Ημερομηνία13-04-2011
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

Ερώτημα συναδέλφου
.
Καλησπέρα
Θα ήθελα να με διαφωτίσετε στο εξής σημείο:
Είμαι πυροσβεστικός υπάλληλος απο το 2006 και υπηρετώ στην Αθήνα. Είμαι
νυμφευμένος με Αξιωματικό της ……………………… (υπάλληλος στο ………….) από 2010. Τυγχάνει να υπάγομαι στο άρθρο 22 του κανονισμού μεταθέσεων του Σώματος έχω τη δικαστική συμπαράσταση της μητρός μου η οποία και διαμένει μόνη της από δεκαετίας και δυναμε να τοποθετηθω στον τόπο συμφερόντων μου ανα πάσα στιγμή.
Ωστόσο (εδω είναι το σημείο οπου και υπάρχει το πρόβλημα) Δεν γνωρίζω εαν στην περίπτωση που τοποθετηθώ στον τόπο επίλογής μου με κατ εξαίρεση μετάθεση μπορει και η σύμβία μου να υπαχθεί στον ίδιο ευνοικό κανονισμό. Πού θα πρέπει να απευθυνθώ στο Πυροσβεστικό σώμα ή στην ………….. …………..   για να μου δώσει υπεύθυνα απάντηση στο ερώτημα που με βασανίζει τον τελευταίο καιρό?
Παρακαλώ όπως μου απαντήσετε συντομα διοτί ο λόγος της υπαγωγής μου στο άρθρο 22 είναι πραγματικά σοβαρός και η κατάσταση δεν παίρνει αναβολή.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
 
Απάντηση στο ερώτημα:
.
Αγαπητέ συνάδελφε ο κανονισμός μεταθέσεων υπαλλήλων του Π.Σ. ισχύει αποκλειστικά για τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους. Στην παράγραφο 4 του άρθρου 15 ορίζονται οι προϋποθέσεις συνυπηρέτησης μεταξύ υπαλλήλων του Π.Σ. καθώς και υπαλλήλων με συζύγους στρατιωτικούς και υπάλληλους των σωμάτων ασφαλείας. Κάνε κλικ εδώ www.old.eakp.gr/pdf/kanonismosmetatheseon.doc
Στις περιπτώσεις των συνυπηρετήσεων πυροσβεστικών υπαλλήλων με σύζυγο πολιτικό υπάλληλο πέραν των αναφερομένων της παραγράφου 3 του ίδιου άρθρου, εφαρμόζονται οι γενικές και ειδικές διατάξεις της νομοθεσίας που αφορά τους πολιτικούς υπαλλήλους ( Ν.3528/2007 Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας, Ν. 2946/2001 άρθρο 21 κ.λ.π.).
Σύμφωνα με τα παραπάνω απορρέει ότι και για την περίπτωση της συνυπηρέτησης σου με σύζυγο που υπηρετεί στην …………………., θα εφαρμόζονται οι νομοθετικές διατάξεις που ισχύουν για τους υπαλλήλους της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
Θα πρέπει λοιπόν να υποβληθεί ερώτημα από τη σύζυγό σου προς την υπηρεσία της προκειμένου να ενημερωθεί για τα ισχύοντα.
Σε ευχαριστούμε για την επικοινωνία. 
 
 
 
 
 


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις