Ημερομηνία08-01-2007
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΌ ΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΕΛΛΑΔΑ

 ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΦΌΥ
 ΣΥΝΑΔΕΡΦΕ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ  ΠΡΟΣΩΠΗΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ. ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ. ΘΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΑΝΑ ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ  ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗ  (ΡΕΠΟ); ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΑΚΠ
  Αγαπητέ συνάδελφε από την Νότιο Ελλάδα σχετικά με την επισήμανση σου ότι η αποστολή των προσωπικών σου στοιχείων δεν είναι εύκολο πράγμα έχουμε να σου πούμε τα εξής :
 Κατ αρχήν η ΕΑΚΠ δεν ζητά τίποτε περισσότερο από κανέναν επισκέπτη που υποβάλει ερωτήματα παρά μόνο το ονοματεπώνυμο του και την περιοχή που υπηρετεί.
 Το όνομα μας είναι το άμεσο προσωπικό στοιχείο που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση σε όλες μας τις κοινωνικές δραστηριότητες, τις συναλλαγές μας καθώς επίσης και όταν αιτούμαστε από οποιονδήποτε προσφορά υπηρεσιών ή εξυπηρέτηση. Εκτιμούμε σε μία τυχαία συνάντηση ή εάν χρειαστεί να συστηθείς σε κάποιον δεν αρνείσαι να αναφέρεις το όνομα σου ακόμη και εάν δεν γνωρίζεις τίποτε για αυτόν που του συστήνεσαι .
 Πως είναι δυνατόν λοιπόν και πάνω σε ποια λογική όταν απευθύνεσαι σε έναν συλλογικό φορέα όπως είναι η Ε.Α.Κ.Π. που γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι είναι μία συνδικαλιστική παράταξη που δραστιροποιήτε στην Πανελλήνια ομοσπονδία και εκπροσωπείτε από συνδικαλιστικά στελέχη που υπογράφουν επώνυμα άρθρα και ανακοινώσεις να το κάνεις αυτό ανώνυμα .
 Δεν κατανοούμε λοιπόν τι είναι αυτό που σε εμποδίζει αφού απευθύνεσαι στην ΕΑΚΠ για να λάβεις απάντηση να αναφέρεις στο ιμαιλ το όνομα σου, όταν μάλιστα εκ των υστέρων σου έχει ανακοινωθεί ότι το όνομα δεν κοινοποιείτε σε κανέναν και στην απάντηση θα αναφέρεται μόνο η περιοχή που εργάζεσαι.
 Αγαπητέ συνάδελφε είναι καθαρά θέμα δεοντολογίας όταν με πρωτοβουλία σου ανοίγεις διάλογο με κάποιον και ζητάς από αυτόν να πάρει θέση για κάποια θέματα που σημειωτέον αυτός θα δεσμευτεί δημόσια για όσα θα σου απαντήσει να γίνεται αυτό μεταξύ επωνύμων και όχι μεταξύ ενός ανώνυμου και ενός επώνυμου. 
 Η στοιχειώδη υποχρέωση που έχει κάποιος όταν ζητά από τον άλλον να πάρει θέση και να απαντήσει σε ερωτήματα είναι να συστηθεί.
 Επέτρεψε μας συνάδελφε να σου πούμε ότι αυτό υποδηλώνει έλλειψη εμπιστοσύνης και αν λοιπόν υφίσταται τέτοιο θέμα τότε δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως από κάποιον που δεν εμπιστεύεσαι ζητάς απαντήσεις, δεν είναι καθόλου τιμητικό για μας να νοιώθουμε ότι αποτελούμε εν δυνάμει κίνδυνο για ότι εσύ πιστεύεις ότι διακυβεύεις με το να συστηθείς .
 Η ΕΑΚΠ είναι παράταξη που λειτουργεί στην βάση ενός πλαισίου αρχών και έχει δεσμευτεί απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου με αυτό ( βλέπε στο παράθυρο της ιστοσελίδας μας « Η ΕΑΚΠ ».
 Μέσα στο πλαίσιο των αρχών της αποτελεί πρώτιστο καθήκον η διαφύλαξη και η προστασία των προσωπικών και συλλογικών συμφερόντων των εργαζομένων .
 Μέχρι στιγμής εκατοντάδες είναι οι συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα που έχουν βοηθηθεί από τις παρεμβάσεις τις ΕΑΚΠ όταν απευθύνθηκαν σε αυτήν για καταστρατηγήσεις εργασιακών τους δικαιωμάτων, πειθαρχικές διώξεις κ.λ.π. κανείς από αυτούς ποτέ δεν παραπονέθηκε ότι έγινε εκμετάλλευση από μέρους της Ε,ΑΚΠ, το πρόβλημά τους .
 Η ΕΑΚΠ αγαπητέ συνάδελφε χρόνια τώρα προσφέρει με την αγωνιστικότητα της στον κλάδο γενικότερα και σε κάθε συνάδελφο ειδικότερα με ανιδιοτέλεια τις υπηρεσίες της χωρίς να ζητά ανταλλάγματα, αλλά ούτε συντάσσει λίστες για να ελέγχει και να χειραγωγεί συνειδήσεις. Άλλοι χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους γιατί δεν έχουν άλλον τρόπο για να αποσπούν την ψήφο των συναδέλφων και να τους κρατούν δέσμιους. Το μόνο που προσδοκά η ΕΑΚΠ είναι να συνειδητοποιήσει ο κάθε εργαζόμενος ποια πρέπει να είναι η στάση απέναντι στα προβλήματα του και σε αυτούς που του τα δημιουργούν .
 Η αγωνιστική μας στάση και η αντίληψη μας δεν μας επιτρέπει να πράξουμε τίποτε περισσότερο από αυτό που κάνουμε χρόνια τώρα προς όφελος όλων μας .
 Θεωρήσαμε απαραίτητο συνάδελφε να σου δώσουμε τις παραπάνω διευκρινήσεις γιατί θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στο κάθε έναν που απευθύνεται προς την Ε.Α.Κ.Π. 
 Θα σε καλέσουμε λοιπόν να παρακολουθήσεις την δράση της ΕΑΚΠ μέσα από την ιστοσελίδα μας, την εφημερίδα μας και την γενικότερη δράση μας και όταν αποκτήσεις την εμπιστοσύνη που θα σου επιτρέψει να συστηθείς χωρίς κανέναν ενδοιασμό τότε θα είμαστε στην διάθεση σου για κάθε ζήτημα .
 Σε ευχαριστούμε για την κατανόηση σου !
 
 Όσον αφορά για το ερώτημα σου θα βρεις μία γενικότερη απάντηση για την υπερεργασία στην υπ. αρίθμ. 51240 Φ. 105.6 15/12/1999 διαταγή ΑΠΣ με θέμα : « Χρόνος εργασίας του Πυρ/κου προσωπικού » αλλά ειδικότερα για το ερώτημα σου η απάντηση είναι ότι στον υπάλληλο χορηγείτε μία ημερήσια ανάπαυση όταν συμπληρώσει 7,5 ώρες υπερωρίας .
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις