεσίας είτε με αίτηση του υπαλλήλου , ο υπάλληλος στην υπηρεσία που αποσπάται λαμβάνει μόρια κατά τις διατάξεις της περίπτωσης α της παρ. 2 του άρθρου 18 του παρόντος .
  
                                                              ---------------------------
ü      Να τροποποιηθεί η παράγραφο 2 ως εξής :
 
Οι αποσπάσεις με βάση τις τυχόν υπάρχουσες αιτήσεις υπαλλήλων που δεν αφορούν υπηρεσιακές ανάγκες   ενεργούνται χωρίς δαπάνη για το δημόσιο …………..
 
               
                                   ΑΡΘΡΟ   21
   
              ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ 
 
ü                        Να   καταργηθεί η παράγραφος 7 όπως διαμορφώθηκε με το εδάφιο γ της παρ. 1 του άρθρου 2 του Π.Δ. 145/2002 .
 
 
                                  ΑΡΘΡΟ   22
    
ΕΚΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ
       
 
ü      Να τροποποιηθεί η παρ. 2   ως εξής :
      
       Επίσης δεν μετατίθενται ούτε αποσπώνται χωρίς τη θέληση τους οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι από το βαθμό του πυρονόμου και κάτω που έχουν συμπληρώσει 23 έτη πραγματικής υπηρεσίας στο σώμα .
        
                                                      -----------------------------                                                       
 
ü      Να αντικατασταθεί το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 3 όπως διαμορφώθηκε με την
 παρ. 4 του άρθρου 3   του Π.Δ. 397/1998 με το άρθρο 2 περίπτωση 14 του Π.Δ. 150/1998 ως εξής:
 
 Τα αιρετά μέλη των Συμβουλίων Μεταθέσεων και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των συνδικαλιστικών Οργανώσεων που λειτουργούν για το πυροσβεστικό προσωπικό , εφόσον το επιθυμούν , υπηρετούν για όσο διάστημα διαρκεί η θητεία τους στην πόλη έδρα αντίστοιχα των συμβουλίων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων .  Οι υπάλληλοι που μετατίθενται κατά αυτόν τον τρόπο όταν εκλείψουν οι λόγοι που προκάλεσαν την μετάθεση τους ή λόγω μη επανεκλογής ή λόγω παραίτησης από το δικαίωμα αυτό επιστρέφουν στην υπηρεσία από όπου προήλθαν εκτός εάν επιθυμούν να μετατεθούν αλλού για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού .
 
                                                       ------------------------------------
 
ü      Να συμπληρωθεί το πρώτο εδάφιο της παρ. 3 ως εξής :
 
Οι υπάλληλοι που μετατίθενται σύμφωνα με το άρθρο 12,13,14,16, παρ. 1 και τις παρ. 1, 2, 3 του παρόντος άρθρου , υπηρετούν στις νέες υπηρεσίες ως υπεράριθμοι για όσο διάστημα προβλέπεται από αυτά .
 
 
      
                                                      ΑΡΘΡΟ     24
 
Το παρόν άρθρο θα ορίζει τις υποχρεώσεις των μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων και θα θέτει τους όρους λειτουργίας του καθώς και τις συνέπειες που θα υπάρχουν όταν σκόπιμα θα αγνοούνται ενέργειες που απορρέουν από τον παρόντα κανονισμό   εις βάρος υπαλλήλου .
 
 Για το συγκεκριμένο άρθρο θα κατατεθεί στο άμεσο μέλλον ολοκληρωμένη πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. αφού μελετηθεί πιο ολοκληρωμένα όλο το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας του υπηρεσιακού συμβουλίου σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες σκέψεις για την διεύρυνση του υπηρεσιακού συμβουλίου από πλευράς συμμετοχής των αιρετών μελών του .
 
 
 
                          
                                 ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ     68/ 1999
 
 
                      ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ Π.Σ.
 
 
ü            Επέκταση και τροποποίηση της ρύθμισης που έγινε με την παρ΄. 2 του άρθρου 1 του Π.Δ. 68/1999 ως εξής :
 
                                                     ΑΡΘΡΟ 1
 
 α) Το δικαίωμα κάλυψης κενών οργανικών θέσεων των Πυρ/κων Υπηρεσιών πριν την προκήρυξη διαγωνισμού που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 2 του κεφ. Α΄ του Π.Δ. 170/1996 ( Α΄131 ) όπως το κεφάλαιο αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του Π.Δ. 240/ 1997 ( Α΄177) και τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 περ. 1 του Π.Δ. 150/1998 ( Α΄113 ) έχουν και οι υπάλληλοι από την 62η μέχρι και την 68η εκπαιδευτική σειρά για μία πόλη που θα δηλώσουν άπαξ ως πόλη συμφερόντων τους , κατά τα ισχύοντα στον κανονισμό Μεταθέσεων του Πυροσβεστικού Προσωπικού , από την οποία μετατίθενται πλέον σύμφωνα με τα μόρια που λαμβάνουν , τα ισχύοντα του άρθρου 11 παρ. 3 του κεφ. Β΄ του Π.Δ. 170/ 1996 .
   Προκειμένου για την σειρά τοποθέτησης τους στις υπηρεσίες που επιθυμούν να υπηρετήσουν αυτοί , έπονται των συναδέλφων τους που έχουν καταταγεί στο Πυροσβεστικό Σώμα σε χρόνο προγενέστερο από αυτούς και μεταξύ τους ισχύει η σειρά αρχαιότητας τους που είχαν κατά την έξοδό τους από την σχολή πυροσβεστών .
 β) Η κάλυψη των θέσεων που έχουν δηλώσει ως τόπο συμφερόντων θα γίνεται με πρωτοβουλία της υπηρεσίας και χωρίς αίτηση του υπαλλήλου όταν θα έχει οριστικοποιηθεί   η κενή θέση ως   παγιωμένη και μη διεκδικούμενη από υπάρχουσα αίτηση μετάθεσης υπαλλήλου μέχρι και της 61ης σειράς ,είτε ως τόπο συμφερόντων είτε ως 2η και 3η επιλογή όπως η παρ. 5 του άρθρου 11 του Π.Δ. 170/96 προβλέπει .
 γ ) Οι υπάλληλοι όμως εφεξής ( 69η σειρά και μετά)   δύναται να δηλώσουν άπαξ διαφορετική πόλη συμφερόντων από την πόλη έδρα της Π.Υ. στην οποία διορίσθηκαν υπό τις προϋποθέσεις της παρ. 2 περ. ( γ) του άρθρου 11 του κεφ. Β΄ του Π.Δ. 170 /1996 ( πόλη στην οποία αποκτά ιδιόκτητη κατοικία ο ίδιος ή η σύζυγός του , του γεγονότος αποδεικνυόμενου με δημόσια έγγραφα ) όταν συμπληρώσουν 6 πλήρες και συνεχόμενα έτη  παραμονής σε πόλη έδρα της Π.Υ. στην οποία διορίσθηκαν .Η κάλυψη των θέσεων που έχουν δηλώσει ως τόπο συμφερόντων θα γίνεται όπως το εδάφιο β του παρόντος άρθρου προβλέπει .
 
 
 
                                ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
 
 
 
 Ο   ΓΕΝΙΚΌΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                     Ο      ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
        
 
 
             ΚΑΜΝΗΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                          ΜΙΧΑΗΛ   ΜΙΧΑΗΛ
                                                            
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                           ΣΩΜΑΤΟΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                               .
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ : Λαμία Κων/νου Καραμανλή 3 Π.Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & FAX. 22310 -33636 
                                              ΤΑΧ. ΘΥΡ. 114         e-mail : eypsster @ hol . gr           
.                                                                                                                                                                .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.   555                                                         Τηλ. Προέδρου :                6973436510 
                                                                                      Τηλ. Γενικού Γραμματέα:    6974141197
ΛΑΜΙΑ   13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ    2003       
                                                                              ΠΡΟΣ : Τοπικές Επιτροπές –Μέλη   
 
 
                                                                      ΚΟΙΝ/ΣΗ : 1)    Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.  
                                                                                            2)   Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Π.Σ.             
 
                                          ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ         ΕΠΙ      ΤΟΥ 
      ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ
 
 
 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
 Σας κοινοποιούμε το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κανονισμό Μεταθέσεων και τις επισημάνσεις για τις αλλαγές που έγιναν . Το σχέδιο του Π.Δ. συνέταξε η αρμόδια Επιτροπή του Α.Π.Σ. που συγκροτήθηκε για το θέμα αυτό .
 Το   σχέδιο συμπεριλαμβάνει τις   τροποποιήσεις που υιοθέτησε οι επιτροπή μέσα από τις προτάσεις συνδικαλιστικών και  υπηρεσιακών παραγόντων.
 Ως γνωστό η Ένωση μας είχε καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο τροποποιήσεων με προτάσεις κατ΄ άρθρο λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σύγχρονες ανάγκες και τις αδυναμίες του υφιστάμενου κανονισμού .
 Οι προτάσεις της Ένωσης έγιναν αποδεκτές σχεδόν στο σύνολο τους από την Ομοσπονδία εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων .
 Με καθυστέρηση πολλών μηνών κοινοποιήθηκε πριν λίγες μέρες το σχέδιο του Π.Δ χωρίς να δίνετε ουσιαστικά η δυνατότητα για παρέμβαση επί του τελικού σχεδίου σε τυχόν παραλήψεις ή ατέλειες παρ΄ ότι αυτό είχε ζητηθεί εδώ και ένα εξάμηνο από το προεδρείο της Ομοσπονδίας.
 Δυστυχώς είναι πολύ λίγες οι προτάσεις της Ομοσπονδίας που υιοθετήθηκαν από την επιτροπή   και για την εξέλιξη αυτή φέρνει ευθύνη το Προεδρείο της Ομοσπονδίας το οποίο συμμετείχε με τον πρόεδρο στην επιτροπή και δεν ανέδειξε το θέμα ως όφειλε πριν την ολοκλήρωση του Π.Δ. για να ασκηθούν πιέσεις με σκοπό την καλύτερη συγκρότηση του Π.Δ.
 Μπορεί τελικά να διευθετούνται 2 σοβαρά ζητήματα όπως είναι
   1ον Η κατάργηση της διάταξης   για τις ανέξοδες και αναξιοκρατικές μετακινήσεις του Π.Δ. 145/2002 Για κάτι που η Ένωση μας πάλεψε με όλα τα μέσα τόσο για την κατάργηση της όσο και για την μη εφαρμογή της σε βάρος των συναδέλφων τουλάχιστον στην περιφέρεια μας .
 2ον Η δυνατότητα να μετακινηθούν οι συνάδελφοι από την 62η σειρά και μετά όταν υπάρξουν πραγματικά κενά προς τους τόπους συμφερόντων τους που θα δηλώσουν .
 Το σχέδιο όμως αυτό δεν καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες όπως καταγράφηκαν , ούτε αναιρεί σημαντικές αδικίες του κανονισμού και λόγω της ασάφειας που έχουν κάποιες διατάξεις του   δημιουργεί υπόβαθρο αναξιοκρατίας και ρουσφετολογικής εξάρτησης κυρίως σε βάρος των νέων συναδέλφων από την 62η σειρά και πάνω.
 Για τον λόγο αυτό προτείνουμε την άμεση παρέμβαση της Ομοσπονδίας για εναρμόνιση   του προτεινόμενου σχεδίου στην βάση των προτάσεων που κατατέθηκαν από αυτήν.
 Με το προτεινόμενο σχέδιο Π.Δ. διαχωρίζεται ο κανονισμός μεταθέσεων από τον κανονισμό κατάταξης και από κεφάλαιο Β΄ του Π.Δ. 170/96 , γίνεται αυτόνομο Προεδρικό Διάταγμα .
   Για την σύγκριση του υπάρχοντος κανονισμού με το προτεινόμενο σχέδιο του Π.Δ. το οποίο σας κοινοποιούμε , σημειώνουμε ότι οι τροποποιήσεις στο σχέδιο είναι τα   υπογραμμισμένα σημεία .
 Επίσης ότι η αρίθμηση των άρθρων αρχίζει από το 1 μέχρι το 15 και είναι σε πλήρη αντιστοιχία με τα 15 άρθρα του υφιστάμενων  κεφαλαίων   Β΄ και Γ΄ του Π.Δ. 170/96   που ξεκινούν από το 9 μέχρι το 23.
 Παρακάτω επισημαίνονται οι αλλαγές κατ΄ άρθρο .
 
 ΑΡΘΡΟ    1      (   9    Π.Δ.170/96 )
 
                                                         ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ
 
       Καμία   αλλαγή .
                                               ----------------------------------------
 ΑΡΘΡΟ   2    (   10 )
     
        ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ – ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ 
  
    Καμία αλλαγή
                                              ------------------------------------------
 ΑΡΘΡΟ   3    ( 11)
          
       ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ    ΛΟΓΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
 
ü      Στην Παρ. 2 : προστίθεται: 
   « Υπάλληλοι που δεν έχουν μέχρι την ισχύ του δηλώσει τόπο συμφερόντων » η προσθήκη αυτή προστίθεται για τους νέους συναδέλφους από 66η σειρά και πάνω που δεν έχουν δηλώσει τόπο συμφερόντων .
 
ü      Στην ίδια παρ 2 στο 5 εδαφ προστίθεται :
    « Σε περίπτωση κατάργησης πυροσβεστικού κλιμακίου , αυτοδικαίως θεωρείτε ως πόλη συμφερόντων του η πόλη έδρα στην οποία υπάγεται διοικητικά το πυροσβεστικό κλιμάκιο »
 Η προσθήκη αυτή προσδιορίζει αυτόματα μετά την κατάργηση ενός κλιμακίου τον τόπο συμφερόντων του υπαλλήλου και την πιθανή μετακίνηση του προς την κεντρική υπηρεσία που υπάγεται διοικητικά. Θα ήταν όμως προτιμότερο για αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας να προστεθεί « εάν ο υπάλληλος το επιθυμεί ».
 
ü      Στην ίδια παρ. 2 προστίθενται τα εδαφ.
 Æ . ÊáôÜñãçóç ÐõñïóâåóôéêÞò Õðçñåóßáò
 Ç . ÊáôÜñãçóç Ðõñïóâåóôéêïý Êëéìáêßïõ 
 Οι διατάξεις αυτές δίνουν την δυνατότητα και σε αυτές τις περιπτώσεις για αλλαγή τόπου συμφερόντων .
 
ü      Στην ίδια παρ 2 προς το τέλος αντικαθίσταται η φράση « Κεφάλαιο Α΄ του Π.Δ. 170/96 όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 1 του Π.Δ. 240/1997 ( Α΄177 ) :
 με την φράση « διατάξεις του Π.Δ. 167/2003 ( Α΄138 ) όπως ισχύει κάθε φορά ».
 Το   Π.Δ. 167/2003 είναι ο νέος κανονισμός κατάταξης που αντικαθιστά τα προγενέστερα διατάγματα .
 
ü      Στην παρ. 6 προστίθεται :
    « και των νησιωτικών υπηρεσιών των περιφερειακών Διοικήσεων Αττικής , Θεσσαλίας , Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , Πελοποννήσου , Στερεάς Ελλάδας εκτός Ευβοίας »
 Η διάταξη αυτή συμπληρώνει και προσδιορίζει με σαφήνεια το σύνολο των νησιωτικών περιοχών όπου υπάρχουν Π.Υ. και Π.Κ. .
 
                                              ---------------------------------------
 
ΑΡΘΡΟ   4   ( 12 )
 
                                        ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ   ΥΓΕΙΑΣ                                               .    
 
 Στην παρ. 1 αντικαθίσταται ηφράση «…πιστοποιείτε από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Π.Σ. για τους υπαλλήλους και με την προσκόμιση βεβαίωσης Κρατικού Νοσοκομείου για τα μέλη της οικογενείας του » .
με την φράση «…του Π.Σ.  τόσο για τους ίδιους όσο και για τα μέλη της οικογενείας του ».
 Με την διάταξη αυτή η πιστοποίηση του δυσίατου του νοσήματος και για τα μέλη της οικογένειας ανατίθεται στην Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Π.Σ.
                                           ----------------------------------------------------------
 
ΑΡΘΡΟ   5    ( 13 )
 
                                     ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ   ΛΟΓΩ   ΣΠΟΥΔΩΝ                                                         .  
 
 Στο άρθρο αυτό αντικαθίσταται η φράση «για σπουδές του ιδίου σε δημόσια Ανώτατη Σχολή ή μέλους της οικογένειας του σε δημόσια Ανώτατη ή Ανώτερη Σχολή » 
με την φράση « για σπουδές του ιδίου σε δημόσια Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ».
 Με την τροποποίηση αυτή καταργείτε το δικαίωμα για μετάθεση λόγω σπουδών μελών της οικογενείας .
                                       -----------------------------------------------------------
 
ΑΡΘΡΟ 6   ( 14 )
 
        ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΦΑΝΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ         .    
 
 Êáìßá áëëáãÞ       
                                           --------------------------------------------------------  
 
ΑΡΘΡΟ 7   ( 15 )       
 
             ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ – ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ                   .
ü       
Στην τέλος της παρ. 1  προστίθεται :
 « Η έγκρηση αμοιβαίας μετάθεσης συνεπάγεται και την αλλαγή της πόλης συμφερόντων των υπαλλήλων ».
 
ü      Στην παρ. 3 αντικαθίσταται η φράση : « περιπτώσεις που επιτρέπουν οι διατάξεις »
 με την φράση « περιπτώσεις κατά τις διατάξεις ».
 
ΑΡΘΡΟ   8   ( 16 )
                       
   ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΛΟΓΩ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ –ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ
 
Êáìßá áëëáãÞ 
                                         -----------------------------------------------------------
 
ΑΡΘΡΟ   9   ( 17 ) 
 
       ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ .
 
ü      Στην παρ. 1 αντικαθίσταται η φράση « από το Τμήμα Δοκίμων » με την φράση «από τη Σχολή Δοκίμων ».
 
ü      Επίσης αντικαθίσταται στην ίδια παρ. η φράση « …της παρ. 3 του άρθρου 2του Α΄ κεφαλαίου του παρόντος διατάγματος …». 
   με την φράση « της παρ, 3 του άρθρου 2 του Π.Δ. 167/2003 ( Α΄ 138 ) ».
ü      Στην παρ. 2 αντικαθίσταται   η φράση « Οι Αρχ/στες που κατετάγησαν με τις εκπαιδευτικές σειρές Δοκιμών Πυροσβεστών 62ης – 67ης συμπεριλαμβανομένης έπονται»…»
ως εξής : « Οι Αρχ/στες που κατετάγησαν με τις εκπαιδευτικές σειρές 62η και εφεξής     
                             έπονται …».
  
ü      Καταργείτε όλη η παρ. 4 όπου προέβλεπε ότι « Ανθυποπυραγοί δεν επιτρέπεται να υπηρετήσουν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης , στο Αρχηγείο του Π.Σ.   , στα γραφεία των Περιφερειακών Διοικήσεων Π.Υ. και των Διοικήσεων Π.υ. και στις ειδικές υπηρεσίες του Σώματος εκτός των Ε.Μ.Α.Κ. »..
                                            ------------------------------------------
 
ΑΡΘΡΟ 10   ( 18 )  
 
                                                      ΚΡΙΤΗΡΙΑ   ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ
 
 
Καμία αλλαγή
                                                    -------------------------------------------
 
   ΑΡΘΡΟ   11     ( 19 ) 
 
                                                    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ   ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ
 
 
ü      Στην παρ. 4 .   αντικαθίστανται οι παρακάτω φράσεις :
 « εφόσον μέχρι 31 Αυγούστου του έτους αυτού συμπληρώνουν διετία στην πόλη που υπηρετούν, υποβάλουν αιτήσεις μεταθέσεων »
   ως εξής « εφόσον μέχρι 15 Οκτωβρίου του έτους αυτού συμπληρώνουν ένα (1) έτος στην πόλη που υπηρετούν, υποβάλουν αιτήσεις μεταθέσεων ».
και προστίθεται « εκτός των κατατασσομένων με την 62η σειρά πυροσβεστών και μεταγενέστερα ».
 επίσης αντικαθίσταται το σημείο όπου αναφέρει : «… το αργότερο μέχρι 10 Απριλίου στις οποίες δηλώνουν την πόλη που επιθυμούν να μετατεθούν ».
 ως εξής : «… το αργότερο μέχρι 10 Απριλίου στις οποίες δηλώνουν την πόλη  συμφερόντων ».
 
 Σημείωση
Οι τροποποιήσεις στο άρθρο αυτό δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά με τον τρόπο που γίνονται .
 Το ερώτημα είναι γιατί σε μία γενική διάταξη όπως είναι το 1ο εδαφ. της παρ. 4 που αναφέρει «Μετά την κοινοποίηση των πινάκων της προηγούμενης παραγράφουοι επιθυμούντες μετάθεση υπάλληλοι….. » αντί αυτού που ίσχυε δηλαδή «δηλώνουν την πόλη που επιθυμούν να μετατεθούν» , βάζουν την επιμέρους ρύθμιση ότι θα δηλώσουν στην αίτηση την πόλη συμφερόντων τους ;
 Η ρύθμιση αυτή , ότι στο ένα έτος μπορεί ο υπάλληλος να ζητά μετάθεση για τον τόπο συμφερόντων του υπάρχει στην παρ. 5 του άρθρου 3 και στην παρ. 4 του άρθρου 11  καλύπτετε απόλυτα από το 2ο εδαφ. που αναφέρει ότι « Στο ίδιο χρονικό διάστημα υποβάλουν τις αιτήσεις τους και οι διαλαμβανόμενοι στις παρ. 5 και 6 του άρθρου 3 του παρόντος υπάλληλοι ».
 Άρα λοιπόν γιατί μπαίνει σαν γενικός κανόνας αυτή η ρύθμιση ; 
 Αν μπαίνει για να περιορίσει τις εκ του πονηρού μεταθέσεις που γίνονται από κλιμάκιο σε κλιμάκιο ή υπηρεσία χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό ζήτημα για τον υπάλληλο παρά μόνο για τα μόρια και τα οδοιπορικά αυτό μπορεί να γίνει με ειδική διάταξη και όχι μ αυτόν τον γενικό τρόπο .
 Γιατί κατ΄ αυτόν τον τρόπο περιορίζετε το δικαίωμα και η δυνατότητα εκείνου του υπαλλήλου που δεν υπηρετεί στον τόπο συμφερόντων του και λόγω ότι δεν υπάρχει άμεση προοπτική να πάει σ αυτόν να είτε λόγω έλλειψης κενών οργανικών είτε μορίων επιθυμεί να πλησιάσει πιο κοντά .
 Είτε τελικά είναι αυτό το σκεπτικό, είτε οτιδήποτε άλλο η ρύθμιση αυτή έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα των Παρ. 1,4,5 του άρθρου 3 και της παρ. 4 του άρθρου 11 που την ακυρώνει στην πράξη . Η διατήρηση της μόνο σύγχυση και προβλήματα θα προκαλέσει .            
   Η διατύπωση της παρ. 4 του άρθρου 11 για να μην δημιουργεί σύγχυση θα έπρεπε να διατυπώνετε ως εξής:
 « Μετά την κοινοποίηση των πινάκων της προηγούμενης παρ. οι επιθυμούντες μετάθεση υπάλληλοι εφόσον μέχρι 15 Οκτωβρίου συμπληρώνουν το ανάλογο χρόνο που απαιτείτε για κάθε περίπτωση που αναφέρετε στις παρ. 5 και 6 του άρθρου 3 υποβάλουν αίτηση μετάθεσης για την πόλη που επιθυμούν να μετατεθούν μέχρι 10 Απριλίου , εκτός των κατατασσόμενων με την 62η σειρά πυροσβεστών και μεταγενέστερα ».    
     
 
ΑΡΘΡΟ   12    ( 20 )
 
                                                           ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
 
 Στην   παρ. 3  έγιναν οι ακόλουθες αλλαγές :
¨      Για τις αποσπάσεις για υπηρεσιακούς λόγους όλων των υπαλλήλων του Π.Σ. θα αποφασίζει ο Αρχηγός του Π.Σ. ( τώρα γίνετε με απόφαση Υπουργού Δημ. Τάξης από τον βαθμό του Αντ/ρχου και πάνω ) με ομόφωνη απόφαση του Υπηρεσιακού συμβουλίου ( και όχι σύμφωνη γνώμη όπως ισχύει τώρα ) .
¨      Οι   αποσπάσεις με αίτηση του υπαλλήλου γίνονται με απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου και όχι με απόφαση του Αρχηγού 
¨      Και οι αποσπάσεις των υπαλλήλων που είναι Πτυχιούχοι Ανωτάτων Ιδρυμάτων και έχουν αποκτήσει ειδικές γνώσεις ύστερα από εκπαίδευση με έξοδα της υπηρεσίας   αποφασίζονται από τον Αρχηγό του Π.Σ. και από το υπηρεσιακό συμβούλιο χωρίς να ζητείτε η συναίνεση των υπαλλήλων που μετακινούνται .
Σημείωση :
Στην παρ. 3 στο σημείο που αναφέρει για τις εξαιρέσεις σε σχέση με το χρονικό διάστημα πέραν των 4 μηνών , οι περιπτώσεις που εξαιρούνται είναι της παρ. 7 του άρθρου 11 και όχι του  άρθρου 3 όπως λαθεμένα αναφέρετε στο σχέδιο του Π.Δ. .
 
                                       ---------------------------------------------------
 
ΑΡΘΡΟ   13    ( 21 )          
 
 
                  ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ   ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ   ΜΕΣΑ   ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ   ΠΟΛΗ                         .
      
   Καμία αλλαγή   
 
                                         -------------------------------------------------
 
 ΑΡΘΡΟ   14   ( 22 )   
 
   ΕΚΤΑΣΗ   ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ   ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ .  
 
ü      Στην παρ. 1  προστίθεται η λέξη « ανήλικου » όπου γίνετε αναφορά για επιμέλεια παιδιού. και προστίθεται νέα διάταξη ως εξής «… ή έχουν την επιμέλεια με δικαστική απόφαση συγγενούς εξ αίματος μέχρι 2ου βαθμού… ».
ü      Στην παρ. 3   αντικαθίσταται η σειρά των άρθρων βάση των οποίων μετατίθενται υπάλληλοι και προβλέπονται ως υπεράριθμοι βάση του παρόντος άρθρου και από 12, 13, 14, 16   γίνονται   4, 5, 6, 8 αντίστοιχα .
ü      Στην ίδια παρ.  επανακαθορίζει   το δικαίωμα των συνδικαλιστών να υπηρετούν στην έδρα   των συνδικαλιστών οργανώσεων σύμφωνα με τον Νόμο 1264/82 .  
 
                                      ------------------------------------------------------
 
 ΑΡΘΡΟ   15    ( 23 )   
 
          ΤΕΛΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ   ΚΑΙ   ΚΑΤΑΡΓΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
 
 
ü      Αφαιρούνται οι διατάξεις   της παρ. 1   οι   οποίες ρύθμιζαν θέματα κατάταξης.και αντικαθίσταται με τις διατάξεις της παρ. 2   στις οποίες προστίθενται επιπλέον η πόλη της Αίγινας , Μεγάρων και Βιλίων ως πόλεις που δεν συγκαταλέγονται στον Νομό Αττικής ως ενιαία πόλη για όπου αυτό έχει εφαρμογή στον κανονισμό μεταθέσεων.
ü      Στην παρ. 3 ( η παρ. 4 του άρθρου 23 ) προστίθενται επιπλέον νησιωτικές περιοχές στον κατάλογο των υπηρεσιών όπου οι υπάλληλοι μπορούν να ζητήσουν μόνιμη παραμονή ως εξής :
« …… καθώς και στις νησιωτικές υπηρεσίες των περιφερειακών Διοικήσεων Αττικής , Θεσσαλίας , Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ,Πελοποννήσου , Στερεάς Ελλάδας εκτός Νομού Εύβοιας …»
 
ü      Με την παρ. 4 ρυθμίζονται τα θέματα που έχουν σχέση με το δικαίωμα αλλαγής τόπου συμφερόντων και μετάθεσης των υπαλλήλων που κατετάγησαν από την 62η σειρά μέχρι την έναρξη του παρόντος σε υπηρεσίες που θα προκύψουν πραγματικά κενά . Μεταξύ τους ισχύει η σειρά αρχαιότητας που είχαν κατά την έξοδο τους από την σχολή πυροσβεστών. Και δεν θα λαμβάνουν μόρια κατά τις διατάξεις του νέου προεδρικού διατάγματος .
   Με την νέα ρύθμιση επέρχονται οι εξής αλλαγές :
 1ον Δίνετε η δυνατότητα να δηλώσουν εκ νέου οι υπάλληλοι   των σειρών 62ης , 63ης , 64ης , 65ης
       τόπο συμφερόντων εάν το επιθυμούν και να μετατεθούν σε αυτόν εάν υπάρξουν πραγματικά
        κενά .
2ον   Δίνετε η δυνατότητα στους υπαλλήλους των σειρών 66ης , 67ης 68ης να δηλώσουν τόπο
        συμφερόντων και να μετατεθούν σ΄ αυτόν εάν υπάρξουν πραγματικά κενά .
3ον   Σύμφωνα με την ρύθμιση αυτή όσοι έχουν προσληφθεί με το τεκμήριο της εντοπιότητας θα
       μπορούν να μετατεθούν σε   οποιαδήποτε υπηρεσία της Ελληνικής Επικράτειας την 
       δηλώσουν ως τόπο συμφερόντων όταν προκύψουν πραγματικά κενά .
 Σημείωση
 Δυστυχώς όμως συνάδελφοι με τον τρόπο που γίνετε η ρύθμιση θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα κατά την εφαρμογή της . Το δίκαιο αίτημα των νέων συναδέλφων να πάνε με μετάθεση στους τόπους από όπου κατάγονται ή έχουν συμφέροντα και που πάλεψε γι αυτό και πρωτοστάτησε η Ένωση μας θα γίνει μοχλός πίεσης για ένα σωρό ζητήματα . Το ρουσφέτι θα οργιάσει καθώς και η εξάρτηση των νέων συναδέλφων από τους διαφόρους παράγοντες υπηρεσιακούς και μη και αυτό για τους εξής λόγους :
 Με ποια κριτήρια θα ικανοποιούνται οι μεταθέσεις των συναδέλφων αυτών ;
Ø      Ποιος θα κρίνει πόσοι θα φύγουν από ένα κλιμάκιο όταν υπηρετούν σ΄ αυτό 17 νέοι συνάδελφοι και θα έχουν κάνει αλλαγή τόπου συμφερόντων οι 10 από αυτούς ένα δεν γίνουν προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά ; Αν και κανείς δεν αποκλείει ότι μπορεί να κάνουν και όλοι αλλαγή τόπου συμφερόντων από την στιγμή που δεν μπαίνει εμπόδιο η πρόσληψη με την εντοπιότητα .    
Ø      Ποιος θα κρίνει και με ποία κριτήρια από ποιες υπηρεσίες ή κλιμάκια θα μετατεθούν   περισσότεροι ή λιγότεροι συνάδελφοι ;
 Δεν οδηγούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι στους προθαλάμους των υπουργείων και των υπηρεσιακών παραγόντων για να πιέζουν για ακόμη μία μετάθεση παραπάνω από το τάδε κλιμάκιο; 
 Ποιος εγγυάται ότι δεν θα δούμε το φαινόμενο να αποδεκατίζονται κλιμάκια εάν δεν γίνουν προσλήψεις και οι εναπομείναντες να εκτελούν καθημερινό ωράριο και σε 24ωρη βάση ή να οδηγηθούμε πάλι στο φαινόμενο των φύλλων πορείας και των αποσπάσεων για την κάλυψη των κενών;
 Είναι πολύ σοβαρό το θέμα και θα πρέπει αν θέλουνε να είμαστε ουσιαστικοί να αντιμετωπιστεί με την βαρύτητα που πρέπει γιατί πολύ γρήγορα θα διαπιστώσουμε και κυρίως οι νέοι συνάδελφοι ότι δεν αρκεί μόνο η ψήφιση μίας διάταξης .
 Ο Αγώνας μας πρέπει να προσανατολιστεί και ενόψει και των μέτρων που έρχονται με την Ολυμπιάδα όπως πρότεινε η Ένωση μας και στην Ομοσπονδία και ψηφίστηκε ομόφωνα ως Βασικό αίτημα αιχμής μαζί με το ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ και την ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ του ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ    να γίνουν άμεσα ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ για να καλυφθούν τα 3.000 κενά .
  
ü      Στην παρ. 5 αναφέρετε ότι για τις μεταθέσεις των πυροσβεστικών υπαλλήλων που μετατάχθηκαν στο Π.Σ. από την δασική υπηρεσία θα εφαρμόζονται οι διατάξεις του Π.Δ. 164/1999 ( Α΄159 ) όπως ισχύουν κάθε φορά .
   Το Π.Δ. 164 /1999 ρυθμίζει το θέμα των μεταθέσεων και αποσπάσεων σύμφωνα με την σχέση εργασίας που είχαν προσληφθεί οι μετατασσόμενοι στην Δασική Υπηρεσία .
ü      Δηλαδή για αυτούς που μετατάχθηκαν στο Π.Σ. σύμφωνα με τις παρ. 2 και 4 του άρθρου 3 του Νόμου 2612/1998 ισχύει η παρ. 2 του άρθρου 2 του Π.Δ. 164/1999 που προβλέπει τα εξής :
  ΑΡΘΡΟ 2 Παρ 2 « Καθήκοντα – Δικαιώματα – Υποχρεώσεις »
   Για θέματα μετακινήσεων ( μεταθέσεων – αποσπάσεων ) οι θέσεις Αρχ/στων ( μη παραγωγικής Σχολής ) Πυροσβεστών που κατέλαβαν   οι μετατασσόμενοι κατά την παρ. 2και 4 του άρθρου 3 του Ν2612/1998 κατανέμονται σε υπηρεσίες του Π.Σ. εντός του Νομού , όπου αρχικά τοποθετήθηκαν , σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3 του ως άνω νόμου κατά τον τρόπο που προβλέπεται από την παρ. 1 του άρθρου 11 του Π.Δ. 170/1998 9 ( Α΄ 131 ) όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 1 περ. 1 του Π.Δ. 33/1997 ( Α΄60 ) . Μεταθέσεις για υπηρεσιακούς λόγους επιτρέπονται για αυτούς σε υπηρεσίες του Νομού όπου αρχικά τοποθετήθηκαν . Για τις λοιπές περιπτώσεις μεταθέσεων , τις αποσπάσεις τους και τη διαδικασία εφαρμόζονται αναλόγως οι ισχύουσες για τα θέματα αυτά διατάξεις που ισχύουν για τους υπαλλήλους της υπηρεσίας από την οποία μετατάσσονται με τη διαφορά ότι αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τις μετακινήσεις τους είναι το προβλεπόμενο για το βαθμό τους Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος .
ü      Για αυτούς που μετατάχθηκαν στο Π.Σ. με την παρ. 3 του άρθρου 3 του Νόμου 2612/1998 προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ισχύει το άρθρο 4 του Π.Δ. 164/1999 . « Ρύθμιση θεμάτων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που πρόκειται να καταταγεί στο Π.Σ. ».
  
ü      Με την διάταξη της παρ. 7  όπου αναφέρει ότι :« Από την έναρξη του παρόντος κάθε ειδική ή γενική διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά το θέμα καταργείτε ». 
     Παύει να έχει ισχύ το εδαφ. γ της παρ. 1 του άρθρου 2 του Π.Δ. 145/2002 που έδινε την δυνατότητα για μετακινήσεις χωρίς οδοιπορικά έξοδα και μόρια από κλιμάκιο στην υπηρεσία που ανήκει και αντίστροφα με απόφαση του Διοικητή .
 
 Συνάδελφοι 
 Το παρόν σχέδιο νόμου με τις παραπάνω τροποποιήσεις δεν καλύπτει όλες τις ανάγκες έτσι όπως κατατέθηκαν μέσα από τις προτάσεις .
 Ένας μεγάλος όγκος προβλημάτων του κανονισμού έτσι όπως καταγράφηκαν παραμένει άλυτος .
 Το βασικότερο όμως πρόβλημα είναι η τήρηση των διατάξεων του κανονισμού από όσους έχουν την ευθύνη των αποφάσεων .
 Άπειρες οι παραβιάσεις που έγιναν και θα γίνονται .
 Η Ένωση μας είχε καταθέσει προτάσεις που θα έβαζαν προ του ευθυνών τους όλους όσους θα παραβίαζαν τις διατάξεις του κανονισμού αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκαν .
 Είμαστε υπέρ της αξιοκρατίας και της προστασίας της αξιοπρέπειας των συναδέλφων . Είμαστε κατά του παραγοντισμού και της ρουσφετολογικής τακτικής που ακολουθούν αρκετοί υπηρεσιακοί και συνδικαλιστικοί παράγοντες .
 Διαπιστώνουμε όμως ότι το φαινόμενο θα οξυνθεί και ειδικότερα μέσα από τις τελευταίες   ρυθμίσεις .
 Για τον λόγο αυτό καλούμε την Ομοσπονδία και όλες τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις να πιέσουν ώστε οι τροποποιήσεις να εναρμονιστούν πλήρως με τις προτάσεις των συνδικαλιστικών φορέων έτσι όπως κατατέθηκαν .
 
                                          ΓΙΑ ΤΟ   ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
 
 
      Ο    ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                         Ο    ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
 
 
               ΜΙΧΑΗΛ   ΜΙΧΑΗΛ                                                  ΚΑΜΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                       ΣΩΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                               .
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
      ΕΔΡΑ : Λαμία Κων/νου Καραμανλή 3 Π.Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & FAX. 22310 -33636 
                                          ΤΑΧ. ΘΥΡ. 114     e-mail : eypsster @ hol . gr        
.                                                                                                                                                               .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.   213                                                        Τηλ. Προέδρου :                    6973771299 
                                                                                     Τηλ. Γενικού Γραμματέα:    6974141197
 
ΛΑΜΙΑ   3   ΜΑΪΟΥ     2005                          ΠΡΟΣ :    ΤΟΠΙΚΕΣ   ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΜΕΛΗ
 
 
 ΘΕΜΑ :     Αποσπάσεις προς την Περ/κη Διοίκηση Αθηνών για την αντιπυρική περίοδο .
 
 
 Συνάδελφοι 
 Με την υπ. αρίθμ. 20885 Φ. 202. 8 3/5/2005 απόφαση Α.Π..Σ   αποσπώνται 15  συνάδελφοι μας στην Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής .
   Η Ένωση μας ευθύς εξαρχής και κυρίως στην συνάντηση που είχε στις 18/3/2005 με τον Αρχηγό εκδήλωσε την αντίθεση της για τις επικείμενες αποσπάσεις και ζήτησε να μην γίνουν από την περιφέρεια μας για τους γνωστούς λόγους .
   Αποτέλεσμα της πίεσης αυτής ήταν να αποφασισθούν αποσπάσεις για 15 συναδέλφους , οι λιγότερες αριθμητικά από τις άλλες περιφέρειες, με εξαίρεση την Δυτική Μακεδονία που αποσπώνται 10 πυροσβέστες η οποία έχει το 1/3 της δικής μας δύναμης .
 Έγινε προσπάθεια από πλευράς Ένωσης και μετά την ανακοίνωση των προθέσεων του Α.Π.Σ. για της 15 αποσπάσεις με σχετικό έγγραφο να μην πραγματοποιηθούν   με χειροπιαστό παράδειγμα την πυρκαγιά της Λιχάδας και ότι παρενέργειες αυτή δημιούργησε .
 Η Ένωση μας θα προσπαθήσει μέχρι τελευταία στιγμή να μην πραγματοποιηθούν αυτές οι αποσπάσεις ή εάν είναι δυνατό να περιοριστεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός τους .
 Με δεδομένο όμως αυτήν την στιγμή τις αποσπάσεις αυτές είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε εάν υφίσταται τέτοιο θέμα την αξιοκρατία και το θεσμικό πλαίσιο που την εξασφαλίζει .
 Καλούμε λοιπόν όσους συναδέλφους εκτιμούν ότι πιθανόν να έχουν αδικηθεί να καταθέσουν την ένσταση τους αιτιολογημένη μέσα στις προθεσμίες που προβλέπονται ( 10 μέρες από την ημέρα που λάβουν γνώση ) και να μας κοινοποιήσουν σχετικό αντίγραφο προκειμένου η Ένωση να κάνει παράλληλες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή .   
 Για τον λόγο αυτό κοινοποιούμαι σχετικό υπόδειγμα ένστασης .
 
 
                                             Για το   Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
                Ο   ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                          Ο    ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ
 
 
 ΕΝΣΤΑΣΗ - ΑΙΤΗΣΗ                              
 
Του ………………( ……….)
…………………………. ………………                                                ΠΡΟΣ   
του ……………………..
                                                                                           Το υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων
                                                                                                   Πυρ/μων , Αρχ/στων , Πυρ/στων
………………………. …… Μαΐου 2005
 
 
 
ΘΕΜΑ ; Ένσταση κατά της υπ. αρίθμ. 20885 Φ. 202 .8 3/5/2005 απόφασης Α.Π.Σ.
                 « Απόσπαση υπαλλήλων με έξοδα δημοσίου ».
 
 
 
Έχοντας υπόψη
  1. Το άρθρο 20 του Π.Δ. 170/96 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει .
  2. Την υπ. αριθμ. 20885 Φ. 202 .8 3/5/2005 απόφαση Α.Π.Σ.
  3. Την υπηρεσιακή μου κατάσταση ως προς τον αριθμό των μορίων μου και τις μετακινήσεις μου για υπηρεσιακούς λόγους .
 
   Ενίσταμαι κατά της παραπάνω απόφασης για τους παρακάτω λόγους : ………………………..
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Για τους παραπάνω λόγους ζητώ την επανεξέταση της απόφασης ως προς το σκέλος που με αφορά και παρακαλώ για δικές σας ενέργειες .
 
Συνημμένα σας διαβιβάζω
 
1ον 
2ον  
 
 
 
 
                                                                                                 Ο 
                                                                                            Α Ι Τ Ω Ν 
 
 
 
                                                                      ……………………   …………………
                                                                                       …………………….
 
 
               
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
               ΕΝΩΤΙΚΗ      ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ       ΚΙΝΗΣΗ      ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
                                                                  της 
    Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος
.                                                                                                                                                                             .                                                                                 
     ΑΘΗΝΑ   4 Νοεμβρίου 2005                                                           Τηλ. & fax : 2231032177
                                                                                                                 Κιν. 6974141197 –6974499891
       
                                                        Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ 
  
 Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών χθες 3 Νοεμβρίου 2005 έκανε παρέμβαση στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος με σκοπό να καταγγείλει την επιλογή των αποσπάσεων ως μέτρο κάλυψης υπηρεσιακών αναγκών αυτή την φορά των Νησιωτικών Υπηρεσιών και να ζητήσει την ακύρωση τους .
 Ήδη το διάστημα αυτό έχουν εκδοθεί και θα συνεχίσουν να εκδίδονται σύμφωνα με τον Αρχηγό όσο δεν θα γίνονται προσλήψεις για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων αποφάσεις μετακίνησης με αποσπάσεις από διάφορες ηπειρωτικές υπηρεσίεςπρος την Π.Υ. Κώ , το Π.Κ. Τήνου   το Π.Κ. Σαντορίνης  το Π.Κ. Παξών και το Π.Κ. Ραχών Ικαρίας
   Η επιλογή θα γίνεται από υπηρεσίες που κατά την εκτίμηση του Α.Π.Σ. παρουσιάζουν μεγαλύτερη δύναμη συγκριτικά με άλλες υπηρεσίες .    
   Η συνέχιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης που θέλει του πυροσβέστες μόνιμα ξεσπιτωμένους μακριά από τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις για να καλύπτουν με δικές τους θυσίες τις όποιες υπηρεσιακές ανάγκες δεν μπορεί να συνεχιστεί .
 Δεν θα αποκατασταθεί η πυρασφάλεια της χώρας με τις αποσπάσεις και το εργασιακό ξεζούμισμα των πυροσβεστών .
 Είναι μεγάλες οι πολιτικές ευθύνες και τη τωρινής και της προηγούμενης κυβέρνησης που τα κενά του Σώματος αγγίζουν πλέον τις 4.000 ξεπερνώντας το 1/3 των οργανικών θέσεων αφού έχουν παγώσει οι προσλήψεις επί μία πενταετία από το 2.000 .
 Είναι ακόμη όμως πιο μεγάλες ο ευθύνες των συνδικαλιστικών οργάνων και κυρίως της Ομοσπονδίας που δεν προχωρά σε δυναμικές κινητοποιήσεις παρά τις αποφάσεις με προτεραιότητα την κάλυψη των κενών θέσεων .
 Η έλλειψη δύναμης έχει αναδειχτεί στο υπ. αριθμόν ένα πρόβλημα επιβίωσης πλέον του Πυροσβεστικού Σώματος και η υπ. αριθμόν ένα απειλή των εργασιακών δικαιωμάτων των πυροσβεστών .  
 Η Ε.Α.Κ.Π. στην προσπάθεια της να αναδειχθεί το πρόβλημα της έλλειψης δύναμης προς την Ελληνική κοινωνία και να απαιτηθούν λύσεις από την κυβέρνηση ,τον Ιούνιο κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδουαφού απηύθυνε αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς προχώρησε σε εκδήλωση διαμαρτυρίας με όσους συνδικαλιστές ανταποκρίθηκαν προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξηςεπιδίδοντας ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Υπουργό και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε.           
 Με τις ίδιες αγωνίες για ακόμη μία φορά απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα και καλεί όλες τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους .  
 Δεν πρέπει να υπάρξει άλλη ανοχή στην συνέχιση αυτής της απαξιωτικής πολιτικής για το Πυροσβεστικό Σώμα άλλα ούτε προς το στήριγμά της που είναι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι εκφραστές του Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και Π.Α.Σ.Κ. Π. 
 Καμία ανοχή πλέον στους συνδικαλιστές που έχουν αναγάγει σε προϊόν εκμετάλλευσης την έλλειψη δύναμης για να χειραγωγούν συνειδήσεις μεσώ των αποσπάσεων κυρίως των νέων συναδέλφων που το όνειρο τους για μετάθεση σκοντάφτει στο πάγωμα των προσλήψεων .   
 Η Ε.Α.Κ.Π. όλο αυτό το διάστημα ανέπτυξε διάφορες δραστηριότητες σχετικά με την ανάδειξη των προβλημάτων και την ενημέρωση των συναδέλφων γύρω από τα εργασιακά με έκδοση εφημερίδας και   την πραγματοποίηση των κατά τόπους ενημερωτικών εκδηλώσεων .
 Δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει   τις αγωνιστικές της πρωτοβουλίες σε πείσμα της αδράνειας και του συμβιβασμού και ζητά την καθολική συμμετοχή όλων των πυροσβεστών και την στήριξη των κοινωνικών φορέων .
 
          
                            ΕΝΩΤΙΚΗ    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ    ΚΙΝΗΣΗ   ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ                           
 
 

                       ΕΝΩΤΙΚΗ        ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ        ΚΙΝΗΣΗ      ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
                                                          της 
         Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος
.                                                                                                                                                                                 .                                                                                  
 Τηλ.&fax : 2231032177- Κιν. 6974141197–6974499891//Ιστοσελίδα :WWW. eakp. gr -email :info@ eakp .gr
                                                                                                                
                                           ------- Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η -------
Τροποποίησητου κανονισμούμεταθέσεωνμε το Π.Δ.17/2006 σχετικά με την αναστολή λειτουργίας κλιμακίων
 
 Συνάδελφοι
   Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι η αδράνεια και ο συμβιβασμός που έχει επιβληθεί ως συνδικαλιστική στάση εδώ και χρόνια στον κλάδο μας από τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. & Π.Α.Σ.Κ. Π. αποτελεί το πιο γόνιμο έδαφος για να ξεφυτρώνουν συνεχώς αντεργατικές ρυθμίσεις σε βάρος μας .
 Έτσι και τώρα, δεν έχει 8 μήνες που καταργήθηκε το άρθρο 7 του Π.Δ.145/2002 με το Π.Δ. 86/2005 στην θέση του έφτιαξαν ένα καινούργιο , το άρθρο 1 του Π.Δ. 17/2006.
 Αθόρυβα όπως πάντα ξεφύτρωσε η νέα αντεργατική ρύθμιση με το Π.Δ. 17/2006 στις 3-2-2006   στο υπ. αρίθμ. 12 Φ.Ε.Κ. τεύχος Α΄ με θέμα « Τροποποίηση θεμάτων προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος , τροποποίηση και συμπλήρωση των π.δ. 170/1996, 168/2003 ,109/1994 » όπου με το άρθρο 1 προστίθεται στον κανονισμό μεταθέσεων του Π.Δ. 170/96 μετά το άρθρο 21 ένα καινούργιο άρθρο το 21Ατο οποίο προβλέπει ότι :
 « Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγω ανασταλεί η λειτουργία Πυροσβεστικού κλιμακίου το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτό μετακινείται αζημίως για το Δημόσιο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στην οποία υπάγεται το κλιμάκιο και υπηρετεί σε αυτήν μέχρι την επαναλειτουργία του κλιμακίου. Η μετακίνηση του από και προς το κλιμάκιο δε θεωρείτε μετάθεση ούτε απόσπαση ».  
    Η εξέλιξη αυτή αποτελεί προπομπό μίας νέας κατάστασης για το Π.Σ. που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες εργασίας για τους πυροσβέστες . Είναι απόρροια της πολιτικής των αναδιαρθρώσεων για το δημόσιο τομέα που υλοποιείτε τα τελευταία χρόνια σταθερά και από τις δύο κυβερνήσεις αλλά και αναμενόμενο αποτέλεσμα της ψευδεπίγραφης αναβάθμισης του Π.Σ. μέσω της διεύρυνσης αρμοδιοτήτων που διατυμπάνιζαν σύσσωμοι πολιτικοί, υπηρεσιακοί και συνδικαλιστικοί παράγοντες.
 Η τρομερή έλλειψη προσωπικού αντί να αντιμετωπιστεί με τις αναγκαίες προσλήψεις αντιμετωπίζεται με την αναδιανομή του υπάρχοντος προσωπικού .Το μεταναστευτικό κλίμα λοιπόν που πάντα υπήρχε στο Π.Σ. για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών τώρα θα πάρει πιο γενικευμένη μορφή σε βάρος των υπαλλήλων. Θα καλούνται κατά δεκάδες οι υπάλληλοι σε μόνιμη βάση όποιων κλιμακίων αναστέλλεται η λειτουργία να καλύπτουν υπηρεσιακές ανάγκες με δικά τους έξοδα και δίχως μόρια αφού την μετακίνηση αυτή δεν την ονομάζουν ούτε απόσπαση ούτε μετάθεση . 
 Καταργήθηκε λοιπόν το άρθρο 7 του Π.Δ. 145/2002 που ήταν στην ίδια λογική ( και αυτό επιτεύχθηκε κάτω από την πίεση της Ε.Α.Κ.Π. και της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας ) και ήρθε στην θέση του το άρθρο 1 του Π.Δ. 17/2006 . Με την ευλογία και την αποδοχή φυσικά για ακόμη μία φορά του προεδρείου της Ομοσπονδίας .
 Συνάδελφοι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όλες οι αντεργατικές ρυθμίσεις σε βάρος μας περνάνε γιατί έχουν την ανοχή των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών παρατάξεων της Π.Α.Σ.Κ. Π.και Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ; Oπως γνώριζαν και για το Π.Δ. 145/02 και δεν έκαναν τίποτε για να το σταματήσουν και να το καταργήσουν έτσι και τώρα .  
 Υπάρχει πλήρη συναίνεση σε όλα άσχετα αν το παίζουν αθώες περιστερές όταν ο ένας ή άλλος δεν είναι στα ηνία της Ομοσπονδίας.
 Βρίσκει συμμάχους η κυβέρνηση στο έργο της από τα μέσα , στην πρόσφατη πανελλαδική συνδιάσκεψη τον Νοέμβρη του 2005 ο επικεφαλής της Π.Α.Σ.Κ.Π πρότεινε προς την φυσική ηγεσία την μείωση των οργανικών θέσεων από 12.750 σε 10.000 για να μην φαίνονται τόσα κενά ώστε να δεχτεί η κυβέρνηση το κλείσιμο των κλιμακίων που έχει προτείνει η φυσική ηγεσία λόγω υπολειτουργίας τους .
 Όταν λοιπόν οι συνδικαλιστές που σας εκπροσωπούν προτείνουν τέτοιες λύσεις τι καλό περιμένετε να σας ξημερώσει ;
 Συνάδελφοι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όσο εξαγοράζουν την στήριξης σας με αποσπασούλες και μικρο χατίρια, όσο σας επιβάλουν την κομματική πειθαρχία τόσο θα σας αφαιρούνται δικαιώματα που έχουν καθοριστική συνέπεια στο επίπεδο ζωή σας .
 Γυρίστε τους την πλάτη και συμπαραταχθείτε με την Ε.Α.Κ.Π. για ένα κοινό μέτωπο ενάντια στις αντεργατικές επιλογές που υποβαθμίσουν την θέση μας ως εργαζόμενους . 
                                                    ΑΘΗΝΑ   19   ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ    2006    

 
 Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η        Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η        Κ Ι Ν Η Σ Η        Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν
                                                          Α. Ε. Κ. Π. 
     ΈνωσηςΥπαλλήλωνΠυροσβεστικούΣώματοςΠεριφέρειαςΣτερεάςΕλλάδας                                                                                                                    
.                                                                                                                                                .
 Λαμία 22 Νοεμβρίου 2005                                                            Τηλ. & FAX 2231032177- 6974141197
 
                                                                  Προς : Κύριο Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
                                                                                Σμέτη Χρήστο.
 
                                                            Κοιν/ση :1ον Κύριο Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης
                                                                                  Μαρκογιαννάκη Χρήστο
                                                                           2ον Α& Β Υπαρχηγούς Πυρ/κου Σώματος
                                                                           3ον Κύριο Διοικητή Περ/ρειας Στερεάς
                                                                                  Ελλάδας .
                                                                           4ον Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. 
                                                                           5ον   Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς
                                                                                  Ελλάδας .
                                                                           6ον Τοπικές Επιτροπές –Μέλη .
 
                            ΘΕΜΑ :   Απόσπαση υπαλλήλων στην   Π.Υ. Κω
 
   Κύριε Αρχηγέ
   Με την υπ. αρίθμ. 58747 Φ. 207.8 14/11/2005 απόφαση σας αποσπώνται από την Περιφέρεια μας και συγκεκριμένα του Π.Κ. Λίμνης δύο υπάλληλοι προς την Π.Υ. Κω για το χρονικό διάστημα από 1/12/2005 έως 15/1/2006.
   Κατ΄ αρχήν είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε γενικότερα τις αποσπάσεις ως μέτρο που έχει καταδικαστεί στην συνείδηση των πυροσβεστών για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που έχει επάνω τους .
 Επί μία 15ετία τουλάχιστον οι αποσπάσεις ,τα φύλλα πορείας και οι μετακινήσεις με το Π.Δ. 145 έχουν ταλαιπωρήσει χιλιάδες πυροσβέστες με αποκορύφωμα την 3ετία 1998 –2001. Πάγια τακτική λοιπόν υπό διάφορες μορφές για να καλύπτονται προσωρινά οι πάγιες και διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του σώματος .
 Το 1998 τα κενά του Π.Σ. αντιστοιχούσαν στο 1/6 των οργανικών θέσεων και σήμερα στο 1/3 .   
 Όταν λοιπόν Αρχηγέ το 95 % από τα σύνολο των 141 υπηρεσιών και 128 κλιμακίων έχουν κενές οργανικές θέσεις σε μεγάλα ποσοστά και οι ανάγκες τους είναι το ίδιο αυξημένες , το να προσπαθείτε αναδιανέμοντας τις ελλείψεις μεταξύ των υπηρεσιών να λύσετε έστω και στοιχειωδώς το πρόβλημα λειτουργίας κάποιων από αυτές γνωρίζεται πολύ καλύτερα από τον καθέναν ότι δεν αποτελεί λύση .
Ø      Λύση είναι το να απαιτήσετε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη των 4.000 κενών , ενημερώνοντας παράλληλα των ελληνικό λαό το τι σηματοδοτεί για την ασφάλεια του η μη κάλυψη τους .
 Είμαστε όμως υποχρεωμένοι Αρχηγέ να καταγγείλουμε ειδικότερα αυτές τις αποσπάσεις και να ζητήσουμε την άμεση ακύρωση τους για τους εξής λόγους :
ü      Χωρίς να υποτιμούμε τις ανάγκες σε προσωπικό της Π.Υ. Κώ που είναι υπηρεσία Γ΄ Τάξης γνωρίζουμε ότι υπηρετούν σ΄ αυτήν 21 υπάλληλοι και όχι 15 όπως αναφέρατε σε πρόσφατη συνδικαλιστική παρέμβαση.
ü       Γνωρίζουμε επίσης ότι στην Π.Υ. του πολιτικού αεροδρομίου της Κω υπηρετούν 32 υπάλληλοι και την περίοδο αυτή η Κω δεν έχει τουριστική κίνηση και από το αεροδρόμιο της εξυπηρετούνται εσωτερικές πτήσεις.
 Εύλογα λοιπόν προκύπτουν τα ερωτήματα :
Ø    Ποιες είναι οι ιδιαίτερες ανάγκες της Π.Υ. Κω ειδικά αυτή την περίοδο από άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες του σώματος και ειδικότερα της περιφέρειας μας όπως Π.Χ. Της Π.Υ Άμφισσας με 18  υπαλλήλους , της Π.Υ Θήβας με 24 υπαλλήλους ; 
Ø    Γιατί δεν αντιμετωπίζεται εσωτερικά με το προσωπικό των δύο υπηρεσιών το όποιο πρόβλημα όταν υπάρχει ένας συνολικός αριθμός 53 υπαλλήλων ;
Ø    Γιατί δεν ενισχύεται η Π.Υ. της πόλης από την Π.Υ. του αεροδρομίου πέραν των 2 υπαλλήλων που έχουν μετακινηθεί προς αυτή ,αφού αυτή την περίοδο οι ανάγκες του δεν διαφέρουν από τα αντίστοιχα
Ø     αεροδρόμια της Μυτιλήνης  , της Σάμου κ.λ.π. που καλύπτονται μόνιμα με ένα επανδρωμένο όχημα από τις κεντρικές υπηρεσίες ;  
Ø    Ποιες είναι οι υπηρεσιακές ανάγκες που δεν υπήρχαν την αντιπυρική περίοδο και προέκυψαν τώρα στα νησιά που οι περισσότερες δραστηριότητες χαλαρώνουν ; 
Ø    Οι υπάλληλοι που μετακινούνται προς την Π.Υ. Κώ πάνε για να καλύψουν επιχειρησιακές ανάγκες ή   στέλνονται για να χορηγηθούν άδειες και τακτικά ρεπό που παρανόμως δεν χορηγήθηκαν με ευθύνη της διοίκησης στους υπαλλήλους κατά τους θερινούς μήνες ;  
Ø    Γιατί αντί να αναζητηθούν οι ευθύνες και να λυθεί  όπως προαναφέραμε εσωτερικά το όποιο ζήτημα καταστρέφεται ο οικογενειακός προγραμματισμός τόσων υπαλλήλων ; Ξεσπιτώνονται για ενάμιση μήνα αφού εκ των πραγμάτων υποχρεώνονται να παραμείνουν για όλη την διάρκεια των εορτών στο νησί εκατοντάδες μίλια μακριά από τις οικογένειες τους και κατ ΄αυτόν τον τρόπο έμμεσα υποθάλπετε μεταξύ τους διχαστικό κλίμα αφού πάνε οι μεν για να φύγουν οι δε ;
   Φυσικά κύριε Αρχηγέ από τους χειρισμούς σας αυτούς προκύπτει και ένα ξεχωριστό αντικειμενικό ερώτημα.
ü      Πως προστατεύεται τελικά η αξιοκρατία και οι θεσμοί που έχουν θεσπιστεί για τον σκοπό αυτό όταν με την ευθύνη δικών σας αποφάσεων κάποιοι υπάλληλοι απολαμβάνουν ειδικής μεταχείρισης και αποσπώνται όταν θέλουν ,όποτε θέλουν ,για όσο διάστημα θέλουν υποκαθιστώντας ουσιαστικά παρανόμως οι αποσπάσεις αυτές τις μεταθέσεις και κάποιοι άλλοι πρέπει να περιμένουν βάση κανονισμού πότε θα γίνουν προσλήψεις και μέχρι τότε καλούνται να καλύψουν κενά με αποσπάσεις παρά την θέληση τους ;   
 Αρχηγέ για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε τις αποσπάσεις αυτές άδικες και ζητάμε :
     Την άμεση ακύρωση τους και
 Την ανάληψη από μέρους σας πρωτοβουλίας σε συνεργασία με τους συνδικαλιστικούς φορείς του κλάδου με σκοπό την ανάδειξη , την προβολή και την λύση του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει το Π.Σ. από την έλλειψη προσωπικού .      
 
                                                                      Με κάθε    εκτίμηση  
                                            Για την   Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πυροσβεστών
                                       Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Περ/ρειας Στερεάς Ελλαδάς
 
                                  Λιάσκος Σπύρος           Μιχαήλ Μιχαήλ            Σκαργιώτης    Στάυρος 
 
 
 
 
 
       Από την παρέμβαση αυτή άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση του Π.Δ.  145/2002 . 
       Η  ΕΑΚΠ και  η  Ε.Υ.Π.Σ. Συτερεάς Ελλαδας  για δύο χρόνια πάλεψαν  προκειμένου να καταργηθεί το έκτρωμα .  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  ΝΕΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

ΟΙ παρεμβάσεις συνεχίστηκαν ώσπου  τελικά με τις τροποποιήσεις του Π.Δ. 86/05  καταργήθηκε το Π.Δ. 145/2002  και δόθηκε το δικαίωμα για αλαγή τόπου συμφερόντων για τις σειρές πυροσβεσών που δεν το είχαν ακόμη .
 
 
ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                      ΣΩΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                         .
             Ε.Υ.ΠΣ.ΠΣΤ.Ε. - Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΙΓ ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ : Λαμία Κων/νου Καραμανλή 3 Π. Υ. Λαμίας  Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & Ρ ΑΧ. 22310 -33636
                      ΤΑΧ. ΘΥΡ. 114        β-πΐ3Η : ενβδίβΓ       Ιιοί .   γ
.                                                                                                                                                                                                                   .

 

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 410                     Τηλ. Προέδρου :                    6973771299
                                                     Τηλ. Γενικού Γραμματέα:    6974141197
ΛΑΜΙΑ    19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2004
                                                                          ΠΡΟΣ :     Κύριο Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Σμέτη Χρήστο
                                                                        Κοιν/ση : 1ον Κύριο Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης
                                                                                               Μαρκογιαννακή Χρήστο .
                                                                                          2ον Α'& ΒΎπαρχηγούς Π.Σ.
                                                                                         3ον Διοικητή Π. Υ. Περ/ρειας Στερεάς Ελλάδας .
                                                                                         4ονΠ.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                                                                         5ον Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Π.Σ.
                                                                                        6ον Διοικητές Π. Υ. Περ. Στερεάς Ελλάδας
                                                                                       7ον Τοπικές Επιτροπές -Μέλη.
ΘΕΜΑ:   Α)Αποφάσεις Υπηρεσιακών Συμβουλίων Μεταθέσεων — Β) Πορεία τροποποιήσεων Κανονισμού Μεταθέσεων - Γ) 
                   Διαδικασία Μεταθέσεων Αρχ/στων ( διετία ).
Σχετ.      Υπ. αρίθμ. 356 / 7/7/2004 έγγραφο μας με θέμα :Αποσπάσεις -Μετακινήσεις -Προώθηση του Π.Δ. για τις Τροποποιήσεις του Κανονισμού Μεταθέσεων.
Κύριε Αρχηγέ
Α — Με το υπ' αρίθμ. 356 7/7/2004 έγγραφο μας σας θέταμε στην κρίση σας ενέργειες και αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων μεταθέσεων που έρχονται σε αντίθεση με το πνεύμα των διατάξεων του κανονισμού μεταθέσεων και γενικότερα με τις αρχές της αξιοκρατίας και ζητούσαμε την άμεση παρέμβαση σας ώστε να αποκατασταθούν τυχόν αδικίες και να απαντηθούν οι ενστάσεις.
Ζητούσαμε
 
1ον    Να ανακληθούν οι αποφάσεις μετακίνησης για το πεζοπόρο τμήμα που έγιναν βάση του Π.Δ.
145/2002 και να επαναπροσδιοριστούν ως αποσπάσεις γιατί:
>         Είναι παράνομες αφού δεν ισχύει το Π.Δ. 145/2002 για τις μετακινήσεις αυτές .
>        Είναι αναξιοκρατικές λόγω της μη χορήγησης αποζημίωσης    στους μετακινούμενους σε
αντίθεση με όσους μετακινήθηκαν με αποσπάσεις .
 
2ον    Να εξεταστούν από το υπηρεσιακό συμβούλιο οι ενστάσεις που κατατέθηκαν για τις
αποσπάσεις που έγιναν για τους Ολυμπιακούς αγώνες και να απαντηθούν τεκμηριωμένα . Ενάμισι   μήνα μετά     διαπιστώνουμε ότι   καμία   αποκατάσταση αδικίας   δεν έγινε     και    οι ενστάσεις μέχρι και σήμερα μένουν αναπάντητες .
Είμαστε υποχρεωμένοι Αρχηγέ την κατάσταση αυτή να την ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ γιατί :   
·        Σε μόνιμη βάση πλέον το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις μετακινήσεις των υπαλλήλων του Π.Σ. καταστρατηγείται από το αρμόδια όργανα που είναι εντεταλμένα να το τηρούν και να το προστατεύουν.
                                                                                                     -  2  - 
                                              
·         Απαξιώνεται το δημοκρατικό και κατοχυρωμένο δικαίωμα του εργαζόμενου να προσδοκά αξιοκρατική αντιμετώπιση και σεβασμό από όσους έχουν την ευθύνη των αποφάσεων για τα εργασιακά ζητήματα που τον αφορούν .
·         Καλλιεργείται συστηματικά ένα ρουσφετολογικό κλίμα στην βάση των διαπροσωπικών σχέσεων και των μικρό εξυπηρετήσεων που υποθηκεύει την αξιοπρέπεια και την αυτόβουλη στάση του κάθε υπαλλήλου .
Β— Επίσης σας ζητούσαμε μία απάντηση για το ποια είναι η τύχη του Σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με τις τροποποιήσεις επί του κανονισμού μεταθέσεων . Μέχρι στιγμής καμία διευκρίνιση δεν έχει δοθεί.
Είναι απορίας άξιο τι παίζεται με το θέμα αυτό επί 7 μήνες περίπου που έχει φύγει το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προς υπογραφή και ακόμη υπογράφεται. Γιατί τόση καθυστέρηση ; Τι σημαίνει αυτή η   σιωπή σχετικά με το ζήτημα αυτό ; Οι πυροσβέστες που αυτή την στιγμή έχουν ξεχάσει τι θα πει κοινωνική και οικογενειακή ζωή απαιτούν για ένα τόσο σημαντικό θέμα που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την υπηρεσιακή και οικογενειακή τους κατάσταση ξεκάθαρα λόγια από την Φυσική τους Ηγεσία .
·         Θα υλοποιηθεί η δέσμευση της προηγούμενης πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας για την
κατάργηση του εκτρώματος του Π.Δ 145/2002 ;
·         Θα δοθεί η δυνατότητα στους υπαλλήλους   των 66 , 67 ,68 σειρών για αλλαγή τόπουσυμφερόντων;
·         Τα    όσα    συμφωνήθηκαν    σε    επίπεδο    προτάσεων    υπηρεσιακών    παραγόντων    καισυνδικαλιστικών οργάνων σχετικά με το πλαίσιο των τροποποιήσεων θα ισχύσουν ;
Αρχηγέ εάν υπάρχει κάτι άλλο πέραν των όσων γνωρίζουμε ότι προωθούνταν μέσω του συγκεκριμένου σχεδίου είστε υποχρεωμένος για καθαρά ηθικούς και δεοντολογικούς λόγους να το κοινοποιήσετε προς τους υπαλλήλους του Π.Σ και να ζητήσετε την άποψη τους !
Δεν αξίζουν οι πυροσβέστες τον ανεπίτρεπτο και ανέντιμο αιφνιδιασμό που δέχθηκαν το καλοκαίρι του 2002 με το Π.Δ. 145/2002 !
Η Ένωση μας έχει παλέψει για την κατάργηση του Π.Δ. 145/2002 από την πρώτη στιγμή και επεξεργάστηκε τροποποιητικές προτάσεις στο σύνολο του κανονισμού μεταθέσεων και όπως καταλαβαίνετε είναι φυσικό να δείχνει αυτήν την επιμονή για αυτά τα θέματα .
Γ.---- Σχετικά με τις μεταθέσεις των Αρχ/στων που τοποθετήθηκαν για δύο χρόνια μετά την
έξοδο τους από την σχόλη σε οργανικά κενά και βάση της παραγράφου 2 του άρθρου 17 του Π.Δ.170/96 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 17 του Π.Δ. 122/2001 έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του κανονισμού για όλες τις περιπτώσεις όταν έχουν αποφοιτήσει από την σχολή μέχρι 31 Αυγούστου.
Λόγω λοιπόν που η αποφοίτηση τους έγινε τον Νοέμβριο του 2002 εκτίμηση μας είναι αλλά και αίτημα των συναδέλφων Αρχ/στων, ότι πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα οι σχετικές υπηρεσιακές ενέργειες για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί σχετικά με τις μεταθέσεις τους αφού τον Νοέμβριο κλείνουν δύο χρόνια .
                                                  ------------------------------------
Αρχηγέ η Ένωση μας δίνει μεγάλη σημασία στην κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και στο θεσμικό πλαίσιο που τα προστατεύει γιατί εκτιμά ότι ο πυροσβέστης πάνω από όλα είναι εργαζόμενος και δικαιούται ένα εργασιακό περιβάλλον αντάξιο της προσφοράς του
Η στάση λοιπόν απέναντι σ αυτά τα ζητήματα όλων όσων έχουν την ευθύνη των αποφάσεων είναι που καθορίζει τον βαθμό εμπιστοσύνης και εκτίμησης των πυροσβεστών προς αυτούς .
Πιστεύουμε πως είναι πολύ σοβαρό ως ηθικό ζήτημα για να το προσπερνάει κανείς με ευκολία.
Ζητάμε λοιπόν τις δικές σας πρωτοβουλίες ώστε να αποκατασταθεί στην συνείδηση των πυροσβεστών ότι έχει πληγεί από τις καταδικασμένες πρακτικές που συνεχίζονται ως τα σήμερα !
ΓΙΑ    ΤΟ   ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


                                            Ο   ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                           Ο      ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 

                                                                                                              -  2  -  
συνδικαλιστικών μας οργάνων, όπως και το δικαίωμα αλλαγής τόπου συμφερόντων για. τις τρεις τελευταίες σειρές 66, 67, 68· των νεοτέρων συναδέλφων μας..
   Είναι απορίας άξιο όμως τι υποκρύπτει η τόσο μεγάλη καθυστέρηση υπογραφής του σχετικού προεδρικού διατάγματος .
   Έχουμε φθάσει πλέον στην νέα περίοδο τον ταχτικών μεταθέσεων χωρίς αυτό να έχει γίνει πράξη
Παρά τις κατά διαστήματα αντίθετες διαβεβαιώσεις .
 
 ΖΗΤΑΜΕ λοιπόν την παρέμβαση σας σχετικά με :
 
    α.) Την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών και 'την προώθηση προς υπογραφή του σχετικού προεδρικού διατάγματος .
    β) Την ολοκληρωτική αδρανοποίηση των προεδρικού των διατάξεων της παρ. 1γ του άρθρον 2 του Π.Δ. 145/2002 μέχρι την οριστική κατάργηση του . .
   Κύριε Υπουργέ μέχρι στιγμής στην Περιφέρεια μας σε αντίθεση με ότι έχει συμβεί σε άλλες περιφέρειες δεν έχουν εφαρμοστεί οι σχετικές διατάξεις του Π.Δ. 145/2002 σε βάρος των μελών μας.
   Με αφορμή όμως σχετικές ενδείξεις για τυχόν εφαρμογής τους για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, δηλώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε να καλυφθούν με τον τρόπο αυτόν και ότι θα το  αντιμετωπίσουμε δυναμικά .
   Οι όποιες υπηρεσιακές ανάγκες εάν είναι άκρως απαραίτητο μπορούν να καλυφθούν με αποστεώσεις μέσο των διατάξεων του άρθρου 20 του Π.Δ 170/96 προστατεύοντας κατά αυτόν τον τρόπο την αξιοκρατία και την οικονομική θέση του υπαλλήλου .
   Κύριε Υπουργέ   εκτιμώντας ότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος αναμένουμε   τις δικές σας ενέργειες .
                                   ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  
           Ο    ΓΕΝΙΚΟΣ    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                      Ο     ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                 ΜΙΧΑΗΛ   ΜΙΧΑΗΛ                        ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
 

 
                ΕΝΩΤΙΚΗ     ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ      ΚΙΝΗΣΗ      ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
                                                  Της
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
.                                                                                                                                                                                                   .
ΕΔΡΑ :                                                            Δεληγιώργη 25 & Κεραμικού ΑΘΗΝΑ
ΑΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ : Κων/νου Καραμανλή άνευ αριθμού Πυρ/κή Υπηρεσία Λαμίας Τ.Κ 35100
ΤΗΛΕΦΩΝΟ & ΡΑΧ :                                 02310 32177
.                                                                                                                                                                                                 .
ΑΘΗΝΑ    1 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2002
                                                            ΠΡΟΣ : Κο , Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
 
                                                         ΚΟΙΝ/ΣΗ: Κο Υπουργό Δημόσιας Τάξης
                                                                          Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                                                         Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Π.Σ.
 
 
ΘΕΜΑ : « Καταστρατήγηση Κανονισμού Μεταθέσεων »
 
 
   Κύριε Αρχηγέ
  Πρώτιστο καθήκον και συνταγματική υποχρέωση των εντεταλμένων οργάνων της Δημόσιας Διοίκησης είναι να εφαρμόζουν την υφιστάμενη Νομοθεσία ,να προασπίζονται τους θεσμούς και η όποια πρωτοβουλία θα αναπτύσσεται από μέρους τους θα πρέπει να έχει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των θεσμών και την απόλυτη ισχύ της ισοπολιτείας μέσα από την εφαρμογή τους .
  Δυστυχώς όμως όσον αφορά την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί πλέον στο Πυροσβεστικό Σώμα μέσα από την καθημερινή πρακτική στην εφαρμογή του κανονισμού μεταθέσεων , είμαστε υποχρεωμένοι να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΎΜΕ έντονα για την ανοχή και την αποδοχή που δείχνετε με συγκεκριμένες ενέργειες στην καταστρατήγηση του.
  Είναι κοινή αντίληψη για τους περισσότερους πυροσβέστες ότι τα κριτήρια που θεσπίστηκαν από τον κανονισμό κατά κανόνα δεν λαμβάνονται υπόψη και αντί αυτών επικρατούν οι διαπροσωπικές σχέσεις . Τα μικρορουσφετάκια και οι έξωθεν παρεμβάσεις είναι στην ημερήσια διάταξη.
  Όταν κάποιες από τις παρατυπίες καταγγελθούν , δικαιολογούνται ως ΛΑΘΗ ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ή αγνοείται προκλητικά ο θιγόμενος ,γνωρίζοντας ότι λίγοι είναι αυτοί που θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη
χωρίς να λάβουν υπόψη τις μακροπρόθεσμες συνέπειες........
  Κανείς δεν είναι σίγουρος πλέον όταν συντάσσει μία αίτηση με βάση τα κριτήρια του κανονισμού ποια θα είναι η τύχη της . Αυτό το γνωρίζουν μόνο όσοι έχουν εξασφαλίσει το Ο.Κ.Ε.Υ. αφού πρώτα έχουν δεσμεύσει κάτι από την προσωπική τους υπόσταση στην βάση της εξυπηρέτησης .
  Αρχηγέ αυτό όμως που μας ανησυχεί έντονα είναι ότι ειδικά φέτος με συγκεκριμένες αποφάσεις σας αμφισβητήθηκε ευθέως η ουσία του κανονισμού με τις οποίες ενώ γίνετε επίκληση των διατάξεων τους την ίδια στιγμή παρακάμπτεται η ουσία τους .
  Μία απ' αυτές αποκαλύπτει ξεκάθαρα τον καταλυτικό ρόλο που παίζουν οι διαπροσωπικές σχέσεις σε βάρος τις αξιοκρατίας και της ισονομίας , υπονομεύοντας με αυτόν τον τρόπο τον θεσμό που κατακτήθηκε με αγώνες για να απελευθερωθεί ο υπάλληλος από τον βραχνά της εξάρτησης.
  Συγκεκριμένα:
     1. Με την υπ' αριθ. 12938 Φ. 202.8 12/3/2002 εκδώσατε απόφαση τριών αποσπάσεων για υπηρεσιακούς λόγους και ύστερα από αίτηση τους προς την 7η Ε.Μ.Α.Κ. όπου ενώ αναφέρετε ότι λάβατε υπόψη:
     Α - Τις διατάξεις του άρθρου 20 (περί αποσπάσεων )του Π.Δ. 170/96
     Β - Τις αιτήσεις των υπαλλήλων .
     Γ -   Το 3/2002 πρακτικό του υπηρεσιακού συμβουλίου .
  Πουθενά δεν αναφέρετε την ΔΙΑΤΑΓΗ που έπρεπε να είχε εκδοθεί και με την οποία θα γνωστοποιούσατε προς όλους τους ενδιαφερόμενους την πρόθεση της υπηρεσίας να κάνει αποσπάσεις προς την 7η Ε.Μ.Α.Κ. για υπηρεσιακούς λόγους και βάση της οποίας θα γίνονταν τυχόν αιτήσεις.
 
 
                                                                                                              -2,-
                   Με δεδομένο ότι οι αποσπάσεις αυτές έγιναν για υπηρεσιακούς λόγους εμπίπτουν στο άρθρο 20 παρ. 1 και 3 και στο άρθρο 11 παρ. 8 . Άρα λαμβάνονται υπόψη τα μόρια και οι πρότερες μετακινήσεις προς αξιολόγηση των υπαρχόντων αιτήσεων.
                 Η απουσία της διαταγής σε συνδυασμό με την ύπαρξη των 3 αιτήσεων που υποβλήθηκαν δημιουργούν το ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ .
                Αφού οι αποσπάσεις έγιναν για υπηρεσιακούς λόγους και οι αιτήσεις έγιναν πάνω στην βάση αυτή και όχι για προσωπικούς λόγους, με ποιόν τρόπο κλήθηκαν οι 3 αποσπασμένοι υπάλληλοι να καταθέσουν αιτήσεις ; Πως γνώριζαν κάτι που αγνοούσαν όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι;
               Η απάντηση είναι αυτονόητη.
   Κύριε Αρχηγέ είναι σίγουρο ότι μεγάλος όγκος αποσπάσεων γίνετε κατά παραγγελία . Επίσης γίνονται αρκετές παραβιάσεις σε όλο το φάσμα που καλύπτει ο Κανονισμός Μεταθέσεων και έχουμε καταγράψει αρκετές απ' αυτές .
  Ένα επιπρόσθετο στοιχείο που μαρτυρά την έκταση και την σοβαρότητα των παραβιάσεων του Π.Δ. 170/96 που έγιναν φέτος είναι το γεγονός ότι ενώ βάση του άρθρου 19 παρ. 3 εδάφ. β έπρεπε να έχουν κοινοποιηθεί οι απαντήσεις στις ενστάσεις των υπαλλήλων μέχρι τις 30 Μαρτίου , δεν είχαν κοινοποιηθεί στις υπηρεσίες μέχρι και την ημέρα που έληγε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για μεταθέσεις, δηλαδή 10 Απριλίου, εκτός ελαχίστων υπηρεσιών οι οποίες τις πήραν στις 9/4/02 .
   Η ημερομηνία έκδοσης 22 /3/2002 που αναγράφεται στην υπ' αριθμ. 14748 Φ. 202..3. «Κοινοποίηση τ&»ν αποτελεσμάτων των ενστάσεων κατά των πινάκων Μεταθέσεων έτους 2002 » δεν δικαιολογεί από μόνη της τίποτε ,για τον λόγο ότι ήταν υποχρεωμένη η υπηρεσία να την κοινοποιήσει με τον συντομότερο τρόπο π.χ. ΡΑΧ , (ΠΙΚΙΕΚ κ.λ.π. αφού πολύ συνάδελφοι περίμεναν τις απαντήσεις για να υποβάλουν αιτήσεις. Την στιγμή όμως που αυτό δεν έγινε οι ενδιαφερόμενοι βρέθηκαν προ αδιεξόδου με ότι αυτό συνεπάγεται για την τύχη του αιτήματος τους.
   Άρα λοιπόν για ακόμη μία φορά ακυρώθηκε αυθαίρετα η ουσία μίας συγκεκριμένης διάταξης του Προεδρικού Διατάγματος 170/96. συνέπεια των υπηρεσιακών ενεργειών και της τακτικής που αναπαράγει η επιμονή στην καταστρατήγηση του κανονισμού μεταθέσεων . Κύριε Αρχηγέ
   Με την διαταγή υπ'αρίθμ. 25565 Φ. 700.4 24/5/2001 και με θέμα «Υποβολή προτάσεων για ρύθμιση υπηρεσιακών θεμάτων του Π.Σ. » καλούσατε τα συνδικαλιστικά όργανα να υποβάλουν προτάσεις μέχρι τις 20/6/2001 κάνοντας γνωστές τις πρόθεσης σας να αλλάξετε ή να τροποποιήσετε το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τις μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις μέσο μίας επιτροπής που θα συγκροτούσατε.
  Εμείς είμαστε υπέρ σε οποιαδήποτε ενέργεια θα συμβάλει προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικότερης λειτουργίας του κανονισμού και επικροτούμε κάθε ανάλογη ενέργεια . Η μέχρι τώρα όμως πορεία του Κανονισμού Μεταθέσεων στο σκέλος της εφαρμογής του μας υποχρεώνει να έχουμε τις επιφυλάξεις μας όσον αφορά τον προσανατολισμό που θα έχουν οι οποιαδήποτε αλλαγές σε αυτόν . Παράλληλα όμως δίνουμε προτεραιότητα στην αντικειμενική εφαρμογή του και ζητάμε να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες για όσους έχουν την ευθύνη εφαρμογής του .
  Με ευθύνη όμως της Διοίκησης της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και παρά τις πιέσεις που ασκήσαμε για τον σκοπό αυτό δεν κατατέθηκαν προτάσεις και λόγω ότι η Ομοσπονδία μας αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των υπηρετούντων συναδέλφων θα σας παρακαλούσαμε να μας γνωστοποιήσετε την μέχρι τώρα πορεία επί του θέματος και πέραν της όποιας διαδικασίας έχει εξελιχθεί να δοθεί η δυνατότητα υποβολής νέων προτάσεων.
  Είναι θεμιτό και σύμφωνο με του περί δικαίου αίσθημα εάν δοθεί η δυνατότητα και στις νεώτερες σειρές συναδέλφων ( 66ης , 67ης ,68ης) για επαναπροσδιορισμό του τόπου συμφερόντων σε περίπτωση προσλήψεων για κάλυψη παγιωμένων και μη διεκδικούμενων κενών θέσεων , σε συνδυασμό με την εγγυημένη και απόλυτη εξασφάλιση της κατάστασης των παλαιοτέρων συναδέλφων , μέσα από την διεύρυνση της επιλογής πέραν της μίας υπηρεσίας, προς αποφυγή της άσχημης κατάστασης που δημιούργησε μεταξύ των παλαιοτέρων και νεοτέρων συναδέλφων η εφαρμογή της ρύθμισης για τις σειρές 62ης ,63ης ,64ης ,65ης χωρίς την παραπάνω τροποποίηση.
  Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών είχε και έχει πάντα τεκμηριωμένες προτάσεις επί του κανονισμού μεταθέσεων και δεσμεύεται να καταθέσει εκ νέου ένα αντάξιο ολοκληρωμένο πλαίσιο τροποποιήσεων που θα διασφαλίζει παράλληλα και την αδιάβλητη εφαρμογή του.
 
        Για την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών
     Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                  Μιχαήλ Μιχαήλ
 
 
 
 'Ολες οι παρεμβάσεις που γίνονταν σχετικά με τις καταστρατηγήσεις είτε από την Ε.Α.Κ.Π. είτε από τις πρωτοβάθμειες Ενώσεις όπως της Στερεάς Ελλαδας και της Δωδεκανήσου και Ρόδου ( βλέπε στις ανακοινώσεις αγωνιστικών παρατάξεων και Ενώσεων τις Παρεμβάσεις της Ε.Υ.Π.Σ. Ρόδου και τις απαντήσεις που δίνονταν σχετικά με τις ενέργειες της ) έφερναν αποτέλεσμα. Είτε επανεξετάζονταν οι καταστρατηγήσεις και δίνονταν η πρέπουσα λύση, είτε έφερναν σε δύσκολη θέση το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το Α.Π.Σ. με αποτέλεσμα να είναι προσεκτικότερες σε άλλες αντίστοιχες αποφάσεις .
 
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ
ΕΛΕΓΧΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Π. Κανελλόπουλου 4
Τ.Κ.ΙΟΪ 77    ΑΘΗΝΑ
β 2106980 121
ΡΑΧ: 210 69 94 841
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ : 7017/4/2875
 

 ΑΘΗΝΑ  7  Φεβρουαρίου 2003
ΠΡΟΣ : ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
              Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ
             ΕΛΕΓΧΟΥ
             ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΦΟΡΩΝ
            ΕΝΤΑΥΘΑ
ΚΟΙΝ: Ι. Βουλευτές κ. κ. Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ, Α. ΣΚΥΛΛΑΚΟ και κ. Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ
           2.ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟ-ΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΪ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
              Κ ω ν/νου Καραμανλή 3 35100   ΛΑΜΙΑ

 

ΘΕΜΑ : Αιτήματα πυροσβεστικών υπαλλήλων.
ΣΧΕΤ   : Π.Α.Β. 1980/13-1-2003, Ϊ993/ 13-1-2003 και 2146/ 22-1-2003
   Σε απάντηση των ανωτέρω αναφορών, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ:, κ. Φ. ΚΟΥ8ΕΛΗΙ. Α, ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ και κ. Λ, ΚΑΝΕΛΑ! Ι. σας γνωρίζουμε ότι το τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου του νομού Φθιώτιδας, από πλευράς αντιμετώπισης των τροχαίων ατυχημάτων, καλύπτεται από τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Αταλάντης, Αγίου Κωνσταντίνου και Στυλίδας. που ευρίσκονται επί του εθνικού δικτύου και διαθέτουν πλήρη σειρά διασωστικών μέσων, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας, που διαθέτει μια σειρά διασωστικών μέσων και την 7η Ε. Μ. Α. Κ., η οποία διαθέτει ένα. διασωστικό όχημα με δύο πλήρεις σειρές διασωστικών μέσων, ένα ερπιστριοφόρο όχημα με πλήρη σειρά διασωστικών μέσων ένα όχημα ΜΟΒΙ FIRΕ με ελαφρύ τύπου διασωστική σειρά και μία χειροκίνητη διασωστική σειρά, για διασώσεις σε γκρεμούς.
   Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας, σύμφωνα με τις διαταγές της Υπηρεσίας, μετά τη διάθεση σε αυτήν μιας πλήρους σειράς διασωσπκών μέσων από την 7η Ε.Μ.Α.Κ,, αναλαμβάνει από επιχειρησιακής πλευράς την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων στην περιοχή ευθύνης της και θα ενισχύεται από την 7'' Ε.Μ.Λ.Κ- εφόσον οι ανάγκες του
συμβάντος το επιβάλλουν.
   Σε ότι αφορά το θέμα της προαγωγής των αναφερόμενων Υπηρεσιών, σας πληροφορούμε ότι η ίδρυση, κατάργηση και προαγωγή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών γίνεται σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Σωματος,. κατόπιν ενδελεχούς μελέτης όλων των παραμέτρων που αφορούν τις ανάγκες και την επικινδυνότητα κάθε περιοχής, καθώς και. τις υπηρεσιακές και δημοσιονομικέ; δυνατότητες. με στόχο βεβαίως την καλύτερη δυνατή πυροπροστασία όλων των περιοχών της χώρας..
   Σύμφωνα με τα ανωτέρω και δεδομένου ότι άμεση προτεραιότητα για το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος αποτελεί η ίδρυση και λειτουργία νέων Υπηρεσιών σε περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη επικινδυνότητα και δεν καλύπτονται ικανοποιητικά, το αίτημα για προαγωγή των αναφερόμενων Υπηρεσιών, στην παρούσα φάση. δεν μπορεί να
 
 

-2-
ικανοποιηθεί, ενώ πρέπει να επισημάνουμε ότι η ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας έχει αναβαθμιστεί σημαντικά τα δύο τελευταία χρόνια από πλευράς πυροπροστασίας και παροχής βοήθειας, με την ίδρυση και λειτουργία τόσο της 7ης Ε.Μ.Α.Κ.., όσο και των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Αργυροχωρίου και Αγίου Κωνσταντίνου στο νομό Φθιώτιδας.
   Σε ότι αφορά τη στελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας και της 7ης Ε.Μ.Α.Κ., σας πληροφορούμε ότι στα πλαίσια της ελλειμματικής δύναμης του Σώματος στις Υπηρεσίες αυτές σήμερα έχει τοποθετηθεί ο ανάλογος αριθμός προσωπικού (90 άτομα), σύμφωνα με την κατανομή του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, κατά το τρέχον έτος, ενώ οι ελλείψεις της 7ης ΕΜΑΚ, αλλά και των λοιπών Υπηρεσιών θα καλυφθούν στο μέλλον με την προκήρυξη νέων Διαγωνισμών.

   Σχετικά με τις μετακινήσεις προσωπικού στην 7η ΕΜΑΚ, πρέπει να επισημάνουμε ότι, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Υπηρεσίας αυτής και μετά από αίτημα του διοικητή της, μετακινήθηκαν 4 υπάλληλοι, οι οποίοι διέθεταν, κατά περίπτωση, τα ειδικά προσόντα, που διασφάλιζαν τον ανωτέρω σκοπό. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν πυροσβέστη ως οδηγό του ερπυστριοφόρου οχήματος, έναν πυρονόμο για γραμματειακή υποστήριξη ως έμπειρο στον τομέα αυτόν, λόγω των πρόσθετων αναγκών της νεοϊδρυθείσας Υπηρεσίας, έναν πυρονόμο με ειδική εκπαίδευση στα ειδικά οχήματα της ΕΜΑΚ, ως προϊστάμενο κινήσεως και έναν Yποπυραγό, πτυχιούχο της Σχολής Αυτοδυτών
   Οι ανωτέρω θέσεις είναι ειδικές και η τοποθέτηση των πλέον καταλλήλων διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα στους ειδικούς κατά περίπτωση τομείς, ενώ, σύμφωνα με το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, εάν εφαρμόζεται ο περιορισμός των τριάντα πέντε ετών στην περίπτωση αυτή θα δημιουργείτο ουσιαστικό κενό και δυσλειτουργία της Υπηρεσίας- Για το λόγο αυτό άλλωστε και για τις ειδικές αυτές περιπτώσεις προωθείται π.δ, τροποποίησης της περιοριστικής διάταξης των35 ετών
  Τέλος, για την εκπαίδευση του προσωπικού στον τομέα των διασώσεων, σας πληροφορούμε ότι αυτή παρέχεται σε όλους τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους στα πλαίσια της καθημερινής εκπαίδευσης που πραγματοποιείται στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, ενώ, εντός του τρέχοντος έτους, προγραμματίζεται η εκπαίδευση σε θέματα διασώσεων στα τροχαία ατυχήματα πυροσβεστικών υπαλλήλων της Στερεάς Ελλάδας από αξιωματικούς, που εκπαιδεύτηκαν από ξένους εκπαιδευτές.
                                                                                                                                         Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
                                                                                                                                    ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΛΕΣΙΟΣ

Για την αντιγραφή Αθήνα αυθημερόν .
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ   ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Β΄
 
 
 
 
 
 
    ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ   ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                             ΣΩΜΑΤΟΣ
         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                                                                                    .
                Ε.Υ.ΠΣ.ΠΣΤ.Ε. - Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ'ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΕΔΡΑ : Λαμία Κων/νου Καραμανλή   3   Π.Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & ΡΑΧ. 22310 –33636
.                                                                                                                                                                                                               .
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 278                                                                                                 Τηλ. Προέδρου:                   0974141197
                                                                                         Τηλ. Γενικού Γραμματέα:    0973436510
ΛΑΜΙΑ 7 Μαΐου 2003                                   ΠΡΟΣ: Κύριο Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
                                                                 Κοινοποίηση: 1 Κύριο Υπουργό Δημόσιας Τάξης
                                                                                           2  Α& Β Υπαρχηγούς Π.Σ.
                                                                                          3  Κύριο Διοικητή Π.Υ. Περ/ρειας
                                                                                              
Στερεάς Ελλάδας.
                                                                                          4 Πολιτικούς Φορείς
                                                                                          5 Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ
                                                                                         6 Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Π.Σ.
                                                                                         7 Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων
                                                                                         8 Νομικό Σύμβουλο
                                                                                         9Τοπικές Επιτροπές - Μέλη
                                                                                      10 Μ.Μ.Ε.
ΘΕΜΑ : « Κριτήρια και προϋποθέσεις επάνδρωσης Πεζοπόρου τμήματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ».
     Κύριε Αρχηγέ
   Η Ένωση Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εξετάζοντας τις τελευταίες υπηρεσιακές ενέργειες σχετικά με το θέμα επάνδρωσης του πεζοπόρου τμήματος της Περιφέρειας μας είναι υποχρεωμένη να καταγγείλει τα εξής :
       1ον Την εφαρμογή του άρθρου 2 Π.Δ. 145 72002 για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών
που δεν υπάγονται στις διατάξεις του .
      2ον Τον αδιαφανή και μεροληπτικό τρόπο επιλογής των μετακινούμενων υπαλλήλων για τις ίδιες υπηρεσιακές ανάγκες με τον απαράδεκτο διαχωρισμό τους σε αυτούς που μετακινούνται με έξοδα της υπηρεσίας και σε αυτούς που μετακινούνται με έξοδα δικά τους.
    Δυστυχώς κύριε Αρχηγέ αυτό που διαπιστώνουμε για ακόμη μία φορά είναι ότι το πνεύμα της αξιοκρατικής αντίληψης που πρέπει να    διαπνέει τέτοιου είδους αποφάσεις έχει προ πολλού εκλείψει.
    Η Ένωση μας ευθύς εξαρχής είχε καταγγείλει την θέσπιση του Π.Δ. 145/2002 και ειδικότερα το άρθρο 2 ως μία ενέργεια που οδηγεί την υπηρεσιακή κατάσταση του πυροσβέστη σε εποχές καταδικασμένες στην μνήμη όλων μας και σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα αφού επανέφερε το καθεστώς της αδιαφάνειας όσον αφορά τις επιλογές στις μετακινήσεις των υπαλλήλων χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο και τον οικονομικό μαρασμό των υπαλλήλων αφού γίνονται χωρίς έξοδα για το δημόσιο αλλά με χρήματα των υπαλλήλων .
   Η Ένωση μας πάλεψε από την αρχή για την κατάργηση του και αναμένει μέχρι σήμερα μέσα από τις νέες τροποποιήσεις στον κανονισμό μεταθέσεων το άρθρο 2 του Π.Δ. 145 /2002 να περάσει στα αζήτητα .
   Από θέση αρχής λοιπόν είναι αδιανόητο να δεχθούμε σαν φυσιολογική ενέργεια τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν τα αρμόδια όργανα με την δική σας σύμφωνη γνώμη το θέμα της επάνδρωσης των πεζοπόρων τμημάτων.
 
 
                                                                                                             _  2_
    Κατ' αρχήν υλοποιείτε εφαρμογή του άρθρου 2 του Π.Δ. 145/2002 για μετακινήσεις που μπορούσαν να γίνουν μόνο με αποσπάσεις όπως το άρθρο 20 του Π.Δ. 170/96 προβλέπει ή με τοποθετήσεις βάση του άρθρου 21 παρ. 1 και 4 για τους υπηρετούντες σε υπηρεσία που είναι στην ίδια πόλη με την έδρα του πεζοπόρου.
    Το άρθρο 2 του Π.Δ. 145/2002 στην παρ. γ έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο με σαφή προσδιορισμό ως προς το εύρος της ισχύς του και έχει ως εξής :
   « Οι μετακινήσεις πυροσβεστικών υπαλλήλων από πυροσβεστικά κλιμάκια προς τις πυροσβεστικές υπηρεσίες που υπάγονται διοικητικά και αντιστρόφως δεν θεωρούνται αποσπάσεις και ενεργούνται με απόφαση του Διοικητή της οικείας πυροσβεστικής υπηρεσίας και αζημίως για το δημόσιο ».
  Άρα λοιπόν δεν μπορούν να γίνουν μετακινήσεις με το άρθρο 2 του Π.Δ. 145/2002 . Γιατί   το πεζοπόρο δεν υπάγεται διοικητικά σε καμία υπηρεσία . Είναι ευθύνη της Περιφέρειας. Οι προτάσεις δεν έγιναν από τους διοικητές των υπηρεσιών.
Σύμφωνα με την υπ 'αρίθμ. 15837 Φ. 702.15 - 4//4/2003 διαταγή Α.Π.Σ. στην παρ. 2 η ευθύνη για τις προτάσεις ήταν των Διοικητών των Περιφερειακών Διοικήσεων . Ούτε οι αποφάσεις πάρθηκαν από τους διοικητές .
   Ξέχωρα όμως από την    παράνομη εφαρμογή του Π.Δ. για μετακινήσεις που δεν προβλέπεται προκύπτει ένα ουσιαστικό και παράλληλα ηθικό ζήτημα όσον αφορά τα εξής :
    1ον Πως μία αίτηση υπαλλήλου για μετακίνηση με έξοδα δημοσίου μετατρέπετε παρά την θέληση του σε μετακίνηση χωρίς έξοδα για το δημόσιο;
   2ον Με ποια κριτήρια επιλέγεται ποιοι θα μετακινηθούν με έξοδα του δημοσίου μέσω των αποσπάσεων και ποιοι όχι αλλά με το Π.Δ. 145 /2002 ;
   Πως αποφασίζονται για υπηρεσίες που απέχουν το ίδιο από την έδρα του πεζοπόρου ότι οι μεν θα πληρωθούν και οι υπόλοιποι δεν θα πληρωθούν.
  3ον Γιατί για ορισμένους υπαλλήλους εφαρμόζεται ο κανονισμός μεταθέσεων και γίνονται οι μετακινήσεις ναι μεν με έξοδα του υπαλλήλου, αλλά βάση του άρθρου20 του Π.Δ. 170/96 και κατόπιν   αιτήσεως του ιδίου του υπαλλήλου και σε άλλους μετατρέπεται η αίτηση τους με πρωτοβουλία της υπηρεσίας σε μετακίνηση με το Π.Δ. 145/2002 .
   Με ποια κριτήρια μετατρέπονται οι αιτήσεις κατ' αυτόν τον τρόπο και που αποσκοπεί αυτή η τακτική ;
   Μήπως στο να γίνεται συνείδηση και να εδραιωθεί σιγά σιγά η φιλοσοφία του 145/2002 , με προοπτική να έρθει κάποια στιγμή που με κορμό αυτόν θα αλλοιωθεί η αξιοκρατική φιλοσοφία στο σύνολο του κανονισμού μεταθέσεων;
   Γιατί συνεχίζονται να εκδίδονται τέτοιες αποφάσεις και σύμφωνα με το Π.Δ. 145/2002 ; Αφού υπάρχει η παρ. 2 του άρθρου 20 του Π.Δ. 170/96 για μετακινήσεις χωρίς έξοδα του δημοσίου όταν ο υπάλληλος το επιθυμεί αυτό. Μήπως ακριβώς για να χτυπηθεί η δυνατότητα που έχει ακόμη ο υπάλληλος να επιλέγει;
   Που είναι η διαβεβαιώσεις για την επικείμενη κατάργηση του ;
   Αρχηγέ σας ζητάμε :
>    Να ακυρώσετε όλες τις αποφάσεις για μετακινήσεις προς το πεζοπόρο της Περιφέρειας Στερεάς
Ελλάδας που γίνονται βάση του άρθρου 2 του Π.Δ. 145/2002 γιατί:
  1ον Είναι παράνομες.
  2ον Γιατί καταργούν οποιαδήποτε έννοια αξιοκρατίας και ισοτιμίας.
>    Να μετατραπούν σε αποσπάσεις βάση του άρθρου 20 του Π.Δ. 170/96 με έξοδα δημοσίου για
όσους δεν επιθυμούν μετακίνηση με έξοδα δικά τους .
    Ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκριση σας .
                                     ΠΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


                                                                                                
     
Ο   ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                    Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΜΝΗΣ      ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                               ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΗΛ
 
 
 
     Ζωντανό παράδειγμα  ότι  όταν έχεις δίκαιο και αδικήσε και  αντιμετωπίζεις την υπηρεσιακή αυθαιρεσία σε όλα τα επίπεδα   αλλά είσαι αποφασισμένος να παλέψεις για το δίκιο σου είναι και οι δύο παρακάτω διοικητικές ενέργειες κατά τις υπηρεσίας από υπαλλήλους που αντιμετώπισαν παράνομες αποφάσεις σε βάρος τους και  τις κέρδισαν .
                                
  
  
 

Αριθμός αποφάσης 2346/1997

 
 
                                                                                                                    το
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
                                                                                                            Τμήμα Α2
                                                                                     ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΚΥΡΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
Με μέλη τους; Δημήτριο Μπαρδούτσο, Πρόεδρο Εφετών Δ.Δ., Πέτρο ·· Σωτηρίου και Χαρίκλεια Παπαδοπούλου. Εφέτες Διοικητικών Δικαστηρίων,
συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριο του, στις 8 Δεκεμ­βρίου 1997, με Γραμματέα την Βλασία Δήμου, για να δικάσει την, από 4 Ιου­λίου 1997 (αριθμ.. καταχ. ΑΒΕΜ 987/1997) αίτηση
του                                 ··..   .κατοίκου                 , που παρα-
στάθηκε μαζί με τον πληρεξούσιο του δικηγόρο Βασίλειο Μεντζελόπουλο (Α Τ
5590), τον οποίο έχει διορίσει στο ακροατήριο                   .·      ··.··..
     κ α,τ ά του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, που παραστάθηκε με την Πάρεδρο του Μ.Ί.Κ. Ευφρόσύνη.Μπερνικόλα.
Κατά τη δημόσια συζήτηση που ακολούθησε, τα Δικαστήριο άκουσε: Την   εισηγήτρια της υπόθεσης, Εφέτη Διοικητικών Δικαστηρίων, Χαρίκλεια Παπαδοπούλου, που διάβασε τη σχετική έκθεση της, εξέθεσε τα ζη­τήματα που προκύπτουν και ανέπτυξε την γνώμη της γι αυτά,
τον πληρεξούσιο δικηγόρο του αιτούντος, που ανέπτυξε και προ­φορικά τους λόγους ακύρωσης και ζήτησε να γίνει δεκτή η αίτηση, καθώς και
την εκπρόσωπο του Υπουργού, που ζήτησε, αντίθετα, να απορ­ριφθεί η αίτηση.
            Μετά τη συνεδρίαση, το Δικαστήριο συνήλθε σε διάσκεψη, και αφού
                            μ ε λ έ τ η σ ε  τη δικογραφία και τις-σχετικές διατάξεις,
                           α π ο φ α σ ί ζ ε ι τα εξής
 
 
                                                                                                                - 2-
 
Αριθμός απόφασης: 2345/1097
                                  
                                                                  
     Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση, για την οποία καταβλήθηκαν νόμιμα τέλη και το παράβολο (βλ. διπλότυπα είσπραξης 7054282-3/97 ΑΟΥ Δικαστικών Εισπράξεων Αθηνών και ειδικά έντυπο παραβόλου του Δημοσίου 1430155/97 σειρά Α'), ζητείται ν' ακυρωθεί, το 5/1997 πρακτικό του Συμβουλίου Μεταθέσεων Πυρονόμων, Αρχιπυροσβεστών και Πυροσβεστών και η 18895 Φ,202.3/10.6.1997 απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά το μέρος που με τις πράξεις αυτές ο αιτών, Πυρονόμος, μετατέθηκε
από την Πυροσβεστική Υπηρεσία                στην όμοια
     Επειδή, στο π.δ. 170/1896, "Κανονισμός κατάταξης δοκίμων Πυρο­σβεστών και μεταθέσεων του πυροσβεστικού προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος" (Α' 131/24.6.1996), ορίζονται τα εξής: "Οι μεταθέσεις των πυροσβε­στικών υπαλλήλων διενεργούνται στις εξής περιπτώσεις: σ. Για κάλυψη οργανι­κών θέσεων, β. Λόγω συμπλήρωσης ορισμένου χρόνου σε Υπηρεσία, γ. ... (αρθρ.9). Οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι τοποθετούνται και μετατίθενται σε οργα­νικές θέσεις του βαθμού τους ... (αρθ. 10). Επιπυραγοί που συμπληρώνουν τέσσερα (4) συνεχή έτη και νεώτεροι τους στον βαθμό αξιωματικοί έξη (6) συ­νεχή έτη καθώς και Πυρονόμοι, Υπαξιωματικοί και Πυροσβέστες που συμπλη­ρώνουν οκτώ (8) συνεχή έτη παραμονής σε πόλη έδρα Πυροσβεστικής Υπηρε­σίας μετατίθενται υποχρεωτικά εφ' όσον υττάρχουν αιτήσεις άλλων υπαλλήλων που έχουν την πόλη αυτή ως πόλη συμφερόντων τους και επιθυμούν να υπη­ρετήσουν στην Ίδια πόλη σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο άρ­θρο αυτό. Κατά την εφαρμογή της διάταξης αυτής, εάν υπάρχουν περισσότεροι υπάλληλοι που έχουν συμπληρώσει τα ανωτέρω έτη παραμονής σε κάποια πόλη από τους επιθυμούντες·να μετατεθούν στην πόλη αυτή, τότε μετατίθενται εκείνοι οι οποίοι έχουν τα λιγότερα μόρια σύμφωνα με τον υπολογισμό του άρ­θρου 18 του παρόντος ... Μεταθέσεις από και προς τον τόπο συμφερόντων του υπαλλήλου για πόλη ή από πόλη ττου απέχει λιγότερο οπό 50 χιλιόμετρα κα­θώς και μεταθέσεις για οπουδήποτε, εφόσον αυτές διήρκεσαν λιγότερο από έξι (6) μήνες και ο υπάλληλος επέστρεψε στον τόπο των συμφερόντων του, δεν διακόπτουν το χρόνο του πρώτου εδαφίου της παρούσας (αρθρ. 11 παρ. 3, ό­πως αυτή αντικαταστάθηκε από την παρ. 3 του άρθρου 1 του π.δ.
                                                                                                      - 3- 
Αριθμός απόφασης 2345/1997

3/14.3.1997. Α' 35). Το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος φροντίζει για την •προώθηση των αιτήσεων και του πίνακα μεταθέσεων των Υπαλλήλων ενώπιον του οικείου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Μεταθέσεων. Το Συμβούλιο συνέρχεται μετά από πρόσκληση του Προέδρου το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μηνός Μαΐου κάθε έτους και αποφασίζει για τις τακτικές μεταθέσεις συντάσσοντας σχετικό πρακτικό. Η σειρά στη διαδικασία των μεταθέσεων είναι η εξής: Πρώτα αποφασίζοντα» οι μεταθέσεις των υπεραρίθμων υπαλλήλων, ακολούθως εκεί­νων που συμπληρώνουν 4ετία, 6ετ!α ή 8ετ!α κατά τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 11 σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες αιτήσεις και τέλος οι μεταθέσεις σε θέσεις για τις οποίες δεν υπάρχουν αιτήσεις Και με βάση τα λιγό­τερα μόρια. Οι μεταθέσεις κοινοποιούνται στις υπηρεσίες μέχρι 15 Ιουνίου και εκτελούνται υποχρεωτικά μέχρι 31 Αυγούστου (αρθρ. 19 παρ. 5),
      Επειδή, στην κρινόμενη περίπτωση από τα στοιχεία της δικογραφίας
προκύπτουν τα εξής: Ο αιτών, Πυρονόμος, με τις προσβαλλόμενες πράξεις με­
τατέθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία .........                    στην όμοια της..........
    με την ακόλουθη αιτιολογία: ",,,-Μεταθέτουμε τους παρακάτω ... επειδή συμπλήρωσαν 8 συνεχή έτη παραμονής στην Υπηρεσία που υπηρετούν και υ­πάρχουν αιτήσεις άλλων υπαλλήλων, που έχουν την πόλη αυτή ως πόλη συμ­φερόντων τους και επιθυμούν να υπηρετήσουν σ' αυτή, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 11 και την παρ. 5 του άρθρου 19 του Π.Δ. 170/1996, όπως τροπο­ποιήθηκε και ισχύει, ως εξής: ...".
      Επειδή, από το περιεχόμενο των προσβαλλόμενων πράξεων προ­κύπτει ότι. αυτές δεν είναι πλήρως αιτιολογημένες, όπως απαιτούν οι προανα­φερόμενες διατάξεις, γιατί δεν προκύπτει απ' αυτές ή από τ' αναφερόμενα σ' αυτές έγγραφα στοιχεία, ότι ο αιτών είχε σειρά μετάθεσης, δεδομένου ότι στα παραπάνω στοιχεία δεν απαριθμούνται ονομαστικώς, οι υπάλληλοι που υπέ­βαλαν παραδεκτώς αιτήσεις να υπηρετήσουν στην εν λόγω υπηρεσία της - ...               ,οι ήδη υπηρετούντες με ισόχρονη παραμονή σ' αυτή υπάλληλοι και τα μόρια που συγκεντρώνει ο καθένας, ώστε από τη σχετική σύγκριση να προκύ­πτει ότι ο αιτών είχε σειρά μετάθεσης. συνεπώς, οι προσβαλλόμενες πράξεις,
 
                                                                                                            - 4-
 
 
ως μη επαρκώς αιτιολογημένες, δεν είναι νόμιμες και πρέπει ν' ακυρωθούν, κα­τά παραδοχή του σχετικού λόγου και της κρινόμενης αίτησης στο σύνολο της.
                                                                     Δ Ι Α   Τ Α Υ Τ Α
-    Δέχεται την αίτηση.
-    Ακυρώνει τις προσβαλλόμενες πράξεις.
-    Ορίζει ν' αποδοθεί το παράβολο στον αιτούντα. Και
-    Επιβάλλει σε βάρος του Δημοσίου τη δικαστική δαπάνη του αίτού-
ντος που ανέρχεται σε είκοσι μία χιλιάδες (21.000) δραχμές.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε στην Αθήνα στις 10 Δεκεμβρίου 1997 και δημοσιεύτηκε στην ίδια πόλη, σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριο του Δικαστηρίου στις 29 Δεκεμβρίου 1997.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   .               Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΡΔΟΥΤΣΟΣ

                                                                                             ΒΛΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ


ΑΝΤΙΓΡΑΦ


 
 
 
 

 

                                      ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
                                 ΤΜΗΜΑ ΑΚΥΡΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
                                                                   Α   Ι  Τ  Η  Σ  Η
Μιχαήλ ΜΙΧΑΗΛ του Χρήστου, υπαλλήλου Πυροσβεστικού Σώματος (Αρχιπυροσβέστη ήδη Πυρονόμου με ΑΜ 7943), κατοίκου Λαμίας και ήδη Αθηνών (Α' Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηνών, Μουρούζη 4).
                                                                        ΚΑΤΑ
      Του κ. Υπουργού Δημόσιας Τάξης.
                                                        ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ
  1.Της με αριθμό πρωτοκόλλου 18900 Φ. 202. 3 από 10.6.1998 Απόφασης
     Αρχηγού   Πυροσβεστικού   Σώματος   με   θέμα   «Κοινοποίηση   μεταθέσεων
      Πυρονόμων, Αρχιπυροσβεστών και Πυροσβεστών έτους   1998» κατά το
     σκέλος αυτής που με αφορά.
  2. Του με αριθμό 4/1998 Πρακτικού του Συμβουλίου Μεταθέσεων Πυρονόμων,
      Αρχιπυροσβεστών και Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος κατά το
      σκέλος που με αφορά.
  3. Της με αριθμό πρωτοκόλλου 28159 Φ.Α. 7943 από 30.7.1998 Απόφασης
       Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος.
  4.  Κάθε άλλης αμέσως ή εμμέσως συναφούς προγενέστερης ή μεταγενέστερης
       πράξης ή παράλειψης.
                                                                                  ------------------------------------------
     Με την πρώτη των προσβαλλόμενων πράξεων, της οποίας έλαβα γνώση στις 25.6.1998, οπότε και αυτή αναρτήθηκε ως Ημερήσια Διαταγή στον Πυροσβεστικό Σταθμό Λαμίας όπου υπηρετούσα και η οποία εκδόθηκε σε εκτέλεση της δεύτερης των προσβαλλόμενων, μετατίθεμαι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας, όπου υπηρετούσα, στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (Π.Δ.Π.Υ.) Αττικής. Η πρώτη προσβαλλόμενη πράξη παραθέτει ως κοινή για όλους τους υπό κεφάλαιο Α
                                                                                                         -  2  -
 μετατιθέμενους αιτιολογία τα εξής : «Μεταθέτουμε τους παρακάτω ... επειδή συμπλήρωσαν 8 συνεχή έτη παραμονής στην Υπηρεσία που υπηρετούν και υπάρχουν αιτήσεις άλλων υπαλλήλων, που έχουν την πόλη αυτή ως πόλη συμφερόντων τους και επιθυμούν να υπηρετήσουν σ' αυτή, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου Π και της παρ. 5 του άρθρου 19 του Π.Δ. 170/1996 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει....»
    Η μετάθεση μου εκτελέστηκε με την χορήγηση την 1.8.1998 του σχετικού φύλλου πορείας, το οποίο παρέλαβα με τη ρητή επιφύλαξη μου.
    Ήδη με την παρούσα ζητώ την ακύρωση της διοικητικής πράξης μετάθεσης μου όπως αυτή έχει διαληφθεί στις προσβαλλόμενες πράξεις της Διοικήσεως για παράβαση νόμου και ειδικότερα :
     1.   Οι προσβαλλόμενες πράξεις κατά το περιεχόμενο της, όπως πιο πάνω αναφέρθηκε, δεν είναι πλήρως αιτιολογημένες, όπως απαιτούν οι διατάξεις του   Π.Δ/τος   170/1996   «Κανονισμός   ....   μεταθέσεων   του   πυροσβεστικού προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος», όπως ισχύει, γιατί δεν προκύπτει από αυτές ή τα περιεχόμενα ή έστω μνημονευόμενα σε αυτές έγγραφα στοιχεία ότι είχα σειρά μετάθεσης, δεδομένου ότι δεν απαριθμούνται ονομαστικώς οι υπάλληλοι   που   υπέβαλαν   παραδεκτώς   αιτήσεις   να   υπηρετήσουν   στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας, οι ήδη υπηρετούντες με ισόχρονη παραμονή σε αυτή υπάλληλοι και τα μόρια που συγκέντρωνε ο καθένας ώστε από τη σχετική σύγκριση να προκύπτει ότι είχα σειρά μετάθεσης. Συνεπώς, οι προσβαλλόμενες πράξεις, οι οποίες είναι δυσμενείς για εμένα, δεδομένου ότι κατά τις οικείες διατάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος έχω δηλώσει ως τόπο συμφερόντων μου την πόλη της Λαμίας, ως μη επαρκώς αιτιολογημένες δεν είναι νόμιμες και πρέπει να ακυρωθούν.
         2.    Με την από 10.4.1998 αναφορά μου προς την Διοίκηση μου, η οποία έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 1185, ανέφερα ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις,    συμπλήρωνα   τον   απαιτούμενο   χρόνο   παραμονής   μου    στην
 
                                                                                                         -3-
 
 Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας και ότι πρέπει να υποβάλω αίτηση μετάθεσης και δήλωνα ότι εφόσον συντρέχουν λόγοι μετάθεσης μου «επιθυμώ να μετατεθώ στην Π.Υ. Α/Δ Τανάγρας». Επί της αναφοράς μου αυτής, στην οποία διατυπωνόταν υπό μορφή αιτήματος μου η επιθυμία μου να μετατεθώ στην ανωτέρω Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αεροδρομίου Τανάγρας, ουδέποτε έλαβα απάντηση από τη Διοίκηση ή αυτή (η αναφορά) εισήχθη στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων για λήψη αποφάσεως. Αντί γι' αυτό, εκδόθηκαν οι προσβαλλόμενες πράξεις.
     Με την υπ' αριθμ. πρωτοκόλλου 18901 Φ.202.3. από 10.6.1998 Απόφαση Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος μετατίθενται στην προαναφερόμενη Π.Υ. Α/Δ Τανάγρας υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος, ομοιόβαθμοί μου, οι οποίοι δεν έχουν τόπο συμφερόντων τους την Τανάγρα (όπως και εγώ), οι οποίοι όμως είχαν λιγότερα μόρια από αυτά που είχα εγώ (437) και συγκεκριμένα οι υπάλληλοι ……………………. Πυρονόμος ΑΜ: ….. και ………………., Αρχιπυροσβέστης ΑΜ : ….., οι οποίοι είχαν αντιστοίχως 413 και 345 μόρια, μολονότι υφίσταται ρητή διάταξη νόμου (παραγρ. 4 άρθρο 11 του Π.Δ/τος 170/1996) που ορίζει ότι εφόσον υφίστανται κενές θέσεις σε υπηρεσία, αυτές καλύπτονται από υπαλλήλους που έχουν υποβάλει αίτηση μετάθεσης για την υπηρεσία αυτή, ανάλογα με τα μόρια που συγκεντρώνουν.
      Κατά συνέπεια, εφόσον είχα υποβάλει νομίμως αίτηση μετάθεσης για την Π.Υ. Α/Δ Τανάγρας, στην οποία υπήρχαν υπηρεσιακά κενά προς κάλυψη, σύμφωνα με τους πίνακες κενών θέσεων που είχαν κοινοποιηθεί προς τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος με την υπ' αριθμ. πρωτοκόλλου 4476 Φ.202.2 από 6.2.1998 Διαταγή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, και υπερτερούσα έναντι άλλων υπαλλήλων ως προς τα μόρια, έπρεπε να μετατεθώ στην ανωτέρω υπηρεσία και κατά συνέπεια η Διοίκηση με τις προσβαλλόμενες πράξεις παραβίασε το νόμο. και έτσι αυτές πρέπει να ακυρωθούν.
     Με το αυτό ως άνω σκεπτικό, υπέβαλα την υπ' αριθμ. πρωτοκόλλου 2507 Φ.Α.7943 από 3.7.1998 ένσταση μου κατά της πρώτης των προσβαλλόμενων
                                                                                                      - 4 -
πράξεων. Επί της ενστάσεως μου αυτής ουδέποτε έλαβα απάντηση, ούτε αυτή εισήχθη στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων κατωτέρων, προκειμένου να διαπιστωθεί η παράβαση νόμου και να τροποποιηθεί με τη μετάθεση μου στην Π.Υ. Α/Δ Τανάγρας η δεύτερη των προσβαλλόμενων πράξεων και εν συνεχεία με το αυτό περιεχόμενο η πρώτη εξ αυτών.
          3.        Είμαι εκλεγμένο μέλος της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης που εδρεύει στη Λαμία με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», η οποία αναγνωρίστηκε με την υπ' αριθμ. 76/1998 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας και καταχωρήθηκε στα Βιβλία Σωματείων του Πρωτοδικείου αυτού στις 11.5.1998 με αύξοντα αριθμό 21.
      Η παράγραφος 15 του άρθρου 2 του Π.Δ/τος 150/1998, που τροποποίησε την παράγραφο 3 του άρθρου 22 του Π.Δ/τος 170/1996 (Κανονισμός μεταθέσεων), ρητά ορίζει ότι «... Τα αιρετά μέλη των Συμβονλίων Μεταθέσεων και τα μέλη των διοικητικών Συμβουλίων των Σννόικαλιστικών Οργανώσεων που λειτουργούν για το Πυροσβεστικό προσωπικό, εφόσον επιθυμούν υπηρετούν για όσο διάστημα διαρκεί η θητεία τους στην πόλη έδρα αντίστοιχα των Συμβουλίων και των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων».
       Στις 7.7.1998 υπέβαλα προς το υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων κατωτέρων του Πυροσβεστικού Σώματος την με αριθμό πρωτοκόλλου 28159 αναφορά μου, με την οποία ανέφερα ότι έχω εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της προαναφερόμενης συνδικαλιστικής οργάνωσης, γεγονός ήδη γνωστό στη Διοίκηση, και ζητούσα την εφαρμογή της παραπάνω διάταξης. Επί της αναφοράς μου αυτής ουδεμία απάντηση έλαβα, αντιθέτως δε, η μετάθεση μου εκτελέστηκε.
       Με την τρίτη προσβαλλόμενη πράξη, η οποία απευθύνεται προς την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, η Διοίκηση αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα μου για εφαρμογή της παραπάνω διάταξης του Π.Δ/τος 150/1998 με την αιτιολογία ότι « ... η αναφερόμενη
                                                                                                       - 5 -
συνδικαλιστική οργάνωση δεν ανήκει σε δευτεροβάθμια μέλος τριτοβάθμιας οργάνωσης, όπως ορίζει η διάταξη της παραγράφου 5 του άρθρου 30 του Ν. 1264/1982, αφού η δευτεροβάθμια οργάνωση ΠΟΕΥΠΣ (σημ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ) δεν έχει «συνταχθεί» (σημ. προφανώς εννοείται «συσταθεί»).»
    Η ανωτέρω πράξη στερείται νομιμότητας για το λόγο ότι αναζητεί έρεισμα στις γενικές διατάξεις περί προστασίας συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες δεν έχουν εφαρμογή στη συγκεκριμένη περίπτωση, η οποία ρυθμίζεται αποκλειστικώς και μόνο από την προαναφερθείσα διάταξη του Π.Δ/τος 150/1998, με την οποία διευρύνεται ο κύκλος των προστατευομένων προσώπων στο σύνολο των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων που λειτουργούν για το Πυροσβεστικό προσωπικό χωρίς άλλη προϋπόθεση παρά μόνο εφόσον ζητηθεί από τον ενδιαφερόμενο μετατιθέμενο υπάλληλο. Ειδικότερα δε, δεν τίθεται από την προαναφερθείσα διάταξη ως προϋπόθεση της εφαρμογής της η ύπαρξη Δευτεροβάθμιας Οργάνωσης μέλους Τριτοβάθμιας, η οποία αφενός μεν κατά τον χρόνο της μεταθέσεώς μου και της έκδοσης του Π.Δ/τος 150/1998 δεν υφίστατο, αφετέρου δεν είναι γνωστό εάν και πότε θα συσταθεί. Η μη ύπαρξη Δευτεροβάθμιας Οργάνωσης ήταν γνωστή στη Διοίκηση κατά τον χρόνο έκδοσης του ανωτέρω Π.Δ/τος και κατά συνέπεια δεν μπορεί να θεωρηθεί ως λογικό να τίθενται με νόμο προϋποθέσεις, οι οποίες κατά τον χρόνο έκδοσης αυτού δεν υφίστανται, ούτε η δημιουργία των προϋποθέσεων αυτών (Δευτεροβάθμια Οργάνωση μέλος Τριτοβάθμιας) εξαρτάται από τη βούληση της Διοίκησης, ώστε να μπορούσε να υποστηριχθεί ότι με ενέργειες της Διοίκησης θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις. Ως εκ τούτου η τρίτη των προσβαλλόμενων πράξη είναι παράνομη και πρέπει να ακυρωθεί.
     Η παρούσα αίτηση μου είναι νομικά και ουσιαστικά βάσιμη.
     Ήδη κατεβλήθησαν τα τέλη και τα παράβολα που προβλέπει ο νόμος.
    Πληρεξούσιο και αντίκλητο μου διορίζω τον Δικηγόρο Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Δ. Πενταγιώτη, Κοδριγκτώνος αρ. 18, τηλ. 8825145, 8252477.
                                                                                                     -  6  -
 
                                                                        ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
                                                                        ΖΗΤΩ
Την ακύρωση των προσβαλλόμενων πράξεων.
Την καταδίκη του Ελληνικού Δημοσίου στα δικαστικά μου έξοδα.
                                                                                                                        Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 1998
                                                                                                                         Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
                                                                                                               ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜ. ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΗΣ
                                                                                                                                Δ Ι Κ Η Γ Ο Ρ Ο Σ
                                                                                                              ΚΟΔΡ1ΓΚΤΟΝΟΣ 18 - 112 57 ΑΘΗΝΑ
                                                                                                                    ΤΗΛ./ΡΑΧ: 88.25.145 - 82.Ϊ2.477
                                                                                                                ΑΦΜ 26961267 - ΔΟΥ ΙΑ ΛΘΗΝΟΝ
 
 
 
 
 
  Δέκα πέντε μέρες μετά την κάταθεση της προσφυγής και συγκεκριμμένα στις   8 -10- 1998  με την υπ. αρ.ιθμ. πρωτ. 39283  απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου μεταθέσεων και πριν εκδικαστεί η υπόθεση  αυτή  στο διοικητικό εφετείο εκδίδεται απόφαση για μετάθεση από την Αθήνα στην Λαμία.
 Ο λόγος προφανής γιατί  ήταν  στο σύνολο τους όλες οι υπηρεσιακές ενέργειες με ευθύνη του Α.Π.Σ. και του υπηρεσιακού συμβουλίου παράνομες προκειμένου να πετύχουν τον αντικειμενικό στόχο, δηλάδη την εξουδετέρωση του συνδικαλιστή με τον να τον εκτοπίσουν εκτός της περιφέρειας όπου εκλέγονταν.    
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                   
 
 
 
 
 
 
  
        
 
 
 
 
                       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
               
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    
        
 
                                                                                                          
   
                                                                                    
       
      
 Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις